Connect with us

Yerel

ÇOCUKLARA UNUTULMAZ YARI YIL TATİLİ

Karacabey Belediyesi, öğrencilerin yarı yıl tatilini dolu dolu geçirmesi için bir dizi etkinlik hazırladı. 20 Ocak 2025’te başlayan ve 3 Şubat 2025’e kadar devam eden sömestr programları, Atatürk Kültür Parkı Ergün Koç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 

Belediye tarafından düzenlenen; tiyatrolar, sirk ve Bubble şovlar, çocuk oyunları, atölye çalışmaları gibi çok sayıda etkinliklerle çocuklar unutulmaz anlar yaşadı. 3 Şubat’a start alan 2024-2025 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde tüm öğrencilere başarılar dileyen Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, bu tür etkinliklerin devam edeceğini vurguladı.

Çocuk tiyatrosu ile başladı

Tatilin ilk günü, 20 Ocak’ta, “Keloğlan” adlı çocuk tiyatrosu sahne aldı. Küçük izleyiciler, Keloğlan’ın maceralarını izleyerek eğlenceli ve öğretici bir deneyim yaşadı.

Jonglörler ve Sirk Şovu

23 Ocak’ta çocuklar, jonglörlerin renkli ve yetenekli gösterileriyle büyülendi. Aynı gün, çocukların enerjilerini atabildikleri şişme oyun parkı da faaliyete geçti.

“Orman Bekçisi” ile Doğa Sevgisi

27 Ocak Pazartesi günü, “Orman Bekçisi” tiyatro oyunuyla çocuklar, doğayı ve hayvanları korumanın önemine dair eğlendirici bir gösteri izledi.

Bubble Şov ile Hayal Dünyası

29 Ocak Çarşamba günü düzenlenen Bubble Şov, çocukların hayal dünyasını renkli baloncuklarla süsledi. Bu gösteri, miniklerin hem eğlenmesini hem de hayal gücünü genişletmesini sağladı.

Atölye çalışmaları ve aile etkinlikleri

22 Ocak’ta iki farklı grup için düzenlenen Akıl ve Zeka Atölyesi ile çocuklar, zeka oyunlarıyla buluştu. Aynı gün, Amigurimi Oyun Atölyesi’nde el becerilerini geliştirdiler.

23 Ocak’ta Anne Çocuk Cup Cake Etkinliği ile anneler ve çocukları birlikte yaratıcı cupcake’ler hazırladı, hem eğlendi hem de mutfak becerilerini geliştirdi.

Ek aktiviteler ve ikramlar

Tüm etkinliklerde çocuklar, palyaçolar, yüz boyama aktiviteleri, çeşitli oyunlar ve sınırsız patlamış mısır ile eğlendi. Etkinlikler, her gün saat 19.00’da başladı ve çocuklara unutulmaz anlar yaşattı.

Karabatı’dan teşekkür ve devamlılık mesajı

Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, etkinlikler hakkında yaptığı açıklamada, “Çocuklarımızın gelişimine katkı sağlamak ve onlara keyifli anlar yaşatmak için düzenlediğimiz bu etkinlikler, sadece bir tatil eğlencesi değil, aynı zamanda önemli bir öğrenme fırsatıdır. Bu tür programları gelecekte de sürdüreceğiz. Bu etkinliklerin gerçekleştirilmesinde emeği geçen tüm ekip arkadaşlarımıza ve destek veren ailelerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Yerel

5 İLDE DEV OPERASYON

Karacabey Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen planlı ve geniş çaplı soruşturma kapsamında, silah kaçakçılığına yönelik 5 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Balıkesir, İstanbul, Adana, Bitlis ve Bursa’da gerçekleştirilen operasyonlar, uzun süreli takip ve teknik çalışmaların ardından hayata geçirildi.

Bursa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekiplerinin sahadaki etkin çalışmalarıyla desteklenen operasyonda toplam 19 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 2’sinin ise daha önceden tutuklu bulunduğu öğrenildi.

Operasyonlar kapsamında yapılan aramalarda;

10 adet ruhsatsız tabanca, 27 adet fişek, 730 adet farklı çaplarda fişek, 1 adet av tüfeği, 277 adet av tüfeği fişeği ele geçirildi.

6 kişi tutuklandı

Soruşturma kapsamında silah ticareti veya ruhsatsız silah bulundurma suçunu işlediği değerlendirilen 19 şüpheliden 7’si tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliği’nce yapılan değerlendirme sonucunda 6 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Planlı ve nokta atışı operasyon

Karacabey Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın, uzun süreli takip sonucu elde edilen somut delillerle olgunlaştırıldığı belirtildi. Başsavcılık koordinesinde gerçekleştirilen operasyon, suçla mücadelede kararlılığın güçlü bir göstergesi olarak değerlendirildi.

