Connect with us

Bursa Bölge

BALIKÇILAR ‘VİRA BİSMİLLAH’ DEDİ

2021-2022 Su Ürünleri Av Sezonu, 1 Eylül itibariyle başladı. Denizlerde av yasağının bitmesiyle balıkçılar ayrı kaldıkları sulara dönmenin heyecanını yaşıyor. Bu kapsamda Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Gemlik’in Kurşunlu Mahallesi’nde 2020-2021 Su Ürünleri Av Sezonu açılışı etkinliği düzenlendi.

Gerçekleştirilen etkinliğe Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül’ün yanı sıra, Bursa Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik Kaymakamı Hasan Göç, İl Müdür Yardımcıları Mehmet Akif Şenyürek ve Esra Uzun, il ve ilçe protokolü ile vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, şu bilgilere yer verdi: “Bursa’mızın Marmara Denizi’nde 115 kilometrelik kıyı uzunluğu bulunmakta olup, kıyı hattında 9 adet balıkçı barınağı yer almaktadır. Bu barınakları kullanan 1348 balıkçımız 243 balıkçı teknesi ile avcılık yapmaktadır. Bu barınaklardan Arnavutköy, Güzelyalı, Kumyaka ve Tirilye Barınakları Mudanya’da, Narlı, Kurşunlu ve Merkez barınakları Gemlik’te, Kurşunlu ve Yeniköy barınakları Karacabey’de bulunmaktadır.

Denizlerdeki bu kapasitenin yanı sıra iç sular bakımından da önemli bir potansiyelimiz bulunmaktadır. Özellikle Uluabat ve İznik göllerimiz önemli su ürünleri kaynaklarıdır. Bu iki gölde faaliyet gösteren 800 balıkçımız, 303 adet tekne ile avcılık yapmaktadır. Bu kapasitenin yanı sıra baraj gölleri, göletler ve akarsu kaynaklarımız da önemli potansiyel oluşturmaktadır.

İl Müdürlüğü olarak yaptığımız çalışmalarla denizden ve iç sulardan avcılık ve yetiştiricilik yoluyla elde edilen ürün miktarı 2018 yılında 4.024 ton iken 2019 yılında 5.996 tona ve 2020 yılında 7.805 tona çıkmıştır. Son bir yıl içinde yapılan başvurularla birlikte 300 ton olan midye yetiştiriciliği kapasitemizi de 2022 yılında 3.200 tona çıkarmayı hedefliyoruz. Su ürünleri sektöründe sahip olduğumuz potansiyeli tam olarak kullandığımızda deniz ve iç sularda 50.000 ton üretim kapasitemizin olduğunu değerlendirmekteyiz. Sektöre yönelik olarak yaptığımız çalışmaları günden güne artırmak suretiyle, 10 yıllık bir süreçte 50.000 ton hedefine ulaşacağımıza inanıyorum.

Bu kapsamda bugün önemli bir etkinlik yapmaktayız. Gün boyunca dalgıçlar eşliğinde barınaklarda dip temizliği yapılarak denizlerimizi temiz tutmak ve farkındalık oluşturmak adına başlangıç yaptık. Hem hayalet ağların hem de dip temizliğinin birlikte yapıldığı bu etkinliği daha sık yapmamız çevre ve denizlerimizi temizleme adına önem arz etmektedir.

İlk defa hizmete alacağımız Su Ürünleri Kontrol ve Yönetim Merkezimiz ve onararak bugün göreve başlatacağımız Su Ürünleri Kontrol Teknemiz ile Marmara Denizinde daha aktif rol üstleneceğiz. Özellikle kaçak ve kural dışı avcılıkla daha iyi mücadele edeceğiz.

2020 yılında Geleneksel Kıyı Balıkçılığının Kayıt Altına Alınması ve Desteklenmesi Projesi kapsamında 430 balıkçımıza 434.500 TL destekleme ödemesi yapılmış olup 2021 yılı için bu destek miktarı Marmara Denizi Balıkçılarına iki katı şeklinde ödenecektir. Barınaklarda dip temizliği ve Su Ürünleri Av Sezonu Açılışında emeği geçenlere ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Su ürünleri av sezonunun İlimiz balıkçıları başta olmak üzere İlimize ve Ülkemize hayırlı ve bereketli olmasını diliyor, Sizleri saygı ve muhabbetle selamlıyorum.”dedi.

