Connect with us

Genel

‘AİLE DESTEKLERİ SİGORTASI’ İLE YÜZLER GÜLECEK!

Neşe Göndük başkanlığındaki Cumhuriyet Halk Partisi Karacabey İlçe Kadın Kolları, partilerinin “Aile Destekleri Sigortası” projesini anlatmak için başlatılan “Umudu Taşı” kampanyası kapsamında Karacabey’de çalışmalarını yoğun tempoyla sürdürüyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Aile Destekleri Sigortası” projesini geniş kesimlerle buluşturma hedefiyle Ekim ayında başlattığı “Umudu Taşı” kampanyası Karacabey dahil ülke genelindeki birçok il ve ilçede yayılıyor.

Kampanya ile projenin kapsamı ve sosyal desteklerden faydalanan vatandaşlara katkıları, Karacabey’in tüm mahallelerinde başta kadınlar olmak üzere yurttaşlara anlatılıyor. CHP’li kadınlar ayrıca, söz konusu proje anlatımlarını Salı ve Cumartesi günleri kurulan halk pazarlarında da açtıkları stand çalışmaları ile sürdürüyor.  

Aile Destekleri Sigortası Projesi hakkında konuşan CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Neşe Göndük, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun yıllardır mücadelesini verdiği ve iktidarımızda bir hak haline gelecek olan Aile Destekleri Sigortası’nın kadınların ve ailelerin yaşamına neler katacağını ev ev, kapı kapı gezerek mahallelerimizde anlatıyoruz. Çünkü güvende yaşamak istiyoruz ve en önemlisi bunu hak ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Kadınlarımız toplumun öncüsü, barışın, güzelliğin ve gelişmenin elçisi olacaklardır. Hep birlikte umudu taşıyacağız.” dedi.

Öte yandan CHP Karacabey İlçe Başkanı Gönül Avil ise, Aile Destekleri Sigortası ile ilgili detayları 15 soruda şu şekilde ilçe kamuoyuyla paylaştı:

Aile Destekleri Sigortası nedir?

Aile Destekleri Sigortası, kişinin doğumundan ölümüne kadar bütün yaşamını sosyal güvence altına alan, her aileye asgari gelir güvencesi veren, ailedeki mutluluğu, huzuru ve bereketi devam ettirmeyi hedefleyen bir sigorta dalıdır.

Aile Destekleri Sigortası kimleri kapsamaktadır?

Aile Destekleri Sigortası; asgari ücretin altında geliri olan veya hiç geliri olmayan bütün aileleri kapsayacak.

Yoksul ailelere sadece asgari ücret tutarında mı destek verilecek?

Hayır! Her ailenin durumu özel olarak incelenecek. Şöyle ki; aile bireyleri arasında engelli ve/veya yaşlı var mı bakılacak. Okula giden kaç çocuk var ve çocuklar hangi düzeyde eğitim alıyorlar tespit edilecek. Bütün bu aşamalardan sonra başvuran ailenin geliri belirlenecek. Böylece ailenin gelir durumuna göre asgari ücret veya asgari ücretin en az iki katı tutarında destek güvencesi verilecek. Ayrıca engelli çocuğuna veya yaşlı aile bireylerine bakan kadınların sosyal güvenlik primleri devlet tarafından ödenecek ve Aile Destekleri Sigortası kapsamında ev kadınlarına emeklilik hakkı sağlanacak.

Ailenin mali durumunu ve sosyal statüsünü kim belirleyecek?

Aile Destekleri Sigortası Kurumu bünyesinde çalışan sosyal hizmet uzmanları ve sosyologlar belirleyecekler. Sigorta kapsamından yararlanan ailelerin sosyal statüleri ve gelir durumu düzenli aralıklarla güncellenecek.

Aile Destekleri Sigortası’nı hangi kurum uygulayacak?

İnancımızda da, felsefemizde de temel bir kural var: sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Bunun için Aile Destekleri Sigortası Kurumu kurulacak. Böylece yardımlar tek elde toplanacak, israf önlenecek, uygulamadaki keyfiliğe son verilecek. Aile Destekleri Sigortası Kurumu ailenin kadın bireyi adına banka hesabı açacak. Destek güvencesi bu hesaba yatırılacak. Kadınlar aylıklarını çekip ihtiyaçlarını karşılayacak. Aile Destekleri Sigortasıyla insan onuruna yakışır bir yaşam hayata geçirilecek.

