Bursa Bölge
“KARACABEY DEPREME NE KADAR HAZIRLIKLI?”
DEVA Partisi İlçe Başkanı Önen, ilçe girişlerindeki köprülere dikkat çekti ve Belediye’yi göreve çağırdı:
Demokrasi ve Atılım Partisi Karacabey İlçe Başkanı Şaban Önen, deprem felaketi ve sonrasında yaşananlar ile bundan sonraki süreçte Karacabey’deki yerel yönetimin dikkat etmesi gereken konular hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Önen, Karacabey’deki olası büyük bir deprem öncesi ilçeye girişteki tüm köprü ayaklarının acil bir şekilde sağlamlaştırılması gerektiğine dikkat çekerek, “Aksi halde ilçemize giriş ve çıkışlarda büyük sıkıntılar yaşanacak. Ayrıca Belediye Başkanı Sayın Ali Özkan ve A Takımı siyasi yöneticiler, Bursa’da ikamet ettikleri için böyle bir faciada köprülerin işlevselliğini yitirmesi sonucu ilçeye girişleri de imkansız olacak.” dedi.
6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde yıkıcı etkisi büyük olan iki ayrı deprem felaketi sonrası Türkiye’nin adeta tek vücut olarak yardım seferberliği başlattığını belirten DEVA Partisi İlçe Başkanı Şaban Önen, felaketin ardından 8 gün geçtikten sonra her şeye rağmen Belediye Başkanı Ali Özkan’ın tüm ilçe başkanlarını bir araya toplamasını önemli bulduğunu ifade etti. Önen, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Depremzedelerin yaralarını sarmak için başlatılan yardım seferberliği vatandaşlarımız arasındaki birliği, beraberliği ve dayanışmayı en üst seviyeye çıkardı. Önceki gün de Karacabey Belediyesi’nde birlik ve beraberlik örneği yaşandı. Öyle ki depremin üzerinden tam 8 gün geçtikten sonra Karacabey Belediye Başkanı Sayın Ali Özkan, ilçedeki tüm siyasileri makamına davet ederek, “Fikir ayrılıklarımız olsa da böylesi zamanlarda bir arada olmamız güzel” mesajı verdi ve bir nebze de olsa yaşanan felakete duyarlılığını göstermiş oldu. Ancak Özkan’ın bu duyarlılığı göstermesine Yörem Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Sayın Nevzat Çakır öncü oldu. Çünkü Çakır’ın kaleme aldığı köşe yazısında, siyasilere açıkça birlik beraberlik çağrısı yapması Özkan’ı dolaylı yoldan olsa da harekete geçirdi.

Buluşma günü Belediye Başkanı Özkan’ın özel fotoğrafçısı olarak görevli bildiğimiz Ferudun Koşucu tarafından telefonla arandım. Koşucu görüşmede Başkan Özkan’ın saat 16.00’da tüm ilçe başkanları ile makamında görüşmek istediğini iletti. Telefonla arandığımda ise saatler 15.55’i gösteriyordu. Son 5 dakikada Sayın Özkan’ın davetine katılmak imkansızdı. Çünkü o vakitte bugüne kadar depremden zarar gören illere yaptığımız 6. yardım aracının, bu konuda üstün gayret gösteren partimizin Kadın Politikaları Başkanı Sayın Yasemin Tuna ile hazırlıklarını yapıyorduk. Dolayısıyla her şeye rağmen durumu müsait olan partimizin Genel Sekreteri Mimar Sayın Ozan İneç’i geç de olsa davete katılması için ricada bulundum ve DEVA Partisi olarak siyasiler arasındaki bu birliktelikte yer aldık.
Öte yandan görüşmede söz alan Mimar Ozan İneç’in; “Bu felaket bize daha dikkatli olmamızı öğretti. Sizden istediğimiz; ilçemizin daha güvenilir hala gelmesi açısından tüm mimar ve mühendisleri toplayarak etraflıca toplantı yapmanız ve fikir alışverişinde bulunmanızdır. Unutmayalım ki depremler öldürmez ama çürük binalar yaşamımıza son verebilir” açıklaması da partimizin ortak görüşüdür.
