Connect with us

Bursa Bölge

BEKLENEN DOKTORLAR KARACABEY’İ TERCİH ETMEDİ!

Karacabey İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde, Devlet Hastanesi dahil ihtiyaç duyulan birimler için 24 Ocak 2022 tarihinde yapılan kura sonucunda 21 personelden 11’inin Karacabey’i tercih ettikleri öğrenildi. Beklentileri karşılayamayan bu kura neticesinde 3’ü uzman doktor olmak üzere, 3 hemşire, 2 ebe, 2 sağlık memuru ve 1 tabip Karacabey’i tercih etti. Özellikle Karacabey Devlet Hastanesi’nin önemli ihtiyacı olan Ortopedi ve Travmatoloji, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikro ile Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümleri tercih yapılmadığı için yine boş kaldı.

Hatırlanacağı üzere, Karacabey ve çevresinde yaklaşık 100 bin nüfusa hizmet veren Devlet Hastanesi’nde zaten yetersiz olan doktor sayısına, bir de son 1 ayda 3 doktorun daha istifa ederek özel hastanelere geçmesi eklenince, ilçedeki sağlık sıkıntısı iyice can sıkmaya başlamıştı. Bu sorunun önüne geçmek amacıyla yapılan girişimler neticesinde Karacabey İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde Devlet Hastanesi dahil ihtiyaç duyulan birimlere 21 sağlık personeli alınacağı açıklanmıştı.

Buna göre, 24 Ocak 2022 tarihinde, ‘İsteğe bağlı iller arası yer değiştirme suretiyle atanma kurası’ yapılacağı duyuruldu. Bu kura sonucunda Karacabey’e 1 Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, 1 Radyoloji Uzmanı, 1 Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı, 1 Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, 1 Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikro Uzmanı, 1 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, 1 Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı, 1 Aile Hekimliği’ne Uzman Doktor, 1 Pratisyen Hekim, Toplum Sağlığı Merkezi’ne 1 Sağlık Memuru, Tıbbi Sekreterlik için 1 Sağlık Memuru, Röntgen işlemleri için 1 Sağlık Memuru, Laboratuar için 1 Sağlık Memuru, Anestezi için 1 Sağlık Memuru ile 3 Hemşire, 1 Fizyoterapist, 1 Eczacı ve 2 Ebe alımı gerçekleştirileceği bildirilmişti.

Ancak 24 Ocak’ta yapılan kurada, ihtiyaç duyulan birimler için 21 personelden 11’inin Karacabey’i tercih ettikleri öğrenildi. Kura sonucu Karacabey’i tercih eden sağlık personelinin isimleri ise şöyle; Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Nazmiye Güçlü (Karacabey Devlet Hastanesi), Radyoloji Uzmanı Elif Kır (Karacabey Devlet Hastanesi), Aile Hekimliği Uzman Doktor Tamer Seçkin (İlçe Sağlık Müdürlüğü), Tabip Mehmet Orhan (İlçe Sağlık Müdürlüğü), Sağlık Memuru Ahmet Gündoğan (Karacabey Devlet Hastanesi), Sağlık Memuru Emel Turgut (Karacabey Devlet Hastanesi), Hemşire Sümeyye Can (Karacabey Devlet Hastanesi), Hemşire Burcu Demirci (Karacabey Devlet Hastanesi), Hemşire Ahmet Konuk (Karacabey Devlet Hastanesi), Ebe Enesay Allahverdi (Karacabey Devlet Hastanesi) ve Ebe Senem Şeker (Karacabey Devlet Hastanesi).

Bu kura neticesinde özellikle Karacabey Devlet Hastanesi’nin önemli ihtiyacı olan Ortopedi ve Travmatoloji, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikro ile Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümleri ise tercih yapılmadığı için yine boş kaldı.

Söz konusu kura çekiminin ardından Karacabey’i tercih eden uzman doktor ve sağlık personelinin, Şubat ayı başında ilçedeki görevlerine başlayacağı belirtildi.

