Connect with us

Bursa Bölge

BOZBEY: “KARACABEY’İN BELEDİYE BAŞKANI NEREDE OTURUYOR!?”                                          

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, önceki akşam Karacabey’de düzenlenen “Yeryüzü Sofrası” iftar programına katıldı. Gazi Mahallesi’nde düzenlenen ve yaklaşık 2000 kişinin katıldığı iftar programının ardından Karacabeylilere seslenen Bozbey, “Karacabey’in belediye başkanı nerede oturuyor biliyor musunuz? Nilüfer’de oturuyor. Yani CHP’nin yönettiği ilçede. Neden Yıldırım’da veya Osmangazi’de değil de Nilüfer’de oturuyor acaba? Çünkü o da biliyor ki CHP’nin yönettiği tüm ilçelerde huzur var, mutluluk var. CHP’nin yönettiği tüm ilçelerde insanlar gülümsüyor.” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Karacabey’de katıldığı iftar programı sonrasında vatandaşların taleplerini karşılamak için “Bozbey sözü” vererek, “Merak etmeyin, her sorunun çözümü var. İşinin ehli geliyor. Bozbey geliyor!” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Karacabey’de düzenlenen “Yeryüzü Sofrası” iftar programına katıldı. Gazi Mahallesi’nde düzenlenen davette Mustafa Bozbey’in yanı sıra, CHP Bursa Milletvekili Dr. Kayıhan Pala,  CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Karacabey İlçe Başkanı Ümüt Vural, Karacabey Belediye Başkan Adayı Gönül Avil ile birlikte çok sayıda vatandaş yer aldı.

Yaklaşık 2000 kişinin katıldığı iftar programının ardından Karacabeylilere seslenen Bozbey, “Allah’a şükür bir Ramazana daha ulaştık. Herkese hayırlı Ramazanlar. Ancak Ramazanların bile eski tadı kalmadı. Bir pide bile alamaz olmuş emekli büyüklerim. Her şey ateş pahası” diyerek ekonomik zorluk ve düşen alım gücüne dikkat çekti.

Ekonomik dar boğazda olan vatandaşa yapılması gereken destek üzerinden mevcut yönetimi eleştiren Bozbey, “Bu zor şartlarda durup vatandaşa hizmet edeceklerine hep karalama hep iftira peşindeler. Şu mübarek günde sormak lazım; yalan söylemek, iftira atmak orucu bozmaz mı? Sormak lazım “Buski’de, orada burada vatandaşın parasını çalmak orucu bozmaz mı?” şeklinde konuştu.

“Kaybetme korkusu insana neler yaptırıyor”

Balkan göçmenlerine yapıldığı iddia edilen seçim propagandası konusuna da değinen Bozbey, “En son Bulgarca ve Yunanca propaganda yaptılar ya, Allah akıl fikir versin. Evladına Türkçe isim bile veremeyen vatandaşıma sen kalk Türkçe yerine Bulgarca propaganda yap. Kaybetme korkusu insana neler yaptırıyor değil mi? Allah ıslah etsin.” ifadesini kullandı.

“Karacabey fuar alanı mevzusunu bir türlü anlayamıyorlar”

Karacabey halkına tarımın ve çiftçinin yüzünü güldürecek uluslararası standartlarda fuar alanı yapacağının altını çizen Bozbey, “Karacabey’de fuar var. Ama fuar alanı yok. Tavanı akan pazar yerinde fuar olur mu? Karacabey’e yakışır bir fuar alanı olsa, çevre illerden de ve yurtdışından da katılımcıların olacağı, tarımın ve çiftçinin yüzünün güleceği bir fuar olsa fena mı olur?

Peki mevcut yönetim yeni fuar alanı yapmak yerine ne yapıyor? Zaten fuar yapıyoruz. Bozbey’in haberi yok diye her yerde konuşuyor. Bozbey’in haberi var elbet. Ancak  Karacabey’in hak ettiği fuara kavuşturmak gibi bir hedefi var. Bana çamur atmak yerine Karacabey’e hak ettiği fuar alanını zamanında yapsalardı ne güzel olurdu.” diye konuştu.

