Genel
“HEPİMİZ İÇİN BAĞIMSIZ GELECEK!”

Yeşilay, T.C. İçişleri Bakanlığı’nın öncülüğünde bağımlılıklarla mücadelede yeni bir dönem başlattı. “Hepimiz İçin Bağımsız Gelecek” sloganıyla 7’den 77’ye tüm Türkiye ile yola çıkan Yeşilay, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç’in katıldığı “Bağımsızlık Seferberliği” lansmanında bağımsızlık mücadelesinin yol haritasını kamuoyu ile paylaştı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Marmara Bölgesi valilerinin katılımıyla; Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç’in ev sahipliğinde gerçekleşen Bağımsızlık Seferberliği lansmanında bağımlılıklarla mücadelede yepyeni bir döneme adım atıldı. Önceki gün gerçekleşen lansmanda, ‘’Hepimiz İçin Bağımsız Gelecek” sloganıyla devlet ve millet el ele bir seferberlik için sözleşti. 1920’den bu yana bağımlılıklarla mücadelede asırlık bir tecrübenin sahibi Yeşilay, 81 ilde eş zamanlı olarak başlattığı “Bağımsızlık Seferberliği” ile hem önleyici hem de rehabilite edici yöntemlerin, şehirlerden mahallelere, mahallelerden sokaklara kadar, sahada geniş kitlelere yayılmasını hedefliyor. Muhtarlardan din görevlilerine, sağlık çalışanlarından hukukçulara, eğitimcilerden esnafa kadar toplumun tüm kesimini bu mücadelede omuz omuza çalışmaya davet ediyor. Yeşilay, seferberlik ile çocuklardan gençlere, risk altındaki tüm bireylere ulaşarak farkındalık yaratmayı amaçlıyor.
Yeşilay filmlerinin izlenmesinin ardından selamlama konuşmalarıyla başlayan lansmana, çeşitli kademelerden kamu yöneticileri, üniversite ve STK temsilcileri, iş ve medya dünyasından çok sayıda seçkin isim ve Yeşilay gönüllüleri katıldı. Bağımsızlık Seferberliği lansmanında bağımlılıktan kurtularak Yeşilay Danışmanlık Merkezleri’nde iyileştirme koçu olarak görev yapan eski YEDAM Danışanı Buket Coşkun da bağımlılıktan kurtulma öyküsünü anlattı. Coşkun konuşmasında “YEDAM sayesinde bütün hayallerime kavuştum, hastalığımdan kariyer yaptım.” dedi.
Bakanlık olarak bağımlılıklarla mücadelede Yeşilay ile omuz omuza verdiklerini söyleyen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise toplantıda yaptığı konuşmada, “Evlatlarımızı her türlü uyarıcı ve uyuşturucu madde kullanımından uzak tutmak bizim kırmızı çizgimizdir.’’ ifadesini kullandı. Bakan Yerlikaya konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Artık uyuşturucuyla mücadele insanlık adına verilen bir mücadele olmuştur. Vatandaşlarımızı zehirlemeye çalışan uyuşturucu çeteleri aslında terör örgütlerinin ve organize suç örgütlerinin taşeronluğunu yapmaktadır. Bu sinsi illetin, özellikle göz aydınlığımız evlatlarımıza nasıl yaklaştığı, onları nasıl ağına düşürdüğü ve yavrularımızı bu zehirden nasıl koruyabileceğimiz konuları, bakanlığımızın en temel görevleri arasındadır. Bilinmelidir ki, bağımlılık kara bulutlarının, felaket doğuran etkilerinin, vatandaşlarımızın aydınlık ufukları üzerine yıldırım gibi düşmesine, gençlerimizin umutlarını yerle bir etmesine asla müsaade etmedik, etmeyeceğiz!”

