Connect with us

Bursa Bölge

ERDEM’İN ‘TAAHHÜT’ ÇAĞRISI SONUÇ VERDİ!

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem’in domates taahhüt fiyatları konusunda geçtiğimiz hafta salça fabrikalarına çağrıda bulunması sonuç verdi. Bölgede faaliyet gösteren 1-2 fabrika dışındaki tüm fabrikaların domates taahhüt fiyatlarını ton başına 2 bin ile 3 bin TL’ye kadar güncellediği öğrenildi. Fabrikaların her zaman çiftçinin yanında olması gerektiğini bir kez daha vurgulayan Erdem, “Bu zor dönemlerde taşın altına elini koyan ve fiyat yükselten salça fabrikalarına teşekkür ediyorum. Şu ana kadar domates taahhüt fiyatlarını arttırmayan bir-iki fabrikanın da gerekeni yapacağına inanıyorum.” dedi.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz hafta dikkat çeken bir açıklama yaparak salça fabrikalarına taahhüt yükseltmeleri konusunda çağrı yapan Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, enflasyonun yükseldiği dönemlerde salça fabrikalarının çiftçileri koruma altına alması gerektiğini vurgulamıştı. Erdem, “Geçtiğimiz Ocak ayında fabrikaların domates taahhüt fiyatları tona 1.500 ile 1.650 TL arasındaydı. Ancak o zamandan bu güne ülkemizdeki enflasyon da sürekli yükseldi. O nedenle fabrikalarımızın çiftçileri bu enflasyona ezdirmemelerini istiyoruz. Talebimiz; İzmir’de 2.500 TL’ye çıkarılan taahhüt fiyatlarının Karacabey ve bölgemizde de uygulanmasıdır. Bu noktada fabrikalar üreticinin yanında olduklarını göstermelidir.” demişti.

Bu açıklama sonrası taleplerini yüksek sesle dile getirmeye başlayan bölge çiftçisinin sesine kulak veren birçok salça fabrikasının domates taahhüt alım fiyatlarını tona 2 bin ile 3 bin TL arasında arttırdığı kaydedildi. Yalnızca 1-2 salça fabrikasının şu ana kadar fiyat artırımına gitmediği öğrenildi. Bölge çiftçisi fiyat yükseltmeyen fabrikalardan da kısa süre içinde güzel haberler bekliyor.

Konuyla ilgili görüştüğümüz Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, bölgede faaliyet gösteren birçok salça fabrikasının çağrılarına kulak vermesini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. 1-2 fabrika dışında duyarlı davranan salça fabrikalarına teşekkür eden Başkan Erdem, “Domates fabrikalarının verdiği taahhüt fiyatları ile serbest piyasa arasındaki makas çok açıldı. Bu noktada taahhüt veren çiftçiler son derecede mağdur duruma düştü. Bizler başından beri bu mağduriyetin karşılıklı diyaloglarla çözüleceğine inandık. Unutulmasın ki bölge olarak yıllardır ülkemizin salçalık domates ihtiyacının yüzde 40’ını karşılıyoruz ve üretiyoruz. İşte böyle zor dönemlerde bazı fabrikalarımız elini taşın altına koymasını bildi. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Diğer salça fabrikalarından aynı hassasiyeti çiftçiler adına bekliyoruz. Bu tür kritik süreçlerde el birliğiyle hareket etmeliyiz. Çünkü çiftçi kazanırsa, herkes kazanır.” ifadelerini kullandı.

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Bursa Bölge

BGC BAŞARI ÖDÜLLERİ YARIŞMASI SONUÇLANDI

Bursa Gazeteciler Cemiyeti tarafından her yıl geleneksel olarak organize edilen “BGC Başarı Ödülleri Yarışması” sonuçlandı.

Demokrasi kültürünün gelişmesi, halkın bilgilendirilme ve gerçekleri öğrenme bilincinin kavranması ve yerel gazeteciliğin güçlendirilmesi amacıyla; basın mensuplarının mesleki başarılarını ödüllendirmek için düzenlenen yarışmaya aday olan 132 eseri tek tek değerlendiren 7 kişilik Jüri, toplam 14 başarı, 16 mansiyon ödülü verdi.

1 Ocak 2025 – 31 Aralık 2025 tarihleri arasında yayınlanan eserleri değerlendiren Erol Bilenser Başkanlığındaki Jüri; soy isme göre alfabetik olarak şu isimlerden oluştu: Teoman Alper, Adnan Baştopçu, Mehmet Gerçeksi, Erol Nural, İlhan Öztat ve Hacı Tonak.

