Connect with us

Bursa Bölge

BURSA MİLLETVEKİLİ ADAYLARI BELLİ OLDU!

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için partiler milletvekili aday listelerini 9 Nisan’da Yüksek Seçim Kurulu’na sundu. 26 parti milletvekili aday listelerini YSK’ya gönderirken, bölgemiz açısından da dikkat çekici detaylar yer aldı.

AK Parti yıllar sonra ilk kez Karacabey ve Mustafakemalpaşa bölgesinden aday çıkarmadı. Bu durum, “Karacabey ve Mustafakemalpaşa gibi Bursa’nın en önemli ilçeleri üvey evlat mı?” sorusunu da beraberinde getirdi. Cumhur İttifakı ortaklarından MHP ise, Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Beygirci’yi 1. Bölge 2. Sıra’dan aday gösterdi. Ayrıca, çeşitli partilerden aday adayı olan Karacabeyli siyasetçilerden yalnızca Genç Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı Ramazan Bıdırdı 2. Bölge 1. Sıra’dan ve Vatan Partisi İlçe Başkanı Rıfat Narhın da 1. Bölge 7. Sıra’dan aday gösterildi.

Millet İttifakı’nda Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti seçim iş birliği kapsamında CHP çatısı altında ortak liste ile seçime girme kararı aldı. İş birliği kapsamında 25 Deva Partili, 24 Saadet Partili, 19 Gelecek Partili ve 3 de Demokrat Partili siyasetçi CHP listelerinden aday gösterildi. CHP, Bursa’da DEVA ve Demokrat Parti’den aday göstermedi. Ayrıca, CHP ile İYİ Parti 16 ilde ortak liste ile seçime gidecek.

CHP’nin aday göstermesi kararlaştırılan Adıyaman, Batman, Bartın, Düzce, Çorum, Erzincan, Hakkari, Rize ve Van’da İYİ Parti aday göstermedi. Bu illerde İYİ Parti’nin isim ve logosu yer almayacak, ilk sıra adayları CHP’den olmak üzere “fermuar sistemi” izlenecek.

CHP ise oy oranlarına göre İYİ Parti’nin önde göründüğü Aksaray, Bayburt, Bitlis, Çankırı Gümüşhane, Muş, Yozgat’ta aday çıkarmadı.

Demokrat Parti’den 3 isim aday gösterildi. Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt İstanbul 1. Bölge’de 9. sıradan, Haydar Altındaş İzmir 1. Bölge’de 2. Sıradan ve eski ANAP Genel Başkanlarından Salih Uzun ise İzmir 2. Bölge’de 5. sıradan aday oldu.

Cumhur İttifakı’na destek vereceklerini duyuran Demokratik Sol Parti ile HÜDAPAR’dan bazı isimler AK Parti listelerinden aday gösterildi. Buna göre; DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ile birlikte üç, HüdaPar’dan da Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu ile birlikte dört isim AK Parti’den aday gösterildi.

Öte yandan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Bursa’da sadece 1. Bölge’den aday çıkardı. Aday gösterilen 10 isim şu şekilde; 1. Mahmut Hakan Koçak, 2. Helin İlcek, 3. Erhan İmralı, 4. Selahaddin Habib Göbelez, 5. Timur Torgay, 6. Eylem Gün Güneş, 7. Suat Şenocak, 8. Busenur Çoban, 9. Adi Murat Demirhan, 10. Refayi Refayioğlu.

26 siyasi partinin aday listeleri YSK tarafından incelenecek. 14 Nisan’a kadar eksikliklerin tamamlanması gerekiyor. 15 Nisan’da geçici aday listeleri ilan edilecek ve itiraz süreci başlayacak. YSK itirazları değerlendirecek ve 19 Nisan’da kesin listelerini açıklayacak.

Buna göre partilerin Bursa milletvekili adayları şu isimlerden oluştu:

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Bursa Bölge

ATATÜRK’ÜN BALMUMU HEYKELİ, HÜNKÂR KÖŞKÜ’NDE SERGİLENİYOR

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen tarafından hazırlanan balmumu ‘Atatürk Heykeli’ Hünkâr Köşkü’ne kazandırılarak törenle ziyarete açıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasını yaşatmak amacıyla iş insanı Çetin Topal’ın katkılarıyla ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in emekleriyle hazırlanan balmumu ‘Atatürk Heykeli’ni Hünkâr Köşkü’nde düzenlenen törenle ziyarete açtı. Gerçeğe en yakın ölçülerde hazırlanan heykel, müzenin özel bölümünde ziyaretçilerini bekliyor. Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, iş insanı Çetin Topal, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergül Halisçelik ve Büyükşehir Belediyesi yöneticileri katıldı.

