Genel
BAYRAM TRAFİĞİ AUS’TAN TAKİP EDİLECEK
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı tatilinde karayolu trafiğinin Akıllı Ulaşım Sistemleri ile anlık olarak yakından takip edileceğini bildirdi. Bakan Uraloğlu, trafiğin yoğun olduğu bölgelerde Turuncu Ekiplerin 7/24 esasına göre çalışmaya devam edeceğini belirtti.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karayollarında alınan Ramazan Bayram’ı tedbirlerine ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Uraloğlu, bayram tatilinde yaşanması muhtemel trafik yoğunluğu nedeniyle ulusal karayolu ağında tüm önlemlerin alındığının altını çizdi.

Vatandaşların huzur içinde seyahat etmeleri için bütün tedbirleri aldıklarını dile getiren Bakan Uraloğlu, sözlerine şu şekilde devam etti:
“En yoğun seyahatin gerçekleştiği karayollarında Turuncu Ekiplerimiz 7-24 esasına göre çalışmaya devam edecek. Ülke genelinde 18 bölge müdürlüğümüz, 123 şube şefliğimiz, 15 tünel bakım işletme şefliği, 25 otoyol bakım işletme şefliği ve 16 yap-işlet-devret bakım işletme şefliğinde kesintisiz olarak denetimlerimizi sürdürüyoruz.” dedi.
Karayolları Genel Müdürlüğü Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) Merkezinde, her bayram tatilinde olduğu gibi anlık izleme ve takiplerin yapılacağını kaydeden Uraloğlu, “Karayolu ağının pek çok önemli noktasında bulunan sensör, kamera ve sistemlerden toplanan sinyal ve veriler AUS merkezimiz üzerinden koordine ediliyor.” şeklinde konuştu.

Ramazan Bayramı tatili süresince yol yapım, bakım ve onarım çalışmasına ara verilebilecek.
Yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarının devam ettiği, değişik nedenlerle yolun fiziki standardının düşük olduğu kesimlerde trafik işaretlemelerinin yapıldığını belirten Uraloğlu, daha önce yapılan işaretlemelerin ise gözden geçirildiğini söyledi. Uraloğlu, Ramazan Bayramı tatili süresince yol yapım, bakım ve onarım çalışması yapılan kesimlerde zorunlu olmadıkça çalışmalara ara vereceklerinin de altını çizdi.
Trafik İşaretleri ve levhalarının kontrolü yapıldı
Karayolu ağının kontrol edilerek trafik işaret levhalarında, oto korkuluklarında, sinyalizasyon sistemleri ve kenar dikmelerindeki eksiklerin tamamlandığını vurgulayan Bakan Uraloğlu, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Kirlenen levhaların ve görünürlüğü azalan trafik işaretlerinin görünür olmasını sağladık. Aşırı yağış nedeniyle oluşabilecek sel sularının taşıt yolundan aştığı sınırlı ve istisnai durumlarda, taşıt yolu kenarına su seviyesinin üzerinde olacak şekilde sık aralıklarla onarım yaklaşım levhaları yerleştirildi. Değişik nedenlerle taşıt yolundaki daralmalarda ise, heyelan nedeniyle trafiğe elverişli olmayan kısımlarda onarım yaklaşım levhaları kullanılarak trafik yönlendirilecek.”
“Trafik güvenliği hepimizin sorumluluğu”
Bayram tatilinde vatandaşların huzur içinde seyahat etmelerini sağlamak ve trafik kazalarının önüne geçmek amacıyla alınan önlemlerin yanı sıra sürücülerin de dikkatli olması gerektiğini söyleyen Bakan Uraloğlu, “Trafik güvenliğini sağlamak hepimizin sorumluluğu. Hız sınırlarına uymak, emniyet kemeri takmak ve sürüş esnasında cep telefonu kullanmamak sizlerin, sevdiklerinizin ve trafikteki diğer insanların güvenliği için hayatidir.” dedi.

Uraloğlu, sürücülerin yol yapım, bakım ve onarımının yapıldığı yol kesimlerindeki uyarı levha ve işaret ile işaretçilere uymalarının ve belirtilen hız limitini aşmamalarının büyük önem taşıdığını vurguladı. Uraloğlu, tatil gidiş ve dönüşlerinde sürücülerin aynı gün ve saatte yola çıkmalarının belli güzergahlarda yol kapasitesinin üzerinde trafik yoğunluğu oluşturduğunun altını çizerek, “Ayrıca vatandaşlarımız ülke genelinde yol durumundaki anlık değişiklikleri Karayolları Genel Müdürlüğü resmi web sitesindeki ‘Yol Durumu’ bölümünden takip edebilirler.” şeklinde konuştu.

