Connect with us

Bursa Bölge

BAŞKAN BOZBEY GÖREVDEKİ 9 AYINI DEĞERLENDİRDİ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 9 aylık görev süresi boyunca yaptığı çalışmalar hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. Çalı ve Demirtaş arasındaki tramvay sistemi için çalışmaların sürdüğünü anlatan Başkan Bozbey, Bursa’nın havasını kirletenleri de uyardı. Başkan Bozbey, “İnsan sağlığına kast edenleri 2025 yılında Büyükşehir Belediyesi olarak teşhir edeceğimizi belirtmek istiyorum.” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, göreve başladığı günden bu yana geçen 9 aylık dönemde belediye ve iştirakler tarafından gerçekleştirilen faaliyetleri ve hayata geçirilen hizmetleri ‘Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı’nda kamuoyuyla paylaştı. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki toplantıda, Başkan Mustafa Bozbey’in yanı sıra CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergül Halisçelik, Genel Sekreter Yardımcıları, daire başkanları ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

“Bizleri kayyumla dahi tehdit ettiler”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa adına geride bıraktıkları bir yılın değerlendirmesini yapmak ve geleceğe dair hedeflerini, umutlarını paylaşmak üzere bir araya geldiklerini söyledi. Kentte yaşayan herkesin hayatına dokunmak, mutluluğunu artırmak ve geleceğe güvenle bakmalarını sağlamak için var güçleriyle çalıştıklarını belirten Başkan Mustafa Bozbey, “9 aylık süreçte Bursa’mızın her köşesinde eşitliği sağlamak adına birçok çalışmayı başlattık. Ulaşım, altyapı, çevre ve sosyal hizmetlerden kentsel dönüşüme kadar birçok alanda projeler ürettik. Amacımız, her bir hemşehrimizin bu kentin imkanlarından eşit şekilde faydalanmasını sağlamak ve Bursa’mızı örnek bir dünya kenti haline getirmek. Bu süreçte karşılaştığımız zorluklar ve engellemeler de oldu. Kendileri din istismarı yapanlar, bizleri kayyumla dahi tehdit ettiler. Şunu bilsinler ki; milletin iradesine ve seçilmiş makamlara saygı duymayan hiçbir anlayış, demokrasimizin kök salmasına engel olamayacak; adaletin ve halkın gücü daima galip gelecek. İnancımız, kentimize olan sevgimiz ve sizlerden aldığımız güçle bu zorlukları birlikte aştık, aşmaya devam edeceğiz.” dedi.

“Öğrencilere ulaşım 5 TL”

2025 için umutlarının çok güçlü olduğunu belirten Başkan Mustafa Bozbey, hayata geçirecekleri projelerle Bursa’yı çok daha ileriye taşıyacaklarını anlattı. Toplumsal eşitlik ve sosyal destek konusunda her zaman adalet, fırsat eşitliği ve hak temelli bir anlayışı benimsediklerini söyleyen Başkan Bozbey, “İhtiyaç sahiplerine desteklerimizi sunduk. Emeklilere desteklerimiz var. Her gün 5 bin ihtiyaç sahibi vatandaşımıza ücretsiz ekmek ulaştırıyoruz. Yerel üreticilerden ve kadın kooperatiflerinden aldığımız ürünleri Besaş üzerinden satarak onlara destek oluyoruz. Burskoop üzerinden öğrencilerimize desteklerimizi sağlamaya devam edeceğiz. Okul öncesi çocuklarımıza kırtasiye desteği verdik. Öğrenciler, Türkiye’de sadece Bursa’da 5 TL’ye bir yerden bir yere ulaşabiliyor. Okullarımıza destek oluyoruz ve olmaya da devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.