“Birçok projemizde Yılmaz Büyükerşen’i örnek aldık”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in hocaların hocası olmasının yanında önemli bir sanatçı olduğunu da söyledi. Eskişehir’i sanat eserleriyle donatan Yılmaz Büyükerşen’i her zaman örnek aldıklarını belirten Başkan Mustafa Bozbey, büyük emek harcayarak hazırladığı bir eseri Bursa’ya kazandırmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Heykelin yapılış hikayesini de anlatan Başkan Bozbey, “Birçok projemizde Yılmaz Büyükerşen’i örnek aldık. Kendisinden öğreneceğimiz daha çok konu ve bilgi var. Eskişehir’e ve Türkiye’ye kattığınız değerlerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“Sanata önem vermeli, kenti sanat öğeleriyle buluşturmalıyız”

1844 yılında Sultan Abdülmecit tarafından yaptırılan Hünkâr Köşkü’nün Osmanlı’dan Cumhuriyet’e uzanan bir tarihe sahip olduğunu hatırlatan Başkan Bozbey, Atatürk’ün de ilk olarak 1922 yılında köşke geldiğini, Lozan’a giden heyetin belirlendiği toplantıya da köşkün ev sahipliği yaptığını anlattı. Atatürk’ün Bursa ziyaretleri sırasında manevi kızı Sabiha Gökçen ile de Hünkâr Köşkü’nde tanıştığını belirten Başkan Bozbey, “Sabiha Gökçen, duvarı aşıp Atatürk’ün yanına geliyor. Öksüz olduğunu, ancak okumak istediğini, hayalleri olduğunu anlatıyor. Atatürk, onu manevi evladı olarak kabul ediyor. Sonrasında Türkiye’nin ilk kadın pilotu oluyor. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk buraya dört kez geliyor. Önemli kararların burada alındığını biliyoruz. Bu köşke sahip çıkmak, korumak, içindeki bilgiyi gelen misafirlerle paylaşmak bizlerin sorumluluğudur. Bu değerleri gelecek kuşaklara da doğru biçimde ulaştırmalıyız. Atamızın çok güzel bir sözü var. ‘Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir’. Onun için sanata önem vermeli, kenti sanat öğeleriyle buluşturmalıyız. Yılmaz Büyükerşen, bu konuda bize örnektir. Bursa olarak hocamızın izinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Heykeli yapan Yılmaz Büyükerşen’e, iş insanı Çetin Topal’a katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Heykel, bütün ölçümleriyle birebirdir”

Eseri hazırlayan Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir’de sanata dair yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bursa’dan heykel yapma teklifi alınca hemen kabul ettiğini ifade eden Büyükerşen, “Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, benim öğrencim. İş adamı arkadaşımız da gelip balmumu heykelinin Bursa’da olmasını isteyince ‘Evet’ dedim. Yeşil Bursa, Türk milletine Allah’ın lütfudur. Dağı, gölü, denizi, türbeleri var. Başkentlik yapmıştır. Allah, bu kadar çok vasıflarıyla bu şehri turizm için bulunmaz nimet olarak vermiş. Ancak geçmiş yöneticiler bir sanayileşme hevesine tutulmuş. Güzelim Bursa’yı sanayi şehri haline getirmişler. Gazi’ni ömrünün belirli kısımlarını geçirdiği şehirdir Bursa. İşin içinde Mustafa Bozbey ve Çetin Topal da olunca kendimi tutamadım. Heykel, bütün ölçümleriyle birebirdir. İnşallah Bursa, bununla ün yapar. Bursalı öğrenciler, umarım buradan yararlanır” dedi.

Balmumu heykelin yapımına katkıda bulunan Çetin Topal, geçtiğimiz aylarda Hünkâr Köşkü’ne ziyarette bulunduğunu, mevcut Atatürk heykelinin mekana yakışmadığını söyledi. Daha sonra Yılmaz Büyükerşen’e rica ettiğini anlatan Topal, “Bu talebimi memnuniyetle kabul etti. Güzel bir eseri Hünkâr Köşkü’ne kazandırdık. Değerlerimize sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Mustafa Bozbey tarafından Yılmaz Büyükerşen’e ve Çetin Topal’a günün anısına çiçek ve plaket takdim edildi. Başkan Bozbey ve beraberindekiler daha sonra Hünkâr Köşkü’ne geçerek balmumu Atatürk heykelini izlenime açtı.

Continue Reading

Bursa Bölge

GENÇ YETENEKLER “O SES BENİM” SAHNESİNDE BULUŞTU

Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Kültür İşleri Müdürlüğü organizasyonuyla düzenlenen “O Ses Benim” yarışması, ilçedeki genç yetenekleri sahneye taşıdı. Gençlerin sanatla iç içe olmasını destekleyen yarışma, büyük bir coşku ve ilgiyle karşılandı.

