Bursa Bölge
ÇOCUĞUNUZUN GÜÇLÜ BAĞIŞIKLIĞININ OLMASI SİZİN ELİNİZDE!
Bursa Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde görevli Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Soyer, çocukları hastalıklardan korumanın yolları ve kış mevsiminde güçlü bağışıklık sistemi için yapılması gerekenler hakkında açıklamalarda bulundu.
Çocukların okul başlangıç döneminde aile hekimi ya da çocuk hastalıkları hekimine muayene ettirilmesinin faydalı olacağını dile getiren Uzm. Dr. Soyer, “Hekim, uygun görürse vitamin ve mineral açısından taramaları gerçekleştirir. Genel bir muayene de yapmış olur. Kış mevsimine girmeden çocuğun günlük A vitamini, C vitamini, D vitamini ve demir takviyelerini dışardan beslenerek alıp almadığının kontrolünü mutlaka yapılmalıdır.” dedi.
Çocuklarda üst solunum ve alt solunum yolu enfeksiyon bulgularının en başta ateşle kendini gösterdiğine dikkat çeken Uzm. Dr. Soyer, “İlkokul çağı çocuklarında; 3 günden daha fazla süren 38 derece ve üstü inatçı ateş, iştah kaybı, boğaz ağrısı, kuru öksürük, halsizlik, ciddi eklem ağrıları durumlarında mutlaka aile hekimine ya da çocuk hekimlerine başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Ancak çocuğun neşesi yerinde, iştahı normal ve inatçı olmayan bir ateş söz konusu ise hekime başvurmadan evde takibi yapılabilir. Ateş ve iştah takibi, ailelere en fazla önerdiğimiz şey. Bunu yakın takip ettiğimiz sürece çocuğun neşesi yerinde, iştah ve sıvı alımında herhangi bir problem yoksa çocuklarımızı hekime getirmeden ve endişe etmeden takip edebiliriz.” şeklinde konuştu.

Öğretmenlere önemli rol düşüyor
Çocukların bağışıklık sistemleri güçlü, hastalanmadan ve kışa hazır bir şekilde girebilmeleri için aileler kadar okuldaki öğretmenlere de önemli rol düştüğünün altını çizen Soyer, “Sınıfların her teneffüste mutlaka havalandırılması gerekmektedir. Uzun teneffüsler sonrasında öğretmenlerimiz, çocukların el hijyenine dikkat etmeli; özellikle yemekten ya da tuvaletten sonra çocukların ellerini yıkadıklarından emin olmalıdırlar. Ayrıca çocuklar sabah sınıfa geldiklerinde tok olup olmadıklarını sorgulamalarında da çok fayda var.” diye konuştu.
Spora teşvik edin
Çocukların günlük A, C, D vitaminleri ile demir açısından kış mevsimine özel meyve ve sebzelerle beslenmesini çok önemsediklerini ifade eden Soyer, bunun yanı sıra uyku ve günlük sıvı alımına da özen gösterilmesi gerektiğini belirtti. Son olarak çocukların kış döneminde mutlaka spor yapması gerektiğini vurgulayan Soyer, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Çocuklarınızı açık havaya çıkarın. Yürüme, koşma, bisiklet sürme faaliyetleri gün ışıdığında ve açık havada çocuklarımız için bağışıklık sistemini güçlü tutmak açısından çok önemli unsurlar. Ailelerimizin sınav kaygısıyla çocuklarını spordan mahrum bırakma gibi durumları oluyor. bunu tavsiye etmiyoruz. Çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde kışı geçirmeleri için temiz havada spor yapmalarını kesinlikle öneriyoruz.”
Bursa Bölge
BGC BAŞARI ÖDÜLLERİ YARIŞMASI SONUÇLANDI
Bursa Gazeteciler Cemiyeti tarafından her yıl geleneksel olarak organize edilen “BGC Başarı Ödülleri Yarışması” sonuçlandı.
Demokrasi kültürünün gelişmesi, halkın bilgilendirilme ve gerçekleri öğrenme bilincinin kavranması ve yerel gazeteciliğin güçlendirilmesi amacıyla; basın mensuplarının mesleki başarılarını ödüllendirmek için düzenlenen yarışmaya aday olan 132 eseri tek tek değerlendiren 7 kişilik Jüri, toplam 14 başarı, 16 mansiyon ödülü verdi.
1 Ocak 2025 – 31 Aralık 2025 tarihleri arasında yayınlanan eserleri değerlendiren Erol Bilenser Başkanlığındaki Jüri; soy isme göre alfabetik olarak şu isimlerden oluştu: Teoman Alper, Adnan Baştopçu, Mehmet Gerçeksi, Erol Nural, İlhan Öztat ve Hacı Tonak.
BGC gazetecilik başarı ödülleri yarışması sonuçları
Genel haber
Başarı ödülü: Yiğithan Hüyük / Demirören Haber Ajansı / Yangında öldüler borçlu çıktılar.
