Eğitim
AKRAN DOSTLUĞU PROJESİNE REHBER ÖĞRETMENLER DAMGA VURDU
Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Erdemli İnsan Olma Yolunda Akran Dostluğu” Projesi, sahadaki etkili uygulamalarıyla dikkat çekti. Eğitim müfettişlerinin okullardan aldığı geri bildirimlerde projenin yürütülmesinde en belirleyici unsurun rehber öğretmenlerin aktif liderliği olduğu vurgulandı. Bu güçlü etki doğrultusunda projenin 2025-2026 eğitim öğretim yılında da devam ettirilmesine karar verildi.
Bu kapsamda, 13 Kasım 2025 tarihinde, Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulunda projenin “İkinci Yıl Tanıtım Toplantısı” Millî Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Fethi Fahri Kaya, İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu ve Okul Müdürlerinin katılımıyla düzenlendi.

Rehber öğretmenlerin çalışmalarının özel olarak takdir edildiği toplantıda, MEB Teftiş Kurulu Başkanı Fethi Fahri Kaya, projede görevli Rehberlik Öğretmenlerine katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.
Toplantıda, proje sonuçları değerlendirilirken, öğrencilerin empati, akran desteği, duygu yönetimi ve iş birliği becerilerini geliştirmeye yönelik ikinci yıl çalışmalarının rehber öğretmenlerin koordinasyonunda daha kapsamlı şekilde sürdürüleceği, akran dostluğu yaklaşımının kalıcı bir okul kültürüne dönüşmesi için rehberlik hizmetlerinin daha da güçlendirilerek uygulanacağı ifade edildi.
Eğitim
BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE DESTEĞİ
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin öğrencilerin eğitim ve öğretim hayatına katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirdiği ‘Kırtasiye Desteği’ne başvurular başladı.
Büyükşehir Belediyesi, Bursa Yuvam Çocuk Etkinlik Merkezleri’nden YKS Hazırlık Kursları ve üniversite tercih desteğine kadar eğitimin her kademesinde öğrencilere ve ailelerine destek olmayı sürdürüyor. Bu kapsamda ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine verilecek ‘Kırtasiye Desteği’ için başvurular başladı. Başvurular www.bursa.bel.tr adresi üzerinden online olarak yapılacak.
Son başvuru tarihi 16 Ağustos
Kırtasiye desteğine dezavantajlı ve dar gelirli ailelerin bizzat başvuru yapması gerekiyor. İlkokul, ortaokul ve lise düzeyinde aktif öğrencisi bulunan veliler, kendi kimlik bilgileriyle 3-16 Ağustos tarihleri arasında başvuru yapabilecek. Okul öncesi, anaokulu ya da açık öğretim ortaokul ve açık öğretim lise öğrencisi için kayıt yapanların başvuruları ise değerlendirmeye alınmayacak.
“Eğitime yapılan yatırım, en değerli yatırımdır”
Öğrencilerin ihtiyaç duyduğu kırtasiye malzemelerine daha kolay ulaşabilmeleri ve ailelerin eğitim harcamalarına katkıda bulunmak amacıyla kırtasiye desteğini sürdürdüklerini belirten Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba, “Eğitime yapılan her yatırım, Bursa’nın ve ülkemizin geleceğine yapılan en değerli yatırımdır. Öğrencilerimizin ve ailelerinin yanında olmaya devam edeceğiz. Tüm öğrencilerimize başarılı ve sağlıklı bir eğitim yılı diliyorum” dedi.
Eğitim
OKU-YORUM ÖĞRETMENİM PROJESİ YAZ ETKİNLİKLERİ BAŞLADI
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü himayelerinde yürütülen Oku-Yorum Öğretmenim Projesi kapsamında düzenlenen Yaz Etkinlikleri Programı, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinasyonunda Türkiye’nin farklı illerinden gelen yönetici ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirildi.
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü himayelerinde, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen Oku-Yorum Öğretmenim Projesi Yaz Etkinlikleri Programı, Din Öğretimi Genel Müdür Yardımcısı Ömer Akmanşen, İl Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer, il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü yöneticileri ile Türkiye’nin farklı illerinden programa katılan yönetici ve öğretmenlerin iştirakiyle 27-31 Temmuz 2026 tarihleri arasında Muradiye Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlendi.
Yaz etkinlikleri kapsamında düzenlenen kültürel gezi programlarıyla katılımcılar, Bursa’nın tarihî ve kültürel mirasını yakından tanıma fırsatı buluyor. Osmanlı’nın ilk başkenti olan Bursa’nın tarihi ve medeniyet birikimini yerinde inceleyen öğretmenlerin, edindikleri kazanımları eğitim süreçlerine yansıtmaları ve tarihî-kültürel farkındalıklarını artırmaları amaçlanıyor.
