Güncel
4 YILLIK ANAOKULU MÜFREDATI BAŞLADI BİLE
Mahiye Morgül
Bu sene anaokulunda çocuğu olanlar farkındalar mı?
Ses temelli ık’laya tıs’laya kekeleye kekeleye çocuklara okuma öğretildi. Kas gelişimleri geriden geldiği için herhalde önümüzdeki seneyi de yazmaya ayırırlar, göreceğiz.
Anlıyorum ki 4 yıllık anaokulu projesi bu sene başladı, halka duyurmadılar bile.
4 yıl okuma yazma, toplama çıkarma, oyun, boyama ile sınırlı bir müfredata geçiyorlar, İngiltere’de gördüğüm buydu. Dört işlemle matematik yani muhakeme problemleri hiç verilmeyecek, iyice içi boşalacak.
Ankara’da pilot okul seçtikleri ilkokullara hani kamyon kamyon oyuncak yığdılar, duvara tırmanma sporu bile koydular, yazmıştım. Biri de benim yanımdaki Kent Koop. ilkokuluydu. Oyuncaklar atıl kaldı, programı başlatamadılar demişti öğretmen arkadaşlarım. Onlar kendi sınıflarında hemen kullanılacak zannettiler. Oysa 6 yaş anaokulu ile başlayan program için geldi onlar.
Sinsice 4 yıllık anaokuluna geçirildik. Sıra sınıf öğretmenliğinin tasfiyesine geldi. Çünkü okuma yazmayı öğreten, zihinsel toplama çıkarmayı da öğreten, yeni anaokulu müfredatını uygulayan ANAOKULU ÖĞRETMENİ yetiştirildi bile.
Korona darbesiyle üzeri örtülen daha çok şey var. İnternetten sertifikalar yağacak.
Örnek işte, basketbolcu Hidayet oğlumuz ABD’de hidayete erdi, basketbol sertifika piyasasını açtı, antrenörlük kursunun dijital paketlerini yaptı, 1 yıl internetten, 2 yıl anlaşmalı özel üniversiteden kurs, sonra 1 yıl da uygulama, eşittir 4 yılda antrenörlük eğitiminin piyasacı modeli. Dünyada ilk bizde diye reklam ediliyor. Sırada diğer futbol alanlarını dijitalleştirmek var.
Bunu dijital paketleri diğer alanlara taşıyın, 4 yıllık anaokulu öğretmeni yetiştirmeye taşıyın, göreceksiniz ki toplam eğitimi yine 4 yıl sürüyor. Fiilen YÖK kapanır, giriş sınavları da kaldırılır, değil mi? Hepsine sıra gelecek.
Siz ey sınıf öğretmenleri, Ankara’da İstanbul’dakiler, Eğitim İş’liler Sen’liler, ilkokul ders kitapları yazmaya sizi suç ortağı edenlerin tuzağına düştünüz, bütün masraflarınızla apaçık ortada kaldınız bile. Siz de yoksunuz artık, Hidayete erenler dönemi geldi. Yani artık sınıf öğretmenliğinin gereği kalmadı, ontolojik nedenle ortadan kalkıyor.
Sevgili sınıf öğretmeni arkadaşlarım,
Apartman komşum 6 yaşındaki Şavşatlı Doruk (bahçemizde davullarla 23 Nisan provası yapıyoruz) Rize’de devlet okulunda ses temelli okuma öğrendi. Mart’a kadar okumayı söktü. Ankara’da özel bir okulun ana sınıfında okuyan tanıdığım bir çocuk da aynı şekilde okumayı söktü. Hem de tıpkı dava açtığımız 1. Sınıf Türkçe kitabındaki gibi onlara ELLE yazdırdılar okuttular, anlamını da çocuğun kendi poposuna vurarak öğrettiler.
Anlıyorum ki 4 yıllık anaokulu projesi bu sene uygulandı ve bunu halka duyurmadılar bile.
4 yıl boyunca okuma yazma, toplama çıkarma, oyun ve boyama ile sınırlı bir müfredata geçiyoruz. İngiltere’de 20 yıl önce gördüğüm buydu. İngiliz çocukları İran’dan gelen çocukların arkasından nal topluyorlardı. Artık bizde de dört işlemle matematik yani muhakeme problemleri hiç verilmeyecek, derslerin içi iyice boşalacak.