“Bağımsızlık Seferberliği; bağımlılıkla mücadelede yeni bir milat olacak’’
Bakanlığın uyuşturucu çetelerine karşı yürüttüğü çalışmaları rakamlarla açıklayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Yeşilay’ın bağımlılıklarda talebi önleme konusunda uzun yıllardır uzman ekipleriyle birlikte büyük çaba sarf ettiğini vurguladı: “Yeşilay; bağımlılıkla mücadelenin onurlu duruşudur ! Her gönülde yankı bulan, büyük bir azmin ve kararlılığın sembolüdür. Sağlıklı yarınların ve nesillerin öncüsüdür. Yeşilay; yalnızca bir sivil toplum kuruluşu değil milli ve manevi değerlerimizi yok etmeye çalışan kötü alışkanlıklara karşı da; toplumsal bekanın muhafızıdır. Bağımlılığa karşı gösterilen üstün bir dirayetin vücut bulmuş halidir. Yeşilay şimdi de adına, tarihine ve gücüne yakışır büyük bir seferberlik başlattı: ‘Bağımsızlık Seferberliği’. Biz; İçişleri Bakanlığı olarak, bu büyük seferberlik hareketini desteklemekten Yeşilay’la birlikte olmaktan, bu mücadeleye omuz vermekten onur duyuyoruz. İşte, hepimizi bugün bir araya getiren, Bağımsızlık Seferberliğiyle bu iki “bağımlılık savaşçısı” omuz omuza veriyor! ‘Bağımsızlık Seferberliği’ bağımlılıkla mücadelede yeni bir milat olacaktır.’’

“Kapı kapı gezeceğiz, bağımlılıktan nasıl korunmak gerektiğini anlatacağız’’
Bağımsızlık Seferberliği lansmanında söz alan Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç ise bağımlılığa dair dikkat çeken veriler paylaşarak bağımsızlık seferberliğine neden ihtiyaç duyulduğundan bahsetti. Yeşilay Başkanı Dinç, “Dört yanı güzelliklerle dolu cennet vatanımızın gençleri, geleceğimizin teminatı olan evlatlarımız, bağımlılık endüstrisisinin birinci hedefi konumunda. Bu endüstri, gençlerimizin hayallerini çalmak pahasına kâr etmek için gece gündüz uğraşıyor; isim ve şekil değiştirerek karşımıza çıkıyor. Bağımlılık endüstrisi nasıl her sokağa ve haneye ulaşıyorsa, bizler de seferberlikte sorumluluğumuzu üstlenerek görevimizin şuuruyla herkese ulaşacağız.” dedi.
Dünyadaki bağımlılık pandemisine dikkat çeken Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç, bağımlılıklarla mücadele için toplumu bilinçlendirmek ve destek sağlamak amacıyla Türkiye’nin her köşesine ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı. Yeşilay Genel Başkanı Dinç, “Tüm dünya ülkeleri bu konuda alarma geçmek durumunda. Yeşilay olarak biz de hep yaptığımız gibi göğsümüzü bu tehlikeye karşı germek, ülkemizi işgale karşı korumakla yükümlüyüz. Yeşilay Danışmanlık Merkezlerimizden bize ulaşan veriler gösteriyor ki, bağımlılık sorunlarıyla mücadelemiz büyük önem arz ediyor. Özellikle gençler arasında madde, kumar ve teknoloji bağımlılığı dikkat çekiyor. Biz de Yeşilay olarak, insanımızın yanında durmak, onu bu kötülükten korumak için burada büyük bir adım atılması gerektiğini gördük. Ülkemizin her köşesinde eş zamanlı yürüteceğimiz eğitimler, farkındalık çalışmaları ve saha faaliyetleriyle, doktorlarımız, öğretmenlerimiz, esnafımız, eczacılarımız, toplumun kılcal damarları olan mahallelerimizin temsilcileri muhtarlarımız ve daha birçok paydaşımız aracılığıyla insanımızın yanında olmak adına kapı kapı gezeceğiz, kendilerini ve ailelerini bağımlılıklardan nasıl koruyacaklarını anlatacağız.” ifadelerini kullandı.
Genel
KARACABEY’DE POLİS EKİPLERİNDEN KADES TANITIMI

Karacabey İlçe Emniyet Müdürlüğü, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında farkındalık çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede, Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği ile Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, Ömer Matlı Kapalı Pazar Yeri’nde vatandaşlara yönelik bilgilendirme etkinliği gerçekleştirdi.
Etkinlikte, Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) tanıtılarak, uygulamanın işleyişi hakkında detaylı bilgi verildi. Şiddet mağduru kadınların tek bir tuşla 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ulaşmasını sağlayan KADES’in nasıl kullanılacağı uygulamalı olarak anlatıldı. Polis ekipleri, vatandaşlara KADES hakkında broşürler dağıtarak, uygulamayı cep telefonlarına indirmeleri konusunda da yönlendirmede bulundu.
Bilgilendirme sırasında, kadına karşı şiddetin önlenmesinde yalnızca güvenlik güçlerinin değil, toplumun her kesiminin sorumluluk taşıdığı vurgulandı. Kadın, erkek her yaştan vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, Karacabey’de kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalık oluşmasına önemli katkı sağladı.