Anadolu imam hatip liseleri ile imam hatip ortaokullarında görev yapan yönetici ve öğretmenlerin okuma, anlama, yorumlama ve müzakere temelli mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla hayata geçirilen Oku-Yorum Öğretmenim Projesi, öğretmenlerin mesleki, entelektüel ve kültürel birikimlerini güçlendirmeyi, eleştirel düşünme becerilerini geliştirmeyi ve okuma kültürünü yaygınlaştırmayı hedefliyor.
Eğitimin yalnızca bilgi aktarımından ibaret olmadığı anlayışıyla yürütülen proje kapsamında öğretmenlerin düşünce dünyalarını zenginleştirmeleri, disiplinler arası bakış açısı kazanmaları ve eğitim-öğretim süreçlerine çok yönlü katkı sunabilecek güçlü bir entelektüel donanıma sahip olmaları amaçlanıyor. Gönüllülük esasına dayalı olarak yürütülen proje, öğretmenlerin sürekli meslekî gelişimlerini destekleyen önemli bir eğitim modeli olarak öne çıkıyor.
Öğretmenlerin okuma, anlama, yorumlama ve müzakere kültürünü güçlendiren Oku-Yorum Öğretmenim Projesi, eğitim camiasında paylaşım ve istişare kültürünü yaygınlaştırırken, öğretmenlerin meslekî gelişimlerine ve eğitim ortamlarının niteliğinin artırılmasına önemli katkılar sunmaya devam ediyor.
Eğitim
TÜRKİYE LGS ŞAMPİYONU ÖZEL ÖZKOCAMAN OKULLARI’NDAN
2026 LGS sonuçlarına göre Özel Özkocaman Ortaokulu’ndan Asrın Eminoğlu 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu. Asrın Eminoğlu, elde ettiği Türkiye birinciliği ile ülke genelinde de dikkat çekici bir başarı elde etti. Türkiye’de toplam 452, Bursa’da toplam 21 tam puan elde eden öğrenci bulunurken Karacabey’den sadece Asrın Eminoğlu bu başarıyı gösterdi. Asrın Eminoğlu bu süreçte hiçbir özel ders dahi almazken ilkokul 1. Sınıftan bu yana Özel Özkocaman Okulu öğrencisi olduğu öğrenildi.
Tercih süreci başladı: 13-27 Temmuz
Okul Müdürü Sibel Burç liselere yerleştirme sürecinde tercihlerin 13-27 Temmuz tarihleri arasında yapılacağını belirterek, öğrencilerin tercih danışmanlarıyla birlikte hareket etmeleri çağrısında bulundu.
Tüm öğrencileri tebrik eden Özel Özkocaman Ortaokulu müdürü Sibel Burç, “Okulumuzda rehber öğretmenimiz ve okul idaremiz tarafından tercih danışmanlığı hizmeti de verilecek. Öğrencilerimiz Bursa’da Tofaş Fen Lisesi, Bursa Anadolu Lisesi veya ilçemizdeki Ulviye Matlı Fen Lisesi ve Karacabey Anadolu Lisesi gibi okulları LGS puanlarına göre seçebilirler. Buna karşılık Yerel Yerleştirme için LGS Puanı şartı bulunmamaktadır.” dedi.
Ülke çapında büyük başarı
2015 yılında kurulan Özkocaman Okulları yine bölgenin Liselere Giriş Sınavında en başarılı okulu oldu. Okul Müdürü Sibel Burç: “Yıl boyunca sınava yönelik çalışmalarımız ve velilerimizin desteği ile yine bölgenin en iyi sonuçlarını elde ettik. Türkiye 1.liğini elden öğrencimiz Asrın Eminoğlu’nu ve yıllardır bu istikrarı elde etmemizde payı olan tüm öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Bu başarılara imza atarak bizleri gururlandıran öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. Öte yandan okulun mezuniyet töreninde Özel Özkocaman Okulları Kurucusu Ömer Özkocaman Asrın Eminoğlu’nu başarılarından dolayı tebrik ederek plaket ve hediye ile ödüllendirdi.
İşte Özel Özkocaman Ortaokulunda elde edilen diğer dikkat çekici öğrenci başarıları:

Türkiye Genelinde:
%0 ile %1 arasında 6 öğrenci,
%1 ile %2 arasında 4 öğrenci,
%2 ile %5 arasında 8 öğrenci,
%5 ile %10 arasında 13 öğrenci olmak üzere 31 öğrenci ile Özel Özkocaman Ortaokul sekizinci sınıf öğrencilerinin %50’si ilk %10’luk dilimde yer alarak büyük bir başarı yakaladı.
-
Bursa Bölge7 yıl agoKaracabey’de cinayet: 1 ölü
-
Genel3 yıl agoKARACABEYLİ DUAYEN SANATÇI SEVENLERİNİ ÜZDÜ
-
Genel2 yıl agoKARACABEY BELEDİYESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ
-
Bursa Bölge7 yıl agoRABBİMİZ BİZDEN NELER İSTİYOR
-
Güncel2 yıl agoİYİ VE KÖTÜ AHLAK
-
Güncel7 yıl agoARAPÇA’DA “VAV” HARFİ
-
Güncel4 yıl agoHAKİM VE SAVCILARA ANLAMLI VEDA
-
Ekonomi6 yıl agoSütaş’tan “Tereyağı” açıklaması




Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login