“Karacabey’in belediye başkanı neden Nilüfer’de oturuyor?”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’a da gönderme yaparak; “Karacabey’in belediye başkanı nerede oturuyor biliyor musunuz? Nilüfer’de oturuyor. Yani CHP’nin yönettiği ilçede. Neden Yıldırım’da veya Osmangazi’de değil de Nilüfer’de oturuyor acaba? Çünkü o da biliyor ki CHP’nin yönettiği tüm ilçelerde huzur var, mutluluk var. CHP’nin yönettiği tüm ilçelerde insanlar gülümsüyor.” dedi.

“Karacabey soğanının şanını dünya duyacak”

İlçenin tarımdaki göz bebeği olan soğan ve domatesin yeni fuar alanıyla birlikte dünya çapında üne kavuşacağını belirten Bozbey, “Merak etmeyin fuar alanımızda hepsi olacak. Karacabey’in domates ve soğanının şanını tüm dünya duyacak. Çiftçinin yüzü gülecek. Size Bozbey sözü!” dedi.

“Her sorunun çözümü Bozbey’le geliyor”

Karacabey’de tüm sektörlerdeki problemlerin Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde çözüleceğini vurgulayan Bozbey, “Tarım ve hayvancılıkla geçinen bütün vatandaşlarımız, çiftçimiz, köylümüz mazottan gübreye, yemden fideye, nakit yardımdan aşı desteğine kadar sürekli yardım alacak. Kooperatifler de küçük işletmeler de desteklenecek. 20 yıl önce dışarıya et satarken bugün ne hale geldik. Nohudu Meksika’dan, fasulyeyi Çin’den, bezelyeyi Ukrayna’dan alıyoruz. Şeker fabrikaları bir bir satılıyor. Pancar şekeri yerine yabancıların kendilerinin yemediği yapay şekeri vatandaş yiyecek. Merak etmeyin her sorunun çözümü var evelallah. İşinin ehli geliyor. Bozbey geliyor!” şeklinde konuştu.

“İsrafı ve soygunu engelleyip sizin için harcayacağız”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, vaat ettiği projelerin kaynağını ise şu sözlerle açıkladı: “Nasıl yapacaksınız? Kaynak yok, diyorlar. Bursa en çok üretimi olan dördüncü şehir. Para yok, öyle mi? İsrafı, soygunu engelleyip, olanı sizin için harcayacağız. Bursa Bursalıya yeter. Yeter ki ehil ellerde olsun.”

“Size Bozbey sözü veriyorum”

Belediyecilikte geniş çaplı planlamanın önemine de değinen Bozbey, “Hep planlama diyorum. Neden biliyor musunuz? Çünkü sadece bugünü değil geleceği de düşünmek ve planlamak zorundayız. Hesapsız, günübirlik yapılan işler yarın yeni sorunlara neden olmamalı. Herkesin hakkını savunan, adil, akıllı, dürüst belediyecilikle tanışacak Bursa. Tıpkı Bursa’da olduğu gibi Karacabey’in de kentsel dönüşümünden, trafiğine, sosyal alanlarından, iş yerlerine kadar her şeyini planlayıp işe koyulacağız. Güvenli evlerde yaşamak, ferah sokaklarda gezmek, ulaşımda rahat etmek sizin de hakkınız. Hak ettiğinizi vermeye geliyorum. Size söz. Bozbey sözü!” şeklinde konuştu.

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Bursa Bölge

KAMUSAL BİNALARIN DAHA VERİMLİ KULLANILMASI İÇİN ORTAK ÇALIŞMA

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi ve Bursa Kent Konseyi arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında ön tasarım çalıştayı düzenlendi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mimarlık Fakültesi, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ve Bursa Kent Konseyi arasında geçtiğimiz günlerde imzalanan ‘Kamusal Binaların Katılımcı Bir Süreçle Mekansal İyileştirme Tasarımı (KAT_MEK): Bursa Kent Konseyi Yerleşkesi Örneği’ isimli Ar-Ge ve Ür-Ge’ye dayalı bilimsel araştırma projesinde ilk adım atıldı. Atatürk Kültür Merkezi Merinos Yerleşkesi’ndeki Bursa Kent Konseyi binasının iyileştirilmesine yönelik ön tasarım çalıştayı düzenlendi. Çalışmalar kapsamında her iki üniversiteden lisans ve lisansüstü öğrencilerden, mezunlardan ve akademisyenlerden oluşan tasarım ekibi, Bursa Kent Konseyi gönüllüleri ve kullanıcıları ile bir araya gelerek mekanları gezdi. Kullanılan binanın verimliliğinin artırılması için yapılacakların görüşüldüğü çalıştayda, mekânsal potansiyelin ortaya çıkarılması hedefleniyor.