Genel
RAHMİ M. KOÇ BİLİM MADALYASI PROF. DR. UFUK AKÇİĞİT’E VERİLDİ
Koç Üniversitesi’nin bilim dünyasına yön veren genç araştırmacıları onurlandırmak amacıyla verdiği Rahmi M. Koç Bilim Madalyası, bu yıl ekonomi alanındaki uluslararası çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Ufuk Akçiğit’e layık görüldü. Ekonomik büyüme, inovasyon, verimlilik ve girişimcilik üzerine yaptığı teorik ve ampirik araştırmalarla öne çıkan Akçiğit, ödülünü dün akşam düzenlenen törenle aldı.
Seçici kurul, Prof. Dr. Akçiğit’in gelir dağılımı, sosyal mobilite, firma dinamikleri, rekabet, inovasyon ve ekonomik büyüme gibi kritik alanlara yaptığı bilimsel katkıların, hem akademi dünyası hem de politika yapıcılar için önemli bir rehber niteliği taşıdığını vurguladı. Koç Üniversitesi mezunu olan Akçiğit’in, ekonomi bilimine küresel ölçekte yön veren isimlerden biri haline geldiğine dikkat çekildi.
Prof. Dr. Ufuk Akçiğit kimdir?
23 Mayıs 1980’de Almanya’da doğan Ufuk Akçiğit, beş yaşında ailesiyle Türkiye’ye dönerek ilkokulu Karacabey’de tamamladı. Ortaokul ve lise eğitimini yatılı olarak Ankara Anadolu Lisesi’nde sürdüren Akçiğit, küçük yaşlardan itibaren matematik ve ekonomi alanlarına ilgi duydu.
Lisans eğitimini Koç Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde tamamlayan Akçiğit, 2003 yılında Rektör Özel Ödülü ile mezun oldu. 2009’da Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) doktorasını, dünyaca ünlü ekonomist Daron Acemoğlu danışmanlığında tamamladı.
Akademik kariyerine Pensilvanya Üniversitesi’nde başlayan Akçiğit, 2015’te Chicago Üniversitesi’ne geçti. 2019’da profesör olan Akçiğit, 2020 yılında Arnold C. Harberger Profesörü unvanını aldı. Chicago Üniversitesi’nde kurduğu Akçiğit Araştırma Ekibi (ART) ile yetenek tahsisi, sanayi politikaları, rekabet, inovasyon ve beşeri sermaye gibi alanlarda mikro veri tabanlı çalışmaları sürdürüyor.
Ayrıca, Max Planck-Humboldt Araştırma Ödülü kapsamında Almanya’da Doğu-Batı arasındaki ekonomik farklılıkları inceleyen özel bir araştırma ekibini yönetiyor. IMF, OECD ve Merkez Bankaları’na danışmanlık yapan Akçiğit, Brookings Enstitüsü ve CEPR gibi önemli uluslararası kuruluşlarda da aktif olarak görev alıyor.
Ödüller ve akademik başarılar
Prof. Dr. Ufuk Akçiğit’in kazandığı önemli ödüllerden bazıları:
Kiel Enstitüsü Küresel Ekonomi Ödülü (2022)
Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülü (2022)
Max Planck-Humboldt Araştırma Ödülü (2019)
Asaf Savaş Akat Ekonomi Ödülü (2019)
Guggenheim Bursu (2021)
Ulusal Bilim Vakfı Kariyer Ödülü (2017)
Ekonometri Topluluğu Üyeliği
Çalışmaları özellikle inovasyon, dijital dönüşüm, rekabet politikaları ve firmaların büyüme dinamikleri üzerine yoğunlaşıyor. Türkiye ve dünyadaki sanayi politikalarının ekonomik büyüme üzerindeki etkilerine ışık tutan Akçiğit, genç ekonomistler için de ilham kaynağı olarak gösteriliyor.
Bilime yön veren bir isim
2025 yılı Rahmi M. Koç Bilim Madalyası ile onurlandırılan Prof. Dr. Ufuk Akçiğit, hem Türkiye’de yetişmiş bir bilim insanı olması hem de küresel ekonomi araştırmalarında söz sahibi konuma gelmesiyle dikkat çekiyor. Ödül, Akçiğit’in evrensel bilime yaptığı katkıların bir kez daha tescillenmesi niteliğini taşıyor.
Genel
BAŞKAN KARABATI’DAN 10 KASIM MESAJI
Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, 10 Kasım dolayısıyla yayımladığı mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleriyle, ilkeleriyle ve mirasıyla her daim yol gösterici olmaya devam ettiğini vurguladı. Karabatı, “Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan yürüyeceğiz.” dedi.
Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 87. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Karabatı, mesajında Atatürk’ün fikirlerinin, ilkelerinin ve bıraktığı mirasın her daim yol gösterici olacağını vurguladı.
