Connect with us

Bursa Bölge

AK PARTİLİ BAŞKAN’IN BİLETİ BÖYLE KESİLDİ! 

Okan Tuna’nın Kaleminden

Bir inat uğruna aylardır kriz yaşanıyordu.

Öyle ki;

Karacabey’de yaşanan esnaf krizi, siyasi krize dönüşmek üzereydi ki nihayetinde AK Parti Genel Merkezi neşteri vurdu.

Ve; Krizin sahibi Belediye Başkanı Ali Özkan’ın biletini kesti.

Hatırlanacaktır;

Son yapılan yerel seçimde “Bu pazaryerine dokunmayacağım” vaadi vererek yeniden Belediye Başkanı seçilen Ali Özkan, Karacabeyli’lerin bu sözü unuttuğunu düşünmüş olmalı ki ilçe merkezindeki yepyeni Kapalı Pazaryerini yıkmak istedi.

Yüzlerce esnaf şok oldu bu kararla.

Önce; Başkan Özkan’a seçimde verdiği sözü hatırlattılar. Ama sözünü yutup, inadından vazgeçmedi Ali Özkan.

Burayı yıkmayı ve AVM tarzı dev bir yapı yapmayı kafasına koydu.

Hazırlıklara da başladı. Muhalefetin itirazlarını da görmezden geldi.

Karacabey’de yapılması gereken pek çok öncelikli iş varken ilçe halkının yüz milyonlarca lirasını betona gömmek isteyen Başkan Özkan hiç kimseyi umursamadı.

Bu nedenle de ilçede esnaf eylemleri başladı. Protestolar her haftaya yayıldı. İşin ucu AK Parti’ye kadar gitti ki, sonunda AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan devreye girdi.

Ne var ki; Kapalı Pazaryeri’ni yıkmayı ve yüz milyonlarca lirayı bir beton yığınına gömmeyi kafasına koyan, İl Başkanı’nı da dinlemedi ve geri adım atmadı.

Bu kez devreye bölge milletvekili Mustafa Esgin girdi ve Başkan Özkan’la esnaf yönetimini bir araya getirdi.

Ne var ki bu buluşmada da geri adım atmadı Başkan Özkan, kararında diretti.

Bunun üzerine iş başka bir hale büründü ve konu Genel Merkezi Ankara’da bulunan Türkiye Sebzeciler ve Pazarcılar Federasyonu Genel Başkanı Ali Karaca’ya iletildi.

Karaca da Ramazan ayında, esnafın bu şikayetini bizzat Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a iletti. Halka rağmen yapılmak istenen bu işe tepki veren Erdoğan, AK Parti’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’ye hemen “sorunu çözün” talimatı verdi.

Bu karar Karacabey’de sevinçle karşılanmıştı ki…

Başkan Ali Özkan’ın yine büyük bir inatla yapmak istediği AVM benzeri yapının ihale sürecini başlattığı ve ihale şartlarının kısa adı EKAP olan Elektronik Kamu Alımları Platformu’nda yayınlandığı, 6 Haziran’da da ihale yapılacağı ortaya çıktı.

Ve bunun üzerine Türkiye Sebzeciler ve Pazarcılar Federasyonu Genel Merkezi, yurt genelindeki Oda Başkanları’nın da katılımıyla Karacabey’de 10 bin kişilik protesto mitingi düzenleme kararı aldı.

Ve ilçede, yurt genelinde ses getirecek “belediye başkanı’nı protosto mitingi” hazırlıklarına başlandı.

Tabi bu son gelişme Ankara’da AK Parti Genel Merkezi’nde bardağı taşıran son damla oldu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bile tepkisini çeken, bu durumu okuyamayan ve inadında devam eden Belediye Başkanı Ali Özkan’a çok sert bir telefon geldi.

Ve kararından vazgeçmesi, EKAP’ta olan ihale ilanının geri çekilmesi talimatı verildi Özkan’a. Çok üst perdeden verilen bu talimat aylardır süren krizi sona erdirdi.

Artık arkasında kim varsa, kime güveniyorsa, Cumhurbaşkanı’na şikayet edilmesine rağmen bile son ana değin inadından vazgeçmeyen Belediye Başkanı Ali Özkan pes etmek zorunda kaldı.

Bu gelişme üzerine de AK Parti’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkanı Yardımcısı Mehmet Özhaseki hafta sonunda Bursa’ya gelerek, esnaf odası başkanları ile buluştu.

Bu görüşmeye Büyükşehir başta olmak üzere çok sayıda ilçe belediye başkanı da katılırken, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın bulunmaması dikkat çekti.

Buluşmada 103 Oda Başkanı’na sıcak mesajlar veren ve diyalogdan yana olduklarını söyleyen deneyimli siyasetçi Özhaseki, bu ziyaretiyle yangını söndüren kişi oldu.

