Güncel
“CUMHURİYETE YALNIZCA KUTLAMALARLA DEĞİL, MÜCADELEYLE SAHİP ÇIKMALIYIZ”
Cumhuriyet Halk Partisi Karacabey İlçe Başkanı Mustafa Utku, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunun artarak devam edeceğini belirtirken, 101 yıldır sönmeyen bu ışığın gelecek kuşaklara da aynı heyecan ve azimle aktarılacağını söyledi. CHP’nin genç neferleri olarak vatana hizmet noktasında göreve her daim hazır olduklarını vurgulayan Utku, “Biliyoruz ki bizler, Cumhuriyet’in ışığını, gelecek nesillere de aktaracak, bu büyük emaneti daha da yükseklere taşıyacağız.” dedi.
Cumhuriyet’in temel değerlerini her zaman savunacaklarının sözünü veren CHP İlçe Başkanı Mustafa Utku, “Cumhuriyet, bizlere miras kalmış bir hazine, gençlerimize ise bir emanet olarak verilmiştir. Cumhuriyet, milletimizin birlik ve beraberliğinin sembolüdür. Cumhuriyet demek; özgürlük, eşitlik ve adalet demektir. Ancak bu değerlerin yaşatılması ve geleceğe taşınması sadece kutlamalarla değil, mücadele ile mümkündür.” ifadesini kullandı.

CHP İlçe Başkanı Utku, konuyla ilgili dikkat çeken şu açıklamayı yaptı: “Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. yıl dönümünü dolayısıyla Cumhuriyetimizin bize kattığı değerleri bir kez daha hatırlamak ve hatırlatmak istiyoruz. Öncelikle bizleri bugünlere ulaştıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyoruz.
Atatürk, Cumhuriyeti tanımlarken; bilhassa kimsesizlerin kimsesi demiştir. Cumhuriyet sayesinde kadınlarımız haklarını kazanmış, yoksul bir köydeki öğrenci Cumhurbaşkanı olabilmiştir. O, Cumhuriyetimizi gençliğe emanet etmiştir; çünkü bu ülkenin yarınlarını, çağdaş medeniyet seviyesine ulaştıracak olan gücün gençlerimizde olduğuna inanıyordu. Gençlerimizin yüreğindeki vatan sevgisi, bağımsızlık inancı ve özgürlük arzusu, Cumhuriyet’i her zaman ileriye taşıyacaktır. O nedenle bu yolda bizlere çok büyük görevler düşüyor. Biliyoruz ki bizler, Cumhuriyet’in ışığını, gelecek nesillere de aktaracak, bu büyük emaneti daha da yükseklere taşıyacağız.
Ancak şunu da unutmamalıyız: Cumhuriyet’i sadece bizler değil, her yaştan vatandaşımız yaşatmalı, onu güçlendirmelidir. Bu nedenle tüm vatandaşlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin, Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında toplanalım; bağımsız, özgür ve aydınlık bir Türkiye için birlikte mücadele edelim. Bugün ülkemizin yaşadığı sorunlara çözüm üretmek, toplumda adaleti sağlamak ve Cumhuriyet değerlerini korumak için el ele verelim.
Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler, her bireyin fikirlerine değer veren, eşitlik ve özgürlük prensiplerine bağlı bir anlayışla ülkemizi daha ileriye taşımak için çalışıyoruz. Partimizin kapıları herkese açıktır. Gelin, bu uzun yolda birlikte yürüyelim. Güçlü bir Türkiye için, hep birlikte emek verelim. Cumhuriyetimizin temel değerlerini savunmak, halkın iradesini her şeyin üstünde tutmak, adalet ve eşitlik için çalışmak bizim en büyük sorumluluğumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızı Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye olmaya, bu mücadelede yanımızda yer almaya davet ediyorum. Gelin, ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşıyalım. Hepimizin Cumhuriyet Bayramı bir kez daha kutlu olsun. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Türkiye!”
Güncel
GIDA UR-GE PROJESİNE TİCARET BAKANLIĞI’NDAN “EN İYİ ÇIKIŞ YAPAN UR-GE” ÖDÜLÜ
Hayata geçirdiği projeler ile kent ekonomisinin lokomotif sektörlerini küresel pazarlarla buluşturan Bursa Ticaret Borsası, önemli bir başarıya imza attı. Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen Responsible/Sorumluluk ve Uluslararası Rekabet Zirvesi programında, “En İyi Çıkış Yapan UR-GE Projesi” ödülü Bursa TB Gıda UR-GE Projesi’ne verildi.
Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB), gıda sektöründe faaliyet gösteren üyelerinin küresel pazardaki rekabet gücünü artırmak ve kent ekonomisinin ihracat potansiyelini en üst seviyeye çıkarmak adına yürüttüğü projelerini prestijli bir ödülle taçlandırdı. Ticaret Bakanlığı tarafından Ankara’da düzenlenen Responsible/Sorumluluk ve Uluslararası Rekabet Zirvesi kapsamında, Bursa Ticaret Borsası’nın başarıyla sürdürdüğü Gıda UR-GE Projesi, Bakanlık tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda “En İyi Çıkış Yapan UR-GE Projesi” ödülüne layık görüldü.
Bursa TB Meclis Başkan Yardımcısı Sabriye Şen, Meclis Üyeleri Mehmet Edemen, Mehmet Korkmaz ve Namık Turan ile Genel Sekreter Fehmi Yıldız’ın katıldığı törende, Bursa Ticaret Borsası adına ödülü; Genel Sekreter Fehmi Yıldız Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar’ın elinden aldı.

Matlı: “Bursa gıda sektörünü dünya ligine taşıyoruz”
Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bursa TB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, elde edilen ödülün, Borsa’nın ihracat odaklı vizyonunun ve üyelerine sunduğu desteklerin önemli bir göstergesi olduğunu söyledi. Üreticinin ve sanayicinin rekabet gücünü küresel ölçekte artırmayı misyon edindiklerini vurgulayan Başkan Matlı, “Bursa Ticaret Borsası olarak, üyelerimizin küresel pazarlarda sürdürülebilir bir güç elde etmesi için önemli adımlar atıyoruz. Ticaret Bakanlığımızın destekleriyle yürüttüğümüz Gıda UR-GE projemiz; Dubai, Bükreş ve Sofya’nın ardından son olarak Uzak Doğu’nun en prestijli gıda organizasyonu olan FOODEX JAPAN Fuarı’nda Bursa’mızın yerel lezzetlerini dünya vitrinine taşıdı. Firmalarımızın dış pazarlara açılma kararlılığının ve projeyi yürüten ekibimizin özverili çalışmalarının Ticaret Bakanlığımız nezdinde “En İyi Çıkış Yapan UR-GE” ödülüyle takdir edilmesi bizim için büyük bir gurur ve motivasyon kaynağı olmasının yanında, doğru planlanmış bir vizyonun ve sahada karşılık bulan yoğun emeğin somut bir sonucudur” dedi.
Başkan Matlı’dan ihracat ve rekabet gücü vurgusu
Önümüzdeki süreçte de Bursa’nın üretim ve ihracat potansiyeline katkı sağlayacak projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerinin altını çizen Başkan Özer Matlı, “Küreselleşen dünya ekonomisinde yerel firmalarımızın rekabet gücünü artırmak, onları ihracatçı konuma getirmek ve mevcut pazarlarını çeşitlendirmek en temel önceliklerimiz arasında yer almaktadır. Bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki dönemde daha fazla firmamızı uluslararası pazarlara taşıyarak ihracat kapasitemizi çok daha yukarıya çıkarmayı sürdüreceğiz. Bu vesileyle başta Ticaret Bakanımız Sayın Ömer Bolat olmak üzere, projemize aktif katılım sağlayan değerli üyelerimize şükranlarımı sunuyorum. Bursa Ticaret Borsası olarak, ülkemizin hedeflerine ulaşmasında üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


Güncel
ÇAY: BASIN CAMİAMIZ İÇİN YAPICI ÇÖZÜMLER ÜRETMEYE ODAKLANDIK
Basın İlan Kurumu 33. Dönem 7. Genel Kurul Toplantısının açılışında konuşan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Abdulkadir Çay, Şubat ayından bu yana Kurumun yürüttüğü faaliyetleri değerlendirdi.
Basın İlan Kurumu 33. Dönem 7. Genel Kurul Toplantısı, Genel Müdür Abdulkadir Çay’ın konuşmasıyla başladı. Türk basınının dijital dönüşümüne rehberlik eden, genç iletişimcileri sektörün mutfağıyla buluşturan ve medyadaki küresel değişimi doğru okumaya çalışan yoğun bir çalışma dönemini geride bıraktıklarını belirten Çay, toplumsal hafıza açısından anlamlı bir çalışma olan ‘15 Temmuz Manşetleri Gazetecilik Atölyesi’ni 7 bölgeyi temsilen, 7 üniversite ile iş birliği içerisinde gerçekleştirdiklerini söyledi.
