Ekonomi
“CUMHUR İTTİFAKI DOSTA GÜVEN, DÜŞMANA KORKU SALIYOR”
14 Mayıs’ta sandığa gidecek seçmenlere seslenen Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa 1. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Mehmet Altınöz: “Solcular, ateistler, LGBT’ciler, aynı zamanda komünistler ve teröristlerin de destek verdiği bir ittifaktan mı yanasınız, yoksa milli manevi değerlerden, muhafazakar insanların yaşanabilir bir Türkiye’yi, yeniden büyük Türkiye’yi, yeni bir dünyayı kurmasından mı yanasınız? Karar sizin.”
Cumhur İttifakı ortaklarından Yeniden Refah Partisi’nin Karacabey İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi, geçtiğimiz Cuma günü Bursa Caddesi üzeri ilçe binası altında hizmete girdi. 14 Mayıs seçimleri öncesinde seçim çalışmalarını sürdüren Yeniden Refah Partisi’nin SKM açılışında konuşan Cumhur İttifakı ortakları, Millet İttifakı partileri terörle işbirliği içinde olmakla suçladı.
Açılışa; Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Adem Tosun’un yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili 1. Sıra Adayı Mehmet Altınöz, Bursa Milletvekili Adayları Ahmet Gök, Kenan Yirikoğulları ve Necati Aslan, AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi ve Bursa Milletvekili Adayı Ayhan Salman, AK Partili Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan ve MHP İlçe Başkanı Ahat Şanlı ile Cumhur İttifakı partilerin ilçe teşkilat üyeleri katıldı.

Programın açılışında konuşan Yeniden Refah Partisi Bursa 1 Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Mehmet Altınöz, özellikle Millet İttifakı’na sert eleştirilerde bulundu. Cumhur İttifakı’nın dosta güven düşmana korku salan bir birliktelik olduğunu vurgulayan Altınöz, “Ülkemizin bugün yaşamış olduğu şartlara baktığınız zaman karşı ittifaktaki unsurları halkımızla paylaşmak istiyorum. Solcular, ateistler, LGBT’ciler, aynı zamanda komünistler ve teröristlerin de destek verdiği bir ittifaktan mı yanasınız, yoksa milli manevi değerlerden, muhafazakar insanların yaşanabilir bir Türkiye’yi, yeniden büyük Türkiye’yi, yeni bir dünyayı kurmasından mı yanasınız? İşte 14 Mayıs’ta halkımız böyle bir seçim yapacak. Bakıyorsunuz PKK’nın sözde temsilcileri gitmişler yurt dışında kampanya yapıyorlar. Ne diyorlar; “Efendim Millet İttifakı’nı destekleyin.” Ne yapacaklarmış, özerklik ilan edeceklermiş, federasyon istiyorlarmış! Biz bunlara hiçbir zaman müsaade etmedik, bundan sonra da müsaade etmeyeceğiz inşallah. Ülkemizin refahı ve daha da kalkınması için Cumhur İttifakı’na destek verin. Ayrıca Genel Başkanımız Sayın Dr. Fatih Erbakan beyefendinin de Karacabeyli vatandaşlarımıza ve Bursalı hemşehrilerimize selamları var. Bu programımıza katılan Cumhur İttifakımızın siyasi parti ve milletvekili adaylarına çok teşekkür ediyoruz. Seçim koordinasyon merkezimiz hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

Altınöz’ün ardından konuşan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da, Cumhur İttifakı’nın yerli ve milli bir oluşum olduğunu vurguladı. Yeniden Refah Partisi’nin Seçim Koordinasyon Merkezi’nin hayırlı olmasını dileyen Özkan, “Cumhur İttifakı’nın yolu büyük Türkiye yolu, güçlü Türkiye yoludur. İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener, Cumhur İttifakı’nı tarif ederken şu kelimeleri kullanıyor; “Bunlar et ve tırnak gibi birbirine geçmişler, kenetlenmişler.” Bu güzel tespitinden dolayı ben Sayın Akşener’e teşekkür ediyorum. Burada bir menfaat