“Toprağın, suyun ve enerjinin kıymetini anladık”

Burfaş B Kafe’de yaptıkları çalışmalarla Bursaspor’a destek olmaya devam ettiklerini dile getiren Başkan Bozbey, B Kafe’leri ilçelere yayarak sayısını çoğaltacaklarını anlattı. Kadınların her alanda güçlenmesi için çalıştıklarını söyleyen Başkan Bozbey, hayata geçirdikleri ‘Mor Haritam’ projesiyle birçok alanda hızlı ve kolay bilgiye ulaşabilme imkanı sunduklarını belirtti. Süreç içerisinde çiftçilere de önemli katkılar sunduklarını ifade eden Başkan Bozbey, “Mustafakemalpaşa’da, Türkiye’nin örnek tesislerinden bir tanesini açtık. Tesisi, çiftçiye destek maksatlı hizmete açtık. Yakın zaman içerisinde bir başka bölgede yine çiftçimize destek için sıvı gübre tesisimizi de kuracağız.” diye konuştu.

“Her ay yaklaşık 350 milyon lira destek veriyoruz”

Ulaşımla ilgili de önemli projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Bozbey, trafiğin rahatlatılması için yoğun bir çalışma yürüttüklerini; İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediyelerle işbirliklerini sürdürdüklerini dile getirdi. Başkan Bozbey, “Sadece Bursa’da toplu ulaşımı kullananlar için her ay yaklaşık 350 milyon lira destek veriyoruz. Bu payı her ay Burulaş’a aktarıp Bursalılara destek oluyoruz. Ulaşımın hak olduğunu, hak temelli yaklaşımla bunu yaptığımızın altını çizmek istiyorum. ‘Gittiğin kadar öde’ sistemiyle toplu taşımayı daha ekonomik hale getirdik. Toplu ulaşımı alışkanlık hale getirmek amacıyla bunları yapıyoruz. Kadın yolcular saat 22.00’dan sonra artık istedikleri yerde inebiliyor. Bunun yanında alternatif güzergahlarla ilgili yoğun bir çalışma yapıyoruz.” dedi.

“Çalı ve Demirtaş arasında tramvay sistemi”

Kentin güney ve kuzeyinde yolların açılmaya devam ettiğini hatırlatan Başkan Bozbey, “17 ilçemizde asfaltlama çalışmaları, yol açma çalışmaları, yeni yol çalışmaları ve köylere bağlantı yolları yapıyoruz. 9 ay içerisinde yaklaşık 96 bin ton sıcak asfalt dökümü gerçekleştirdik. 287 kilometre sathi kaplama yaptık. Bu çalışmalarla yollarımızı daha güvenli ve konforlu hale getirdik. Çalı ve Demirtaş arasında bir tramvay sistemi için fizibilite rapor çalışmaları devam ediyor. Raporlar çıktıktan sonra ihale aşamasına geleceğiz. Yine bakanlıkla yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda Bursaray için 24 adet hafif raylı sistem vagonu alım sürecini başlattık. Naim Süleymanoğlu Bulvarı’nda, 2024 Ekim ayında başladığımız karayolu imalatlarını, 2025 yılı Nisan ayında tamamlamayı hedefliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

“Bursa’yı dünya gündemine getirmeyi hedefliyoruz”

Önümüzdeki yıl İznik için çok önemli bir yıl olduğunu hatırlatan Başkan Bozbey, İznik Konsili’nin 1700’üncü yılının İznik’te törenlerle anılacağını söyledi. Törenlere Papa’nın da katılmasının beklendiğini belirten Başkan Bozbey, “Bu konuda Büyükşehir Belediyesi ve Valilik olarak çalışıyoruz. İznik Kaymakamlığı ve İznik Belediyesi ile birlikte hareket ediyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve diğer belediyeler de desteklerini verecek. İznik’in tanıtımıyla aslında Bursa’yı tanıtmış olacağız. Bursa’yı dünya gündemine getirmeyi hedefliyoruz. Bu fırsatı değerlendirmek zorundayız.” diyerek vurguladı

“2026’nın Mart-Nisan ayı gibi de onaylamayı hedefliyoruz”