Kendi Belediye Başkanları Ali Özkan’a yapılan sert uyarı ile ucu AK Parti’ye dokunacak ve yurt genelinde ses getirecek büyük bir kriz de böylece önlenmiş oldu.

Bir süre önce; AK Parti’de elden ele dolaşan bir kamuoyu yoklamasında Bursa’da “en fazla oy kaybına uğrayan Belediye Başkanı” görünen Karacabeyli Ali Özkan’a üst perdeden yapılan bu sert uyarı ile bileti de bir nevi kesilmiş oldu.

Şimdi bu karardan esnaf da memnun, AK Parti il yönetimi de, Ankara da.

Tahmin edileceği üzere; bu işten tek bir memnuniyetsiz var ki, o da geri adım attırıldığı için hayli sinirli olduğu konuşulan Belediye Başkanı Ali Özkan.

Daha önce ifade etmiştik “Bu inat, Belediye Başkanı’nın başını yer” yer diye. Oraya doğru da gidiyor iş. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın verdiği talimatla çözülen bu iş herkese hayırlı olsun.

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Bursa Bölge

BÜYÜKŞEHİR’DE AK KADROLARA İŞBAŞI GÖREVİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde yönetimin el değiştirmesinin ardından değişim rüzgarları dinmiyor. Genel Sekreterlik makamına yapılan Deniz Köken atamasının ardından gözlerin çevrildiği belediye iştiraklerinde (A.Ş.) beklenen hamleler gelmeye başladı.

Gazeteci Okan Tuna, geçtiğimiz günlerdeki köşe yazısında Bursa siyasetinin kalbindeki değişimleri ve belediye iştiraklerindeki yeni yönetim modelini tüm detaylarıyla aktardı. Kültür A.Ş.’den BURULAŞ’a, BESAŞ’tan Tarım A.Ş.’ye kadar pek çok kurumda CHP döneminin isimleriyle yollar ayrılırken, yerlerine AK Parti’nin önemli figürleri getirildi.

Özellikle “Başkanlık Modeli” adı verilen yeni yönetim sistemine geçilmesi ve belediye şirketlerinin mercek altına alınarak kapsamlı bir mali/idari inceleme başlatılması, önümüzdeki günlerin Bursa siyaseti açısından oldukça hareketli geçeceğinin sinyalini veriyor.

İşte Okan Tuna’nın Bursa’daki yeni yapılanmayı ve kulislerdeki sıcak gelişmeleri değerlendirdiği o yazısı:

“Bozbey sonrasında. Bursa Büyükşehir Belediyesi yönetiminin AK Parti’nin eline geçmesiyle birlikte, yönetim kademelerinde de değişimler başladı.

Şahin Biba’nın; Belediye Başkanvekili koltuğuna oturmasının ardından, AK Parti içinde inanılmaz atama kulisleri başlamıştı yeni belediye koltukları için.

Nitekim halen de sürüyor.

Bu yönde; Karmaşıklığın sürmesi üzerine Bursa’ya Ankara el koydu ve kısa bir süre önce Genel Sekreter olarak Eyüpsultan Belediyesi’nin eski belediye başkanı Deniz Köken atanmıştı.

Bazı dairelerde yapılan değişiklikler devam ederken, gözler aynı zamanda belediye şirketlerine çevrilmişti ki bu şirketlerde de değişimler başladı.

Nitekim; İlk etapta değişim Kültür AŞ, BESAŞ, Burkent ve Jeotermal AŞ’de yaşandı. Ancak bu şirketlerinde yeni bir yönetim modeli de benimsendi.

Örneğin; Belediye şirketleri, Yönetim Kurulu Başkanı, Genel Müdür ve Yönetim Kurulu üyelerince oluşturuluyordu ki bazı şirketlerde bu modelden kısmi olarak vazgeçildi.

Buna göre; Başkanlık modeli uygulamasına geçildi ki, Kültür AŞ’nin Başkanlığına, AK Parti’nin İl Başkan Yardımcılarından Osman Tüysüz getirildi.

Böylece; Bu kurumda Yönetim Kurulu Başkanı CHP’li Yücel Akbulut ile Genel Müdür Anıl Bayık’ın da görevi sona ermiş oldu.

Yanı sıra; BURFAŞ’ta da aynı modelin benimsenmesi kararlaştırıldı ve bu şirketin Başkanlığına da, adı Büyükşehir Belediye Başkanvekilliği için geçen meclis üyelerinden Sinan Kahraman getirildi.

Bu yöntemle; Bu kurumda da Yönetim Kurulu Başkanı CHP’li Orkun Gazioğlu ile Genel Müdür Erhan Pınar’ın da görevleri sona ermiş oldu.