Toplamda 25 başvurunun alındığı yarışmada, yapılan ön eleme süreci sonunda 14 finalist sahneye çıkmaya hak kazandı. Finale kalan gençler, seslendirdikleri eserlerle jüri ve izleyicilerin beğenisini kazandı. Etkinlikte özel birey bir yarışmacının sahne performansı ise salonda duygusal anlar yaşanmasına neden oldu ve izleyicilerden uzun süre alkış aldı.

Finalde yarışmacılar, %70 jüri değerlendirmesi ve %30 seyirci oylaması esas alınarak puanlandı. Seyirciler, salonda yer alan karekod sistemi üzerinden canlı olarak oy kullandı.

Yarışmanın jüri koltuğunda müzik alanında deneyimli beş isim yer aldı. Jüriler Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürü Yaşar Kemal Alim, Orkestra Şube Müdür Yardımcısı Oğuz İmrak, Mustafakemalpaşa Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu Şefi Atakan Aydoğdu, Halk Eğitim Merkezi Müzik Öğretmeni Serdar Akgün ve Mustafakemalpaşa Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu Şefi Özgür Mutlu profesyonel destek sağladı.

Yarışmacılar ses, yorum gücü, sahne duruşu ve genel performans gibi kriterler doğrultusunda değerlendirildi.

Jüri değerlendirmesi sonucunda yarışmada dereceye giren isimler: 1.Taha Yılmaz 2. Beren Naz Demirkol 3. Muhammed Ensar Çobanoğlu 4. Görkem Karabulut 5. Elif Demir oldu.

Final programının ardından dereceye giren yarışmacılara ödüller takdim edildi. Fa Diyez Müzik Destan Demir, Armoni İletişim Metin Pehlivan ve Stil Ayakkabı Samet Ay katkılarıyla yarışmacılara çeşitli armağanlar sunuldu. Bu değerli destekler, gençlerin motivasyonuna ve yarışmanın anlamına büyük katkı sağladı.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem, ‘’19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı, gençlerimizin yeteneklerini özgürce sergileyebildiği böylesine anlamlı bir etkinlikle taçlandırmak bizim için büyük bir gurur. ‘O Ses Benim’ yarışması sadece bir sahne değil; gençlerimizin kendini ifade edebildiği, hayallerine bir adım daha yaklaştığı özel bir platform oldu. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz bu platform, önümüzdeki yıllarda da büyüyerek devam edecek. ‘O Ses Benim’ yarışması; ikinci ve üçüncü organizasyonlarıyla daha geniş kitlelere ulaşacak, daha fazla gencimize ilham verecek. Şimdiden tüm gençlerimizi, seneye yapılacak yarışma için hazırlanmaya davet ediyorum.’’ ifadelerini kullandı.

Continue Reading

Bursa Bölge

33. GELENEKSEL TATLITOP BASKETBOL ŞENLİĞİ 20 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem, 33. Geleneksel Tatlıtop Basketbol Şenliği’nin ana sponsoru Saraçoğlu Ticaret LTD. ŞTİ. sahibi Hakkı Saraçoğlu ve Mustafakemalpaşa Basketbol Şube Başkanı Tamer Kayhan ile bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

Gerçekleşen toplantıda, şenliğin organizasyon süreci ve gençlerin spor faaliyetlerine katılımının artırılması yönünde önemli istişarelerde bulunuldu.

Tatlıtop Basketbol Şenliği’nin gençlerimize spor yapma imkânı sunmanın yanı sıra, sosyal dayanışma ve birlik ruhunu pekiştiren bir etkinlik olduğunu vurgulayan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem “33 yıldır geleneksel olarak düzenlenen Tatlıtop Basketbol Şenliği, ilçemizin spor alanındaki en köklü ve anlamlı organizasyonlarından biridir. Tatlıtop Basketbol Şenliği için oldukça heyecanlıyız. Ana sponsorumuz Sayın Hakkı Saraçoğlu ve Basketbol Şube Başkanımız Sayın Tamer Kayhan ile iş birliği içinde hareket ediyoruz. Bu yıl da şenliğimizi en iyi şekilde gerçekleştirerek, gençlerimizin sporun coşkusunu doyasıya yaşamalarını sağlayacağız.” ifadelerine yer verdi.

Mustafakemalpaşa Belediyesi organizasyonunda ve Ana Sponsor Saraçoğlu Ticaret LTD. ŞTİ’nin katkılarıyla düzenlenen etkinlik, 20 Haziran 2025 tarihinde başladı.

Continue Reading

Trending