Genel
KARACABEY BELEDİYESİ’NDEN KADIN GİRİŞİMCİLERE TAM DESTEK

Kadın girişimcilere her zaman tam destek veren Karacabey Belediyesi, kırsaldaki hayalleri gerçeğe dönüştürüyor. Akhisar’da açılan HP Kafe & Kahvaltı bunun en güzel örneklerinden biri oldu. Karacabey Belediyesi’nin teşvikleriyle açılan işletme, kadın emeği ve girişimcilik ruhunun buluştuğu sıcak bir mekan olarak hizmete girdi. Belediye Başkanı Fatih Karabatı, “Bu tür oluşumların ilçemize örnek olmasını temenni ediyorum. Her daim kadınlarımızın ve kadın girişimcilerimizin yanındayız.” dedi.
Karacabey Belediyesi, kadın girişimcilere yönelik destek çalışmalarını sürdürüyor. Pozitif ayrımcılığı önemseyen ve kadınların ekonomik hayata daha aktif katılımını teşvik eden Belediye, bu kapsamda kırsal mahallelerdeki girişimci kadınları da unutmadı. Son olarak, Akhisar Mahallesi’nde kurulan ve iki kadın girişimciye ait olan HP Kafe & Kahvaltı’nın açılışı gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Fatih Karabatı’nın katılımıyla yapılan açılış töreni, mahalle halkının da yoğun ilgisiyle gerçekleşti. İşletmenin sahibi olan Helin ve Pelin Bulut kardeşler, Karacabey Belediyesi’nin verdiği yer desteğiyle hayallerini gerçeğe dönüştürdü. Açılışta konuşan Başkan Karabatı, kadın girişimciliğin önemine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı: “Akhisar köyümüze değer katacak bu güzel işletmenin hayırlı, bereketli kazançlar getirmesini diliyorum. İşletme sahibi kardeşlerimize ve ekip arkadaşlarına başarılar diliyorum. Bu tür oluşumların ilçemize örnek olmasını temenni ediyorum. Her daim kadınlarımızın ve kadın girişimcilerimizin yanındayız. Bu güzel işletme Karacabey’imize ve Akhisar Mahallemize hayırlı uğurlu olsun.”
Açılışa katılan Akhisar Mahalle Muhtarı Cemali Atış da, mahallelerinde böyle bir işletmenin açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kadın girişimcilere verilen desteklerin devam etmesini temenni etti.

İşletme sahipleri Helin ve Pelin Bulut ise, “Kendi işletmemizi açmak bizim için büyük bir hayaldi. Bu süreçte bize destek olan başta Başkanımız Fatih Karabatı olmak üzere Karacabey Belediyesi’ne teşekkür ederiz. Bize verilen yer desteğiyle bu işletmeyi kurabildik. Mahallemize ve ilçemize değer katacak işler yapmaya kararlıyız.” diyerek duygularını ifade etti.
HP Kafe & Kahvaltı; zengin kahvaltı seçenekleri, sıcak ortamı ve doğal ürünleriyle hem Karacabeylilere, hem de diğer bölgelerinden gelen misafirlere hizmet verecek. İşletme, sadece bir kafe olarak değil; kadın emeğinin, girişimcilik azminin ve yerel kalkınmanın sembolü olarak görülüyor.
Karacabey Belediyesi’nin bu örnek yaklaşımı, kırsaldaki kadınların ekonomik hayata katılımı konusunda umut verici bir adım olarak değerlendiriliyor. Belediye Başkanı Fatih Karabatı, kadın girişimcilere yönelik desteklerinin önümüzdeki dönemde de artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

Genel
PALANDÖKEN, “PLANLI TARIM İLE FİYAT ARTIŞLARI ÖNLENEBİLİR”