Hastanedeki doktor sıkıntısı Bursa gündeminde

Öte yandan Olay Gazetesi Yazarı Günay Yumruktay, birçok Karacabeylinin yaşadığı sıkıntıyı “Söz Sizde” isimli köşesinden okurlarıyla paylaştı.

Yumruktay’a gelen okur mesajı şöyle: “Günay Bey, ben ve benim gibi birçok Karacabeyli adına size ulaşıyorum. İlçemizde bulunan Karacabey Devlet Hastanesi’ndeki doktor yetersizliğinden sıkıntılıyız. Birçoğumuz Bursa’daki hastanelere gitmek durumunda kalıyoruz. Kadın Doğum, Çocuk Doktoru sıkıntısı yanında özellikle Psikiyatri doktorumuz 6-7 aydır maalesef yok.

Bu hastalar düzenli ilaç kullanmak ve takipleri yapılmak zorunda olan hastalar. Lütfen sesimiz olun. Yetkililerimizden rica ediyoruz, lütfen Karacabey Devlet Hastanesi’ndeki doktor sıkıntısına çözüm bulunsun. Saygılarımla. (Ahmet Kara)”

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Bursa Bölge

BÜYÜKŞEHİR’DEN ‘DEPREM PARKI’ ÇALIŞTAYI

Bursa Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı, afetlere dayanıklı kentleşme politikalarının geliştirilmesi amacıyla ‘Hüdavendigar Kent Parkı’nı Deprem Parkı ve Geçici Barınma Alanı Olarak Yeniden Düşünmek’ temalı 2 gün süren bir çalıştay düzenledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda hizmete açtığı Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), Afet İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ‘Hüdavendigar Kent Parkı’nı Deprem Parkı ve Geçici Barınma Alanı Olarak Yeniden Düşünmek’ temalı çalıştaya ev sahipliği yaptı. İki gün süren programa, farklı disiplinlerden uzmanlar, sivil toplum ve yerel yönetim temsilcileri, afet risk azaltma ve yönetimi konusunda lisansüstü ve 4. sınıf lisans öğrencileri ile akademisyenler katıldı. Çalıştay kapsamında deprem parkı çalışmaları için pilot bölge olarak belirlenen Hüdavendigar Kent Parkı’nda saha gezisi düzenlendi.

Afet İşleri Dairesi Başkanı Fatih Işık, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirmeyi planladığı deprem parkı çalışmaları için meslek odalarının, muhtarların ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla çalıştay düzenlediklerini ifade etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in vizyonu doğrultusunda çalışmaları ortak akılla yürüttüklerini anlatan Işık, Hüdavendigar Kent Parkı’nı aynı zamanda acil durum sonrası değerlendirilebilecek geçici bir barınma alanı olarak planlamak istediklerini dile getirdi.

Çalıştaya katılan Bursa Muhtarlar Derneği Başkanı Erol Yılmazer, mahallelerde fonksiyonel parkların oluşturulması için harekete geçilmesini memnuniyetle karşıladıklarını söyleyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Continue Reading

Bursa Bölge

“ATATÜRK BURSA’SINDA MODERNLEŞME” KİTABI KENT BELLEĞİNE KAZANDIRILDI

Bursa’nın kültürel zenginliğine önemli eserler sunan Büyükşehir Belediyesi, Doç. Dr. Hacer Karabağ’ın “Atatürk Bursa’sında Modernleşme” adını verdiği ve Cumhuriyet döneminde kentin geçirdiği dönüşümü ele alan kitabı kent belleğine kazandırdı.

Bursa’nın somut olmayan kültürel mirasına katkılarını yeni yayınlarla sürdüren Büyükşehir Belediyesi, kenti değerleriyle geleceğe taşımaya devam ediyor. Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığına bağlı Kent Tarihi Araştırmaları ve Arşiv Şube Müdürlüğü tarafından kent hafızasına kazandırılan ve Kültür AŞ yayınlarından çıkan “Atatürk Bursa’sında Modernleşme” adlı kitabın tanıtımı, Bursa 22. Kitap Fuarı’nda yapıldı. Bursa Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hacer Karabağ’ın hazırladığı kitabın tanıtım etkinliğine, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergül Halisçelik, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanı Güney Özkılınç, Kültür AŞ Genel Müdürü Yankı İçöz ve kitapseverler katıldı.