birlikteliği yok, bir ideal beraberliği var. Ayrı yapıdaki insanlar Cumhur İttifakı ile et ve tırnak haline geldi. İnşallah çalışmalarımızı da bu anlayışla gerçekleştireceğiz ve Büyük Türkiye yolundaki kilometre taşlarını başarıyla atlatacağız. Millet İttifakı kendilerini tarif ederken; “Biz proje partileriyiz” diyorlar. Açıkça bunu ifade ediyorlar. Ve bu ittifak bileşenlerine baktığımızda İHA’lardan, SİHA’lardan, halkımızın ziyaretine açılan TCK Anadolu Gemisi’nden, çeşitli savunma sanayine yönelik yatırımlardan, Akkuyu santrallerinden, otoyollardan, köprülerden, hızlı trenlerden ve bu iktidar döneminde yapılan hayırlı hizmetlerden daha güzel bir projeleri var mı diye baktığımızda maalesef bir proje göremiyoruz. Kendilerinin de ifade ettiği gibi karşımızdakilerde bir proje birlikteliği var. Ama tek projeleri var, o da AK Parti’den, Cumhur İttifakı’ndan, Recep Tayyip Erdoğan’dan kurtulmak ve Türkiye’yi ABD’ye, emperyalist güçlere, FETÖ zihniyetine, PKK zihniyetine teslim etmek. Allah’ın izniyle burada et ve tırnak haline gelmiş bizler bu şaibeli anlayışa bu memleketi teslim etmeyeceğiz. Şimdiye kadar yapılan hizmet kervanını daha güçlü bir şekilde hep birlikte gerçekleştireceğiz.” ifadelerine yer verdi.

AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Ayhan Salman, 14 Mayıs seçimlerini yerli ve milli bir ittifakla, dış mihrakların ön planda olduğu bir ittifakın mücadelesi olarak nitelendirdi. Salman, “İnşallah kazanan Cumhur İttifakı olacak, bunu hep beraber göreceğiz. Şükürler olsun ki 21 yıldır ülkemize hizmet eden ve Cumhur İttifakımızın da Cumhurbaşkanı adayı olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bugüne kadar çok değerli hizmetler verdiğimiz gibi bundan sonraki süreçte de gerek yerel, gerekse genel iktidarımızda ülkemize önemli hizmetleri sunmaya devam edeceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.” dedi.
Son olarak açılışta kısa birer konuşma gerçekleştiren AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan ile MHP İlçe Başkanı Ahat Şanlı da, Cumhur İttifakı birlikteliğinin güçlü bir şekilde 14 Mayıs’taki seçimlerden zaferle ayrılacağına inandıklarını kaydetti.
Konuşmalar sonrası okunan duaların ardından Yeniden Refah Partisi Karacabey İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılış kurdelesi hep birlikte kesildi.

Ekonomi
VERGİ BORÇLARINDA DÜŞÜK FAİZLİ TAKSİTLENDİRME İMKANI
Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) ev sahipliğinde, Bursa Defterdarı Halil Tekin ve Gelir İdaresi Grup Müdürlerinin katılımıyla esnaf oda başkanları ile üyelerine yönelik “Vergi Borçlarında Tecil ve Taksitlendirme” konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Toplantı, BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit’in açılış konuşmasıyla başladı. Ardından söz alan Bursa Defterdarı Halil Tekin, vergi borçlarının tecil ve taksitlendirilmesine ilişkin yürürlüğe giren düzenleme hakkında katılımcılara kapsamlı bilgi verdi.
Tekin, Seri: B Sıra No: 20 Tahsilat Genel Tebliği kapsamında borçluların, borçlu oldukları her bir vergi dairesi için ayrı ayrı başvuruda bulunmaları gerektiğini belirtti. Başvuruların Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesi, Dijital Vergi Dairesi ve e-Devlet üzerinden elektronik ortamda yapılabileceğini ifade eden Tekin, ayrıca doğrudan ilgili vergi dairesine, posta yoluyla veya diğer vergi daireleri aracılığıyla yazılı başvuru imkânının da bulunduğunu söyledi.
