Connect with us

Genel

DİRENİŞTEN BAŞKA ÇARE KALMAMIŞTIR!

Yüz binlerce kişi, Filistin direnişine destek olmak ve işgalci İsrail rejimine tepki göstermek amacıyla İstanbul’da Saadet Partisi’nin öncülüğünde ‘Özgür Filistin Miting’inde bir araya geldi. Filistin direnişine desteğini haykıran yüz binler, İsrail rejimine “Filistin yenilmez” mesajı verdi. Zeynel Abidin Koçak başkanlığındaki Karacabey İlçe Teşkilatı’nın da tam kadro katıldığı mitingde katılımcılara hitap eden Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Merhum Erbakan Hocamız, ‘Kudüs coğrafi bir mesele değil, imani bir meseledir’ demişti. Biz inancımızın gereği olarak buradayız. Siz de bunu teyit etmek için buradasınız.” dedi.

Filistin direnişine destek olmak ve İsrail’in zulmüne dikkat çekmek için Saadet Partisi tarafından düzenlenen Özgür Kudüs Mitingi yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen Mescid-i Aksa sevdalısı vatandaş, Filistin ve Türkiye beraber dalgalandırarak dünyaya Müslümanların kıyamını gösterdi. Birçok sanatçının ezgileriyle, marşlarıyla, şarkılarıyla heyecan kattığı mitingde video gösterimiyle İsrail’in yıllardır Filistin’de uyguladığı sistematik işgale dikkat çekildi. Aksa Tufan’ı operasyonun temsilcisi Hamas’a destek sloganlarının atıldığı mitingde yapılan konuşmalarla Batı dünyasının ikiyüzlü siyasetine de vurgu yapıldı.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU – SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANI

Yurtiçi ve yurt dışından birçok ismin davet edildiği Özgür Filistin Mitingi’ne Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) Genel Başkanı Salih Turhan, İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Bayat, Gazze Hükümeti Genel Sekreteri Dr. Kamal Aboun, Filistin Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Saadet Partisi Milletvekilleri Mahmut Arıkan, Bülent Kaya, Mehmet Atmaca, Mehmet Karaman, Hasan Bitmez, Mustafa Kaya, Şerafettin Kılıç, Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Mesut Doğan, Birol Aydın, Gelecek Partisi Milletvekilleri İsa Mesih Şahin, Selim Temurci, Sema Silkin, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı Mehmet Kuğu, HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı İsa Güvendik, MÜSİDER Başkanı Arslan Ateş, AGD İstanbul Şube Başkanı Mehmet Yaroğlu katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da mitinge destek amacıyla bir video mesajı gönderdi.

Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu, Özgür Filistin Mitingi’nin önemine vurgu yaparak, “Sizin burada olmanız Filistin’deki mücahitlere büyük bir destektir. Merhum Erbakan Hocamız, ‘Kudüs coğrafi bir mesele değil, imani bir meseledir’ demişti. Biz inancımızın gereği olarak buradayız. Siz de bunu teyit etmek için buradasınız. Maalesef bütün dünya, özellikle Batı alemi bu konuda bir şaşkınlığın içerisinde. Uçak gemileri gönderiyorlar. Kime karşı? Belli değil. Çünkü karşılarında uçaklarla, gemilerle saldıran kimse yok. Gözdağı vermek istiyorlar. Ama bu kesinlikle onların haklı olduğunu göstermiyor. Bu onların güçsüzlüğünü ortaya koyuyor. Bugün Amerika’da, İngiltere’de ve Avrupa’da gerçekleri gören milyonlarca insan var ve onlar ayağa kalkmış durumda. Kendi yöneticilerinin gerçekleri görmesini istiyorlar.” ifadelerini kullandı.