Mansiyon: Taha Tütüncü / Olay Medya / Bursa’nın kalbinde 2 bin 200 yıllık sır.
Mansiyon: Ahmet Burak Öztürk / İhlas Haber Ajansı / Fetö’cü kundakçı parkı tutuşturduğu benzinleri böyle almış.
Ekonomi haber
Başarı ödülü: Zafer Akpınar / İhlas Haber Ajansı / Bursa’da lüks gökdelenlerin ortasında buğday hasadı.
Mansiyon: Hıdırcan Kaya / EkoHaber Gazetesi / Ar-Ge Yatırımlarıyla Güçlenen Bursa.
Spor haber
Başarı ödülü: Zekican Gürkan / BursadaBugün / Türkiye’nin en büyük tesisi Bursa’da hayat bulamadı.
Mansiyon: Merve Deniz Ekici / BursadaBugün / Silahlardan korkuyordu, rekorlar kırdı.
Fotoğraf
Başarı ödülü: Sergen Sezgin / Anadolu Ajansı / Yangının acı yüzü.
Mansiyon: Mustafa Bikeç / Anadolu Ajansı / Orhaneli 5 gün yandı.
Spor fotoğrafı
Başarı ödülü: Akın Güler / SporBursa / Sertaç Çam’ın gol sevinci.
Mansiyon: Mustafa Bikeç / Anadolu Ajansı / Yeşilin ve beyazın yeniden doğuşu.
Köşe yazısı
Başarı ödülü: İbrahim Öge / Şehrengiz Dergisi / Kuruluş, kurtuluş, ruh ve bir çınar.
Mansiyon: Hasan Aliçavuş / Olay Medya / Altta kalanın canı çıksın!
Mansiyon: İrem Güner / Yenidönem Gazetesi / Basın, ruminasyonun pençesinde!
Spor köşe yazısı
Başarı ödülü: Duygu Doğan / Nöbetçi Gazete / Rezaletin dik alası! Bursaspor üvey evlat mı?
Mansiyon: Çetin Sabırlı / BursadaBugün / Yönetici taraftar el ele verdi, Şampiyonluk Kupası Bursa’ya geldi!
Röportaj – araştırma inceleme
Başarı ödülü: Fatih Mısır / BursadaBugün / Bursa’da ev ikiye bölündü.
Mansiyon: Yasemin Özkerem / Kent Bursa Gazetesi / Çocuk istismarı bir güç istismarıdır.
Gazete genel mizanpaj
Başarı: Onur Genç / Bursa Hakimiyet Gazetesi / Kabus.
Mansiyon: Nilgün Liman / Kent Bursa Gazetesi / Jant üzerinde umut taşıdı.
Gazete spor mizanpaj
Başarı ödülü: Uğur Dinar / Bursa Hakimiyet Gazetesi / Efsanesiniz.
Mansiyon: Melek Genç / Bursa Hakimiyet Gazetesi / Şampiyon Bursaspor.
Televizyon haber
Başarı ödülü: Esra Türker / Demirören Haber Ajansı / Yerli tinder avcısı.
Mansiyon: Sema Üstüntaş / BursadaBugün / Bursa’nın dünyaca ünlü bölgesinde iletişim krizi!
Televizyon görüntü
Başarı ödülü: Ali Osman Akın / İhlas Haber Ajansı / Türkiye’nin yüreğini yakan yangında yüzleri gülümseten görüntü.
Mansiyon: Muhammet Hüseyin Sezgin / Demirören Haber Ajansı / Bursa’da orman yangınları 3’üncü gününde.
Televizyon program
Başarı ödülü: Bircan Örsel / Olay Medya / Zanaatkar.
Mansiyon: Dilek İlhan / Lıne TV / Tarihin görünmez düşmanları.
Televizyon aktüel haber
Başarı ödülü: Nejat Kırbulut / Habertürk TV / Acil çıkışlara kilit.
Mansiyon: Sedat Yoğurtçu – Şafak Susuz / Lıne TV / Mudanya sahilinde istila
Bursa Bölge
ERDEM BAŞLAYAN VE PLANLANAN YATIRIMLARIN TAMAMLANMASINI İSTEDİ
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba, Mustafakemalpaşa Belediyesi’ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Şükrü Erdem ile bir araya geldi. Gerçekleştirilen ziyarette ilçenin öncelikli yatırım alanları, devam eden çalışmalar ve planlanan projeler kapsamlı şekilde değerlendirildi.
