Connect with us

Bursa Bölge

“Halkın parasını burada çürütüyorlar”

CHP’den yarım bırakılan T2 hattında inceleme ve AK Parti’ye sert eleştiri:

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, AK Parti döneminde başlatılıp plansız-programsız uygulamalar nedeniyle yarım bırakıldığı belirtilen yatırımları yerinde incelemeye devam ediyor. Karaca, yanlış kararlar zinciri halinde başlanıp yarım kalan Terminal-Kent Meydanı T2 raylı sistem hattında CHP’li meclis üyeleriyle incelemelerde bulundu.

AS Merkez önünden başladığı inceleme gezisini, Kent Meydanı’ndaki basın açıklamasıyla tamamlayan Karaca, yol boyunca konuştuğu esnafın şikayetlerini de dinleyip, bu hattın inşaatının bir an önce bitirilmesi gerektiğini söyledi.

Alinur Aktaş’tan anlamsız tavır

Muhalefetin denetleme görevini unutmuş görünen, basının da teknik incelemelere katılımından rahatsızlık duyduğu anlaşılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hiçbir çalışma yapılmayan, elektrik hattı bulunmayan, zincir ve tel örgüyle kapalı şantiye pozisyonundaki T2 ray hattı bir yana, istasyonlara bile ‘iş güvenliği’ gerekçesiyle giriş izni vermedi. Heyet, As Merkez istasyonunda istasyon bariyerlerinin tesadüfen açık olması nedeniyle T2 hattını inceleme olanağı buldu. Kalan kesimde ise inceleme yol boyunca yürüyerek yapıldı. Heyetin, Panayır ve Beşyol istasyonlarındaki incelemelerine çevre mahallelerden partililer de eşlik etti.

Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Büyükşehir ve ilçe Belediye Meclis Üyeleri, ilçe başkanlarıyla birlikte Terminal-Kent Meydanı arasında yapımı yarım kalan T2 raylı sistem hattında incelemelerde bulunan CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, yol boyunca, yıllardır mağdur edilen esnafın görüşlerini aldı. Yürüyüşünü tamamlayan heyeti Kent Meydanı’nda alkışlarla karşılayanlar arasında ise Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, İl Gençlik ve İl Kadın Kolları üyeleri ve çok sayıda partili vardı.

Halkın-parasını-burada-çürütüyorlar-2

“Bursa’nın o kadar çok sorunu var ki, herhalde 2 yıl boyunca yürüyeceğiz”

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, “Yine meydanlardayız yine alanlardayız. Bursa’nın o kadar çok sorunu var ki, herhalde görev süremiz olan 2 yılı muhtemelen sokakta geçireceğiz. Her gün yeni bir yarım kalmış proje karşımıza çıkıyor. Bunları Bursa kamuoyuyla paylaşacağız.” dedi.

8.5 kilometrelik T2 hattı için Terminal yakınlarından başlattığı yürüyüşü Kent Meydanı’nda noktalayan Karaca, “Bu proje baştan itibaren yanlış. Yol boyunca Yalova Yolu’ndaki esnafla da tek tek görüştük. Bir tane esnaf bile bu projeden memnun değil. Yerin altından geçmesi gerekiyordu. Dünya birleşirken AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa’yı ikiye böldü. Bursa’nın kadim mahalleleri ikiye ayrıldı. Esnaf yolun karşı tarafındaki başka bir esnaftan ihtiyacını almak için saatlerce yürümek zorunda kalıyor.” şeklinde konuştu.