Milletimizin demokrasi mücadelesini ve hafızasını genç kuşaklara aktardık
Genel Müdür Çay, ‘Hafızayı Koru, Hakikati Yaz’ temasıyla düzenlenen etkinlikte iletişim fakültelerinde öğrenim gören geleceğin gazeteci adaylarıyla sektörün deneyimli isimlerini buluşturduklarını kaydederek, “Öğrencilerimiz kriz ve afet haberciliğinden doğrulama mekanizmalarına; etik yayıncılıktan medya sorumluluğuna kadar geniş bir yelpazede eğitimler alarak edindikleri bilgileri pratiğe dökme imkânı buldu. Yalnızca akademik bir eğitim faaliyeti yürütmekle kalmadık; aynı zamanda milletimizin demokrasi mücadelesini ve hafızasını diri tutacak bir medya bilincinin genç kuşaklara aktarılmasına öncülük ettik” şeklinde konuştu.
Basın İlan Kurumu ile üniversiteler arasında kurulan iş birliklerine değinen Çay, İstanbul, Anadolu ve Sakarya Üniversiteleriyle kuramsal bilgi ile sektörel tecrübeyi buluşturacak adımlar attıklarını dile getirdi. Genel Müdür Çay, bu kapsamdaki bir diğer önemli çalışmanın da ‘genç iletişimcilerin mesleki gelişimlerine katkı sunma ve sektöre daha donanımlı bireyler kazandırma’ hedefi doğrultusunda iletişim fakültesi öğrencilerine yönelik başlatılan staj programı olduğunu hatırlatarak, “Türkiye’nin dört bir yanından 150’ye yakın öğrencimizin başvurusunu aldık.
Genel Müdürlük ve 16 Bölge Müdürlüğümüzün dâhil edildiği programla genç meslektaşlarımıza medya mevzuatını, resmî ilan sisteminin işleyişini ve kamusal yayıncılık bilincini yerinde tecrübe edebilecekleri bir zemin hazırladık” ifadelerini kullandı.
‘Dijital telif’ konusunun takipçisi olmaya devam edeceğiz
“Bugün yayıncılarımız; büyük fedakârlıklarla içerik üretmekte, kamuoyunu doğru bilgilendirmekte ve dijital dünyanın veri akışını beslemektedir” diyen Çay, yayıncıların ürettiği içeriklerin doğurduğu ekonomik değerlerin küresel teknoloji platformlarının tehdidi altında olduğunu söyledi. Genel Müdür Çay, internet haber sitelerinin algoritmik baskılara karşı korunması, özgün içerik üretiminin teşvik edilmesi ve dijital telif mekanizmalarının hukuki olarak güçlendirilmesi gerektiğini her platformda vurguladıklarını; bu konunun takipçisi olmaya devam edeceklerini kaydetti.
Eskişehir, Tekirdağ ve Konya’da düzenlenen bölgesel basın buluşmalarında 10 farklı şehirden 98 gazete ve internet haber sitesinin temsilcisiyle bire bir görüşme fırsatı bulduğunu aktaran Genel Müdür Çay, “Bu istişare toplantıları sayesinde yerel basının çözüm beklediği temel başlıkları, dijital dönüşüm süreçlerine dair fikirlerini, nitelikli insan kaynağı ihtiyacını birinci ağızdan dinledik. Türk basınının sesine kulak veren ve yapıcı çözümler üretmeye odaklanan kurumsal duruşumuzu, yaptığımız buluşmalarda bir kez daha vurgulamış olduk” açıklamasında bulundu.
İlan ve reklamlarda önemli oranda artışlar gerçekleşti
Basın İlan Kurumu Bölge Müdürlüklerinin faaliyetlerini büyük titizlikle yürüttüklerini belirten Çay, Kurumun taşra teşkilatıyla yaptıkları istişareler ve personelin özverisiyle 2026 yılının ilk 4 ayında geçen yılın aynı dönemine göre resmî ilan adetlerinde ortalama yüzde 17, reklam adetlerinde ise yüzde 13 oranlarında artış sağlandığı bilgisini paylaştı.
Çay, artışların ilan tutar bazında yüzde 45, reklam tutar bazında ise yüzde 64 oranlarında gerçekleştiğini bildirdi. Çay, şöyle konuştu: “Kamu kurum ve kuruluşlarıyla basın kuruluşlarımızın desteklenmesi için yaptığımız çalışmaların ne denli önemli olduğunu da böylelikle görmüş olduk. Sektörümüzün tüm bileşenlerinin sürece verdiği destekler de bir o kadar kıymetlidir.”
241 milyon TL tutarında krediye onay verdik
Basın sektörünün kredi ve kefalete erişimini kolaylaştırmak amacıyla Kredi Garanti Fonu ile Ocak ayında yapılan protokol kapsamında pek çok medya kuruluşunun kredi imkânına kavuştuğunu ifade eden Çay, Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulunun 20 Mayıs 2026 tarihi itibarıyla süreli yayınların talepleri doğrultusunda 241 milyon TL tutarında krediye onay verdiğini aktardı.