Her şeye rağmen felaketin üzerinden 8 gün geçmesine karşın Belediye Başkanı Sayın Ali Özkan’ın tüm ilçe başkanlarını bir araya toplamasını kıymetli buluyorum. Keşke Özkan ilçenin tüm dinamiklerini 6 Şubat sabahı bir kriz masası etrafında toplamış olsaydı! Böylelikle ilçemizden gidecek iş makineleri ve insan kaynağı başta olmak üzere, gıda ve diğer yardımlar konusunda koordinasyonu daha sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmiş olurduk. Böylelikle ilçedeki kargaşanın da önüne geçerdik. Ayrıca bu şekilde yardımlar tek elden ve doğru adrese teslim edilmiş olurdu. Belediye bir yandan, siyasi partiler diğer yandan, özel sektör ve kişiler ise kendi çabalarıyla bir yardım seferberliğine girişmesi maalesef deprem gören illerimizde hoş olmayan görüntülere ve koordinasyon eksikliğine sebep oldu. Tabii bunu sadece ilçemiz için söylemek doğru olmaz, aynı şeyler tüm ülkemizde yaşandı.”
İlçede yaşanabilecek olası bir deprem felaketinde Karacabey Belediyesi’nin herhangi bir eylem planı olup olmadığını da sorgulayan Şaban Önen, “Şimdi gelelim ilçemize… Bölgemizde Allah göstermesin böylesi büyük bir deprem yaşanırsa Karacabey’de kim ne yapacak, kurumlar hangi bölgelerden sorumlu olacak, vatandaş o telaş içinde nereye gidecek, hangi alanlarda toplanılacak, evini terk etmek zorunda kalan halkımızın muhatabı hangi kurum olacak, kim kime nasıl yardım edecek…? İşte tüm bunları tümüyle bilen birinin olduğunu sanmıyorum. Yerel yönetimin temsilcileri bundan böyle acilen tüm işlerini bir kenara bırakarak ilçede yaşayan 85 bin nüfusun tamamına aydınlatıcı broşür veya el kitapçıkları dağıtmalı, konunun vahametini aktarmalıdır. Hele hele böylesi büyük depremlerde elektrik kesintisi ve haberleşme de resmen duruyor. Yaşanabilecek bu aksaklıkların muhakkak ki bir senaryosu olmalıdır. Bir de bu aksaklıklara ulaşım gibi çok önemli gördüğümüz sorunu da eklemiş olursak Karacabey gerçekten çok zor şartlar altında kalabilir.” diye konuştu.
Önen, “Diğer yandan Karacabey’de mühürlenerek tespit edilen kaçak yapı sayısı nedir, bu konuda gerekli iş ve işlemler yapılıyor mu? Yoksa genel seçim geliyor havasıyla öteleniyor mu? Bununla ilgili de Özkan’dan yanıt bekliyoruz.” dedi. Karacabey’e ulaşımın köprülerden sağlandığına dikkat çeken DEVA Partisi İlçe Başkanı Önen, sözlerini şöyle tamamladı: “Bilinen o ki Karacabey’e ulaşım köprülerden geçiyor. Böyle bir durumda ilçemizde ciddi sıkıntılar yaşanabilir. Ayrıca, kriz masasının ikinci muhatabı olan Belediye Başkanı Sayın Ali Özkan’a buradan seslenmek istiyorum; Acilen Karacabey’in tüm köprülerinin ayaklarını konunun uzmanları tarafından ve ‘benim sorumluluk alanımın dışında’ demeden gözden geçirtin. Ve acilen bu yapıların sağlamlaştırılmasını sağlayın. Aksi halde siz ve A Takımı olarak gördüğünüz siyasi yöneticiler, Bursa’da ikamet etmenizden dolayı böyle bir faciada köprülerin işlevselliğini yitirmesi sonucu ilçeye girişiniz imkansız olacak. Dolayısıyla kriz masamızın saç ayağından biri eksik kalacaktır.”
Bursa Bölge
BTSO’DA GÖZLER 8 EKİM’E ÇEVRİLDİ
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda 1 Ekim’de gerçekleştirilen seçimlerin ardından gözler 8 Ekim’de yapılacak başkanlık seçimine çevrildi. Özer Matlı’nın öncülüğündeki yeşil liste 34 komite ve 79 meclis üyesiyle ilk sırada yer alırken, 8 meclis üyesi kazanan beyaz listenin tercihi başk8nlık seçiminin sonucunda belirleyici olacak.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda (BTSO) 1 Ekim 2026 Perşembe günü gerçekleştirilen meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimleri tamamlandı. 70 meslek komitesinde 159 meclis üyesinin belirlendiği seçimlerin ardından BTSO’nun yeni dönem meclis yapısı büyük ölçüde şekillendi.
