Genel
30 AĞUSTOS BÜYÜK TAARRUZ
Hayrettin Bulut
Kıymetli okurlarım. Bu yazımda şanlı tarihimizin, şanlı ordumuzun ve aziz milletimizin kahramanca savaşıp kazandığı Büyük Taarruz’dan bahsedeceğim.
Sevgili yurttaşlar;
Başta Cumhuriyetimizin yılmaz bekçisi kadınlarımız ve kıymetli beyefendiler, Gazi Mustafa Kemal’in Gençliğe Hitabesi’nde seslendiği gibi; “Ey Türk gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. İstikbalde dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dâhilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bu ülkeyi bizler kurduk onu yaşatacak sizlersiniz.”
İşte tam 99 yıl önce bu dahili harici düşmanlar Gazi Mustafa Kemal’in Büyük Taarruz emriyle Anadolu’dan sökülüp atılmıştır. Sıcak bir Ağustos gecesinde Akşehir’den Afyon’a, İnönü’den Sakarya’ya akın akın akan ordularımız, 26 Ağustos 1922’de başlayan ve 30 Ağustos 1922 gününe kadar 5 gün 5 gece devam eden Büyük Taarruz’la Türk ordusunun kesin zaferi ile tarihe geçmiştir.
Hattı Müdafaa Yoktur Sathı Müdafaa Vardır.
30 Ağustos, zaferle taçlandırılmıştır. Zafer Bayramı’mız, 1924 yılından bu yana Türk milleti tarafından büyük bir coşku içerisinde kutlanmaktadır.
Şu içinde bulunduğumuz son birkaç yılda milli bayramları pasifize etmek isteyenlere inat buradayız, kararlılıkla da burada olacağız. İnanın ki milli bayramları kutlamayanlar, bir gün gelir bayram kutlayacak ülke bulamazlar.
Atalarımızdan aldığımız güçle, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş uygarlık yolunda kararlı bir şekilde ilerlemek ve ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmak için birlik ve beraberlik içerisinde var gücümüzle çalışacağız.
En hakiki mürşit ilimdir.
Açtığın yolda kurduğun ülküde hiç durmadan yürüyeceğimize and içeriz.
Anadolu’da yakılan yurt ateşi tüm yurdu sarıp milli mücadeleyi başlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kuruluşumuzda ve kurtuluşumuzda emeği geçen, bu uğurda canını, malını ortaya koyan tüm şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhunuz şad olsun aziz şehitlerim.
Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
Aziz yurttaşlar, 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız bir kez daha kutlu olsun.
Genel
BAŞKAN KARABATI’DAN 10 KASIM MESAJI
Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, 10 Kasım dolayısıyla yayımladığı mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleriyle, ilkeleriyle ve mirasıyla her daim yol gösterici olmaya devam ettiğini vurguladı. Karabatı, “Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan yürüyeceğiz.” dedi.
Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 87. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Karabatı, mesajında Atatürk’ün fikirlerinin, ilkelerinin ve bıraktığı mirasın her daim yol gösterici olacağını vurguladı.
Başkan Karabatı mesajında; “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 87. yılında saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Aziz milletimizin tüm fertleriyle topyekûn bir mücadele verdiği Kurtuluş Savaşı’nı zaferle taçlandıran, milletinden aldığı güçle büyük başarılara imza atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, dünya tarihinde saygın bir yer edinmiştir. O’nun ileri görüşlülüğü, kararlılığı ve milletiyle kurduğu güçlü bağ, bugün dahi bizlere rehberlik etmektedir.” ifadelerine yer verdi.
Karabatı, Atatürk’ün sadece bir asker ya da devlet adamı değil, aynı zamanda bir aydınlanma önderi olduğunu belirterek, “O’nun en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatmak, bizlere düşen en büyük sorumluluktur. Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık yolunda ilerlemek, gençlerimize bilimle, sanatla ve ahlakla dolu bir gelecek bırakmak en temel görevimizdir.” dedi.
Belediye Başkanı Karabatı, 10 Kasım’ın bir yas günü olmanın ötesinde, Atatürk’ün bıraktığı mirası anlama ve geleceğe taşıma günü olduğunu da ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı: “Karacabey olarak, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan yürüyeceğiz. Atamızı, vefatının 87. yılında bir kez daha sevgiyle, özlemle ve minnetle anıyor; aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum. Ayrıca, vatanımız uğruna fedakarca şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle, minnetle yad ediyorum.”
Genel
BURSALI GENÇLER, ATA’NIN HUZURUNA ÇIKTI
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bütün ümidim gençliktedir” ifadesinde vurguladığı gibi Cumhuriyet’in bekçileri olan gençler, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi öncülüğünde Anıtkabir’i ziyaret etti.
Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından Büyükşehir Belediyesi katkıları ile düzenlenen organizasyonla Bursa’da bir araya gelen yaklaşık 300 genç, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 87. yıl dönümünde Anıtkabir’i ziyaret etti. Gece saatlerinde buluşarak yaklaşık 6 otobüsle Ankara’ya doğru yola çıkan gençler, keyifli bir yolculuğun ardından Anıtkabir’e vardı. Gruplar halinde Ata’nın huzuruna varan Bursalı gençler, müze kısmını da gezerek Atatürk’ün şahsi eşyalarını gördü. “Ey Türk gençliği!” hitabının sorumluluğunu omuzlarında taşıyan gençler, Atalarının huzurunda Cumhuriyet’e, ilke ve devrimlere sahip çıkma kararlılıklarını bir kez daha gösterdi. ‘Gelecek bizim ellerimizde, Cumhuriyet bizim sorumluluğumuzda’ mesajı veren gençler, ziyaret sonunda toplu fotoğraf çektirdi.
Gençlerle birlikte Anıtkabir’i ziyaret eden Bursa Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Aksoy, gençlerin Cumhuriyet’in en güçlü teminatı olduğunu vurguladı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyet’i gençliğe emanet ettiğini hatırlatan Aksoy, “Emanete sahip çıkan yüzlerce genci bir arada görmek gurur verici. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, Atatürk’ün aklın ve bilimin ışığında gösterdiği yolda ilerleyen gençlerle geleceğe umutla bakıyoruz” dedi.
Genel
KARACABEY’DE KARADENİZ RÜZGÂRI ESTİ!
Karacabey Belediyesi’nin destekleriyle, Karacabey Karadenizliler Derneği tarafından düzenlenen 1. Hamsi Festivali, Atatürk Kültür Parkı’nda binlerce vatandaşın katılımıyla renkli görüntülere sahne oldu. İki gün süren festivalde; Karadeniz’in sevilen sanatçıları, yöresel tatlar, horonlar ve coşkulu kalabalık bir araya geldi. Festivalin en özel anlarından biri ise Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı ile milletvekillerinin vatandaşlarla birlikte horon oynaması oldu. Başkan Karabatı, “Her kültürün Karacabey’de bir yeri var. Kültürlerin buluştuğu bir Karacabey inşa ediyoruz.” sözleriyle birlik ve kardeşlik mesajı verdi.
Karacabey Belediyesi’nin destekleriyle, Karacabey Karadenizliler Derneği tarafından düzenlenen 1. Hamsi Festivali, hafta sonu Atatürk Kültür Parkı’nda binlerce vatandaşın katılımıyla büyük bir coşku içerisinde gerçekleştirildi. İki gün süren festival boyunca hem sahne performansları hem de yöresel lezzetler Karacabeylilere unutulmaz anlar yaşattı.