Başvuruların 31 Ağustos 2026 tarihine kadar yapılması gerektiğini hatırlatan Tekin, ilk taksidin Eylül 2026 döneminde başlayacağını ve ödemelerin aylık eşit taksitler halinde gerçekleştirileceğini kaydetti. Taksit sayısının ise borçlunun çok zor durum hali, alacağın türü ve hukuki statüsüne göre belirlendiğini aktaran Tekin, erken başvuru ve ödemenin borçlular açısından avantaj sağlayacağını vurguladı.
Toplantının sonunda katılımcıların soru, görüş ve önerileri alınırken, uygulamaya ilişkin merak edilen konularda da Gelir İdaresi yetkilileri tarafından ayrıntılı bilgilendirmelerde bulunuldu.
Ekonomi
TRAKYA BİRLİK İSO 500’DE 75 BASAMAK YÜKSELDİ
Trakya Birlik, Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarının sıralandığı ve kamuoyunda “İSO 500” olarak bilinen İstanbul Sanayi Odası’nın 2025 yılı araştırmasında önemli bir başarıya imza attı. Birlik, geçen yıla göre 75 basamak yükselerek 171. sıraya yerleşti.
Türkiye ekonomisinin en önemli göstergelerinden biri olarak kabul edilen İSO 500 araştırmasında Trakya Birlik, 15 milyar 492 milyon 883 bin 767 TL’lik üretimden satış rakamına ulaşarak dikkat çekici bir performans sergiledi. Geçtiğimiz yıl listede 246. sırada bulunan Birlik, bu yıl gösterdiği yükselişle Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Ayçiçeği ve bitkisel yağ sektörünün öncü kuruluşları arasında yer alan Trakya Birlik’in elde ettiği bu başarı, üretim kapasitesindeki artışın, verimlilik odaklı çalışmaların ve sürdürülebilir büyüme anlayışının bir sonucu olarak değerlendirildi. Üreticiden aldığı güçle faaliyetlerini sürdüren Birlik, hem bölge ekonomisine hem de ülke sanayisine sağladığı katkılarla öne çıkmaya devam ediyor.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, İSO 500’de elde edilen sonucun kurumun istikrarlı çalışmasının bir göstergesi olduğunu belirtti.
Kırbiç, “Birliğimizin İSO 500 araştırmasında 171. sırada yer almasıyla başarımız bir kez daha tescil edilmiştir. Her yıl düzenli olarak elde ettiğimiz bu başarılarımızda ortaklarımız, çalışanlarımız, bayilerimiz ve tüketicilerimiz olmak üzere herkesin payı vardır. Bu başarı yalnızca Trakya Birlik yönetiminin değil, büyük bir aile olarak hareket eden tüm paydaşlarımızın ortak emeğinin sonucudur” dedi.
Yoğun rekabet koşullarına rağmen üretim ve yatırım odaklı çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Kırbiç, “Amacımız mevcut yoğun rekabet koşullarında bugüne kadar olduğu gibi yarın da üretim gücümüz, sanayi kapasitemiz ve sürdürülebilir tarım vizyonumuz ile dürüstlük, kalite ve istikrar anlayışımızdan taviz vermeden çalışmak, ülkemizin üretim gücüne ve ekonomisine her alanda değer katmaktır” ifadelerini kullandı.
Trakya Birlik’in kuruluş felsefesinin merkezinde üreticinin bulunduğunu vurgulayan Kırbiç, ayçiçeği üreticilerinin yanında olmaya devam edeceklerini belirterek, “Trakya Birlik bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de ayçiçeği üreticisi ortaklarının yanında olmaya devam edecektir” diye konuştu.
İSO 500 araştırmasında elde edilen bu sonuç, Trakya Birlik’in yalnızca tarım sektöründeki gücünü değil, aynı zamanda Türkiye sanayisindeki etkin konumunu da bir kez daha ortaya koydu. Üretimden satış rakamlarında yakalanan büyüme ve sıralamadaki yükseliş, Birliğin önümüzdeki dönemde de sanayi ve tarım alanındaki yatırımlarını sürdürerek ekonomiye katkı sağlamaya devam edeceğinin önemli göstergeleri arasında değerlendiriliyor.