Planlı tarım politikaları ve teşvikler sayesinde fiyat artışlarının önemli ölçüde önlenebilir olduğuna dikkati çeken TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Vatandaşın en çok şikâyet ettiği konuların başında sebze, meyve ve bakliyat fiyatları geliyor. Burada en önemli tedbir, bölgesel tarımın ve tarım alanlarının çok iyi kullanılmasıdır. Teşviklerin, o bölgelerde hangi ürünlerin ekileceğine göre belirlenmesi ve planlanması gerekir. Patates, soğan, buğday, arpa, mısır gibi tarla bitkileri ile mercimek, nohut gibi bakliyat ürünlerinin ihtiyaca uygun şekilde ekilmesi, çiftçilerin bilinçlendirilmesi ve desteklenmesi sağlanırsa, fiyat artışları önemli ölçüde önlenebilir. Aksi takdirde, çiftçimiz ürettiğinden yeterli kazanç sağlayamazsa ekim yapamaz ve bu durum fiyatların düşmesini engeller. Sonuç olarak, vatandaş ile esnaf karşı karşıya kalır” dedi.
“Planlı bir tarım politikası zaman kaybedilmeden uygulanmalı”
Ürün fiyatlarının düşebilmesi için planlı tarımın ve doğru nakliyenin önemine işaret eden Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Vatandaşın sofrasındaki en önemli kalemleri sıralamaya çalışıyorum. Bakliyat, sebze, meyve ve tarla bitkileri önemli diyoruz, ancak bu ürünlerle yemek yapılabilmesi için zeytinyağı ve ayçiçek yağı gibi temel yağlar da büyük önem taşır. Zeytin ağacı uzun ömürlüdür fakat zeytin ve yağın soframıza ulaşabilmesi için tedarik zincirinin iyi planlanması ve fiyatlarının kontrol altında tutulması gerekir. Tarımsal alanların yönetiminde bu husus da dikkate alınmalıdır. Bunun yanı sıra, meyve ve sebzelerin doğru şekilde nakledilmemesi de fiyatların yükselmesine neden oluyor. Ürünlerin bilinçsiz taşınması ve muhafaza edilmemesi, ciddi kayıplara yol açarak çiftçiyi, vatandaşı ve esnafı zor durumda bırakıyor. Bu yüzden, planlı bir tarım politikasının zaman kaybedilmeden uygulanması şarttır” diye konuştu.
“Vatandaş pahalılığın hesabını esnafa soruyor”
Tarımsal bölgelerin haritaları çıkarılarak üreticiye rehberlik edilmesi gerektiğini söyleyen Palandöken, “Mevsimsel olarak hangi ürünlerin hangi bölgelerde soğuktan ve dondan etkilenmeyecek şekilde üretileceği belirlenmelidir. Tarla bitkileri bu noktada çok önemli bir yer tutar. Önümüz yaz; domates, biber, patlıcan gibi mutfakta sık kullanılan ürünlerin fiyatlarını gören vatandaş, bu pahalılığın nedenini esnafa soruyor. Oysa baştan itibaren doğru bir planlama yapılırsa, bu ürünlerin bölgesel olarak dengeli üretilmesi sağlanabilir ve fiyat dalgalanmaları önlenebilir. Tarımsal bölgelerin haritalarının çıkarılması, hava durumu ve rüzgâr yönlerinin belirlenmesi, uygun ekim alanlarının tespit edilmesi gereklidir. Ziraat mühendisleri ve tarım il müdürlükleri, bu bölgelerde hangi ürünlerin ekilip ekilmeyeceğini belirleyerek çiftçiye rehberlik etmelidir. Ancak bu şekilde fiyatlar gerileyebilir, vatandaş rahatlayabilir ve herkes temel gıda ürünlerine daha kolay erişebilir” şeklinde konuştu.
-
Bursa Bölge5 yıl ago
“Türkiye, Doğu Türkistan’a sahip çıkmalıdır”
-
Genel3 ay ago
KARACABEY BELEDİYESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ
-
Ekonomi5 yıl ago
Sütaş’tan “Tereyağı” açıklaması
-
Bursa Bölge4 ay ago
KARACABEY AK PARTİ BURSA’DA YER BULAMADI
-
Bursa Bölge3 ay ago
İŞİTME HASTALARI İÇİN YENİ HİZMET DEVREYE GİRDİ
-
Bursa Bölge4 ay ago
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BURSA’DAN SESLENDİ: ASGARİ ÜCRETİN ARKASINDA DURDU BOYKOT ÇAĞRISI YAPTI
-
Bursa Bölge9 ay ago
NİLÜFER ÇAYI İÇİN İŞBİRLİĞİ
-
Bursa Bölge6 ay ago
BURSA ULAŞIMINDA ‘YAPAY ZEKA’ DÖNEMİ
Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login