Oy kullanma hakkı bulunan üyelerin %50’sinin katıldığı seçimlerde, açıklanan sonuçlara göre Özer Matlı’nın öncülüğündeki yeşil liste 34 komitede 78 meclis üyeliği kazanarak ilk sırada yer aldı. İbrahim Burkay’ın öncülüğündeki mavi liste ise 31 komitede 71 meclis üyeliği elde etti. Beyaz liste 4 komitede 8 meclis üyesi çıkardı.
Seçim sonuçlarında eşitlik olan komitede 2 meclis üyeliği için ise kura çekimi gerçekleştirildi. Cumartesi günü Nilüfer İlçe Seçim Müdürlüğü’nde yapılan kura sonucunda 1 meclis üyeliği Özer Matlı’nın öncülüğündeki yeşil listeye, 1 meclis üyeliği ise İbrahim Burkay’ın öncülüğündeki mavi listeye dahil oldu. Böylece BTSO’nun yeni dönem meclis aritmetiğinde yeşil liste 79, mavi liste 72, beyaz liste ise 8 meclis üyesine ulaştı.

Matlı meclis aritmetiğinde önde
Ortaya çıkan tablo, seçimlerin ilk ayağında Özer Matlı’nın öncülüğündeki yeşil listeyi meclis aritmetiğinde ilk sıraya taşıdı. Yeşil liste, mavi listenin 3 komite ve 7 meclis üyesi önünde yer aldı.
Seçim sonuçlarının ardından değerlendirmelerde bulunan Özer Matlı, Bursa iş dünyasının mevcut yönetim anlayışına yönelik mesajını sandıkta verdiğini belirterek, elde edilen sonucun Bursa’nın başarısı olduğunu söyledi.
Matlı, “Bugün, eşit şartlarda yapılmayan bir seçimde, Bursa’nın iş dünyası kendi iradesine sahip çıktı. Esnafımız, tüccarımız, sanayicimiz ve KOBİ’lerimiz sözünü söyledi. Üyelerimiz Oda’sında değişim istediğini, daha çok hizmet beklediğini, karar süreçlerinde söz sahibi olmak istediğini sandıkta gösterdi. Bu başarı Bursa’nın, üretenlerin, alın teri dökenlerin ve hakkını savunan üyelerimizin başarısıdır.” dedi.
“Üyelerimiz kendi geleceğine sahip çıktı”
Seçim sürecinde yaşanan tartışmalara da değinen Matlı, üyelerin tercihini sandıkta ortaya koyduğunu ifade etti.
Matlı, “Üyelerimiz kendi kararını verdi, kendi geleceğine sahip çıktı. Bütün baskılara rağmen yeşil listeyi hem komite sayısında hem meclis temsilinde ilk sıraya taşıdı. Bu sonuç, üyelerimizin cesaretinin ve kararlılığının eseridir.” ifadelerini kullandı.
Elde edilen sonucun beraberinde büyük bir sorumluluk getirdiğini vurgulayan Matlı, yeni dönemde daha fazla hizmet ve eşit temsil anlayışıyla çalışacaklarını söyledi.
Matlı açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Sandığa gelen, iradesini ortaya koyan bütün üyelerimize teşekkür ediyorum. Bize duyulan güvenin sorumluluğunu biliyoruz. Önümüzdeki hafta yapılacak seçimde de bütün seçilen meclis üyelerimizin gönlüne dokunarak, yeni bir dönem için çalışmaya başlayacağız. Daha çok hizmet, eşit temsil ve hesap veren bir oda için mücadelemizi aynı kararlılıkla sürdüreceğiz. Bugün Bursa’nın sesi yükseldi. Üyenin iradesi kazandı. BTSO artık yemyeşil.”
8 beyaz liste üyesi kritik
Sandıktan çıkan sonuçlarla yeşil liste ilk sırada yer alsa da BTSO’da başkanlık seçimi henüz tamamlanmış değil. 1 Ekim’deki seçimler, odanın yeni dönem meclisini belirlerken Yönetim Kurulu Başkanı’nın kim olacağı meclis üyeleri tarafından 8 Ekim’de yapılacak seçimle netleşecek.
Mevcut tabloya göre yeşil listenin 78, mavi listenin 71 ve beyaz listenin 8 meclis üyesi bulunuyor.
