Connect with us

Genel

BAŞARILI POMEM KURSİYERLERİNDEN BAŞKAN KARABATI’YA TEŞEKKÜR

Karacabey Belediyesi’nin ücretsiz POMEM kursuna katılan 15 öğrencinin tümü parkur sınavını başarıyla tamamladı ve sözlü mülakat aşamasına geçti. Belediye Başkanı Fatih Karabatı’ya teşekkür ziyareti yapan öğrenciler, polislik hedeflerine bir adım daha yaklaştılar. Başkan Karabatı, gençlerin azmiyle gurur duyduğunu ifade etti. Öte yandan, Karacabey Belediyesi’nin yeni dönem kursları için başvurular devam ediyor.

Karacabey Belediyesi tarafından ücretsiz olarak sunulan Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) kursuna katılan 15 öğrenci, 2-15 Şubat 2025 tarihleri arasında yapılan parkur sınavını başarıyla geçerek sözlü mülakata hak kazandı. Eğitimler, Karacabey Belediyesi Spor Tesisleri’nde (Karacapark) haftanın üç günü gerçekleştirildi.

Başarılı kursiyerler, Gençlik ve Spor Hizmetleri Birimi Sorumlusu Mert Solak’ın öncülüğünde Belediye Başkanı Fatih Karabatı’yı makamında ziyaret ederek kendilerine sağlanan olanaklardan dolayı teşekkür etti. Öğrenciler, sözlü sınavı da başarıyla geçerek polis olma yolunda emin adımlarla ilerleyeceklerine inandıklarını dile getirdi.

Belediye Başkanı Fatih Karabatı, kursiyerlerle samimi bir sohbet gerçekleştirdi. Başkan Karabatı, “İnanıyorum ki yakın zaman içinde gireceğiniz sözlü sınavda da başarılı olacak ve kutsal polislik mesleğine bir adım daha yaklaşacaksınız. Parkur eğitimlerini başarıyla geçmenizden dolayı gurur duydum. Sizleri tebrik ediyor, bundan sonraki süreçte başarılar diliyorum.” dedi.

Yeni dönem kurs başvuruları devam ediyor

Bu arada, Karacabey Belediyesi yeni dönem için Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO), Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) ve Spor Lisesi hazırlık kurslarına başvuruların 11 Nisan 2025 tarihine kadar devam edeceğini duyurdu. Eğitimlerin başlangıç tarihi ise 14 Nisan 2025 olarak açıklandı. Kurslara katılmak isteyenler, Karacabey Belediyesi Spor Tesisleri (Karacapark) veya Belediye Hizmet Masaları’ndan bilgi alabilir.

Kurslar, gençlerin hedefledikleri meslek ve eğitim alanında başarılı olmalarına katkı sağlamak amacıyla ücretsiz olarak sunulmaya devam ediyor.

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Genel

PALANDÖKEN, “PLANLI TARIM İLE FİYAT ARTIŞLARI ÖNLENEBİLİR”

Planlı tarım politikaları ve teşvikler sayesinde fiyat artışlarının önemli ölçüde önlenebilir olduğuna dikkati çeken TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Vatandaşın en çok şikâyet ettiği konuların başında sebze, meyve ve bakliyat fiyatları geliyor. Burada en önemli tedbir, bölgesel tarımın ve tarım alanlarının çok iyi kullanılmasıdır. Teşviklerin, o bölgelerde hangi ürünlerin ekileceğine göre belirlenmesi ve planlanması gerekir. Patates, soğan, buğday, arpa, mısır gibi tarla bitkileri ile mercimek, nohut gibi bakliyat ürünlerinin ihtiyaca uygun şekilde ekilmesi, çiftçilerin bilinçlendirilmesi ve desteklenmesi sağlanırsa, fiyat artışları önemli ölçüde önlenebilir. Aksi takdirde, çiftçimiz ürettiğinden yeterli kazanç sağlayamazsa ekim yapamaz ve bu durum fiyatların düşmesini engeller. Sonuç olarak, vatandaş ile esnaf karşı karşıya kalır” dedi.

“Planlı bir tarım politikası zaman kaybedilmeden uygulanmalı”

Ürün fiyatlarının düşebilmesi için planlı tarımın ve doğru nakliyenin önemine işaret eden Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Vatandaşın sofrasındaki en önemli kalemleri sıralamaya çalışıyorum. Bakliyat, sebze, meyve ve tarla bitkileri önemli diyoruz, ancak bu ürünlerle yemek yapılabilmesi için zeytinyağı ve ayçiçek yağı gibi temel yağlar da büyük önem taşır. Zeytin ağacı uzun ömürlüdür fakat zeytin ve yağın soframıza ulaşabilmesi için tedarik zincirinin iyi planlanması ve fiyatlarının kontrol altında tutulması gerekir. Tarımsal alanların yönetiminde bu husus da dikkate alınmalıdır. Bunun yanı sıra, meyve ve sebzelerin doğru şekilde nakledilmemesi de fiyatların yükselmesine neden oluyor. Ürünlerin bilinçsiz taşınması ve muhafaza edilmemesi, ciddi kayıplara yol açarak çiftçiyi, vatandaşı ve esnafı zor durumda bırakıyor. Bu yüzden, planlı bir tarım politikasının zaman kaybedilmeden uygulanması şarttır” diye konuştu.

“Vatandaş pahalılığın hesabını esnafa soruyor”

Tarımsal bölgelerin haritaları çıkarılarak üreticiye rehberlik edilmesi gerektiğini söyleyen Palandöken, “Mevsimsel olarak hangi ürünlerin hangi bölgelerde soğuktan ve dondan etkilenmeyecek şekilde üretileceği belirlenmelidir. Tarla bitkileri bu noktada çok önemli bir yer tutar. Önümüz yaz; domates, biber, patlıcan gibi mutfakta sık kullanılan ürünlerin fiyatlarını gören vatandaş, bu pahalılığın nedenini esnafa soruyor. Oysa baştan itibaren doğru bir planlama yapılırsa, bu ürünlerin bölgesel olarak dengeli üretilmesi sağlanabilir ve fiyat dalgalanmaları önlenebilir. Tarımsal bölgelerin haritalarının çıkarılması, hava durumu ve rüzgâr yönlerinin belirlenmesi, uygun ekim alanlarının tespit edilmesi gereklidir. Ziraat mühendisleri ve tarım il müdürlükleri, bu bölgelerde hangi ürünlerin ekilip ekilmeyeceğini belirleyerek çiftçiye rehberlik etmelidir. Ancak bu şekilde fiyatlar gerileyebilir, vatandaş rahatlayabilir ve herkes temel gıda ürünlerine daha kolay erişebilir” şeklinde konuştu.

Continue Reading

Genel

BASIN İLAN KURUMU GENEL MÜDÜRÜ CAVİT ERKILINÇ’TAN RAMAZAN BAYRAMI TEBRİĞİ

Continue Reading

Genel

BASIN İLAN KURUMU BURSA BÖLGE MÜDÜRÜ OSMAN BAŞEĞMEZ’DEN RAMAZAN BAYRAMI TEBRİĞİ

Continue Reading

Trending