“Bursa, Atatürk’ün modern Türkiye idealini somutlaştırdığı kentlerden biri”

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu topraklarda modernleşmenin, sanayinin, ekonomik kalkınmanın meşalesini yakan eşsiz bir lider olduğunu söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, bu kapsamda Cumhuriyetin ilk yıllarında başlayan çağdaşlaşma sürecinin, Bursa’daki yansımalarının ele alındığı “Atatürk Bursa’sında Modernleşme” kitabını paylaşmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. “Bursa, Atatürk’ün modern Türkiye idealini somutlaştırdığı kentlerden birisi olmuştur” diyen Başkan Bozbey, Atatürk’ün Bursa’ya her gelişinde halkla iç içe olduğunu hatırlattı. Merinos da dahil açılan tüm tesislerin birer dönüşümü simgelediğini dile getiren Başkan Bozbey, “Cumhuriyet’in ilk yıllarında, sanayileşme politikalarıyla birlikte Bursa’da önemli adımlar atıldı. 1938 yılında Ulu Önderimiz, önce Gemlik’e giderek Suni İpek Fabrikası’nın açılışını yaptı. Ardından Bursa’ya gelerek Merinos Fabrikası’nın açılışını gerçekleştirdi. Bu ziyaret, Atamızın Bursa’ya 17. ve son gelişi oldu. Son ziyaretinde Atamızın hasta olmasına rağmen Tarihi Belediye Binası’nda zeybek oynadığını biliyoruz. Ancak o anların gerçek fotoğraflarına henüz ulaşamadık. Hocamızın bu konuda bir araştırma yapmasını istiyorum” dedi.

“Bu kitap, Atatürk’e, Cumhuriyet’e ve Bursa’ya bir saygı duruşudur”

Bugün ayakta olan ve kültürel mirasa dönüşen bu yapıların, bir ülkenin yeniden doğuşunun izlerini taşıdığını anlatan Başkan Bozbey, o izin peşinden gitmeye, üzerlerine yenilerini ekleyerek ilerlemeye kararlı olduklarını söyledi. Geçmişine sahip çıkmayan bir kentin, geleceğini inşa edemeyeceğini belirten Başkan Bozbey, Atatürk’ün bıraktığı en büyük emanetin ise düşünen, üreten, eşit ve çağdaş bir toplum ideali olduğunu ifade etti. Yazar Doç. Dr. Hacer Karabağ’ın Bursa’nın Cumhuriyet dönemindeki dönüşümünü belgelerle, anlatılarla ve fotoğraflarla görünür kıldığını dile getiren Başkan Bozbey, “Bu kitap, gençlerimiz, öğrencilerimiz, hepimiz için bir arşiv, bir kaynak, bir hafıza olacaktır. Araştırmacılar, tarihçiler, akademisyenler için ise çok değerli bir başvuru kaynağı niteliğindedir. Atamızın ‘Tarihini bilmeyen bir millet, yok olmaya mahkûmdur’ sözünü rehber alıyor, geçmişimizi unutmadan geleceğe doğru sağlam adımlarla yürüyoruz. Bugün elimizde tuttuğumuz bu kitap, Atatürk’e, Cumhuriyet’e ve Bursa’ya da bir saygı duruşudur. Atatürk’ün izinde yürüyen bir Bursa, her zaman gelişmeye, üretmeye ve aydınlanmaya devam edecektir. Değerli hocamıza ve emeği geçen tüm arkadaşlarıma gönülden tebriklerimi sunuyorum” diye konuştu.