Bursa’nın geleceğini şekillendirmek, ‘Yeşil Bursa’yı tekrar kazanmak için 2050 vizyonlu 1/100.000’lik Çevre Düzeni Planı çalışmalarına başladıklarını hatırlatan Başkan Bozbey, “Bunu çok önemsiyoruz. Belediye bünyemizde Bursa Planlama Ajansı, Bursa Plan’ı kurduk. Bursa’nın her kesiminin katılacağı bir plan olacak. 2050 vizyonuyla hazırladığımız ama içerisinde 2075 ve 2100’ü de barındıracak bir plan olacak. Bu planı önümüzdeki yılın sonuna kadar büyük ölçüde tamamlamayı hedefliyoruz. 2026’nın Mart-Nisan ayı gibi de onaylamayı hedefliyoruz. Bu planın sağlıklı bir şekilde yapılması, Yeşil Bursa’nın dönüşümün ilk adımları olacaktır.” dedi.

“Şu an için 48 günlük suyumuz var”

Altyapı hizmetlerini tüm hızıyla sürdürdüklerini anlatan Başkan Bozbey, Buski aracılığıyla altyapıyı hem yenilediklerini hem de kaliteli hizmet sunduklarını söyledi. 9 ayda 277 kilometre içme suyu hattı, 85 kilometre kanalizasyon hattı, 23 kilometre yağmur suyu hattı döşendiğini söyleyen Başkan Bozbey, “Bursa, son yıllarda iklim değişikliğinin en fazla hissedildiği kentlerin başında geliyor. Su konusunda hassasiyetimiz var. Tasarruf çağrılarımıza kulak veren Bursalılara teşekkür ediyorum. Şu an için 48 günlük suyumuz var. İlave kuyular açmaya başladık. Bazı yakın barajlardan kendi hattımıza ilave su aktarmanın hesabını yapıyoruz. Alacağımız tedbirlerle seneye de aynı durumda olsak bile su kısıntısı yaşamayacağız. Çınarcık Barajı’nın da devreye girmesiyle Bursa 20-25 yıl su sorunu yaşamayacaktır. Çınarcık Barajı’nın kente su verir hale gelmesi 2026’nın Temmuz ayını bulacaktır. Yüklenici firmayla görüşüp projeyi önümüzdeki yılın sonuna kadar bitirmesini istedik. Gönül isterdi ki bu projeyi BUSKİ değil, DSİ yapsaydı. Çünkü birçok ilde DSİ tarafından yapılmış. Buski’nin bu kredi ödemeleriyle borcu 25 milyar liraya çıkacak. Dövizin bir lira artması demek, Buski’nin borcunun 350 milyon lira artması demektir.” diye konuştu.

“10 kere düşünüp, bir kere yapıyoruz”

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Buski ve iştirak şirketlerinin borç durumları hakkında da bilgi veren Başkan Bozbey, “Daha önce 30 milyar lira civarında borç devraldığımızı paylaşmıştık. Sıkı mali politika uyguluyoruz. Niye ve nereye harcayacağımızı 10 kere düşünüp, bir kere yapıyoruz. Belediyeyi ve şirketleri mali yönden iyileştiriyoruz. Ama Buski olarak kötüleşiyoruz.

Büyükşehir olarak 1 milyarın altına borcu düşürmüşüz. Ancak Buski’nin borcu 4 milyar artmış. Çünkü Buski’nin devam eden birçok projesi, döviz kredilidir. Yeni yılda da şeffaflıkla, katılımcılıkla ve insan öncelikli anlayışımızla yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz.” diye konuştu. 

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Bursa Bölge

MARMARA’NIN KADIN GİRİŞİMCİ LİDERLERİ BURSA’DA BULUŞTU

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Marmara Bölge Toplantısı, TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu’nun ev sahipliğinde, Kocaeli, Balıkesir, Bilecik, Sakarya ve Yalova’dan gelen kurul temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda, kadın kurullarının illerde yürüttükleri faaliyetler ile bölgedeki kadın girişimcilik ekosistemini güçlendirecek stratejiler ele alındı.

Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB) koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Bursa Kadın Girişimciler Kurulu (KGK), TOBB KGK Marmara Bölge Toplantısı’na tarihi Kirazlıyayla Sanatoryumu’nda kapılarını açan Bursa Business School’da ev sahipliği yaptı. Toplantıya Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Bursa Ticaret Borsası Kadın Girişimciler Kurulu`ndan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Onur, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Batmaz, TOBB Marmara Bölge Temsilcisi aynı zamanda Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Babalık, TOBB Balıkesir KGK Başkanı Buse Tellioğlu Altındiş, TOBB Bilecik KGK Başkanı Nedime Filiz Eğilmez, TOBB Sakarya KGK Başkanı Elvan Bilgehan Dikici, TOBB Yalova KGK Başkanı Hayrete Yenikan, bölge illerinden TOBB İl KGK İcra Komitesi Üyeleri katıldı.

Girişimcilikte nicelik değil, nitelik dönemi

Toplantının açılışında konuşan TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sabriye Şen, Türkiye’de girişimcilik ekosistemine dair çarpıcı veriler paylaştı. Ülkemizde girişimcilik iştahının güçlü olduğunu belirten Şen, “Her 100 işletmeden yaklaşık 16’sı yeni kurulan girişimlerden oluşuyor. Ancak bu girişimlerin toplam istihdam içindeki payı yalnızca yüzde 4,9 seviyesinde kalıyor. Kurulan her 100 girişimin 22’si maalesef daha ilk yılında kapanıyor. Hızlı büyüme oranımız yüzde 14,4 iken, yüksek katma değer üreten ‘Ceylan Girişim’lerin oranı ise yüzde 2,4 seviyesinde. Bu tablo bize girişimcilik politikalarımızın odağının artık sadece ‘iş kurmak’ değil, bu işletmeleri finansman, mentorluk ve doğru bir ekosistemle ‘yaşatmak ve büyütmek’ olması gerektiğini gösteriyor” dedi.

Bursa’nın kadın girişimcilik vizyonu sınırları aşıyor

Kadın girişimciliğinin küresel ve yerel ölçekteki görünümünü değerlendiren Sabriye Şen, bugün dünyada kadın girişimci oranının yüzde 20-25 bandında seyrederken, Türkiye’de bu oranın yüzde 13-15 seviyelerinde kaldığını belirtti. Bu noktada Bursa’nın sanayiyle entegre yapısının kadın girişimciler için güçlü bir model sunduğunu belirten Şen, “Sanayide Kadın Eli projesi kapsamında 226 firmayla iş birliği yaparak 277 kadını istihdama kazandırdık. KİPAP süreciyle 80 kadınımızın doğrudan iş hayatına katılımına destek verdik. Avrupa Birliği’nden kabul alan ve Almanya, Fransa ve Hollanda ortaklığında yürüteceğimiz 29 bin 359 avro bütçeli teknoloji ve liderlik programıyla, 35 genç kadınımızın potansiyelini uluslararası arenaya taşıyoruz. Bu projemizle, Bursa’daki kadın girişimcilik vizyonunu yerel sınırların ötesine taşıyoruz” ifadelerini kullandı.

BTSO’dan kadın girişimcilere tam destek

Kadınların ekonomik ve sosyal hayatta daha güçlü yer almasının sürdürülebilir kalkınmanın temel unsurlarından biri olduğuna dikkat çeken BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Batmaz, “Kadınların iş gücüne ve girişimciliğe aktif katılımı olmadan güçlü, dengeli ve kapsayıcı bir kalkınmadan söz edemeyiz. BTSO olarak kadın girişimcilerimizin desteklenmesini öncelikli hedeflerimiz arasında görüyoruz” ifadelerini kullandı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun vizyoner liderliğiyle hayata geçirilen Kadın Girişimciler Kurulu’nun ülke genelinde çok önemli bir misyon üstlendiğini vurgulayan Batmaz, “Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na kadınların ekonomik hayatta daha güçlü temsil edilmesine verdiği katkılar için teşekkür ediyorum. Bursa Ticaret Borsamızın koordinasyonunda çalışmalarını sürdüren TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu da Sabriye Hanım liderliğinde hayata geçirilen projelerle kadın girişimciliğine somut ve kalıcı katkılar sunuyor. Özverili çalışmaları için kendilerini tebrik ediyor, toplantının verimli geçmesini diliyorum” diye konuştu.