Bursa Kent Konseyi’nin Yürütme Kurulu’nda da yer alan Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sebla Arın Ensarioğlu, KAT_MEK projesiyle kamusal alanların yeniden iyileştirilmesinde bir model oluşturulmasının amaçlandığını söyledi. Pilot çalışmayı Bursa Kent Konseyi mekanlarında yaptıklarını belirten Ensarioğlu, süreci katılımcı tasarım anlayışıyla sürdüreceklerini ifade etti. Ensarioğlu, konseyin kimliğiyle ve misyonuyla uyuşan mekânsal organizasyon gerçekleştirebilmek için çözüm önerileri geliştireceklerini anlattı.
Yine Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi de olan Bursa Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gül Sayan Atanur, projenin katılımcı bir mekan üretiminin nasıl olacağına, hem kullanıcıların hem tasarımcıların kamusal mekanları nasıl değerlendireceklerine örnek teşkil edeceğini dile getirdi. Haziran ayında çalışmanın nihayetleneceğini anlatan Atanur, bir model oluşturacağına inandığını söyledi.

Continue Reading

Bursa Bölge

BÜYÜKŞEHİR’DEN ‘DEPREM PARKI’ ÇALIŞTAYI

Bursa Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı, afetlere dayanıklı kentleşme politikalarının geliştirilmesi amacıyla ‘Hüdavendigar Kent Parkı’nı Deprem Parkı ve Geçici Barınma Alanı Olarak Yeniden Düşünmek’ temalı 2 gün süren bir çalıştay düzenledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda hizmete açtığı Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), Afet İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ‘Hüdavendigar Kent Parkı’nı Deprem Parkı ve Geçici Barınma Alanı Olarak Yeniden Düşünmek’ temalı çalıştaya ev sahipliği yaptı. İki gün süren programa, farklı disiplinlerden uzmanlar, sivil toplum ve yerel yönetim temsilcileri, afet risk azaltma ve yönetimi konusunda lisansüstü ve 4. sınıf lisans öğrencileri ile akademisyenler katıldı. Çalıştay kapsamında deprem parkı çalışmaları için pilot bölge olarak belirlenen Hüdavendigar Kent Parkı’nda saha gezisi düzenlendi.

Afet İşleri Dairesi Başkanı Fatih Işık, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirmeyi planladığı deprem parkı çalışmaları için meslek odalarının, muhtarların ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla çalıştay düzenlediklerini ifade etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in vizyonu doğrultusunda çalışmaları ortak akılla yürüttüklerini anlatan Işık, Hüdavendigar Kent Parkı’nı aynı zamanda acil durum sonrası değerlendirilebilecek geçici bir barınma alanı olarak planlamak istediklerini dile getirdi.

Çalıştaya katılan Bursa Muhtarlar Derneği Başkanı Erol Yılmazer, mahallelerde fonksiyonel parkların oluşturulması için harekete geçilmesini memnuniyetle karşıladıklarını söyleyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Continue Reading

Bursa Bölge

“ATATÜRK BURSA’SINDA MODERNLEŞME” KİTABI KENT BELLEĞİNE KAZANDIRILDI

Bursa’nın kültürel zenginliğine önemli eserler sunan Büyükşehir Belediyesi, Doç. Dr. Hacer Karabağ’ın “Atatürk Bursa’sında Modernleşme” adını verdiği ve Cumhuriyet döneminde kentin geçirdiği dönüşümü ele alan kitabı kent belleğine kazandırdı.

Bursa’nın somut olmayan kültürel mirasına katkılarını yeni yayınlarla sürdüren Büyükşehir Belediyesi, kenti değerleriyle geleceğe taşımaya devam ediyor. Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığına bağlı Kent Tarihi Araştırmaları ve Arşiv Şube Müdürlüğü tarafından kent hafızasına kazandırılan ve Kültür AŞ yayınlarından çıkan “Atatürk Bursa’sında Modernleşme” adlı kitabın tanıtımı, Bursa 22. Kitap Fuarı’nda yapıldı. Bursa Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hacer Karabağ’ın hazırladığı kitabın tanıtım etkinliğine, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergül Halisçelik, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanı Güney Özkılınç, Kültür AŞ Genel Müdürü Yankı İçöz ve kitapseverler katıldı.