Konuşmaların ardından Kurşunlu Balıkçı Barınağı’nda bulunan bina açılışı ve Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne ait Denetim Teknesi’nin hizmete alınmasıyla ilgili açılış gerçekleştirildi. Daha sonra da balıkçılar denize açılarak sezon açılışını gerçekleştirdi.

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Bursa Bölge

BÜYÜKŞEHİR’DE AK KADROLARA İŞBAŞI GÖREVİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde yönetimin el değiştirmesinin ardından değişim rüzgarları dinmiyor. Genel Sekreterlik makamına yapılan Deniz Köken atamasının ardından gözlerin çevrildiği belediye iştiraklerinde (A.Ş.) beklenen hamleler gelmeye başladı.

Gazeteci Okan Tuna, geçtiğimiz günlerdeki köşe yazısında Bursa siyasetinin kalbindeki değişimleri ve belediye iştiraklerindeki yeni yönetim modelini tüm detaylarıyla aktardı. Kültür A.Ş.’den BURULAŞ’a, BESAŞ’tan Tarım A.Ş.’ye kadar pek çok kurumda CHP döneminin isimleriyle yollar ayrılırken, yerlerine AK Parti’nin önemli figürleri getirildi.

Özellikle “Başkanlık Modeli” adı verilen yeni yönetim sistemine geçilmesi ve belediye şirketlerinin mercek altına alınarak kapsamlı bir mali/idari inceleme başlatılması, önümüzdeki günlerin Bursa siyaseti açısından oldukça hareketli geçeceğinin sinyalini veriyor.

İşte Okan Tuna’nın Bursa’daki yeni yapılanmayı ve kulislerdeki sıcak gelişmeleri değerlendirdiği o yazısı:

“Bozbey sonrasında. Bursa Büyükşehir Belediyesi yönetiminin AK Parti’nin eline geçmesiyle birlikte, yönetim kademelerinde de değişimler başladı.

Şahin Biba’nın; Belediye Başkanvekili koltuğuna oturmasının ardından, AK Parti içinde inanılmaz atama kulisleri başlamıştı yeni belediye koltukları için.

Nitekim halen de sürüyor.

Bu yönde; Karmaşıklığın sürmesi üzerine Bursa’ya Ankara el koydu ve kısa bir süre önce Genel Sekreter olarak Eyüpsultan Belediyesi’nin eski belediye başkanı Deniz Köken atanmıştı.

Bazı dairelerde yapılan değişiklikler devam ederken, gözler aynı zamanda belediye şirketlerine çevrilmişti ki bu şirketlerde de değişimler başladı.

Nitekim; İlk etapta değişim Kültür AŞ, BESAŞ, Burkent ve Jeotermal AŞ’de yaşandı. Ancak bu şirketlerinde yeni bir yönetim modeli de benimsendi.

Örneğin; Belediye şirketleri, Yönetim Kurulu Başkanı, Genel Müdür ve Yönetim Kurulu üyelerince oluşturuluyordu ki bazı şirketlerde bu modelden kısmi olarak vazgeçildi.

Buna göre; Başkanlık modeli uygulamasına geçildi ki, Kültür AŞ’nin Başkanlığına, AK Parti’nin İl Başkan Yardımcılarından Osman Tüysüz getirildi.

Böylece; Bu kurumda Yönetim Kurulu Başkanı CHP’li Yücel Akbulut ile Genel Müdür Anıl Bayık’ın da görevi sona ermiş oldu.

Yanı sıra; BURFAŞ’ta da aynı modelin benimsenmesi kararlaştırıldı ve bu şirketin Başkanlığına da, adı Büyükşehir Belediye Başkanvekilliği için geçen meclis üyelerinden Sinan Kahraman getirildi.

Bu yöntemle; Bu kurumda da Yönetim Kurulu Başkanı CHP’li Orkun Gazioğlu ile Genel Müdür Erhan Pınar’ın da görevleri sona ermiş oldu.

Yine; Farklı bir model üzerinden hareket edilerek BESAŞ’ta da Yönetim Kurulu Başkanvekili olarak Yıldırım ve Büyükşehir Meclis üyesi Fuat Alpaslan getirildi ki CHP’li Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Işık’ın ve Genel Müdür İbrahim Alpay Demirtaş’ın görevi de sona erdi.

BURKENT’te de aynı modelle Osman Şahin Yönetim Kurulu Başkanvekili olarak görevlendirildi. Böylece, bu kurumun başında daha önce olan Furkan Bozbey’in ve sonrasında da Görkem Kaya’nın görevleri son bulmuş oldu.