“Güzergah yanlış, proje yanlış”

Karaca şunları söyledi: “Proje 2015 yılında ihale edildiğinde 133 milyon liraydı. Bu paranın tamamı bitti. İnşaat kısmının yüzde 80’i bitti ancak mekanik kısmına dokunulmadı. Bir 130 milyona daha ihtiyaç var. Biz diyoruz ki bu projeyi sökün, ki bu saatten sonra olmaz, o halde tamamlayın. Güzergâh yanlış, proje yanlış. Burada Terminal’e yapılacak hattın günlük yolcu taşıma kapasitesi 5.000-7.000 arası. Bu hattın uzun ömürlü olması için DOSAB’dan Demirtaş’a kadar uzaması gerekiyor. 150 bin kişinin yaşadığı lokasyona ulaştırmazsanız günlük taşıma kapasiteniz 5.000-7.000 ile sınırlı kalacaktır. Hattın, T1 hattına ve metroya entegre edilmesi gerekiyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama olmaz. Dünyadaki sistem budur ama bizim yöneticilerimiz rüyalarıyla proje ürettiği için, bilimsellikten uzak, gördükleri rüyalarla proje geliştirdikleri için böyle tablolarla karşı karşıya kalıyoruz. Burada çürüyen Bursa’nın 133 milyonu. Üstüne bir o kadar daha para harcanacak. Projenin bitiş tarihi 25 Haziran 2018 idi. Şu an 2020 yılındayız.”

T2 projesinin tıpkı ölümsüz aşklara benzediğinin altını çizen Karaca, “Aşkımız T2 gibi olsun, asla bitmesin!” sözünü hatırlatarak, “Bu hattın ne zaman biteceği, ihaleye çıkacağı belli değil. Biz 2 yıldır her ortamda görüşlerimizi dile getirdik. Bu kez de hat boyunca yürüyerek vatandaşların görüşlerini dinledik. Örgütümüzü de çağırmadık. Sınırlı sayıda kişiyle rayların üzerinde incelemelerde bulunacaktık. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş bir gün önce belediyeden bir görevli eşliğinde hat üzerinde inceleme yapabileceğimizi söylemişken, gece itibarıyla hatların girişleri kapatılmış. Hatlara inmemize izin vermediler ama biz de halkın içinden yürüdük. Hatları kapatabilirsin ama bizim halkın içinden yürümememizi engelleyemezsin. Biz halkın içindeyiz. Bu sorunların çözümü için de her noktada olacağız. 2 yıl boyunca bütün eksiklerini dile getireceğiz.” şeklinde konuştu.

Halkın-parasını-burada-çürütüyorlar-3

“Bursa proje çöplüğüne dönüştü”

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ise, Bursa’nın AK Parti iktidarı döneminde proje çöplüğüne dönüştüğünü vurguladı. Kayışoğlu, “Timsah Arena bitmiş değil. Hızlı tren aynı şekilde. Bursa’nın milyonları oralarda yatıyor. Hiçbir proje zamanında bitmiyor. Bursa’yı da, Türkiye’yi de yönetemedikleri çok net gözüküyor. Bizler, yurttaşlarımızın vergilerine sahip çıkıyoruz.” dedi.

“Kaynaklar çarçur ediliyor”

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Bursa’nın, Bursalıların kaynaklarının, tüyü bitmemiş yetim hakkının bilimden uzak projelerle çarçur edildiğini vurguladığı konuşmasını, “Umarım bundan sonra da bilim insanlarını, akademik odaları ve muhalefeti dinlerler de bu paralar çöpe gitmez.” temennisiyle tamamladı.

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Bursa Bölge

BTSO’DA GÖZLER 8 EKİM’E ÇEVRİLDİ

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda 1 Ekim’de gerçekleştirilen seçimlerin ardından gözler 8 Ekim’de yapılacak başkanlık seçimine çevrildi. Özer Matlı’nın öncülüğündeki yeşil liste 34 komite ve 79 meclis üyesiyle ilk sırada yer alırken, 8 meclis üyesi kazanan beyaz listenin tercihi başk8nlık seçiminin sonucunda belirleyici olacak.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda (BTSO) 1 Ekim 2026 Perşembe günü gerçekleştirilen meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimleri tamamlandı. 70 meslek komitesinde 159 meclis üyesinin belirlendiği seçimlerin ardından BTSO’nun yeni dönem meclis yapısı büyük ölçüde şekillendi.

Oy kullanma hakkı bulunan üyelerin %50’sinin katıldığı seçimlerde, açıklanan sonuçlara göre Özer Matlı’nın öncülüğündeki yeşil liste 34 komitede 78 meclis üyeliği kazanarak ilk sırada yer aldı. İbrahim Burkay’ın öncülüğündeki mavi liste ise 31 komitede 71 meclis üyeliği elde etti. Beyaz liste 4 komitede 8 meclis üyesi çıkardı.