“Bursa, Atatürk’ün modern Türkiye idealini somutlaştırdığı kentlerden biri”

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu topraklarda modernleşmenin, sanayinin, ekonomik kalkınmanın meşalesini yakan eşsiz bir lider olduğunu söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, bu kapsamda Cumhuriyetin ilk yıllarında başlayan çağdaşlaşma sürecinin, Bursa’daki yansımalarının ele alındığı “Atatürk Bursa’sında Modernleşme” kitabını paylaşmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. “Bursa, Atatürk’ün modern Türkiye idealini somutlaştırdığı kentlerden birisi olmuştur” diyen Başkan Bozbey, Atatürk’ün Bursa’ya her gelişinde halkla iç içe olduğunu hatırlattı. Merinos da dahil açılan tüm tesislerin birer dönüşümü simgelediğini dile getiren Başkan Bozbey, “Cumhuriyet’in ilk yıllarında, sanayileşme politikalarıyla birlikte Bursa’da önemli adımlar atıldı. 1938 yılında Ulu Önderimiz, önce Gemlik’e giderek Suni İpek Fabrikası’nın açılışını yaptı. Ardından Bursa’ya gelerek Merinos Fabrikası’nın açılışını gerçekleştirdi. Bu ziyaret, Atamızın Bursa’ya 17. ve son gelişi oldu. Son ziyaretinde Atamızın hasta olmasına rağmen Tarihi Belediye Binası’nda zeybek oynadığını biliyoruz. Ancak o anların gerçek fotoğraflarına henüz ulaşamadık. Hocamızın bu konuda bir araştırma yapmasını istiyorum” dedi.

“Bu kitap, Atatürk’e, Cumhuriyet’e ve Bursa’ya bir saygı duruşudur”

Bugün ayakta olan ve kültürel mirasa dönüşen bu yapıların, bir ülkenin yeniden doğuşunun izlerini taşıdığını anlatan Başkan Bozbey, o izin peşinden gitmeye, üzerlerine yenilerini ekleyerek ilerlemeye kararlı olduklarını söyledi. Geçmişine sahip çıkmayan bir kentin, geleceğini inşa edemeyeceğini belirten Başkan Bozbey, Atatürk’ün bıraktığı en büyük emanetin ise düşünen, üreten, eşit ve çağdaş bir toplum ideali olduğunu ifade etti. Yazar Doç. Dr. Hacer Karabağ’ın Bursa’nın Cumhuriyet dönemindeki dönüşümünü belgelerle, anlatılarla ve fotoğraflarla görünür kıldığını dile getiren Başkan Bozbey, “Bu kitap, gençlerimiz, öğrencilerimiz, hepimiz için bir arşiv, bir kaynak, bir hafıza olacaktır. Araştırmacılar, tarihçiler, akademisyenler için ise çok değerli bir başvuru kaynağı niteliğindedir. Atamızın ‘Tarihini bilmeyen bir millet, yok olmaya mahkûmdur’ sözünü rehber alıyor, geçmişimizi unutmadan geleceğe doğru sağlam adımlarla yürüyoruz. Bugün elimizde tuttuğumuz bu kitap, Atatürk’e, Cumhuriyet’e ve Bursa’ya da bir saygı duruşudur. Atatürk’ün izinde yürüyen bir Bursa, her zaman gelişmeye, üretmeye ve aydınlanmaya devam edecektir. Değerli hocamıza ve emeği geçen tüm arkadaşlarıma gönülden tebriklerimi sunuyorum” diye konuştu.

Doç. Dr. Hacer Karabağ, “Atatürk Bursa’sında Modernleşme” kitabının bir kent tarihi çalışmasının çok ötesinde, Atatürk’ün liderliğini ve Cumhuriyet devrimlerini Bursa üzerinden okuma ve analiz etme çalışması olduğunu belirtti. Arşiv belgelerine, dönemin gazetelerine, İsviçre ve Yunan kaynaklarına dayanarak çalışmayı ortaya koyduğunu söyleyen Karabağ, Bursa’nın sokaklarını Atatürk’ün devrimlerini hissederek kaleme aldığını anlattı. Sunulan destekten ötürü Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Karabağ, okuyucunun bol olmasını diledi.

Continue Reading

Trending