Yetkililer, halkın huzur ve güvenliğini tehdit eden her türlü yasa dışı faaliyetle mücadelenin aralıksız sürdürüleceğini vurguladı.

Continue Reading

Yerel

HASTANE OTOPARKINDA ARAÇ YANGINI

Karacabey Devlet Hastanesi otoparkında park halindeki bir otomobil, henüz belirlenemeyen bir nedenle motor kısmından yanmaya başladı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülürken araçta büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre, hastaneye yakınını getiren Turgay Ç., 77 AAK 391 plakalı aracını otoparka park etti. Saat 10.45 sıralarında aracın motor bölümünden yükselen dumanlar kısa sürede alevlere dönüştü. Yangın, otoparkta kısa süreli paniğe neden oldu.

İhbar üzerine olay yerine ilk olarak polis ekipleri sevk edildi. Ekipler yangın tüpüyle ilk müdahaleyi yaparken, kısa süre sonra olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri yangını kontrol altına alarak söndürdü.

Yangın sonucu araç kullanılamaz hale gelirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Continue Reading

Yerel

KARACABEY’İN LEZZETLERİ YÖREX’TE GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Karacabey Ticaret Borsası ile Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortaklaşa stant açtığı YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı; Antalya’da 22 – 26 Nisan 2026 tarihleri arasında düzenlendi. Fuara; Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Üstündağ, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Duygu Emir, Genel Sekreter Özcan Kozluca; Karacabey Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murad Bertan, Meclis Üyeleri Fatih Kaçar ve Fatih Burhan ile Genel Sekreter Özer Yarışlı katılım sağladı.

Dünya Odalar Federasyonu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Yöresel Ürünler Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşmada; YÖREX’in yöresel ürünlerin tanınmasına ve markalaşmasına büyük destek olduğuna değinerek, ülkemizdeki coğrafi işaret bilincinin gelişmesine de önemli katkılar sunduğunu ve YÖREX ile coğrafi işarete sahip ürün sayısında adeta patlama yaşandığını, 16 senede neredeyse 18 kat artış ile 1800’ün üzerine çıktığını ifade etti. Bu rakamın yaklaşık yarısını odaların, borsaların ve kadın girişimcilerin ülkeye kazandırdığını dile getiren Hisarcıklıoğlu, katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

YÖREX Fuarı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Karacabey Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murad Bertan: ‘’Bu yıl da Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası ile ortaklaşa stant açarak başta coğrafi işaretli ürünümüz Karacabey Soğanı’nı, dünyanın en iyi aromasına sahip Karacabey domateslerinden yapılan salçamızı, Kurşunlu Mahalle’mizdeki Türkiye’nin en büyük ıhlamur ormanlarından hasat edilen ıhlamurlarımızı, üç asırdır yöremize özgü tat olmaya devam eden ve Karacabey’in eski adını taşıyan Mihaliç Peyniri’mizi tanıttık. TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun her fırsatta vurguladığı gibi yöresel ürünlerimizi önce ulusal, ardından da uluslararası alanda tanıtıp markalaştırmak ve ticari hacmini genişletmek amacındayız. Fuar kapsamında üyelerimizin yeni bağlantılar kurup ticari ağlarını büyütmesini hedeflemekteyiz. Güzel geri dönüşler aldık ve yöresel ürünlerimiz yoğun ilgi gördü. Bereketli topraklarda yaşamanın ve ilçemizin güzelliklerini tanıtmanın gururunu yaşadık. Oda/Borsa olarak fuarlarda hem Karacabey’imizin hem de yöresel ürünlerimizin tanıtımını yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Üstündağ ise şu açıklamalarda bulundu: “YÖREX Fuarı’na, birçok Oda/Borsa stant açarak yöresel ürünlerini ülke çapında tanıtım imkânı bulmaktadır. Bu yıl da Karacabey Ticaret Borsası ile ortaklaşa stant açarak Karacabey’imizin yöresel ürünlerini tanıttık. Ekonomimizin katma değerli ürünlere ihtiyacı olduğu için coğrafi işaretli ürünlerimizin önemi her yıl artarak devam etmektedir. İlçemizin verimli topraklarında yetişen ürünlerimizi önce ülkemizde daha sonra da yurt dışında tanıtıp ticari bağlantılara vesile olmak hedeflerimizden biridir. Bizler iş dünyasının temsilcileri olarak bu konuda öncülük etmemiz gerektiğinin bilinciyle çalışıyoruz. Fuar boyunca Karacabey’imizin eşsiz lezzetlerini hem tanıttık hem de halkımızın beğenisine sunduk. Aldığımız geri dönüşler oldukça başarılıydı. Oda/Borsa olarak fuarlara katılım sağlamaya ve memleketimizi tanıtmaya devam edeceğiz.’’

Continue Reading

Trending