Aynı şekilde; Jeotermal AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanvekili görevi de Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol’a tevdi edildi.

Ve; Jeotermal AŞ’de de CHP’li Uğur Sertaslan’ın da görevi sona erdi.

Edindiğimiz bilgiye göre son zamanların tartışmalı belediye şirketlerinden Tarım AŞ’de de CHP’li Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aydın Saldız ve Genel Müdür Sedat Akar dönemi sona erdi ve şirketin yönetimine AK Parti kararı ile Büyükşehir Belediye Başkanvekili Şahin Biba getirildi.

Bu arada; Bursa’nın kent içi ulaşımının patronu olan BURULAŞ’ta da Genel Müdür Fahrettin Beşli ile yollar ayrıldı ve Beşli’nin yerine bu koltukta 2 yıl önce oturan Kürşat Çapar yeniden göreve getirildi.

Bir de. Büyükşehir Belediyesi’nin AK Parti cephesinden ilginç bir duyum geldi. Öğrendiğimize göre Büyükşehir Belediyesi ve şirketleri tepeden tırnağa mali ve idari bir incelemeye alınmış.

Bu yönde hem Sayıştay müfettişlerinin hem de yetkili kurulların denetiminden geçen Büyükşehir Belediyesi’nde ilk dikkat çeken ise belediye şirketleri olmuş.

Bu yönde; AK Parti yöneticilerini şaşırtan gelişme ise mevcut belediye şirketlerinin bazılarının altında birer şirket daha kurulmuş ki, bu şirketlerin kuruluş amacının da öğrenilmeye çalışıldığını duyduk.

Anladığımız kadarıyla; 2 yıllık Mustafa Bozbey dönemini tam anlamıyla öğrenmeye yönelik hareket eden AK Partili kurmaylar, bir taraftan mali incelemenin sonucunu bekliyorlar, bir taraftan da yeni yönetim modeli içinde atamalara dair görüşmeler yapıyorlar.

Şunu da söyleyebiliriz ki; AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’ın koordinasyonunda ve Belediye Başkanvekili Şahin Biba yönetiminde sürdürülen ve karar aşamasına geçilen bu görüşme ve toplantılar sonrasında, Büyükşehir Belediyesi’nde tamamen yenilenmiş kadrolar görülecek kısa zaman içinde.”

Continue Reading

Bursa Bölge

BURSA’NIN ULAŞIM AĞI GÜÇLENİYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şahin Biba, ulaşım alanında şehrin geleceğine yön verecek yatırımları değerlendirmek üzere düzenlenen istişare toplantısına katıldı.

Yüksek Hızlı Tren hattı şantiye alanında gerçekleştirilen toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şahin Biba’nın yanı sıra Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Bursa Milletvekilleri Emel Gözükara Durmaz, Refik Özen, Ahmet Kılıç, Ayhan Salman, ilçe belediye başkanları ve ilgili yöneticiler katıldı.

Müteahhit firma ve ilgili kurum temsilcilerinin kapsamlı sunum yaptığı toplantıda, Bursa’nın uzun yıllardır beklediği hızlı tren projesinin mevcut süreci, gelinen aşamalar ve bundan sonraki yol haritası kapsamlı şekilde ele alındı. Şehrin ulaşım ağına güç katacak önemli projenin her aşamasının konuşulduğu buluşmada, Bursa’yı daha güçlü bir ulaşım altyapısına kavuşturmanın, vatandaşları daha hızlı ve konforlu ulaşım imkânlarıyla buluşturmanın önemi vurgulandı.

“Hemşehrilerimizin beklediği projeleri başlatacağız”

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şahin Biba, kentin Kestel ile üniversite arasında ve Kent Meydanı ile Terminal arasında raylı sistem hatlarına sahip olduğunu hatırlattı. Mevcut hatların vatandaşların raylı sistemlerdeki ihtiyacını tam olarak karşılamadığını belirten Başkanvekili Biba, “Bu konuda uzun süredir çalışmalarımız var. Toplantıda bu çalışmalarla ilgili istişarelerimizi de yaptık. En kısa zamanda hemşehrilerimizin beklediği ve sevineceği projeleri başlatacağız” dedi.