Filistin meselesinin partiler üstü bir konu olduğunu belirten Temel Karamollaoğlu, “Bu miting Türkiye’mizin mitingi. Diyarbakır’dan, İzmir’den, Antalya’dan gelenler var. Biz bir bütün olarak ayağa kalktık. Hiçbir siyasi farklılık göstermeden, ‘Bu dava hepimizin davasıdır’ dedik. Bundan dolayı ben bugün burada, bu mitinge katılan bütün kardeşlerimi tebrik ediyorum. Bizim süslü laflara değil gerçeklere ihtiyacımız var.  Bundan dolayı adım atmaya ihtiyacımız var. Eğer bugün uyanmaz gerekli tedbirleri almazsak, bir daha bu durumun üstesinden gelmemiz mümkün olmaz. Biz topraklarımız işgal edildiğinde bir milli mücadele ortaya koyduk. Bugün ki sınırlarımızı ortaya koyduk. Şimdi Filistinliler kendi davaları için bir müdafaa ortaya koyarken, onların derdini kendimize dert edinemezsek olmaz. Allah yardımcıları olsun.” şeklinde konuştu.

Filistin ve Mescid-i Aksa Direnişi için bir araya gelmenin ne kadar değerli olduğunu ifade eden Temel Karamollaoğlu, “Bugün burada büyük bir dayanışma örneği ortaya koyuyoruz. Bugün bu meydandan, ‘Biz varız’ diyoruz. Bugün bu meydandan, ‘Biz yapılan hataları görüyoruz ve bunun karşısında dimdik ayakta duruyoruz’ diyoruz. Aramızdaki ufak tefek farklılıkları Filistin için görmüyoruz. Filistin Davası bizim de davamızdır. Filistin Davası tüm insanlığın davasıdır. Hiç kimse bugün Gazze’de yaşananları görmezden gelmez. Biz bugün bu meydandan bu haksızlığı tekrardan haykırıyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Filistin halkının yaşadıklarına dikkat çeken Filistin Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa da, “İsrail’in cinayetler esnasında sadece insan değil, evleri, mescitleri, hastaneleri de hedef alıyor. Halkımız 1 asırdan beri bu işgalcilerin saldırılarına direniyor. Direnmeye de devam edecek. Elbette biz, ‘niçin direniş yapıyorsunuz?’ sorularını cevaplamak zorunda değiliz. 1 asırdır devam eden soykırımı, cinayetleri herkes görüyor. Özelliklede 2023 yılında ciddi bir zulme maruz kalıyoruz. Uluslararası hukuku hiçe sayan bir cinayet şebekesiyle karşı karşıyayız. Mazlumlar gerekçelerini sunmak için herhangi bir güce ihtiyaç duymaz. Bizim bugüne kadar yaşadıklarımız bizim gerekçemizdir. İşlemedikleri hiçbir suç kalmadı. Utanmadan da yalan söylüyorlar ve uydurmasyon görüntülerle kendilerini masum göstermeye çalışıyorlar. İşte bu yalanlara inanmaya hazır işbirlikçi Batı da bu insanlık suçuna destek veriyor. 16 yıldır Gazze ambargo altındayken Batı neredeydi. Batı’nın gerçek yüzü bu mudur?” değerlendirmelerinde bulundu. Filistin Hükümeti Genel Sekreteri Dr. Kamal Aboun da, Filistin tarihini hatırlatarak, “Osmanlı Devleti düştükten sonra Filistin halkı büyük bir yokluğa mahkum oldu. Biz Filistinliler de 75 yıldır her türlü katliama, soykırıma ve cinayete maruz kalıyoruz. 2023 yılında, Siyonist hükümet kurulduktan sonra büyük bir zorlukla karşı karşıyayız. Mescid-i Aksa’yı yok etmek için uğraşıyorlar. Gördüğünüz gibi bütün mukaddeslerini çiğneyenler, Mescid-i Aksa’ya o kirli ayaklarıyla giriyor. Her türlü kötülüğü, işkenceyi Filistinli kadınlara ve çocuklara reva görüyorlar. Biz defalarca uyardık, tekrar tekrar uyardık, ‘Kudüs, Mescid-i Aksa bizim kırmızı çizgimizdir’ dedik. Ama dikkate almadılar. İşte tüm bunlardan sonra Filistinli kardeşleriniz için direnişten başka bir çare kalmamıştır. Direniş mensubu kardeşleriniz üzerine düşen görevi yerine getirerek, Mescid-i Aksa’yı kurtarmak için yola çıktılar.” diye konuştu.