Seçim sonuçlarında eşitlik olan komitede 2 meclis üyeliği için ise kura çekimi gerçekleştirildi. Cumartesi günü Nilüfer İlçe Seçim Müdürlüğü’nde yapılan kura sonucunda 1 meclis üyeliği Özer Matlı’nın öncülüğündeki yeşil listeye, 1 meclis üyeliği ise İbrahim Burkay’ın öncülüğündeki mavi listeye dahil oldu. Böylece BTSO’nun yeni dönem meclis aritmetiğinde yeşil liste 79, mavi liste 72, beyaz liste ise 8 meclis üyesine ulaştı.

Matlı meclis aritmetiğinde önde

Ortaya çıkan tablo, seçimlerin ilk ayağında Özer Matlı’nın öncülüğündeki yeşil listeyi meclis aritmetiğinde ilk sıraya taşıdı. Yeşil liste, mavi listenin 3 komite ve 7 meclis üyesi önünde yer aldı.

Seçim sonuçlarının ardından değerlendirmelerde bulunan Özer Matlı, Bursa iş dünyasının mevcut yönetim anlayışına yönelik mesajını sandıkta verdiğini belirterek, elde edilen sonucun Bursa’nın başarısı olduğunu söyledi.

Matlı, “Bugün, eşit şartlarda yapılmayan bir seçimde, Bursa’nın iş dünyası kendi iradesine sahip çıktı. Esnafımız, tüccarımız, sanayicimiz ve KOBİ’lerimiz sözünü söyledi. Üyelerimiz Oda’sında değişim istediğini, daha çok hizmet beklediğini, karar süreçlerinde söz sahibi olmak istediğini sandıkta gösterdi. Bu başarı Bursa’nın, üretenlerin, alın teri dökenlerin ve hakkını savunan üyelerimizin başarısıdır.” dedi.

“Üyelerimiz kendi geleceğine sahip çıktı”

Seçim sürecinde yaşanan tartışmalara da değinen Matlı, üyelerin tercihini sandıkta ortaya koyduğunu ifade etti.

Matlı, “Üyelerimiz kendi kararını verdi, kendi geleceğine sahip çıktı. Bütün baskılara rağmen yeşil listeyi hem komite sayısında hem meclis temsilinde ilk sıraya taşıdı. Bu sonuç, üyelerimizin cesaretinin ve kararlılığının eseridir.” ifadelerini kullandı.

Elde edilen sonucun beraberinde büyük bir sorumluluk getirdiğini vurgulayan Matlı, yeni dönemde daha fazla hizmet ve eşit temsil anlayışıyla çalışacaklarını söyledi.

Matlı açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Sandığa gelen, iradesini ortaya koyan bütün üyelerimize teşekkür ediyorum. Bize duyulan güvenin sorumluluğunu biliyoruz. Önümüzdeki hafta yapılacak seçimde de bütün seçilen meclis üyelerimizin gönlüne dokunarak, yeni bir dönem için çalışmaya başlayacağız. Daha çok hizmet, eşit temsil ve hesap veren bir oda için mücadelemizi aynı kararlılıkla sürdüreceğiz. Bugün Bursa’nın sesi yükseldi. Üyenin iradesi kazandı. BTSO artık yemyeşil.”

8 beyaz liste üyesi kritik

Sandıktan çıkan sonuçlarla yeşil liste ilk sırada yer alsa da BTSO’da başkanlık seçimi henüz tamamlanmış değil. 1 Ekim’deki seçimler, odanın yeni dönem meclisini belirlerken Yönetim Kurulu Başkanı’nın kim olacağı meclis üyeleri tarafından 8 Ekim’de yapılacak seçimle netleşecek.

Mevcut tabloya göre yeşil listenin 78, mavi listenin 71 ve beyaz listenin 8 meclis üyesi bulunuyor.

