Connect with us

Genel

“ANKARA’NIN BAŞKENT OLUŞUNUN 100’ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN!”

Memleket Partisi Karacabey İlçe Başkanı Buket Sarıbal, Ankara’nın başkent oluşunun 100’üncü yıl dönümünü yayımladığı mesajla kutladı. Sarıbal, 13 Ekim 1923’te Başkent olarak kabul edilen ve tarihinde çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan Ankara’nın binlerce yıllık birikimiyle Milli Mücadele’ye karargahlık yaptığını ve düşmana geçit vermediğini belirterek, “Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Anadolu’da başlattığı hareketin merkezi Ankara olmuştur. Milli Mücadele boyunca stratejik kararların alındığı, milletin talihinin şekillendiği karargah olarak seçilen Ankara, üstlendiği bu sorumlulukla bir yandan fiili olarak Başkent olurken, diğer yandan milletimizin azim ve kararlılığının sembolü haline gelmiştir.” dedi.

Memleket Partisi İlçe Başkanı Sarıbal, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün milli mücadelenin sevk ve idari merkezi olan ve Kuvayi Milliye ruhunu kalbinde taşıyan Ankara’nın başkent ilan edilişinin 100. yıl dönümünü idrak ediyoruz. Ankara, Türk milletinin başlattığı kurtuluş mücadelesinin bir parçasıdır. Gazi Mustafa Kemal ve temsil heyeti ile birlikte 27 Aralık 1919’da Ankara’ya gelerek coğrafi konumu sebebiyle burayı kurtuluş mücadelemizin karargahı yapmıştır ve milletimizin kaderini belirleyen stratejik kararlar burada alınmıştır.

Ankara’nın coğrafi konum nedeniyle cephelerimize yakın oluşu başkent olarak seçilmesinde büyük rol oynamıştır. Milli mücadele boyunca haberleşmeler Ankara’dan yönetilmiştir. Ayrıca Ankara halkı onurlu bir duruş sergileyerek 27 Aralık 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını büyük bir coşku ve destekle karşılamıştır. Bu anlamda Ankara’nın istiklal mücadelemizdeki desteği ve önemi çok büyüktür. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bağrında taşıyan güzel Ankara’mızın başkent oluşunun 100. yılını en içten dileklerimle kutluyorum.”

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Genel

KARACABEY’DE POLİS EKİPLERİNDEN KADES TANITIMI

Karacabey İlçe Emniyet Müdürlüğü, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında farkındalık çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede, Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği ile Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, Ömer Matlı Kapalı Pazar Yeri’nde vatandaşlara yönelik bilgilendirme etkinliği gerçekleştirdi.

Etkinlikte, Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) tanıtılarak, uygulamanın işleyişi hakkında detaylı bilgi verildi. Şiddet mağduru kadınların tek bir tuşla 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ulaşmasını sağlayan KADES’in nasıl kullanılacağı uygulamalı olarak anlatıldı. Polis ekipleri, vatandaşlara KADES hakkında broşürler dağıtarak, uygulamayı cep telefonlarına indirmeleri konusunda da yönlendirmede bulundu.

Bilgilendirme sırasında, kadına karşı şiddetin önlenmesinde yalnızca güvenlik güçlerinin değil, toplumun her kesiminin sorumluluk taşıdığı vurgulandı. Kadın, erkek her yaştan vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, Karacabey’de kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalık oluşmasına önemli katkı sağladı.

Continue Reading

Genel

KARACABEY BELEDİYESİ’NDEN KADIN GİRİŞİMCİLERE TAM DESTEK

Kadın girişimcilere her zaman tam destek veren Karacabey Belediyesi, kırsaldaki hayalleri gerçeğe dönüştürüyor. Akhisar’da açılan HP Kafe & Kahvaltı bunun en güzel örneklerinden biri oldu. Karacabey Belediyesi’nin teşvikleriyle açılan işletme, kadın emeği ve girişimcilik ruhunun buluştuğu sıcak bir mekan olarak hizmete girdi. Belediye Başkanı Fatih Karabatı, “Bu tür oluşumların ilçemize örnek olmasını temenni ediyorum. Her daim kadınlarımızın ve kadın girişimcilerimizin yanındayız.” dedi.

Karacabey Belediyesi, kadın girişimcilere yönelik destek çalışmalarını sürdürüyor. Pozitif ayrımcılığı önemseyen ve kadınların ekonomik hayata daha aktif katılımını teşvik eden Belediye, bu kapsamda kırsal mahallelerdeki girişimci kadınları da unutmadı. Son olarak, Akhisar Mahallesi’nde kurulan ve iki kadın girişimciye ait olan HP Kafe & Kahvaltı’nın açılışı gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Fatih Karabatı’nın katılımıyla yapılan açılış töreni, mahalle halkının da yoğun ilgisiyle gerçekleşti. İşletmenin sahibi olan Helin ve Pelin Bulut kardeşler, Karacabey Belediyesi’nin verdiği yer desteğiyle hayallerini gerçeğe dönüştürdü. Açılışta konuşan Başkan Karabatı, kadın girişimciliğin önemine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı: “Akhisar köyümüze değer katacak bu güzel işletmenin hayırlı, bereketli kazançlar getirmesini diliyorum. İşletme sahibi kardeşlerimize ve ekip arkadaşlarına başarılar diliyorum. Bu tür oluşumların ilçemize örnek olmasını temenni ediyorum. Her daim kadınlarımızın ve kadın girişimcilerimizin yanındayız. Bu güzel işletme Karacabey’imize ve Akhisar Mahallemize hayırlı uğurlu olsun.”