Aile Destekleri Sigortası nedeniyle engelli, evde bakım ve yaşlılık maaşı alanların aylıkları kesilecek mi?

“Sakın ha CHP’ye oy vermeyin, oy verirseniz yardımlarınız kesilir!” diyorlar. Hayır! Hiçbir aylık kesilmeyecek! Tam tersine iyileştirilecek.

Aile Destekleri Sigortası kapsamındaki ailelerin çocuklarının eğitim harcamaları karşılanacak mı?

Evet! Tüm harcamalar karşılanarak eğitimde fırsat eşitliği yaratılacak. Kreşler ücretsiz olacak. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine burs verilecek. Ücretsiz yurt olanağı sağlanacak. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek.

Mevsimlik işçilerin barınmaları ve çocuklarının eğitimi nasıl olacak?

İnsani koşulların tamamı hayata geçirilecek. Mevsimlik işçilerin karavanlarda kalması sağlanacak. Banyo ve tuvalet ihtiyaçları karşılanacak. Çocuklar için öğretmen olacak. Hiçbir çocuk eğitimsiz kalmayacak.

Yoksul olup tek başına yaşayan kişi de aile destekleri sigortasından yararlanacak mı?

Evet! Hiç kimse aç ve açıkta kalmayacak. Herkesin temel vatandaşlık geliri olacak.

Aile Destekleri Sigortası kapsamında hayata geçireceğimiz yeni başlangıçlar fonu nedir?

Boşanan kadınların ev kirası, eşya gideri ve çocuk bakım ihtiyaçları Aile Destekleri Sigortası’nın güvencesi içinde olacak. Buna Yeni Başlangıçlar Fonu diyoruz. Yeni bir hayata başlayan kadınlara sosyal devletin sahip çıktığı bir uygulama başlatılacak.

Kamuya personel alınırken Aile Destekleri Sigortası’ndan yararlananlara pozitif ayrımcılık yapılacak mı?

Her ailede asgari bir sigortalı bireyin bulunması temel hedefimiz olacak. Aile Destekleri Sigortasından yararlanan ailelerin çocuklarına ve işsiz bireylerine devlet personel alımlarında öncelik hakkı tanınacak. Böylece yurttaşlarımız ömür boyu devlete el avuç açmak zorunda kalmayacak!

Aile Destekleri Sigortası kapsamına giren aileler sigorta primi ödeyecek mi?

Hayır! Bu ailelerden hiçbir ad altında herhangi bir prim alınmayacak. Aile Destekleri Sigortası kapsamında yapılacak harcamaların tamamı devletin bütçesinden sağlanacak.

Aile Destekleri Sigortası harcamalarını karşılayacak kaynak var mı?

Bütçedeki kaynakların kullanımı bir siyasi tercihtir. Sosyal devlet fakirin fukaranın yanında olan devlettir. Aile Destekleri Sigortasıyla bütçe beşli çete için değil halktan yana kullanılacak.

Vatandaş yoksulluğun ve işsizliğin giderilmesini devletten isteyebilir mi?

Anayasa ve yasalar bu hakkı bütün vatandaşlarımıza vermiş durumdadır. Fakirlere yardım devletin ve iktidarın bir lütfu değil, görevidir.

1971 yılında uygulaması taahhüt edilen Aile Destekleri Sigortası 50 yıldır neden uygulanmadı?

Devleti yönetenler yoksulluğu bitirmek değil, yoksulluğu yönetmek istediler. Biz yardım yapılan kişinin kimliğine, inancına, yaşam tarzına bakmayacağız. Biz sorunu çözmeye talibiz ve çözeceğiz. Aile Destekleri Sigortası ile vatandaşa hakkını teslim edeceğiz.