Toplantıda, ilçe merkezinde ve kırsal mahallelerde ihtiyaç duyulan altyapı ve üstyapı yatırımları ele alınırken, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Mustafakemalpaşa Belediyesi arasında yürütülebilecek ortak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Görüşmede; Atatürk Parkı içerisinde planlanan BURFAŞ Kafe projesi, Millet Bahçesi’nin devralınma süreci, Bursa Caddesi’nde devam eden üstyapı çalışmaları, 14 Eylül Bulvarı ve bağlantı güzergâhlarında planlanan altyapı ve asfalt uygulamaları masaya yatırıldı. Bunun yanı sıra Karaoğlan-Dorak-Onaç-Akçapınar yolunda devam eden çalışmalar ile Tatkavaklı Mahallesi’nin üstyapı ihtiyaçları da gündeme gelen konular arasında yer aldı.
İlçe ulaşımını ve kent estetiğini ilgilendiren başlıklara da değinilen toplantıda, 18 Mart Caddesi’nde trafik güvenliğini artırmaya yönelik düzenlemeler, Saadettin Sarcan Caddesi, Kuzey Sokak Döner Kavşak ve Alparslan Türkeş Caddesi’nde planlanan refüj çalışmaları değerlendirildi. Ayrıca ilçede yapılması planlanan halı saha projeleri hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.
Ziyaretin ardından açıklamada bulunan Belediye Başkanı Şükrü Erdem, Mustafakemalpaşa’nın ihtiyaç ve beklentilerini Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkililerine aktarmaya devam ettiklerini belirterek, ilçenin gelişimine katkı sağlayacak yatırımların hayata geçirilmesi noktasında kurumlar arası iş birliğinin önemine dikkat çekti.
Bursa Bölge
GENÇLERİN SESİ BURSA’DAN YÜKSELDİ
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Öğrenci ve Çocuk Hakları Derneği (OHAKDER) ile Anadolu Aslanları İş İnsanları Derneği (ASKON) iş birliğinde gerçekleştirilen ‘Parlamenter Meclis Simülasyonu’ programına ev sahipliği yapıyor.
Bursa’daki 60’ı aşkın okuldan toplam 180 lise öğrencisinin katıldığı programda, gençler; liberal, merkez sol, merkez sağ ve milliyetçi olmak üzere dört gruba ayrıldı. Üç gün sürecek etkinlik kapsamında öğrenciler, 8 bakanlığın görev alanlarına ilişkin meseleleri ve güncel konuları ele alarak çözüm önerileri geliştirecek. Meclis çalışmalarında kabul edilen kanun tasarıları ise resmi formatta derlenerek ilgili bakanlıklara sunulacak.
Programın açılış kısmına, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Şahin’in yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Fatma Şahin ve Kamil Bayramiç, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ASKON Bursa Temsilcisi Bilge Kalın ve Genç ASKON Bursa Şube Başkanı Onur Koçak da katıldı.
AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, en iyi fikirlerin birlikte tartışarak ve konuşarak ortaya çıktığını vurgulayarak organizasyonun gençler açısından çok faydalı olacağını söyledi. Organizasyonda emeği geçenleri tebrik eden Ahmet Kılıç, gençlere ‘Meclis Yemini’ ettirdi.
“Gençler geleceğin Türkiye’sini şekillendirecek”
Programın açılış töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Şahin, gençlerin demokrasiyi deneyimlemesinin ve ortak akılla çözüm üretme becerileri kazanmasının önemine değindi. Demokrasinin yalnızca seçimlerden ibaret olmadığını söyleyen Başkan Vekili Osman Şahin, “Demokrasi dinlemektir, anlamaktır, farklı görüşlere saygı göstermektir. Bu programla gençler yeni bakış açıları kazanacaktır. Geleceğin Türkiye’sini gençler inşa edecek” dedi.
“Bizler gençlerimize güveniyoruz”
Bilimde, sanatta, teknolojide ve toplumsal dönüşümlerde iz bırakan insanların meslek yolculuğuna her zaman genç yaşta başladığını vurgulayan Başkan Vekili Osman Şahin, gençlerin soru sormaktan ve merak etmekten çekinmemesini istedi. Teknolojiyi tüketenlerden değil, geliştirenlerden olmasını tavsiye eden Başkan Vekili Şahin, “Bizler gençlerimize güveniyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak daima gençlerin yanındayız. Gençlik Kulübü ve Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi, gençler için sürekli projeler üretiyor. Günümüz dünyasında teknoloji üreten, geliştiren gençlere ihtiyacımız var. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
-
Bursa Bölge7 yıl agoKaracabey’de cinayet: 1 ölü
-
Genel3 yıl agoKARACABEYLİ DUAYEN SANATÇI SEVENLERİNİ ÜZDÜ
-
Genel1 yıl agoKARACABEY BELEDİYESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ
-
Bursa Bölge7 yıl agoRABBİMİZ BİZDEN NELER İSTİYOR
-
Güncel2 yıl agoİYİ VE KÖTÜ AHLAK
-
Güncel7 yıl agoARAPÇA’DA “VAV” HARFİ
-
Güncel4 yıl agoHAKİM VE SAVCILARA ANLAMLI VEDA
-
Ekonomi6 yıl agoSütaş’tan “Tereyağı” açıklaması




Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login