Bu noktada beyaz listenin elde ettiği 8 meclis üyeliği dikkat çekiyor. Yeşil ve mavi liste arasındaki 7 meclis üyelik farkı nedeniyle beyaz listenin 8 meclis üyesinin başkanlık seçiminde hangi yönde oy kullanacağı, yeni dönemin yönetiminin belirlenmesinde kritik bir unsur olarak öne çıkıyor.
Sürprizler olmazsa son söz 8 Ekim’de
BTSO’da seçimlerin ilk perdesi 1 Ekim’de tamamlanırken, ikinci perde 8 Ekim’de açılacak. Yeni seçilen meclis üyeleri bu tarihte sandık başına giderek BTSO’nun Yönetim Kurulu Başkanı ve yeni yönetimini belirleyecek.
Özer Matlı’nın öncülüğündeki yeşil listenin 34 komite ve 79 meclis üyeliğiyle ilk sırada yer alması Matlı’yı başkanlık seçimi öncesinde avantajlı konuma taşırken, mevcut meclis aritmetiği başkanlık koltuğunun henüz kesinleşmediğini gösteriyor.
BTSO’da gözler şimdi 8 Ekim’e çevrilirken, 79 yeşil, 72 mavi ve 8 beyaz meclis üyesinin oluşturduğu tablo, Bursa iş dünyasının yeni dönem yönetiminin nasıl şekilleneceğini belirleyecek.
Diğer yandan, kurulacak ikinci sandık öncesinde de sürpriz gelişmeler yaşanabileceği kulislerde konuşuluyor.
Bursa Bölge
EFE’DEN BTSO SEÇİMLERİNE ELEŞTİRİ
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda (BTSO) seçim sürecinin tamamlanmasının ardından değerlendirmelerde bulunan Bayram Efe, seçim günü yaşandığını belirttiği idari ve teknik aksaklıklara dikkat çekti. Özer Matlı liderliğindeki Yeşil Liste’nin seçim başarısının ardından süreci değerlendiren Efe, seçmen listelerinden dijital altyapıya, MERSİS ve yetki belgesi işlemlerinden oy verme saatine kadar birçok başlıkta eleştirilerini gündeme taşıdı.
BTSO’nun dijital dönüşüm hedefleriyle seçim organizasyonunda yaşandığını savunduğu sorunlar arasında çelişki bulunduğunu ifade eden Efe, yaşananları 11 maddede sıraladı. Seçim günü tüccar ve sanayicilerin karşılaştığı sorunların yanı sıra seçim tarihinin belirlenmesi ve saha çalışmalarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Efe, yeni dönemde kurumsal dönüşüm ve daha etkin bir yönetim anlayışı çağrısı yaptı.
Efe, seçim sonuçlarının ardından Özer Matlı’ya destek mesajı verirken, Bursa iş dünyasının sandıkta ortaya koyduğu iradeye teşekkür etti. Efe’nin BTSO seçim sürecine ilişkin değerlendirmeleri şöyle:
“1. Seçmen listelerinde belirsizlik: Seçim gününe kadar sistemde aktif görünen bazı seçmenlerin, oy verme günü kayıtlarda yer almadığı tespit edildi.
2. Eski ve hatalı iletişim bilgileri: BTSO tarafından sağlanan listelerdeki telefon ve adres bilgilerinin çoğunlukla 10 yıl öncesine ait olduğu; kapanmış firmaların ve yetkisiz kişilerin listede bulunduğu görüldü.
3. Seçmen üzerindeki baskı: Sandık başına giden çok sayıda seçmenin, üzerindeki baskı nedeniyle tereddüt yaşadığı ifade edildi.
4. Erken saha çalışmaları ve yetki belgeleri: Mavi grubun aylar öncesinden yetki belgelerini toplayarak seçmen üzerinde yönlendirme yaptığı ve baskı kurduğu iddia edildi.
5. MERSİS ve belge alma çilesi: Seçim günü MERSİS ve yetki belgesi sistemlerinde yaşanan kilitlenmeler nedeniyle tüccar ve esnaf saatlerce kuyrukta bekletildi.
6. Kapanış saati mağduriyeti: Oy verme işleminin saat 17.00’de sona ermesi nedeniyle sandık başına ulaşmaya çalışan birçok üye oy kullanamadı.
7. Perşembe Günü Tercihi: Seçim tarihinin tüccarın en yoğun tahsilat günü olan Perşembe gününe denk getirilmesinin katılımı olumsuz etkilediği belirtildi.