“Bursa’nın sanayi gücünde kadın imzası derinleşiyor”

Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Bursa’nın üretim kültürü ve sanayi gücü içinde kadın girişimcilerin üstlendiği rolün her geçen gün daha da güçlenmesini memnuniyetle takip ettiklerini söyledi. Koordinatör kurum olarak temel yaklaşımlarının kadın girişimcilerin sadece yanında durmak değil, onların ihtiyaçlarını anlayan, gelişimlerini destekleyen ve onlarla yol yürüyen bir anlayışı sürdürmek olduğunu ifade eden Matlı, “Bursa Ticaret Borsası olarak kadın girişimciliğini her zaman öncelikli alan olarak görüyoruz. Eğitimden finansmana, mentorluktan teknolojiye uzanan bu bütüncül yaklaşımı son derece değerli buluyoruz. Kadın Girişimciler Kurulumuzun ortaya koyduğu çalışmalar; yalnızca projelerden ibaret değil, aynı zamanda iş gücü yaratan ve sahaya dokunarak somut sonuçlar üreten çok kıymetli bir emeğin göstergesidir” dedi.

Ekonomik dönüşümün merkezinde kadın imzası

TOBB KGK Marmara Bölge Temsilcisi ve Kocaeli KGK Başkanı Nurcan Babalık ise kadın girişimciliğinin artık sadece bir sosyal sorumluluk alanı değil, stratejik bir rekabet unsuru haline geldiğini belirtti. Babalık, “Kadın girişimciler olarak bizler; sadece ekonomik büyümeye değil, sürdürülebilir kalkınmaya, istihdama ve toplumsal dönüşüme de öncülük ediyoruz. Kadınlarımız artık inovasyon, dijital dönüşüm ve sürdürülebilir kalkınmanın merkezinde yer alıyor. Finansmana erişimden yeşil dönüşüme kadar pek çok başlıkta ortak akıl üretmeye, deneyim paylaşmaya ve birbirimizden güç almaya ihtiyacımız var. İnanıyorum ki bölge toplantılarımız, iller arası sinerjiyi artırarak kadın girişimcilerimizin sesini daha güçlü duyuracak somut çıktılar üretecektir” şeklinde konuştu.

Başarı hikayelerinden gelecek vizyonuna

TOBB tarafından düzenlenen “Yükselen Markalar Türkiye” projesinin finalistleri arasında yer alarak büyük bir başarıya imza atan İnegöl KOS Living firmasının kurucusu Şehriban Ezim’in başarı hikayesini paylaştığı program; Sachi Sustainability Consultancy Kurucu Ortağı Senem Tanju’nun “Sürdürülebilirlik ve ESG’de Devlet Destekli Çözümler”, Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz’ın ise “2026 Ekonomisine Bakış: Riskler, Fırsatlar ve Öngörüler” konulu sunumlarıyla devam etti. TOBB KGK Marmara Bölge Toplantısı, bölge illerinde kadın girişimci sayısını artırmak, mevcut girişimleri büyütmek ve iller arası iş birliği fırsatlarını değerlendirmek amacıyla yürütülen projeler hakkında görüş alışverişi ile sona erdi.

Continue Reading

Bursa Bölge

BURSA İLE SIRBİSTAN ARASINDA DOSTLUK KÖPRÜSÜ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Sırbistan Sancak Milletvekili Muammer Baçevac ve beraberindeki heyeti Tarihi Belediye Binası’nda ağırladı. Görüşmede yerel yönetimler düzeyindeki iş birliği süreçleri ve gençler odaklı tanıtım imkanları hakkında fikir alışverişlerinde bulunuldu.

Sırbistan Sancak Milletvekili, Sırbistan Millet Meclisi ve TBMM Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Muammer Baçevac, SDA Partisi Sırbistan Milletvekili Minela Kalender, Novi Pazar Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanı ve SDP Genel Başkanı Samir Lekiç, Boşnak Ulusal Meclis Başkanı Fuad Bacıcanın, Tutin Belediye Başkanı Selma Kuçevic ve beraberindeki heyeti Heykel’deki Tarihi Belediye Binası’nda ağırlayan Başkan Mustafa Bozbey, kardeş şehir ilişkilerine ve iki ülke gençlerinin karşılıklı olarak birbirlerinin kentlerini tanımalarının önemine dikkat çekti.