Yüksek hızlı trende test sürüşleri başlıyor

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ise, Yüksek Hızlı Tren Hattı projesinin Bursa’nın ve Marmara Bölgesi’nin en önemli projelerinden birisi olduğunu hatırlattı. 106 kilometrelik hızlı tren hattının faaliyete geçirilmesiyle alakalı çalışmaları incelediklerini anlatan Davut Gürkan, “Önümüzdeki aylarda elektrik sistemleriyle alakalı işlemler devreye konmuş olacak. Temmuz ayından itibaren de trenin test sürüşlerine başlanacak. Yıl sonuna doğru da hayırlısıyla hızlı tren hattımız faaliyete girmiş olacak” diye konuştu.

Yüksek hızlı tren, 2026 yılı sonunda hizmet vermeye başlayacak

Kent içi raylı ulaşım çalışmalarına da değinen Davut Gürkan, hızlı trenin faaliyete geçmesiyle Emek-Şehir Hastanesi hattının da çalışmaya başlayacağını açıkladı. Paralel olarak karayollarının Şehir Hastanesi’ne de ulaşacağını söyleyen Gürkan, “Nihayetinde 2026 sonuna kadar hayırlısıyla hızlı trenimiz ve Şehir Hastanesi raylı sistemimiz Bursalıların hizmetinde olacak. Çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Bursa’ya ve Marmara Bölgesi’ne hayırlı olsun”

AK Parti Bursa Milletvekili Emel Gözükara Durmaz, toplantıda yüksek hızlı tren hattını, Emek-Şehir Hastanesi hattını ve karayolu bağlantılarını değerlendirdiklerini belirterek, “İnşallah 2026 yılında Yüksek Hızlı Treni, Bursamıza kazandırmış olacağız. Bizim için önemli bir proje. Hem Bursa hem de Marmara Bölgesi için hayırlı olsun” diye konuştu.

Continue Reading

Bursa Bölge

ŞAMPİYONLUK COŞKUSU BÜYÜKŞEHİR’LE YAŞANDI

Bursaspor, evinde oynadığı maçta Somaspor’u 5-1 mağlup ederek ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. On binlerce Bursalı da şampiyonluk maçını Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan dev ekranlarda omuz omuza izledi.

TFF 2. Lig B Grubu 33. hafta karşılaşmasında Atatürk Spor Kompleksi Matlı Stadyumu’nda Somaspor ile karşı karşıya gelen Bursaspor, maçtan 5-1 galibiyetle ayrıldı. Ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Bursaspor, önümüzdeki yıl TFF 1. Lig’de mücadele edecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi de kurduğu dev ekranlarla şampiyonluk maçını Bursaspor taraftarıyla buluşturdu. Şehrin dört bir yanı Büyükşehir Belediyesi tarafından yeşil beyaz bayraklarla donatılırken, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şahin Biba da maç öncesinde çocuklara Bursaspor bayrağı dağıttı. Büyükşehir Belediyesi, maç öncesinde de taraftarlara binlerce Türk Bayrağı ve Bursaspor bayrağı dağıttı. Trafik lambalarına da ‘Şampiyon Bursaspor’ yazan Büyükşehir Belediyesi, yeşil beyaz sevdayı kentin her bir köşesine taşıdı.

Hüdavendigar Kent Parkı ve Kültürpark Atatürk Stadyumu girişinde kurulan dev ekranlarda şampiyonluk maçını izleyen on binlerce Bursalı, Bursaspor’un 5-1 kazandığı maçın bitiş düdüğüyle birlikte alanı bayram yerine çevirdi. Hem galibiyet hem de şampiyonluk coşkusunu yaşayan Bursalılar, organizasyon için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şahin Biba, şehir olarak büyük bir mutluluk yaşadıklarını söyledi. Şampiyonluk coşkusunu yaşatmak adına Bursa’nın dört bir tarafına Bursaspor bayrakları astıklarını belirten Başkanvekili Biba, “40 binden fazla taraftarımız şampiyonluk coşkusunu statta yaşarken, bizler de iki farklı noktada dev ekran kurarak stada gelemeyen taraftarımızın aynı coşkuyu yaşamasına katkı sunduk. Binlerce Bursaspor bayrağı dağıttık. Şampiyonluk yolunda büyük emekleri olan Bursaspor Başkanı Enes Çelik’i, yönetimi, teknik ekibi, futbolcuları ve en önemlisi taraftarları tebrik ediyorum. Şampiyonluk, şehrimize hayırlı ve uğurlu olsun. İnşallah seneye de Süper Lig’e çıkmanın coşkusunu hep birlikte yaşayacağız” dedi.

Continue Reading

Trending