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Genel

KARACABEY KUZEY KAFKAS KÜLTÜR DERNEĞİ’NDE RECEP TOSUN GÜVEN TAZELEDİ

Karacabey Kuzey Kafkas Kültür Derneği’nin olağan genel kurulu, dernek üyelerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Genel kurul sonucunda mevcut Başkan Recep Tosun, üyelerin güvenini yeniden kazanarak tekrar dernek başkanlığına seçildi.

Genel kurulun ardından açıklamalarda bulunan Karacabey Kuzey Kafkas Kültür Derneği Başkanı Recep Tosun, kendisine gösterilen güven için tüm dernek üyelerine teşekkür etti.

Tosun açıklamasında, “Bugün burada bizlere yeniden görev ve sorumluluk veren tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu görevi yalnızca bir başkanlık görevi olarak değil, büyüklerimizden bizlere emanet edilen kültürümüzü, dilimizi, geleneklerimizi ve kardeşlik bağımızı gelecek nesillere aktarma sorumluluğu olarak görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Derneğin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarını sürdüreceğini belirten Tosun, “Bizleri biz yapan değerlerimizi korumak, gençlerimizi ve çocuklarımızı kültürümüzle buluşturmak, derneğimizi daha aktif ve daha güçlü bir yapıya kavuşturmak öncelikli hedeflerimiz arasında olacak. Karacabey’de yaşayan Kuzey Kafkas kökenli hemşehrilerimizin tamamını kucaklayan, kapısı herkese açık bir anlayışla çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Genel kurulda emeği geçen tüm üyelere ve dernek büyüklerine teşekkür eden Tosun, yeni dönemin Karacabey Kuzey Kafkas Kültür Derneği adına hayırlı olmasını dileyerek, “Biz birlikte güçlüyüz. Geçmişimizden aldığımız güçle geleceğe hep birlikte yürüyeceğiz.” mesajını verdi.

Karacabey Kuzey Kafkas Kültür Derneği’nde yeni dönemde de Başkan Recep Tosun ve yönetimi, kültürün yaşatılması, genç nesillere aktarılması ve dernek üyeleri arasındaki dayanışmanın daha da güçlendirilmesi amacıyla çalışmalarını sürdürecek.

Continue Reading

Genel

BAŞKAN VEKİLİ BİBA, BURSA’NIN GURURU GÜREŞÇİLERİ AĞIRLADI

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba, Balkan Güreş Şampiyonası’nda gösterdikleri mücadele ve kazandıkları madalyalarla Bursa’nın göğsünü kabartan Belediyespor güreşçilerini makamında ağırladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba, Büyükşehir Belediyespor Başkanı Sezer Sezgin ve Hırvatistan’ın Koprivnica kentinde düzenlenen Balkan Güreş Şampiyonası’nda başarılara imza atan Belediyespor güreşçileri ile bir araya geldi. U17 kategorisi 80 kiloda Balkan şampiyonu Rüstem Öztürk, gümüş madalya kazanan Taha Öztürk ve Hamza Yakup Oran ile U20 kategorisinde gümüş madalya kazanan Beytullah Burak Bilgen görüşmede yer aldı.

“Sporcu gençlerimizle gurur duyuyoruz”

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba, sporcuları kazandıkları madalyalardan ve sergiledikleri mücadeleden dolayı tebrik ederek “Gençliğin ‘nereye gidiyor’ diye sorgulandığı bir dönemde sizin sporla uğraşmanız çok güzel. Gençlerimizin böyle sporlarla uğraşmasından gurur duyuyoruz. Sizlerin yukarılara doğru başarılarınızı görmek inşallah bizlere de nasip olur” ifadelerini kullandı.

“Filistinli masumlar aklımıza geldi”

Balkan Güreş Şampiyonası’nda İsrailli rakiplerine karşı giriştikleri mücadeleleri kazanan sporcular, “İsrailli rakiplerimizi yenerken Filistinli masum insanlar ve çocuklar aklımıza geldi. Onları düşünerek mücadele ettik” derken Başkan Vekili Biba, “Onlara karşı galibiyetiniz hepimizin gururunu okşuyor.

Bu başarının Bursa’dan olması ise bizim için ayrı bir gurur oldu” dedi. İsrailli rakiplere karşı gösterdikleri başarılı performanstan dolayı güreşçileri kutlayan Biba, “Mücadeleniz ve başarılarınızla Filistinli kardeşlerimize yapılan zulmün bir nevi acısını çıkarmış gibi oluyorsunuz” şeklinde konuştu.