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Genel

ÇİFTÇİDEN ÇİFTÇİYE DENEYİM AKTARIMI HARMANLI’DA GERÇEKLEŞTİ

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Çiftçiden Çiftçiye Deneyim Aktarımı” Projesi kapsamında, İl ve İlçe Müdürlüğü koordinasyonunda Harmanlı Köyü’nde geniş katılımlı bir çiftçi bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

“Deneyim, Eğitim, Rehberlik ve İletişim Modeli Projesi” çerçevesinde gerçekleştirilen programda, 25 yıllık organik tarım tecrübesiyle bölgenin önemli üreticilerinden ve Karacabey Kent Konseyi Tarım Meclisi Başkanı Şaban Burhan bilgi ve saha deneyimlerini çiftçilerle paylaştı. Toplantıya Tarım İl Müdür Yardımcısı Mehmet Sülün, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Yasemin Yiğit Bozkurt, Karacabey İlçe Tarım Müdürü Davut Aytek, Karacabey Kent Konseyi Başkanı Abdullah Akkoç ve Harmanlı Tarım Lisesi Müdürü Özkan Koç katıldı.

Programa ayrıca Harmanlı Tarım Meslek Lisesi öğrencileri de iştirak ederek teorik eğitimlerini sahadaki uygulamalarla pekiştirme imkânı buldu.

Burhan: “Toprağı koruyarak üretmek zorundayız”

Organik üretici Şaban Burhan, çeyrek asırlık bilgi birikimini üretimden pazarlamaya kadar geniş bir çerçevede aktardı. Bitki besleme teknikleri, zararlı ve hastalıklarla mücadele yöntemleri ile organik üretimde sürdürülebilirlik esaslarına değinen Burhan, kimyasal bağımlılığın uzun vadede toprağa ve üreticiye zarar verdiğini vurguladı.

Burhan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Üretmek sadece tohumu toprağa atmak değildir. Toprağı doğru beslemek, bitkinin ihtiyacını doğru analiz etmek ve hastalıkla mücadelede bilinçli yöntemler uygulamak gerekir. Biz üretirken toprağı, havayı ve suyu kirletmeden; insan sağlığına uyumlu bir model ortaya koymak zorundayız. Organik üretim bir tercih değil, gelecek nesillere karşı sorumluluğumuzdur.”

Pazarlama konusunda da değerlendirmelerde bulunan Burhan, üreticinin katma değerli satış kanallarına yönelmesi gerektiğini belirterek, doğru planlama ve kalite standardının sürdürülebilir gelir açısından kritik olduğunu ifade etti.

Aytek: “Bilgiyi sahada yaygınlaştırmaya devam edeceğiz”

Karacabey İlçe Tarım Müdürü Davut Aytek ise projenin temel amacının üreticiler arası bilgi transferini güçlendirmek olduğunu belirtti. Aytek, “Teorik bilginin sahadaki tecrübeyle birleşmesi üretim kalitesini doğrudan artırır. Deneyimli üreticilerimizin birikimini diğer çiftçilerimizle buluşturmak hem verimliliği hem de sürdürülebilirliği destekliyor. İlçe Müdürlüğü olarak eğitim ve saha çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.

Toplantıda ayrıca İl Müdür Yardımcısı Mehmet Sülün ile Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Yasemin Yiğit Bozkurt tarafından organik ve iyi tarım uygulamaları, tarımsal üretim planlaması ve bitki koruma stratejileri üzerine kapsamlı sunumlar yapıldı.

Üreticilerin yoğun ilgi gösterdiği program, soru-cevap bölümüyle sona ererken, tarımsal üretimde bilinçli ve çevre dostu yöntemlerin yaygınlaştırılması hedefinin altı bir kez daha çizildi.

Continue Reading

Genel

KARACABEY BELEDİYESİ’NDEN KADINLARA EĞİTİM VE ÜRETİM DESTEĞİ

Kadınların mesleki gelişimini ve üretime katılımını desteklemek amacıyla hayata geçirilen dikiş kursu, Karacabey’in Dağkadı Mahallesi’nde yoğun ilgi görüyor. Atıl durumdaki eski Sağlık Ocağı lojmanının Belediye tarafından kurs merkezine dönüştürülmesiyle devam eden eğitimleri ziyaret eden Belediye Başkanı Fatih Karabatı, kadınların eğitim yoluyla güçlenmesinin toplumsal kalkınmanın temel unsurlarından biri olduğunu vurgulayarak, bu alandaki desteklerin artarak süreceğini ifade etti.

Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, Dağkadı Mahallesi’nde devam eden dikiş kursunu ziyaret ederek kursiyer kadınlarla bir araya geldi. Kadınların mesleki beceriler kazanarak sosyal ve ekonomik hayata daha aktif katılım sağlamasını amaçlayan kurs, bölge halkı tarafından büyük ilgi görüyor.

Karacabey Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından Dağkadı Mahallesi’nde açılan ve Usta Öğretici Elmas Türk’ün rehberliğinde yürütülen Kadın Bluz Dikimi Modülü kapsamındaki dikiş kursu, Sağlık Müdürlüğü’nün tahsis ettiği eski Sağlık Ocağı lojmanında faaliyet gösteriyor. Uzun süredir atıl durumda bulunan lojman binası, Karacabey Belediyesi tarafından yapılan tadilat ve düzenleme çalışmalarıyla kullanışlı bir kurs merkezine dönüştürüldü.

Kursa, Dağkadı ve Yeşildere Mahalleleri’nden toplam 20 kadın kursiyer katılıyor. Kadınlar burada hem mesleki becerilerini geliştiriyor hem de üretime katılarak özgüvenlerini artırma imkânı buluyor.

Ziyaret sırasında kursiyerlerle yakından ilgilenen Belediye Başkanı Fatih Karabatı, kadınların eğitim almasının ve üretime katılmasının toplumun gelişimi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Karabatı, kadınların hayatın her alanında daha güçlü yer alabilmesi için belediye olarak her türlü desteği vermeye devam edeceklerini ifade etti. Karabatı ayrıca, mahallede yürütülen çalışmalar ve imar planları hakkında da kursiyerlere bilgi verdi.

Gerçekleştirilen ziyarette Başkan Karabatı’ya İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Ali Erbir, Karacabey Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Şaban Vural, başkan yardımcıları ve belediye yetkilileri de eşlik etti. Buluşmada, Halk Eğitimi Merkezi aracılığıyla açılan kursların mahallelerde önemli bir ihtiyacı karşıladığı ve bu tür eğitim faaliyetlerinin artarak devam edeceği vurgulandı.

Dağkadı Mahallesi’nde hayata geçirilen bu örnek çalışma, kamu kurumları ve yerel yönetim iş birliğiyle atıl alanların toplumsal faydaya dönüştürülmesine güzel bir örnek oluştururken, kadınların eğitim yoluyla güçlenmesine de önemli katkı sağlıyor.

Continue Reading

Genel

BAŞKAN KARABATI BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞTU

Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ilçede görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkanlık makamında gerçekleşen buluşmada basının demokrasideki rolüne dikkat çeken Karabatı, 2025 yılı boyunca hayata geçirilen hizmetleri tüm başlıklarıyla değerlendirdi. Karabatı; kültür-sanattan sosyal belediyeciliğe, tarımdan spora, altyapıdan dijital dönüşüme kadar Karacabey’de atılan somut adımları kamuoyuyla paylaştı. Şeffaf, katılımcı ve sahada üreten bir yönetim anlayışı benimsediklerini vurgulayan Başkan Karabatı, “Bu kenti masa başından değil, sahadan yönetiyoruz” mesajını verdi.

Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ilçede görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkanlık makamında gerçekleşen buluşmada Karabatı, hem gazetecilerin özel gününü kutladı hem de 2025 yılına ilişkin kapsamlı bir hizmet ve değerlendirme açıklaması yaptı.

Belediye Özel Kalem Müdürü Mehtap Önler’in de hazır bulunduğu programa; Yörem Radyo TV A.Ş. Sahibi İbrahim Tunalı, Takip Gazetesi İmtiyaz Sahibi Alper Tunalı, Karacabey Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Yasin Keskin ile Sayfa Editörü Rabia Fidan, Yörem Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Sercan Can ve Ulubursa Gazetesi İmtiyaz Sahipleri Uğur Ulu (aynı zamanda Genel Yayın Yönetmeni) ile Ejder Solmaz katıldı.

Gazetecileri samimi bir atmosferde karşılayan Belediye Başkanı Fatih Karabatı, basının demokrasideki yerine dikkat çekerek, “Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlayan, demokrasinin temel taşlarından biri olan çok kıymetli bir görevi yerine getiriyorsunuz. Bizim için sizler, belediyemizin ve Karacabey halkının sesi, gözü ve kulağısınız.” ifadelerini kullandı.