BGC gazetecilik başarı ödülleri yarışması sonuçları

Genel haber

Başarı ödülü: Yiğithan Hüyük / Demirören Haber Ajansı / Yangında öldüler borçlu çıktılar.

Mansiyon: Taha Tütüncü / Olay Medya / Bursa’nın kalbinde 2 bin 200 yıllık sır.

Mansiyon: Ahmet Burak Öztürk / İhlas Haber Ajansı / Fetö’cü kundakçı parkı tutuşturduğu benzinleri böyle almış.

Ekonomi haber

Başarı ödülü: Zafer Akpınar / İhlas Haber Ajansı / Bursa’da lüks gökdelenlerin ortasında buğday hasadı.

Mansiyon: Hıdırcan Kaya / EkoHaber Gazetesi / Ar-Ge Yatırımlarıyla Güçlenen Bursa.

Spor haber

Başarı ödülü: Zekican Gürkan / BursadaBugün / Türkiye’nin en büyük tesisi Bursa’da hayat bulamadı.

Mansiyon: Merve Deniz Ekici / BursadaBugün / Silahlardan korkuyordu, rekorlar kırdı.

Fotoğraf

Başarı ödülü: Sergen Sezgin / Anadolu Ajansı / Yangının acı yüzü.

Mansiyon: Mustafa Bikeç / Anadolu Ajansı / Orhaneli 5 gün yandı.

Spor fotoğrafı

Başarı ödülü: Akın Güler / SporBursa / Sertaç Çam’ın gol sevinci.

Mansiyon: Mustafa Bikeç / Anadolu Ajansı / Yeşilin ve beyazın yeniden doğuşu.

Köşe yazısı

Başarı ödülü: İbrahim Öge / Şehrengiz Dergisi / Kuruluş, kurtuluş, ruh ve bir çınar.

Mansiyon: Hasan Aliçavuş / Olay Medya / Altta kalanın canı çıksın!

Mansiyon: İrem Güner / Yenidönem Gazetesi / Basın, ruminasyonun pençesinde!

Spor köşe yazısı

Başarı ödülü: Duygu Doğan / Nöbetçi Gazete / Rezaletin dik alası! Bursaspor üvey evlat mı?

Mansiyon: Çetin Sabırlı / BursadaBugün / Yönetici taraftar el ele verdi, Şampiyonluk Kupası Bursa’ya geldi!

Röportaj – araştırma inceleme

Başarı ödülü: Fatih Mısır / BursadaBugün / Bursa’da ev ikiye bölündü.

Mansiyon: Yasemin Özkerem / Kent Bursa Gazetesi / Çocuk istismarı bir güç istismarıdır.

Gazete genel mizanpaj

Başarı: Onur Genç / Bursa Hakimiyet Gazetesi / Kabus.

Mansiyon: Nilgün Liman / Kent Bursa Gazetesi / Jant üzerinde umut taşıdı.

Gazete spor mizanpaj

Başarı ödülü: Uğur Dinar / Bursa Hakimiyet Gazetesi / Efsanesiniz.

Mansiyon: Melek Genç / Bursa Hakimiyet Gazetesi / Şampiyon Bursaspor.

Televizyon haber

Başarı ödülü: Esra Türker / Demirören Haber Ajansı / Yerli tinder avcısı.

Mansiyon: Sema Üstüntaş / BursadaBugün / Bursa’nın dünyaca ünlü bölgesinde iletişim krizi!

Televizyon görüntü

Başarı ödülü: Ali Osman Akın / İhlas Haber Ajansı / Türkiye’nin yüreğini yakan yangında yüzleri gülümseten görüntü.

Mansiyon: Muhammet Hüseyin Sezgin / Demirören Haber Ajansı / Bursa’da orman yangınları 3’üncü gününde.

Televizyon program

Başarı ödülü: Bircan Örsel / Olay Medya / Zanaatkar.

Mansiyon: Dilek İlhan / Lıne TV / Tarihin görünmez düşmanları.

Televizyon aktüel haber

Başarı ödülü: Nejat Kırbulut / Habertürk TV / Acil çıkışlara kilit.

Mansiyon: Sedat Yoğurtçu – Şafak Susuz / Lıne TV / Mudanya sahilinde istila

Continue Reading

Bursa Bölge

ERDEM BAŞLAYAN VE PLANLANAN YATIRIMLARIN TAMAMLANMASINI İSTEDİ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba, Mustafakemalpaşa Belediyesi’ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Şükrü Erdem ile bir araya geldi. Gerçekleştirilen ziyarette ilçenin öncelikli yatırım alanları, devam eden çalışmalar ve planlanan projeler kapsamlı şekilde değerlendirildi.