Bu noktada beyaz listenin elde ettiği 8 meclis üyeliği dikkat çekiyor. Yeşil ve mavi liste arasındaki 7 meclis üyelik farkı nedeniyle beyaz listenin 8 meclis üyesinin başkanlık seçiminde hangi yönde oy kullanacağı, yeni dönemin yönetiminin belirlenmesinde kritik bir unsur olarak öne çıkıyor.

Sürprizler olmazsa son söz 8 Ekim’de

BTSO’da seçimlerin ilk perdesi 1 Ekim’de tamamlanırken, ikinci perde 8 Ekim’de açılacak. Yeni seçilen meclis üyeleri bu tarihte sandık başına giderek BTSO’nun Yönetim Kurulu Başkanı ve yeni yönetimini belirleyecek.

Özer Matlı’nın öncülüğündeki yeşil listenin 34 komite ve 79 meclis üyeliğiyle ilk sırada yer alması Matlı’yı başkanlık seçimi öncesinde avantajlı konuma taşırken, mevcut meclis aritmetiği başkanlık koltuğunun henüz kesinleşmediğini gösteriyor.

BTSO’da gözler şimdi 8 Ekim’e çevrilirken, 79 yeşil, 72 mavi ve 8 beyaz meclis üyesinin oluşturduğu tablo, Bursa iş dünyasının yeni dönem yönetiminin nasıl şekilleneceğini belirleyecek.

Diğer yandan, kurulacak ikinci sandık öncesinde de sürpriz gelişmeler yaşanabileceği kulislerde konuşuluyor.

Continue Reading

Bursa Bölge

EFE’DEN BTSO SEÇİMLERİNE ELEŞTİRİ

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda (BTSO) seçim sürecinin tamamlanmasının ardından değerlendirmelerde bulunan Bayram Efe, seçim günü yaşandığını belirttiği idari ve teknik aksaklıklara dikkat çekti. Özer Matlı liderliğindeki Yeşil Liste’nin seçim başarısının ardından süreci değerlendiren Efe, seçmen listelerinden dijital altyapıya, MERSİS ve yetki belgesi işlemlerinden oy verme saatine kadar birçok başlıkta eleştirilerini gündeme taşıdı.

BTSO’nun dijital dönüşüm hedefleriyle seçim organizasyonunda yaşandığını savunduğu sorunlar arasında çelişki bulunduğunu ifade eden Efe, yaşananları 11 maddede sıraladı. Seçim günü tüccar ve sanayicilerin karşılaştığı sorunların yanı sıra seçim tarihinin belirlenmesi ve saha çalışmalarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Efe, yeni dönemde kurumsal dönüşüm ve daha etkin bir yönetim anlayışı çağrısı yaptı.

Efe, seçim sonuçlarının ardından Özer Matlı’ya destek mesajı verirken, Bursa iş dünyasının sandıkta ortaya koyduğu iradeye teşekkür etti. Efe’nin BTSO seçim sürecine ilişkin değerlendirmeleri şöyle:

“1. Seçmen listelerinde belirsizlik: Seçim gününe kadar sistemde aktif görünen bazı seçmenlerin, oy verme günü kayıtlarda yer almadığı tespit edildi.

2. Eski ve hatalı iletişim bilgileri: BTSO tarafından sağlanan listelerdeki telefon ve adres bilgilerinin çoğunlukla 10 yıl öncesine ait olduğu; kapanmış firmaların ve yetkisiz kişilerin listede bulunduğu görüldü.

3. Seçmen üzerindeki baskı: Sandık başına giden çok sayıda seçmenin, üzerindeki baskı nedeniyle tereddüt yaşadığı ifade edildi.

4. Erken saha çalışmaları ve yetki belgeleri: Mavi grubun aylar öncesinden yetki belgelerini toplayarak seçmen üzerinde yönlendirme yaptığı ve baskı kurduğu iddia edildi.

5. MERSİS ve belge alma çilesi: Seçim günü MERSİS ve yetki belgesi sistemlerinde yaşanan kilitlenmeler nedeniyle tüccar ve esnaf saatlerce kuyrukta bekletildi.