Açılışa katılan Akhisar Mahalle Muhtarı Cemali Atış da, mahallelerinde böyle bir işletmenin açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kadın girişimcilere verilen desteklerin devam etmesini temenni etti.

İşletme sahipleri Helin ve Pelin Bulut ise, “Kendi işletmemizi açmak bizim için büyük bir hayaldi. Bu süreçte bize destek olan başta Başkanımız Fatih Karabatı olmak üzere Karacabey Belediyesi’ne teşekkür ederiz. Bize verilen yer desteğiyle bu işletmeyi kurabildik. Mahallemize ve ilçemize değer katacak işler yapmaya kararlıyız.” diyerek duygularını ifade etti.

HP Kafe & Kahvaltı; zengin kahvaltı seçenekleri, sıcak ortamı ve doğal ürünleriyle hem Karacabeylilere, hem de diğer bölgelerinden gelen misafirlere hizmet verecek. İşletme, sadece bir kafe olarak değil; kadın emeğinin, girişimcilik azminin ve yerel kalkınmanın sembolü olarak görülüyor.

Karacabey Belediyesi’nin bu örnek yaklaşımı, kırsaldaki kadınların ekonomik hayata katılımı konusunda umut verici bir adım olarak değerlendiriliyor. Belediye Başkanı Fatih Karabatı, kadın girişimcilere yönelik desteklerinin önümüzdeki dönemde de artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

Continue Reading

Genel

PALANDÖKEN, “PLANLI TARIM İLE FİYAT ARTIŞLARI ÖNLENEBİLİR”

Planlı tarım politikaları ve teşvikler sayesinde fiyat artışlarının önemli ölçüde önlenebilir olduğuna dikkati çeken TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Vatandaşın en çok şikâyet ettiği konuların başında sebze, meyve ve bakliyat fiyatları geliyor. Burada en önemli tedbir, bölgesel tarımın ve tarım alanlarının çok iyi kullanılmasıdır. Teşviklerin, o bölgelerde hangi ürünlerin ekileceğine göre belirlenmesi ve planlanması gerekir. Patates, soğan, buğday, arpa, mısır gibi tarla bitkileri ile mercimek, nohut gibi bakliyat ürünlerinin ihtiyaca uygun şekilde ekilmesi, çiftçilerin bilinçlendirilmesi ve desteklenmesi sağlanırsa, fiyat artışları önemli ölçüde önlenebilir. Aksi takdirde, çiftçimiz ürettiğinden yeterli kazanç sağlayamazsa ekim yapamaz ve bu durum fiyatların düşmesini engeller. Sonuç olarak, vatandaş ile esnaf karşı karşıya kalır” dedi.

“Planlı bir tarım politikası zaman kaybedilmeden uygulanmalı”

Ürün fiyatlarının düşebilmesi için planlı tarımın ve doğru nakliyenin önemine işaret eden Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Vatandaşın sofrasındaki en önemli kalemleri sıralamaya çalışıyorum. Bakliyat, sebze, meyve ve tarla bitkileri önemli diyoruz, ancak bu ürünlerle yemek yapılabilmesi için zeytinyağı ve ayçiçek yağı gibi temel yağlar da büyük önem taşır. Zeytin ağacı uzun ömürlüdür fakat zeytin ve yağın soframıza ulaşabilmesi için tedarik zincirinin iyi planlanması ve fiyatlarının kontrol altında tutulması gerekir. Tarımsal alanların yönetiminde bu husus da dikkate alınmalıdır. Bunun yanı sıra, meyve ve sebzelerin doğru şekilde nakledilmemesi de fiyatların yükselmesine neden oluyor. Ürünlerin bilinçsiz taşınması ve muhafaza edilmemesi, ciddi kayıplara yol açarak çiftçiyi, vatandaşı ve esnafı zor durumda bırakıyor. Bu yüzden, planlı bir tarım politikasının zaman kaybedilmeden uygulanması şarttır” diye konuştu.

“Vatandaş pahalılığın hesabını esnafa soruyor”

Tarımsal bölgelerin haritaları çıkarılarak üreticiye rehberlik edilmesi gerektiğini söyleyen Palandöken, “Mevsimsel olarak hangi ürünlerin hangi bölgelerde soğuktan ve dondan etkilenmeyecek şekilde üretileceği belirlenmelidir. Tarla bitkileri bu noktada çok önemli bir yer tutar. Önümüz yaz; domates, biber, patlıcan gibi mutfakta sık kullanılan ürünlerin fiyatlarını gören vatandaş, bu pahalılığın nedenini esnafa soruyor. Oysa baştan itibaren doğru bir planlama yapılırsa, bu ürünlerin bölgesel olarak dengeli üretilmesi sağlanabilir ve fiyat dalgalanmaları önlenebilir. Tarımsal bölgelerin haritalarının çıkarılması, hava durumu ve rüzgâr yönlerinin belirlenmesi, uygun ekim alanlarının tespit edilmesi gereklidir. Ziraat mühendisleri ve tarım il müdürlükleri, bu bölgelerde hangi ürünlerin ekilip ekilmeyeceğini belirleyerek çiftçiye rehberlik etmelidir. Ancak bu şekilde fiyatlar gerileyebilir, vatandaş rahatlayabilir ve herkes temel gıda ürünlerine daha kolay erişebilir” şeklinde konuştu.

Continue Reading

Trending