“İnsanı merkeze alan bir belediyecilik anlayışıyla çalışıyoruz”

Toplantının devamında 2025 yılı hizmet ve değerlendirme sunumunu gerçekleştiren Başkan Karabatı, göreve geldikleri ilk günden itibaren şeffaf, katılımcı ve sahada üreten bir yönetim anlayışını benimsediklerini vurguladı.

Karabatı, şu ifadelere yer verdi: “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Karacabey’de insanı merkeze alan, şeffaf, katılımcı ve sahada üreten bir belediyecilik anlayışıyla çalışıyoruz. Geride bıraktığımız bir yıllık süreçte; altyapıdan sosyal yaşama, kültür-sanattan spora, çevreden tarıma kadar ilçemizin her alanında somut, kalıcı ve vatandaşın hayatına dokunan hizmetleri hayata geçirdik.

Kültür, sanat ve sosyal yaşamda yeni bir dönem

Ergün Koç Kültür Merkezi, Karacabey’in sosyal ve kültürel kalbi haline gelmiştir. Merkez bünyesinde hayata geçirdiğimiz Kent Kafe, uygun fiyatları, huzurlu ortamı ve sosyal yapısıyla kısa sürede hemşehrilerimizin buluşma noktası oldu. Aynı zamanda Belediye Meclisi toplantılarımızı da 2025 Mart ayı itibarıyla bu merkezde yaparak, karar alma süreçlerini kentin sosyal yaşamıyla iç içe bir yapıya kavuşturduk.

Kültür Müdürlüğümüz öncülüğünde; tiyatrolar, çocuk oyunları, atölye çalışmaları, sirk ve Bubble Show gibi etkinliklerle özellikle çocuklarımızın ve ailelerimizin hayatına renk kattık. Yarıyıl tatilinde çocuklarımız unutulmaz anılar biriktirdi; bu etkinliklerin önümüzdeki sömestr dönemlerinde de artarak devam edeceğini özellikle vurgulamak isterim.

Sosyal belediyecilik anlayışımızla; Aşevi ve Sevgi Mağazası aracılığıyla ihtiyaç sahibi yüzlerce ailemize ulaştık. Toplu sünnet şölenleriyle çocuklarımızın ve ailelerimizin mutluluğuna ortak olduk. Okullarımıza kitap, sınıf setleri, boya-badana ve bakım destekleri sağladık.

Kadınlarımıza, çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik eğitici kursları sürekli yeniliyor, meslek edindirme ve kişisel gelişim alanlarında yeni imkanlar sunuyoruz.

Ayrıca ücretsiz SolidWorks kursu ile yalnızca gençlerimizi değil, sektörde çalışan bireyleri de kapsayan örnek bir istihdam ve eğitim modeli oluşturduk.

Tarım, üretim ve istihdam odaklı hamleler

Karacabey’in tarım ve hayvancılık potansiyelini daha güçlü hale getirmek amacıyla Üretim ve İşletme Kooperatifimizi kurduk. Bu kooperatifle hedefimiz; planlı, bilimsel ve sürdürülebilir üretim yaparak ürünlerimizi daha geniş pazarlara ulaştırmak ve çiftçimizin ekonomik gücünü artırmaktır.

Zabıta, denetim ve kamu düzeni

Zabıta Müdürlüğümüz; kaldırım işgallerinin önlenmesi, gıda denetimleri, market, fırın ve pastane kontrolleri, fiyat etiketleri, hijyen ve ruhsat denetimleriyle ilçemizde düzen, güven ve halk sağlığını korumak adına 365 gün sahada görev yapmıştır. Tüm yıl boyunca gerçekleştirilen yoğun denetimlerle vatandaşlarımızın sofralarına güvenle oturabilmesi sağlanmıştır.

Temizlik, çevre ve yeşil alanlar

Temizlik İşleri Müdürlüğümüzle Karacabey’i daha temiz, daha düzenli ve yaşanabilir bir ilçe haline getirdik. Sokak temizliğinden çevre düzenlemesine, sokak hayvanlarının refahından hijyen çalışmalarına kadar geniş bir alanda özverili çalışmalar yürütülmektedir.

Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz; Atatürk Kültür Parkı, Yeniköy sahil düzenlemeleri ve mahalle parklarıyla ilçemizin yeşil kimliğini güçlendirmiştir.

Spor, gençlik ve başarı

Gençlik ve Spor İşleri Birimimiz; 7 farklı branşta yaklaşık 800 sporcuya ücretsiz hizmet sunmaktadır. Futbol ve voleybolda play-off ve final mücadeleleri, okçulukta Türkiye finalleri ve okul sporlarındaki başarılar, Karacabey’i sporla anılan bir ilçe haline getirmiştir.

Altyapı, ulaşım ve dijital dönüşüm

2025 yılı boyunca 8 bin 200 ton asfalt kaplama ve 800 ton yama çalışması gerçekleştirdik. 2026 yılında da bu çalışmalar planlı şekilde devam edecektir. Yeniköy sahil düzenlemeleri, bisiklet yolları ve tek yön uygulamalarıyla ulaşımda konforu artırdık.

Yanı sıra Sevgi Yolu’muzu prestij caddesi haline dönüştürerek, modern bir görünüm kazandırdık.

Dijital belediyecilik kapsamında e-ruhsat sistemini hayata geçirerek, vatandaşlarımızın belediyeye gelmeden işlemlerini takip edebilmesini sağladık.

Şeffaf, hesap verebilir ve sahada bir yönetim

Biz bu kenti masa başından değil, sahadan yönetiyoruz. Mahalle mahalle, köy köy gezerek vatandaşımızı dinliyor, taleplere hızlı çözümler üretiyoruz. Çünkü biliyoruz ki; hizmetin adresi halkın kendisidir.

Geleceğe dair sözümüz var Karacabey için hayalimiz büyük. Daha yaşanabilir, daha üretken, daha adil ve daha güçlü bir Karacabey için çalışmaya kararlılıkla devam edeceğiz.

Bu şehir hepimizin. Karacabey’i birlikte büyütecek, birlikte güzelleştireceğiz. Çünkü biz inanıyoruz ki; birlikte çok daha güçlüyüz.

“Karacabey halkının sesi, gözü ve kulağısınız”

Bu noktada siz değerli basın mensuplarının rolünü özellikle vurgulamak istiyorum. Sizler, yalnızca haber aktaran değil; kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlayan, demokrasinin temel taşlarından biri olan çok kıymetli bir görevi yerine getiriyorsunuz. Bizim için sizler, belediyemizin ve Karacabey halkının sesi, gözü ve kulağısınız.

Yapılan her hizmetin, atılan her adımın, alınan her kararın toplumla sağlıklı biçimde buluşmasında basının emeği büyüktür. Şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının en güçlü teminatı da özgür, ilkeli ve sorumluluk sahibi bir basındır. Bu nedenle eleştirilerinizi de, önerilerinizi de her zaman kıymetli buluyor; Karacabey’in gelişimi adına yol gösterici olarak görüyoruz.

Biz, basını sadece haber yapan bir mecra değil; kentin ortak aklını oluşturan, toplumsal hafızayı canlı tutan bir paydaş olarak değerlendiriyoruz. Belediyemizin tüm çalışmalarında kapımız sizlere her zaman açık oldu, bundan sonra da açık olmaya devam edecek. Çünkü biliyoruz ki; iletişim ne kadar güçlü olursa, güven de o kadar sağlam olur.

Bu duygu ve düşüncelerle; gece gündüz demeden, zor şartlar altında, büyük bir sorumluluk bilinciyle görev yapan tüm basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü yürekten kutluyor, meslek hayatlarında başarılar, sağlık ve kolaylıklar diliyorum. Karacabey’i birlikte anlatmaya, birlikte büyütmeye devam edeceğiz.”

Soru-cevapla tamamlandı

Başkan Karabatı’nın değerlendirme konuşmasının ardından toplantı soru-cevap şeklinde devam etti. Gazetecilerin sorularını içtenlikle yanıtlayan Karabatı, Karacabey’in geleceğine yönelik projeler, yatırımlar ve hedefler hakkında da bilgi verdi.

Program sonunda Başkan Karabatı, tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü bir kez daha kutlayarak, sağlık ve başarı dileklerini iletti.

Continue Reading

Trending