8. Tarihin erkene alınması: İlan edilen 15 Ekim ve sonrası tarihi yerine seçimlerin erkene çekilmesinin organizasyonu zora soktuğu ifade edildi.
9. Eksik veri yönetimi: BTSO’nun dijital vizyon iddialarına karşın, üye veri tabanındaki adres ve iletişim bilgilerinin dahi eksik tutulması idari bir fiyasko olarak nitelendirildi.
10. Teknik destek yetersizliği: Belge alma krizinde BTSO personelinin yetersiz kalması üzerine adayların kendi bilgisayar ve tabletleriyle sahada çözüm üretmek zorunda kaldığı aktarıldı.
11. Yönetim anlayışı eleştirisi: Mevcut idarenin sorun çözen değil, bürokrasi ve aksaklık üreten bir yapıda olduğu savunuldu.
Seçim sonuçlarının ardından süreci değerlendiren Bayram Efe, kurumsal dönüşüm vurgusu yaparak şu ifadeleri kullandı:
“Biz Özer Matlı Başkanımızın her zaman yanında olacağız. Önce Bursa etiketimizi fasoncu anlayıştan çıkarıp, değerli fason ve yerli markalaşmaya ulaştıracağız.
Bursa iş dünyasına teşekkür
Bayram Efe, tüm aksaklıklara ve yoğun iş temposuna rağmen sandık başına gelerek iradesini ortaya koyan Bursa sanayicisine ve esnafına teşekkür ederek açıklamasını tamamladı
“O gün kargosunu, malını, işini, işçisini, sevkiyatını, hastasını ve tahsilatını bir kenara bırakarak bize gönül veren tüm Bursa tüccarına, KOBİ’lerine ve fabrika sahiplerine çok teşekkür ediyoruz. Biz sizin için çalışacağız; sizden aldığımız güçle birlikte daha güçlü, birlikte ileri gideceğiz.”
Bursa Bölge
BAŞKAN ERDEM’DEN ANLAMLI ZİYARET
Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Yeni Yaşam Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi’ni ziyaret ederek huzurevi sakinleriyle bir araya geldi.
Huzurevi sakinleriyle yakından ilgilenen Başkan Şükrü Erdem, büyüklerle uzun uzun sohbet ederek geçmişten günümüze uzanan hatıralarını dinledi ve Dünya Yaşlılar Günü’nü kutladı.
“Büyüklerimiz, bu ilçenin yaşayan hafızasıdır”
Başkan Erdem “Bugün burada yalnızca Dünya Yaşlılar Günü’nü kutlamak için değil, ilçemizin geçmişine tanıklık etmiş, bu topraklarda emek vermiş, aileler yetiştirmiş ve hayatları boyunca topluma katkı sunmuş büyüklerimizle bir arada olmak için bulunuyoruz. Büyüklerimizin ihtiyaçlarını gözetmek, onların sosyal yaşamla bağlarını güçlendirmek ve her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmek hepimizin ortak sorumluluğudur.
Belediyeciliği yalnızca fiziki yatırımlarla sınırlı görmüyoruz. İnsanların hayatına dokunabilmek, dayanışma kültürünü güçlendirmek ve her yaştan hemşehrimizin yaşamını kolaylaştırmak da en önemli sorumluluklarımız arasında yer alıyor. Büyüklerimizin yüzünde gördüğümüz bir tebessüm, onlarla paylaştığımız bir sohbet bizler için son derece kıymetli. Kendilerine sağlıklı, huzurlu ve sevdikleriyle birlikte geçirecekleri nice güzel yıllar diliyorum.” Dedi.
Ziyaret, huzurevi sakinleriyle çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.
-
Bursa Bölge7 yıl agoKaracabey’de cinayet: 1 ölü
-
Genel3 yıl agoKARACABEYLİ DUAYEN SANATÇI SEVENLERİNİ ÜZDÜ
-
Bursa Bölge7 yıl agoRABBİMİZ BİZDEN NELER İSTİYOR
-
Genel2 yıl agoKARACABEY BELEDİYESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ
-
Güncel2 yıl agoİYİ VE KÖTÜ AHLAK
-
Güncel7 yıl agoARAPÇA’DA “VAV” HARFİ
-
Güncel4 yıl agoHAKİM VE SAVCILARA ANLAMLI VEDA
-
Ekonomi3 yıl agoKAZI KAZAN’DAN 1 MİLYON TL KAZANDI



Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login