Toplantıda, ilçe merkezinde ve kırsal mahallelerde ihtiyaç duyulan altyapı ve üstyapı yatırımları ele alınırken, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Mustafakemalpaşa Belediyesi arasında yürütülebilecek ortak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Görüşmede; Atatürk Parkı içerisinde planlanan BURFAŞ Kafe projesi, Millet Bahçesi’nin devralınma süreci, Bursa Caddesi’nde devam eden üstyapı çalışmaları, 14 Eylül Bulvarı ve bağlantı güzergâhlarında planlanan altyapı ve asfalt uygulamaları masaya yatırıldı. Bunun yanı sıra Karaoğlan-Dorak-Onaç-Akçapınar yolunda devam eden çalışmalar ile Tatkavaklı Mahallesi’nin üstyapı ihtiyaçları da gündeme gelen konular arasında yer aldı.

İlçe ulaşımını ve kent estetiğini ilgilendiren başlıklara da değinilen toplantıda, 18 Mart Caddesi’nde trafik güvenliğini artırmaya yönelik düzenlemeler, Saadettin Sarcan Caddesi, Kuzey Sokak Döner Kavşak ve Alparslan Türkeş Caddesi’nde planlanan refüj çalışmaları değerlendirildi. Ayrıca ilçede yapılması planlanan halı saha projeleri hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyaretin ardından açıklamada bulunan Belediye Başkanı Şükrü Erdem, Mustafakemalpaşa’nın ihtiyaç ve beklentilerini Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkililerine aktarmaya devam ettiklerini belirterek, ilçenin gelişimine katkı sağlayacak yatırımların hayata geçirilmesi noktasında kurumlar arası iş birliğinin önemine dikkat çekti.

Continue Reading

Bursa Bölge

GENÇLERİN SESİ BURSA’DAN YÜKSELDİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Öğrenci ve Çocuk Hakları Derneği (OHAKDER) ile Anadolu Aslanları İş İnsanları Derneği (ASKON) iş birliğinde gerçekleştirilen ‘Parlamenter Meclis Simülasyonu’ programına ev sahipliği yapıyor.

Bursa’daki 60’ı aşkın okuldan toplam 180 lise öğrencisinin katıldığı programda, gençler; liberal, merkez sol, merkez sağ ve milliyetçi olmak üzere dört gruba ayrıldı. Üç gün sürecek etkinlik kapsamında öğrenciler, 8 bakanlığın görev alanlarına ilişkin meseleleri ve güncel konuları ele alarak çözüm önerileri geliştirecek. Meclis çalışmalarında kabul edilen kanun tasarıları ise resmi formatta derlenerek ilgili bakanlıklara sunulacak.

Programın açılış kısmına, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Şahin’in yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Fatma Şahin ve Kamil Bayramiç, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ASKON Bursa Temsilcisi Bilge Kalın ve Genç ASKON Bursa Şube Başkanı Onur Koçak da katıldı.

AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, en iyi fikirlerin birlikte tartışarak ve konuşarak ortaya çıktığını vurgulayarak organizasyonun gençler açısından çok faydalı olacağını söyledi. Organizasyonda emeği geçenleri tebrik eden Ahmet Kılıç, gençlere ‘Meclis Yemini’ ettirdi.

“Gençler geleceğin Türkiye’sini şekillendirecek”

Programın açılış töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Şahin, gençlerin demokrasiyi deneyimlemesinin ve ortak akılla çözüm üretme becerileri kazanmasının önemine değindi. Demokrasinin yalnızca seçimlerden ibaret olmadığını söyleyen Başkan Vekili Osman Şahin, “Demokrasi dinlemektir, anlamaktır, farklı görüşlere saygı göstermektir. Bu programla gençler yeni bakış açıları kazanacaktır. Geleceğin Türkiye’sini gençler inşa edecek” dedi.

“Bizler gençlerimize güveniyoruz”

Bilimde, sanatta, teknolojide ve toplumsal dönüşümlerde iz bırakan insanların meslek yolculuğuna her zaman genç yaşta başladığını vurgulayan Başkan Vekili Osman Şahin, gençlerin soru sormaktan ve merak etmekten çekinmemesini istedi. Teknolojiyi tüketenlerden değil, geliştirenlerden olmasını tavsiye eden Başkan Vekili Şahin, “Bizler gençlerimize güveniyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak daima gençlerin yanındayız. Gençlik Kulübü ve Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi, gençler için sürekli projeler üretiyor. Günümüz dünyasında teknoloji üreten, geliştiren gençlere ihtiyacımız var. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Continue Reading

Trending