“Başkanın güreşe ilgisi büyük şans”

Büyükşehir Belediyespor Başkanı Sezer Sezgin, Başkan Vekili Şahin Biba’ya spora ve sporcuya verdiği desteklerden ötürü teşekkür ederek “Başkanımızın güreş sporuna özel ilgi göstermesi çok büyük bir şans. Ben arkadaşlar adına sizlere tekrar teşekkür ediyorum. Bizlere müthiş imkanlar sağlıyorsunuz.

Sporcularımız da bu imkanları bu başarılar ile taçlandırıyor. İnşallah göğsümüzü kabartmaya devam ederler” değerlendirmesinde bulundu.

Continue Reading

Genel

BTSO, ARTIK YEMYEŞİL

BTSO seçimlerinde Özer Matlı’nın öncülüğündeki yeşil liste, 34 komite ve 78 meclis üyesiyle ilk sıraya yerleşti. Mavi listeyi hem komite sayısında hem meclis temsilinde geride bırakan Matlı, “Bu başarı Bursa’nın başarısıdır. Üyelerimiz baskıya ve dayatmaya en güçlü cevabı sandıkta verdi” dedi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) meslek komitesi seçimlerinde üyelerin değişim talebi sandığa yansıdı. Açıklanan sonuçlara göre yeşil liste 34 komitede 78 meclis üyeliği kazanırken, mavi liste 31 komitede 71 meclis üyeliği elde etti. Beyaz liste dört komitede sekiz meclis üyeliği kazandı. Bir komitedeki iki meclis üyeliğinin dağılımı ise sonuçlar kesinleştikten sonra yarın yapılacak kuraya bağlı kaldı.

Yeşil liste, mavi listenin üç komite ve yedi meclis üyesi önünde yer alarak seçimlerden en güçlü temsil grubuyla çıktı. Bu sonuçlara göre, mevcut yönetimin önde gelen şirketlerinden Beyçelik, Durmazlar, Ermaksan, Şanmak gibi şirketler kendi sektörlerinde yeni dönemde temsil edilemeyecek.

Sonuçları değerlendiren Özer Matlı, Bursa iş dünyasının mevcut yönetim anlayışına güçlü bir tepki gösterdiğini belirterek şunları söyledi:

“Bugün, eşit şartlarda yapılmayan bir seçimde, Bursa’nın iş dünyası kendi iradesine sahip çıktı. Esnafımız, tüccarımız, sanayicimiz ve KOBİ’lerimiz sözünü söyledi. Üyelerimiz Oda’sında değişim istediğini, daha çok hizmet beklediğini, karar süreçlerinde söz sahibi olmak istediğini sandıkta gösterdi. Bu başarı Bursa’nın, üretenlerin, alın teri dökenlerin ve hakkını savunan üyelerimizin başarısıdır.”

Seçim sürecindeki baskı ve dayatmalara da değinen Matlı, üyelerin verdiği cevabın açık olduğunu vurguladı:

“Üyelerimiz kendi kararını verdi, kendi geleceğine sahip çıktı. Bütün baskılara rağmen yeşil listeyi hem komite sayısında hem meclis temsilinde ilk sıraya taşıdı. Bu sonuç, üyelerimizin cesaretinin ve kararlılığının eseridir.”

Matlı, elde edilen başarının büyük bir sorumluluk getirdiğini ifade ederek açıklamasını şöyle tamamladı:

“Sandığa gelen, iradesini ortaya koyan bütün üyelerimize teşekkür ediyorum. Bize duyulan güvenin sorumluluğunu biliyoruz. Önümüzdeki hafta yapılacak seçimde de bütün seçilen meclis üyelerimizin gönlüne dokunarak, yeni bir dönem için çalışmaya başlayacağız. Daha çok hizmet, eşit temsil ve hesap veren bir oda için mücadelemizi aynı kararlılıkla sürdüreceğiz. Bugün Bursa’nın sesi yükseldi. Üyenin iradesi kazandı. BTSO artık yemyeşil.”

Continue Reading

Trending