Yine; Farklı bir model üzerinden hareket edilerek BESAŞ’ta da Yönetim Kurulu Başkanvekili olarak Yıldırım ve Büyükşehir Meclis üyesi Fuat Alpaslan getirildi ki CHP’li Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Işık’ın ve Genel Müdür İbrahim Alpay Demirtaş’ın görevi de sona erdi.

BURKENT’te de aynı modelle Osman Şahin Yönetim Kurulu Başkanvekili olarak görevlendirildi. Böylece, bu kurumun başında daha önce olan Furkan Bozbey’in ve sonrasında da Görkem Kaya’nın görevleri son bulmuş oldu.

Aynı şekilde; Jeotermal AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanvekili görevi de Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol’a tevdi edildi.

Ve; Jeotermal AŞ’de de CHP’li Uğur Sertaslan’ın da görevi sona erdi.

Edindiğimiz bilgiye göre son zamanların tartışmalı belediye şirketlerinden Tarım AŞ’de de CHP’li Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aydın Saldız ve Genel Müdür Sedat Akar dönemi sona erdi ve şirketin yönetimine AK Parti kararı ile Büyükşehir Belediye Başkanvekili Şahin Biba getirildi.

Bu arada; Bursa’nın kent içi ulaşımının patronu olan BURULAŞ’ta da Genel Müdür Fahrettin Beşli ile yollar ayrıldı ve Beşli’nin yerine bu koltukta 2 yıl önce oturan Kürşat Çapar yeniden göreve getirildi.

Bir de. Büyükşehir Belediyesi’nin AK Parti cephesinden ilginç bir duyum geldi. Öğrendiğimize göre Büyükşehir Belediyesi ve şirketleri tepeden tırnağa mali ve idari bir incelemeye alınmış.

Bu yönde hem Sayıştay müfettişlerinin hem de yetkili kurulların denetiminden geçen Büyükşehir Belediyesi’nde ilk dikkat çeken ise belediye şirketleri olmuş.

Bu yönde; AK Parti yöneticilerini şaşırtan gelişme ise mevcut belediye şirketlerinin bazılarının altında birer şirket daha kurulmuş ki, bu şirketlerin kuruluş amacının da öğrenilmeye çalışıldığını duyduk.

Anladığımız kadarıyla; 2 yıllık Mustafa Bozbey dönemini tam anlamıyla öğrenmeye yönelik hareket eden AK Partili kurmaylar, bir taraftan mali incelemenin sonucunu bekliyorlar, bir taraftan da yeni yönetim modeli içinde atamalara dair görüşmeler yapıyorlar.

Şunu da söyleyebiliriz ki; AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’ın koordinasyonunda ve Belediye Başkanvekili Şahin Biba yönetiminde sürdürülen ve karar aşamasına geçilen bu görüşme ve toplantılar sonrasında, Büyükşehir Belediyesi’nde tamamen yenilenmiş kadrolar görülecek kısa zaman içinde.”

Continue Reading

Bursa Bölge

BURSA’NIN ULAŞIM AĞI GÜÇLENİYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şahin Biba, ulaşım alanında şehrin geleceğine yön verecek yatırımları değerlendirmek üzere düzenlenen istişare toplantısına katıldı.

Yüksek Hızlı Tren hattı şantiye alanında gerçekleştirilen toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şahin Biba’nın yanı sıra Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Bursa Milletvekilleri Emel Gözükara Durmaz, Refik Özen, Ahmet Kılıç, Ayhan Salman, ilçe belediye başkanları ve ilgili yöneticiler katıldı.

Müteahhit firma ve ilgili kurum temsilcilerinin kapsamlı sunum yaptığı toplantıda, Bursa’nın uzun yıllardır beklediği hızlı tren projesinin mevcut süreci, gelinen aşamalar ve bundan sonraki yol haritası kapsamlı şekilde ele alındı. Şehrin ulaşım ağına güç katacak önemli projenin her aşamasının konuşulduğu buluşmada, Bursa’yı daha güçlü bir ulaşım altyapısına kavuşturmanın, vatandaşları daha hızlı ve konforlu ulaşım imkânlarıyla buluşturmanın önemi vurgulandı.

“Hemşehrilerimizin beklediği projeleri başlatacağız”

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şahin Biba, kentin Kestel ile üniversite arasında ve Kent Meydanı ile Terminal arasında raylı sistem hatlarına sahip olduğunu hatırlattı. Mevcut hatların vatandaşların raylı sistemlerdeki ihtiyacını tam olarak karşılamadığını belirten Başkanvekili Biba, “Bu konuda uzun süredir çalışmalarımız var. Toplantıda bu çalışmalarla ilgili istişarelerimizi de yaptık. En kısa zamanda hemşehrilerimizin beklediği ve sevineceği projeleri başlatacağız” dedi.