İki kent arasındaki dostluk ilişkilerinin daha da güçlenerek sürmesini temenni eden ve Sırbistan’ın Sancak Bölgesi’nin en büyük kenti olan Novi Pazar’da yaşayan halkın Bursa’yı tanımasını arzu ettiğini belirten Başkan Bozbey, “Özellikle bölgedeki gençlerin Bursa’yla olan ilişkilerini güçlendirmek ve kentimiz gençlerine de Sancak Bölgesi’ni tanıma fırsatı sunmak istiyoruz. İlişkilerimizin her geçen gün ülke çapında ve şehirler bazında geliştiğini görmek bizi son derece mutlu ediyor. Yerel yönetimler olarak da dostluk ilişkilerinin öncülüğünü yapmak bizlerin görevi. Ayrıca Novi Pazar, kültürel zenginlikleri açısından da çok kıymetli. Oradaki tarihi yapılarımızı korumak ve halkımıza yardımcı olmak için elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

Kendilerine gösterilen ilgi ve misafirperverlik için Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür eden Sırbistan Sancak Milletvekili Muammer Baçevac da “Sancak bölgesinin birçok temsilcisiyle Bursa’ya geldik. Bu ziyaret, Bursa’ya verdiğimiz önemi açıkça göstermektedir. Türkiye ile Sırbistan arasındaki dostluk ve stratejik ilişkiler, tarihinin en güçlü dönemini yaşıyor. Bu güçlü ilişkilerin yerel düzeyde de karşılık bulması gerektiğini düşünüyoruz. Özellikle gençlerimizin eğitimi ve ortak projeler üzerinden iş birliğinin artırılmasını çok önemsiyoruz. Sizleri de bölgemizde ağırlamaktan ve aynı misafirperverliği göstermekten memnuniyet duyarız” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda heyet üyeleri, Başkan Mustafa Bozbey ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne gösterilen ev sahipliği için teşekkür etti. Program, karşılıklı hediyeleşme ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Continue Reading

Bursa Bölge

BAŞKAN BOZBEY, “ŞEFFAFLIKTAN ASLA GERİ DURMAM”

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2026 yılı ilk toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in başkanlığında yapıldı.

Gündem maddelerinin ve önergelerin görüşüldüğü oturumda, belediyenin bir önceki yıl gelir ve giderleriyle hesap, kayıt ve işlemlerinin denetimi için oluşturulan Denetim Komisyonu üyeliğine Mustafa Orkun Gazioğlu, Hakkı Rıza Göksu, Ahmet Alperen Aydın, İbrahim Türkan ve İsmail Şenol seçildi.

Balkanlarda iftar sofraları kuruluyor

Tüm İslam aleminin Miraç Kandilini kutlayarak sağlık ve huzur getirmesini dileyen Başkan Mustafa Bozbey, Bursa’nın turizm sektör temsilcileri ve Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte yaptıkları Kuveyt temasları hakkında bilgi verdi. Verimli görüşmeler yaptıklarını dile getiren Başkan Mustafa Bozbey, önümüzdeki süreçte Kuveytli yatırımcıların Bursa’ya gelerek görüşmeler yapacağını açıkladı. Geçen sene olduğu gibi bu sene de Balkanlarda iftar programları düzenleyeceklerini ifade eden Başkan Mustafa Bozbey, Ramazan ayında 4-5 farklı yerde iftar programının yapılacağını, oradaki belediyelerle yapılan görüşmeler sonucunda etkinliklerin de belirleneceğini açıkladı.