Başkan Karabatı mesajında; “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 87. yılında saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Aziz milletimizin tüm fertleriyle topyekûn bir mücadele verdiği Kurtuluş Savaşı’nı zaferle taçlandıran, milletinden aldığı güçle büyük başarılara imza atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, dünya tarihinde saygın bir yer edinmiştir. O’nun ileri görüşlülüğü, kararlılığı ve milletiyle kurduğu güçlü bağ, bugün dahi bizlere rehberlik etmektedir.” ifadelerine yer verdi.
Karabatı, Atatürk’ün sadece bir asker ya da devlet adamı değil, aynı zamanda bir aydınlanma önderi olduğunu belirterek, “O’nun en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatmak, bizlere düşen en büyük sorumluluktur. Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık yolunda ilerlemek, gençlerimize bilimle, sanatla ve ahlakla dolu bir gelecek bırakmak en temel görevimizdir.” dedi.
Belediye Başkanı Karabatı, 10 Kasım’ın bir yas günü olmanın ötesinde, Atatürk’ün bıraktığı mirası anlama ve geleceğe taşıma günü olduğunu da ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı: “Karacabey olarak, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan yürüyeceğiz. Atamızı, vefatının 87. yılında bir kez daha sevgiyle, özlemle ve minnetle anıyor; aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum. Ayrıca, vatanımız uğruna fedakarca şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle, minnetle yad ediyorum.”
Genel
BURSALI GENÇLER, ATA’NIN HUZURUNA ÇIKTI
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bütün ümidim gençliktedir” ifadesinde vurguladığı gibi Cumhuriyet’in bekçileri olan gençler, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi öncülüğünde Anıtkabir’i ziyaret etti.
Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından Büyükşehir Belediyesi katkıları ile düzenlenen organizasyonla Bursa’da bir araya gelen yaklaşık 300 genç, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 87. yıl dönümünde Anıtkabir’i ziyaret etti. Gece saatlerinde buluşarak yaklaşık 6 otobüsle Ankara’ya doğru yola çıkan gençler, keyifli bir yolculuğun ardından Anıtkabir’e vardı. Gruplar halinde Ata’nın huzuruna varan Bursalı gençler, müze kısmını da gezerek Atatürk’ün şahsi eşyalarını gördü. “Ey Türk gençliği!” hitabının sorumluluğunu omuzlarında taşıyan gençler, Atalarının huzurunda Cumhuriyet’e, ilke ve devrimlere sahip çıkma kararlılıklarını bir kez daha gösterdi. ‘Gelecek bizim ellerimizde, Cumhuriyet bizim sorumluluğumuzda’ mesajı veren gençler, ziyaret sonunda toplu fotoğraf çektirdi.
Gençlerle birlikte Anıtkabir’i ziyaret eden Bursa Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Aksoy, gençlerin Cumhuriyet’in en güçlü teminatı olduğunu vurguladı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyet’i gençliğe emanet ettiğini hatırlatan Aksoy, “Emanete sahip çıkan yüzlerce genci bir arada görmek gurur verici. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, Atatürk’ün aklın ve bilimin ışığında gösterdiği yolda ilerleyen gençlerle geleceğe umutla bakıyoruz” dedi.
-
Bursa Bölge6 yıl agoKaracabey’de cinayet: 1 ölü
-
Genel11 ay agoKARACABEY BELEDİYESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ
-
Bursa Bölge11 ay agoKARACABEY AK PARTİ BURSA’DA YER BULAMADI
-
Ekonomi6 yıl agoSütaş’tan “Tereyağı” açıklaması
-
Bursa Bölge6 yıl agoRABBİMİZ BİZDEN NELER İSTİYOR
-
Güncel2 yıl agoİYİ VE KÖTÜ AHLAK
-
Genel2 yıl agoKARACABEYLİ DUAYEN SANATÇI SEVENLERİNİ ÜZDÜ
-
Bursa Bölge6 yıl ago“Türkiye, Doğu Türkistan’a sahip çıkmalıdır”




Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login