Doç. Dr. Hacer Karabağ, “Atatürk Bursa’sında Modernleşme” kitabının bir kent tarihi çalışmasının çok ötesinde, Atatürk’ün liderliğini ve Cumhuriyet devrimlerini Bursa üzerinden okuma ve analiz etme çalışması olduğunu belirtti. Arşiv belgelerine, dönemin gazetelerine, İsviçre ve Yunan kaynaklarına dayanarak çalışmayı ortaya koyduğunu söyleyen Karabağ, Bursa’nın sokaklarını Atatürk’ün devrimlerini hissederek kaleme aldığını anlattı. Sunulan destekten ötürü Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Karabağ, okuyucunun bol olmasını diledi.

Continue Reading

Bursa Bölge

BURSA KİTAP FUARI KAPILARINI AÇTI

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl 22’ncisi düzenlenen Bursa Kitap Fuarı, yeni yerinde Atatürk Kültür Merkezi Merinos Yerleşkesi Fuar Alanı’nda kapılarını açtı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Tüyap Fuarcılık Grubu ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle düzenlenen 22. Bursa Kitap Fuarı, Atatürk Kültür Merkezi Merinos Yerleşkesi Fuar Alanı’nda binlerce kitapseveri ağırlıyor. 12-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan fuar, bu yıl yeni yerinde daha geniş ve modern bir mekânda kitap tutkunlarına kültür şöleni yaşatacak. Fuarda, yüzlerce yayınevi, binlerce kitap ve birbirinden değerli yazarlar kitapseverlerle buluşacak.

22. Bursa Kitap Fuarı’nın açılış törenine, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergül Halisçelik, TÜYAP Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu ve Büyükşehir Belediyesi yöneticileri katıldı.

“Kültürle yoğrulmuş bir kalkınma anlayışını benimsiyoruz”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yazının bilgiyi, düşünceyi ve duyguyu nesiller boyunca taşıyan bir köprü olduğunu söyledi. O köprünün en güçlü taşlarının birinin de kitaplar olduğunu belirten Başkan Mustafa Bozbey, kitapların Bursa’nın bereketli topraklarında, bir kez daha insanları bir araya getirdiğini ifade etti.

Bursa’nın düşünce hayatına ve sanata sunduğu katkılarla her zaman ilmin ve edebiyatın merkezlerinden biri olduğunu anlatan Başkan Mustafa Bozbey, “Her kitap, yazarının dünyasından süzülen bir düşünce; okuyucusuna açılan yeni bir kapı, yeni bir bakış açısıdır. Bu fuar da işte tam olarak böyle bir işlev görüyor. Farklı sesleri, farklı yaşamları, farklı dünyaları bir araya getiriyor. Biz Bursa’mızda kültürle yoğrulmuş bir kalkınma anlayışını benimsiyoruz. Bursa’da kültürel zenginliği daha da görünür kılmak ve kalıcı eserlerle geleceğe iz bırakmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

“Bursalıları kitapların dünyasında buluşmaya davet ediyorum”

Kitap fuarlarının da önemli misyonun bir parçası olduğunu anlatan Başkan Bozbey, açılışı yapılan bu fuarın Bursa’nın kültürel geleceğine atılmış güçlü bir adım olduğunu söyledi. Bu yıl Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, ilk kez Atatürk Kültür Merkezi Merinos Yerleşkesi Fuar Alanı’nda gerçekleştirilen Kitap Fuarı’nın yepyeni bir soluk kazandığını belirten Başkan Bozbey, “Çeyrek asra yaklaşan geçmişiyle artık bir marka haline gelen Bursa Kitap Fuarı, bu yıl da oldukça güçlü bir içerikle karşımızda. 250 yayınevi, 75’ten fazla etkinlik, 350’yi aşkın yazar ve imza günü. Geçmiş yıllarda 5 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlayan bu fuarın, bu yıl da yeni yazarlarla tanışmak, yeni kitaplar keşfetmek isteyen herkes için eşsiz fırsatlar sunacağına inanıyorum. Tüm Bursalıları kitapların dünyasında buluşmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Continue Reading

Trending