Paraya tapanların şirketleri (İlahiyatçı Cemil Kılıç’ın deyimiyle şirk’leri) 2006 yılında Mesleki Yeterlilik Kurumu’nu bunun için kurmuştu. Sertifika piyasasına atılmadık meslek bırakmadılar demeye kalmadan dijital piyasayı kurdular. Drama gibi grupla iletişime dayalı meslekler de biter, evde drama olmaz, Drama kurslarına sertifika yeterliği hazırlayan hocaların kürsüleri de kapanır, geçmiş olsun. Kamera karşısında ders anlatmanın “didaktik” kursları revaçta artık. Dijital sistemin egemen şirk’etleri didaktikçi kızlar arıyor şimdi.
Egemenlik küresel dijital patronlara geçti, Ulusal Egemenlik Bayramı da onların buyurduğu kadar kutlanacaktır, biliyorsunuz. Bizim apartman bahçemiz var, orda kutlayacağız. Açılışta 6 yaşındaki Doruk bize günün anlamı üzerine 1972’nin Türkçe kitabından “23 Nisan geldi, sınıfımızı süsleyeceğiz” parçasını okuyacak. Artık okuma yazmanın 6 yaşında başlatıldığının belgesidir, 4 yıllık anaokulu sistemine geçiş verildi demektir.
Güncel
BİK ANALİTİK’TE YENİ DÖNEM: VERSİYON 2, TEMMUZ AYINDA DEVREYE ALINIYOR
Basın İlan Kurumu tarafından internet haber sitelerinin ziyaretçi trafiğinin ölçümlenmesi amacıyla geliştirilen BİK Analitik sistemi, dijital yayıncılık ekosisteminin değişen dinamikleri ve güncel ihtiyaçlar doğrultusunda güncelleniyor. Yeni versiyon, Temmuz ayı itibarıyla kademeli olarak uygulamaya alınacak.
Basın İlan Kurumu görev alanındaki internet haber sitelerinin ziyaretçi trafiklerini ölçümleyen BİK Analitik sistemi; ziyaretçi davranışları, cihaz çeşitliliği ve erişim kanallarında yaşanan gelişmeler dikkate alınarak yeniden yapılandırıldı.
BİK Analitik Versiyon 2’de ölçümleme yöntemleri; yeni nesil cihaz ve uygulama mimarileri ile güncel izleme ve doğrulama ihtiyaçlarını kapsayacak şekilde revize edilirken, ziyaretçilerin haber okuma davranışlarını ve etkileşim düzeyini yansıtan parametreler ölçümleme kriterlerine dâhil edildi.
Yeni altyapının geliştirme ve test süreçleri, ölçümleme işleyişinde herhangi bir kesintiye yol açılmaması amacıyla mevcut sistemle eşgüdümlü şekilde yürütüldü. Bu kapsamda internet haber siteleri, eş zamanlı olarak Versiyon 2 altyapısı üzerinden de izlenerek sistemin işleyişi değerlendirildi.
Yeni versiyona ilişkin politika belgesi 6 Temmuz 2026 tarihinde yayımlanacak. Geçiş süreci ise yayın kategorileri dikkate alınarak Temmuz ayı boyunca kademeli şekilde yürütülecek. Genel Kategoride yer alan internet haber sitelerinde Versiyon 2 ölçümleri 10 Temmuz’dan itibaren esas alınmaya başlanacak olup, diğer Kategorilerdeki geçişlerin ise ay sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.
Teknik yönlendirmeler, uygulanacak işlemler ve geçiş takvimine ilişkin internet haber sitelerine ayrıca yazılı bildirim yapılacak.
Güncel
6 BELDEDE ARA SEÇİM HEYECANI TAMAMLANDI
Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) kararıyla belde statüsü kazanan 6 yerleşim yerinde haftasonu gerçekleştirilen belediye başkanlığı ara seçimlerinde oy verme işlemleri tamamlandı. Resmi olmayan sonuçlara göre, sandıktan Cumhur İttifakı ezici bir üstünlükle çıktı. 6 beldenin 5’inde Cumhur İttifakı adayları ipi göğüslerken, 1 beldede ise ana muhalefet CHP kazandı.