6. Kapanış saati mağduriyeti: Oy verme işleminin saat 17.00’de sona ermesi nedeniyle sandık başına ulaşmaya çalışan birçok üye oy kullanamadı.

7. Perşembe Günü Tercihi: Seçim tarihinin tüccarın en yoğun tahsilat günü olan Perşembe gününe denk getirilmesinin katılımı olumsuz etkilediği belirtildi.

8. Tarihin erkene alınması: İlan edilen 15 Ekim ve sonrası tarihi yerine seçimlerin erkene çekilmesinin organizasyonu zora soktuğu ifade edildi.

9. Eksik veri yönetimi: BTSO’nun dijital vizyon iddialarına karşın, üye veri tabanındaki adres ve iletişim bilgilerinin dahi eksik tutulması idari bir fiyasko olarak nitelendirildi.

10. Teknik destek yetersizliği: Belge alma krizinde BTSO personelinin yetersiz kalması üzerine adayların kendi bilgisayar ve tabletleriyle sahada çözüm üretmek zorunda kaldığı aktarıldı.

11. Yönetim anlayışı eleştirisi: Mevcut idarenin sorun çözen değil, bürokrasi ve aksaklık üreten bir yapıda olduğu savunuldu.

Seçim sonuçlarının ardından süreci değerlendiren Bayram Efe, kurumsal dönüşüm vurgusu yaparak şu ifadeleri kullandı:

“Biz Özer Matlı Başkanımızın her zaman yanında olacağız. Önce Bursa etiketimizi fasoncu anlayıştan çıkarıp, değerli fason ve yerli markalaşmaya ulaştıracağız.

Bursa iş dünyasına teşekkür

Bayram Efe, tüm aksaklıklara ve yoğun iş temposuna rağmen sandık başına gelerek iradesini ortaya koyan Bursa sanayicisine ve esnafına teşekkür ederek açıklamasını tamamladı

“O gün kargosunu, malını, işini, işçisini, sevkiyatını, hastasını ve tahsilatını bir kenara bırakarak bize gönül veren tüm Bursa tüccarına, KOBİ’lerine ve fabrika sahiplerine çok teşekkür ediyoruz. Biz sizin için çalışacağız; sizden aldığımız güçle birlikte daha güçlü, birlikte ileri gideceğiz.”

Continue Reading

Bursa Bölge

BAŞKAN ERDEM’DEN ANLAMLI ZİYARET

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Yeni Yaşam Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi’ni ziyaret ederek huzurevi sakinleriyle bir araya geldi.

Huzurevi sakinleriyle yakından ilgilenen Başkan Şükrü Erdem, büyüklerle uzun uzun sohbet ederek geçmişten günümüze uzanan hatıralarını dinledi ve Dünya Yaşlılar Günü’nü kutladı.

“Büyüklerimiz, bu ilçenin yaşayan hafızasıdır”

Başkan Erdem “Bugün burada yalnızca Dünya Yaşlılar Günü’nü kutlamak için değil, ilçemizin geçmişine tanıklık etmiş, bu topraklarda emek vermiş, aileler yetiştirmiş ve hayatları boyunca topluma katkı sunmuş büyüklerimizle bir arada olmak için bulunuyoruz. Büyüklerimizin ihtiyaçlarını gözetmek, onların sosyal yaşamla bağlarını güçlendirmek ve her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmek hepimizin ortak sorumluluğudur.

Belediyeciliği yalnızca fiziki yatırımlarla sınırlı görmüyoruz. İnsanların hayatına dokunabilmek, dayanışma kültürünü güçlendirmek ve her yaştan hemşehrimizin yaşamını kolaylaştırmak da en önemli sorumluluklarımız arasında yer alıyor. Büyüklerimizin yüzünde gördüğümüz bir tebessüm, onlarla paylaştığımız bir sohbet bizler için son derece kıymetli. Kendilerine sağlıklı, huzurlu ve sevdikleriyle birlikte geçirecekleri nice güzel yıllar diliyorum.” Dedi.

Ziyaret, huzurevi sakinleriyle çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Continue Reading

Trending