Ekonomi
MATLI: “BURSA SANAYİSİ KÜRESEL BASKILARA RAĞMEN GÜCÜNÜ KORUYOR”
Bursa Ticaret Borsası üyesi 11 sanayi kuruluşu, İSO 500 listesinde yer alarak Bursa’nın sanayideki güçlü konumunu bir kez daha ortaya koydu. Bursa TB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Maltı, küresel pazarlardaki daralma ve yüksek maliyet baskılarına rağmen Borsa üyesi firmaların devler liginde sergilediği performansın önemli bir başarı olduğunu ifade etti.
İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından, Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarının belirlendiği “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2025” listesinin sonuçları, Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB) üyelerinin gıda ve tarıma dayalı sanayideki ağırlığını bir kez daha ortaya koydu. Sonuçları değerlendiren Bursa TB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, küresel ölçekte yaşanan tedarik zinciri kırılmalarına ve finansmana erişimdeki zorluklara rağmen Bursa sanayicisinin üretim kararlılığından ödün vermediğini belirtti.
Tarımsal ticaretin devleri sanayinin zirvesinde buluştu
İSO 500 listesinde yer alan 11 firmanın, bağlı oldukları odaların yanı sıra tarım ve gıda ürünleri kotasyonuna dayalı faaliyetleri nedeniyle Bursa Ticaret Borsası’na da üye olduğunu kaydeden Başkan Özer Matlı, Bursa’nın stratejik bir ticaret merkezi olmasının bu güçlü yapıyı beslediğini vurguladı.
Yüksek maliyet baskılarına rağmen söz konusu firmaların üretimden net satışlarını bir önceki yıla göre yüzde 25 artırarak 193,2 milyar TL’ye çıkardığını söyleyen Matlı, “İSO 500’de üyelerimizden SÜTAŞ 46’ncı, Pro Yem 152’nci, Eker Süt Ürünleri 157`nci, Keskinoğlu 160’ıncı, Almaxtex 262’nci, Hastavuk 263’üncü, Korteks 325’inci ve S.S. Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (MARMARABİRLİK) 428’inci sırada yer alırken, Bursa’da şubeleri aracılığıyla üyemiz olan Şenpiliç 60’ıncı, Abalıoğlu Lezita 102’nci ve Teksüt 438’inci sırada yer alma başarısı göstermiştir” dedi.
“Üretim ve ihracatla Türkiye’nin geleceğine katkı sunuyoruz”
Başkan Özer Matlı, üyelerinin ortaya koyduğu kararlı ve dirençli performansın, Bursa’nın üretim kabiliyetinin, sektörlerin potansiyelinin ve ülke ekonomisine olan inancın en somut göstergesi olduğunu belirterek, “Ekonomik zorlukların yaşandığı bir dönemde üretim, istihdam ve ihracatla Türkiye’nin geleceğine yatırım yapan tüm üye firmalarımızı, yöneticilerini ve çalışanlarını yürekten kutluyorum. Bursa Ticaret Borsası olarak, üyelerimizin rekabet gücünü artırmak ve tarıma dayalı sanayimizi daha da ileriye taşımak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
-
Bursa Bölge7 yıl agoKaracabey’de cinayet: 1 ölü
-
Genel3 yıl agoKARACABEYLİ DUAYEN SANATÇI SEVENLERİNİ ÜZDÜ
-
Genel2 yıl agoKARACABEY BELEDİYESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ
-
Bursa Bölge7 yıl agoRABBİMİZ BİZDEN NELER İSTİYOR
-
Güncel2 yıl agoİYİ VE KÖTÜ AHLAK
-
Güncel7 yıl agoARAPÇA’DA “VAV” HARFİ
-
Güncel4 yıl agoHAKİM VE SAVCILARA ANLAMLI VEDA
-
Ekonomi6 yıl agoSütaş’tan “Tereyağı” açıklaması




Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login