Mesleki gelişim ve eğitim faaliyetlerini taşraya yayarak sürdürdüklerini kaydeden Çay, Kurumun denetim ve rehberlik fonksiyonu gereğince İzmir, Trabzon, Antalya ve Van Bölge Müdürlüklerinin koordinasyonunda gerçekleştirilen bölgesel uygulamalı mevzuat eğitimlerinde basın kuruluşlarını bilgilendirdiklerini söyleyerek, yıl genelinde de bu programların devam edeceğini bildirdi.
Genel Müdür Çay, Gaziantep ve Eskişehir’de düzenlenen ‘Dijital Habercilik ve Yapay Zekâ Eğitimi Programı’na kurumsal paydaş olarak destek verdiklerini; yapay zekâ teknolojilerinin medya üzerindeki dönüştürücü etkilerini, haberciliğin evrilen üretim süreçlerini ve yeni nesil iletişim pratiklerini sektörün aktörleriyle birlikte mercek altına aldıklarını kaydetti.
Genel Müdür Çay’ın konuşmasının ardından Başkanlık Divanı seçimi yapılarak yoklama alındı ve Genel Kurul Gündemi belirlendi. Yönetim Kurulu Durum Raporu ve Denetçiler Raporları okunduktan sonra Yönetim Kurulu’nun tekliflerine ilişkin sunum yapıldı. Akabinde ise üyeleri belirlenen İlan İşleri, Hukuk İşleri ve Mali İşler Komisyonları çalışmalarına başladı. Basın İlan Kurumu 33. Dönem 7. Genel Kurulu’nun 22 Mayıs 2026 Cuma günü gerçekleştirilen son oturumunda, komisyonların görüşleri doğrultusunda sunulan teklifler karara bağlandı.
Güncel
CHP’DE BUTLAN KARARI
Cumhuriyet Halk Partisi’nin istinafa taşınan 38. Olağan Kurultay davasıyla ilgili mutlak butlan kararı çıktı. Kurultay iptal edilerek eski yönetim tedbiren yeniden görevlendirildi. Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve parti organları göreve iade edilecek. Özgür Özel ve parti yönetimi görevden uzaklaştırıldı.
CHP’nin 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen 38. Olağan Seçimli Kurultayı’nın “mutlak butlan” (kesin hükümsüzlük) nedeniyle geçersiz sayılmasına ve yapıldığı tarihten itibaren iptaline karar verildi.
Kararda, söz konusu kurultayın iptal edilmesi nedeniyle bu tarihten sonra gerçekleştirilen tüm olağan ve olağanüstü kurultaylar ile bu kurultaylarda alınan tüm kararların da iptal edilmesi istendi. Ayrıca 4-5 Kasım 2023 tarihli kurultaydan önceki yönetime dönülmesi, eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile önceki parti organlarının görevlerine aynen devam etmesi talep edildi.
Öte yandan 8 Ekim 2023’te yapılan CHP İstanbul İl Kongresi’nin ve burada alınan tüm kararların da “mutlak butlan” gerekçesiyle iptaline hükmedildi. Kongre öncesindeki il başkanı ve il yönetiminin görevlerine devam etmesi talep edildi.
Kararda ayrıca, Ankara’daki çeşitli Asliye Hukuk Mahkemelerinde açılan birleşen davalarda davacıların ihtiyati tedbir taleplerinin kabulüne karar verildi. Buna göre, 4-5 Kasım 2023 kurultayıyla göreve gelen Genel Başkan Özgür Özel, Merkez Yönetim Kurulu, Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin tedbiren görevden uzaklaştırılması; karar kesinleşinceye kadar Kemal Kılıçdaroğlu ile önceki Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin tedbiren görevi üstlenmesi ve göreve iadesi talep edildi.
-
Bursa Bölge7 yıl agoKaracabey’de cinayet: 1 ölü
-
Genel1 yıl agoKARACABEY BELEDİYESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ
-
Genel3 yıl agoKARACABEYLİ DUAYEN SANATÇI SEVENLERİNİ ÜZDÜ
-
Bursa Bölge7 yıl agoRABBİMİZ BİZDEN NELER İSTİYOR
-
Güncel2 yıl agoİYİ VE KÖTÜ AHLAK
-
Güncel6 yıl agoARAPÇA’DA “VAV” HARFİ
-
Güncel4 yıl agoHAKİM VE SAVCILARA ANLAMLI VEDA
-
Ekonomi6 yıl agoSütaş’tan “Tereyağı” açıklaması





Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login