“Hiç kimseye bu tür hareketler yapılmasın”

Geçmiş günlerde yaşanan provokasyon olayı hakkında da konuşan Başkan Mustafa Bozbey, “Tüm meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Toplumdaki gerginliğin dışa vurumuydu. Kendini bilmezliğin de bir tanımıydı. Bir daha bu tür olaylarla karşılaşmamak en büyük dileğimdir. Hiç kimseye bu tür hareketler yapılmasın. Tüm Meclis üyelerini yanımda gördüm. Desteklerini hissettim. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Doğancı Barajı’nın doluluk oranı hala yüzde 8”

Meclis üyelerinin gündeme getirdiği konular hakkında da açıklama yapan Başkan Mustafa Bozbey, 20 senedir adım atamayanların söz söylemeye hakkı olmadığını belirterek, “Bursa bugün su sorununu yaşıyorsa, sebebini geçmiş 20 yılda aramalıdır.  2011 ve 2014’te DSİ, biten barajın isale hatlarını, arıtma tesislerini, depolarını yapacağını duyuruyor. Nasıl ödeme yapılacağını da açıklıyor. Buna rağmen somut bir adım atılmadı. Sorumlular belli. Biz buna çözüm ürettik. Çalışmaları hızlandırdık. Bypass hattını sağlayarak 1 Eylül’den itibaren 100 bin metreküp su aldık. Bypass hattını zamanında yapmasaydık Bursa’da hala su kesintisi devam edebilirdi. Bilim insanlarının raporları doğrultusunda hareket ediyoruz. Denizi kullanmak gerekiyorsa denizle ilgili hazırlıklar yapmak gerekiyor. Arkadaşlarımıza da talimat verdik, ilk uygulamayı Tirilye’de yapacağımızı açıkladık. Farklı farklı projeleri de yaşama geçireceğiz. 15 Ocak oldu ve Doğancı Barajı’nın doluluk oranı hala yüzde 8. Su tasarrufu önemli” diye konuştu.

“Vatandaşımıza hesap vermekten çekinmiyoruz”

Katı atık bedellerinin su faturalarına meclis üyelerinin onayıyla yansıtıldığını hatırlatan Başkan Mustafa Bozbey, “Vatandaş bana da şikayette bulunuyor. Ben de anlatıyorum. Halkımız bilecek. Bursa’da 1,5 milyon abonenin yüzde 88’i 12 metreküpün altında su kullanıyor. Su ücretlerindeki kademe değişikliği kentin büyük kısmını etkilemedi. 12 metreküpü geçince fiyat artıyor. İşlenmiş suyla bahçe sulamayalım. Elbette bunun bedeli yüksek olacak. Tüm belediyelerde bu durumda bedel yüksek. Biz vatandaşımıza hesap vermekten çekinmiyoruz. Şeffaflıktan asla geri durmam. Vatandaşımız, Ekim 2023’te bir asgari ücretle 720 metreküp su kullanabiliyordu. Nisan 2024’te bir asgari ücretle 836 metreküp su kullanabiliyordu. Ocak 2026 itibariyle bir asgari ücretle 843 metreküp su kullanabiliyor” dedi.

“İnegöl’de altyapıyı hemen hemen toparladık”

Ulaşım ve altyapı çalışmalarına da değinen Başkan Mustafa Bozbey, “21 ayda yaptıklarımız belki birçok dönemde yapılmamıştır. Sadece dağ yöresinde bir yılda 160 kilometre yol yaptık. İnegöl’de altyapıyı hemen hemen toparladık. Altyapı cesaret işidir. Altyapıya önem vermezsen üstyapıya ne yaparsan yap görülmez ve ters döner. Hala köylerin altyapı sorunları var. 3-4 yılda köylerdeki su depolarının büyük çoğunluğunu değiştireceğiz. Biz asla algı belediyeciliği yapmıyoruz, yapmayacağız. İznik’te bir muhtar, ’20 yıldır dilenci olduk, yolu yaptıramadık’ dedi. Biz yaptık. Açılışı yapılmadığı için bilmiyorsunuz. Biz sorunların çözümünden yanayız. 21 ayda yapılan çalışmalarla tüm meclis üyeleri gurur duyabilir. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Grup sözcüleri de tek tek söz alarak geçtiğimiz günlerde yaşanan provokasyon olayını kınayarak Başkan Mustafa Bozbey’e geçmiş olsun dileklerini iletti.

Continue Reading

Trending