AK Parti 4, MHP 1 beldede seçimi kazandı
Seçim sonuçlarına göre AK Parti, yarışa girdiği 5 beldenin 4’ünde belediye başkanlığını kazandı. Tokat’ın Almus ilçesine bağlı Bağtaşı beldesinde yüzde 94,5 gibi rekor bir oyla AK Parti adayı kazanırken; Reşadiye ilçesine bağlı Yolüstü beldesinde Mustafa Altın yüzde 82 oyla, Nevşehir Ürgüp Mustafapaşa beldesinde Mustafa Özer yüzde 52 oyla zafer elde etti. Gümüşhane Merkez’e bağlı Tekke beldesinde ise Cumhur İttifakı’nın ortak adayı Kemalettin Demirkıran yüzde 65 oy alarak belediye başkanı seçildi. Seçimin ardından Demirkıran’ın, CHP’li rakibi ve aynı zamanda akrabası olan Barış Demirkıran ile kucaklaşarak tebrikleri kabul etmesi, seçim gününün en güzel dostluk karesi oldu. Cumhur İttifakı ortaklarından MHP ise Tokat Yeşilyurt’a bağlı Kuşçu beldesinde adayıyla yüzde 60 oy alarak belediye başkanlığını kazandı.
Çevrecik’te yarışı CHP göğüsledi
Tokat’ın Reşadiye ilçesine bağlı Çevrecik beldesinde ise nefes kesen bir yarış yaşandı. 7 sandıkta yapılan sayım sonuçlarına göre Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 877 oy alarak seçimi birinci sırada tamamladı. AK Parti ise bu beldede oyunu 5 kat artırarak yüzde 48’e ulaştırmasına rağmen 803 oyda kalarak yarışı ikinci sırada bitirdi.
Ankara’dan ilk değerlendirmeler: “Milletimizin teveccühü sürüyor”
Seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından hükümet kanadından peş peşe açıklamalar geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Güvenini bir kez daha gösteren aziz milletimize şükranlarımızı sunarız” diyerek kazanan başkanları tebrik etti.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sonuçların Cumhur İttifakı’nın milletin yüksek takdirinin adresi olmaya devam ettiğini gösterdiğini vurgularken; AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala ve Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz da elde edilen yüksek oy oranlarının, AK Parti’nin hizmet siyasetine olan güvenin katlanarak arttığının en net göstergesi olduğunu ifade ettiler. İlçe seçim kurullarının kesinleştirme işlemlerinin ardından resmi sonuçların YSK tarafından önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.
Güncel
MATLI: “DAYANIŞMA KÜLTÜRÜMÜZ EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ”
Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda birlik, paylaşma ve toplumsal dayanışma vurgusu yaptı.
Kurban Bayramı’nın sadece dini bir vecibenin yerine getirildiği değil, aynı zamanda yardımlaşma, kardeşlik ve gönül birliğinin güç kazandığı özel zamanlar olduğunu ifade eden Başkan Özer Matlı, mesajında şunları kaydetti:
“Manevi dünyamızın en özel, en müstesna günlerinden biri olan Kurban Bayramı’na bir kez daha kavuşmanın huzurunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Millet olarak bizi bir arada tutan en güçlü bağların başında paylaşma kültürümüz ve dayanışma ruhumuz gelmektedir. Kurban Bayramı da kırgınlıkların geride bırakıldığı, sevincin paylaşıldığı, ihtiyaç sahiplerinin gözetildiği çok özel bir manevi iklim sunmaktadır.
Bayramların özünde yer alan birlik ve beraberlik anlayışını hayatın her alanında yaşatabilmek geleceğe bırakacağımız en değerli toplumsal miraslardan biridir. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece, ülke olarak aşamayacağımız hiçbir engel, ulaşamayacağımız hiçbir hedef yoktur. İş dünyası olarak bizler de bu dayanışma ruhundan aldığımız güçle, ülkemizin refahı ve geleceği için üretmeye, çalışmaya ve istihdam sağlamaya kararlılıkla devam edeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta üyelerimiz ve hemşehrilerimiz olmak üzere, tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. Bayramın evlerimize huzur, sofralarımıza bereket, ülkemize ve tüm insanlığa barış ve esenlik getirmesini temenni ediyorum.”
-
Bursa Bölge7 yıl agoKaracabey’de cinayet: 1 ölü
-
Genel3 yıl agoKARACABEYLİ DUAYEN SANATÇI SEVENLERİNİ ÜZDÜ
-
Genel1 yıl agoKARACABEY BELEDİYESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ
-
Bursa Bölge7 yıl agoRABBİMİZ BİZDEN NELER İSTİYOR
-
Güncel2 yıl agoİYİ VE KÖTÜ AHLAK
-
Güncel7 yıl agoARAPÇA’DA “VAV” HARFİ
-
Güncel4 yıl agoHAKİM VE SAVCILARA ANLAMLI VEDA
-
Ekonomi6 yıl agoSütaş’tan “Tereyağı” açıklaması




Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login