Yüksek hızlı trende test sürüşleri başlıyor

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ise, Yüksek Hızlı Tren Hattı projesinin Bursa’nın ve Marmara Bölgesi’nin en önemli projelerinden birisi olduğunu hatırlattı. 106 kilometrelik hızlı tren hattının faaliyete geçirilmesiyle alakalı çalışmaları incelediklerini anlatan Davut Gürkan, “Önümüzdeki aylarda elektrik sistemleriyle alakalı işlemler devreye konmuş olacak. Temmuz ayından itibaren de trenin test sürüşlerine başlanacak. Yıl sonuna doğru da hayırlısıyla hızlı tren hattımız faaliyete girmiş olacak” diye konuştu.

Yüksek hızlı tren, 2026 yılı sonunda hizmet vermeye başlayacak

Kent içi raylı ulaşım çalışmalarına da değinen Davut Gürkan, hızlı trenin faaliyete geçmesiyle Emek-Şehir Hastanesi hattının da çalışmaya başlayacağını açıkladı. Paralel olarak karayollarının Şehir Hastanesi’ne de ulaşacağını söyleyen Gürkan, “Nihayetinde 2026 sonuna kadar hayırlısıyla hızlı trenimiz ve Şehir Hastanesi raylı sistemimiz Bursalıların hizmetinde olacak. Çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Bursa’ya ve Marmara Bölgesi’ne hayırlı olsun”

AK Parti Bursa Milletvekili Emel Gözükara Durmaz, toplantıda yüksek hızlı tren hattını, Emek-Şehir Hastanesi hattını ve karayolu bağlantılarını değerlendirdiklerini belirterek, “İnşallah 2026 yılında Yüksek Hızlı Treni, Bursamıza kazandırmış olacağız. Bizim için önemli bir proje. Hem Bursa hem de Marmara Bölgesi için hayırlı olsun” diye konuştu.

Continue Reading

Bursa Bölge

ŞAMPİYONLUK COŞKUSU BÜYÜKŞEHİR’LE YAŞANDI

Bursaspor, evinde oynadığı maçta Somaspor’u 5-1 mağlup ederek ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. On binlerce Bursalı da şampiyonluk maçını Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan dev ekranlarda omuz omuza izledi.

TFF 2. Lig B Grubu 33. hafta karşılaşmasında Atatürk Spor Kompleksi Matlı Stadyumu’nda Somaspor ile karşı karşıya gelen Bursaspor, maçtan 5-1 galibiyetle ayrıldı. Ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Bursaspor, önümüzdeki yıl TFF 1. Lig’de mücadele edecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi de kurduğu dev ekranlarla şampiyonluk maçını Bursaspor taraftarıyla buluşturdu. Şehrin dört bir yanı Büyükşehir Belediyesi tarafından yeşil beyaz bayraklarla donatılırken, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şahin Biba da maç öncesinde çocuklara Bursaspor bayrağı dağıttı. Büyükşehir Belediyesi, maç öncesinde de taraftarlara binlerce Türk Bayrağı ve Bursaspor bayrağı dağıttı. Trafik lambalarına da ‘Şampiyon Bursaspor’ yazan Büyükşehir Belediyesi, yeşil beyaz sevdayı kentin her bir köşesine taşıdı.

Hüdavendigar Kent Parkı ve Kültürpark Atatürk Stadyumu girişinde kurulan dev ekranlarda şampiyonluk maçını izleyen on binlerce Bursalı, Bursaspor’un 5-1 kazandığı maçın bitiş düdüğüyle birlikte alanı bayram yerine çevirdi. Hem galibiyet hem de şampiyonluk coşkusunu yaşayan Bursalılar, organizasyon için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şahin Biba, şehir olarak büyük bir mutluluk yaşadıklarını söyledi. Şampiyonluk coşkusunu yaşatmak adına Bursa’nın dört bir tarafına Bursaspor bayrakları astıklarını belirten Başkanvekili Biba, “40 binden fazla taraftarımız şampiyonluk coşkusunu statta yaşarken, bizler de iki farklı noktada dev ekran kurarak stada gelemeyen taraftarımızın aynı coşkuyu yaşamasına katkı sunduk. Binlerce Bursaspor bayrağı dağıttık. Şampiyonluk yolunda büyük emekleri olan Bursaspor Başkanı Enes Çelik’i, yönetimi, teknik ekibi, futbolcuları ve en önemlisi taraftarları tebrik ediyorum. Şampiyonluk, şehrimize hayırlı ve uğurlu olsun. İnşallah seneye de Süper Lig’e çıkmanın coşkusunu hep birlikte yaşayacağız” dedi.

Continue Reading

Trending