Sunuculuğunu Filiz Yıldırım’ın yaptığı festivalde, Karadeniz müziğinin efsane isimlerinden Davut Güloğlu, sahne performansıyla adeta Karadeniz rüzgârı estirdi. Ayrıca Gizem Kara, Filiz Karadeniz, Hikmet Cüre, Ersin Akpınar, Kerim Çakır, Cihan Genç ve Genç Kardeşler Horon Ekibi ile Ali Alkurt, Karadeniz ezgileriyle hem ruhu hem de coşkuyu doruğa taşıdı.
Festivalin ilk günü, “Kuymak Adam” eşliğinde yapılan kuymak ikramıyla başladı. Karadeniz’in vazgeçilmez lezzeti kuymak, vatandaşlardan büyük beğeni toplarken uzun kuyruklar oluştu. Karacabeyliler, sıcak kuymak eşliğinde müzik, dans ve eğlence dolu anların tadını çıkardı.

İlk günün ilerleyen saatlerinde Karacabey Belediyesi Ritim Grubu ve Karacabey Musiki Derneği de sahne alarak, festivalin coşkusuna farklı bir renk kattı.
İkinci gün ise festival alanını dolduran vatandaşlara taze hamsi ikramı yapıldı. Mangallarda kızartılan mis gibi hamsiler, alanda uzun süre tüten kokusuyla Karacabey’de Karadeniz havası estirdi.

Festivale; Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, siyasi partilerin ilçe başkan ve yöneticileri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Renkli görüntülere sahne olan festivalde ayrıca, Belediye Başkanı Fatih Karabatı, AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç ve AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Gültekin Saygısever ile birlikte horon oynayarak Karadeniz coşkusuna ortak oldu. Alanı dolduran vatandaşlar, Belediye Başkanı Karabatı’yı alkışlarla destekledi.

Başkan Karabatı: “Kültürlerin buluştuğu bir Karacabey inşa ediyoruz”
Festivalle ilgili değerlendirmelerde bulunan Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, etkinliğin yalnızca bir eğlence organizasyonu değil, aynı zamanda Karacabey’in sahip olduğu kültürel zenginliğin ve kardeşlik bağlarının güçlü bir göstergesi olduğunu vurguladı. Başkan Karabatı, “Karacabey; Anadolu’nun dört bir yanından gelen insanların dostlukla, sevgiyle ve dayanışmayla yaşadığı, tüm renkleriyle bir mozaik oluşturan özel bir şehir. Biz bu şehirde, her kültürün kendine özgü değerini yaşatmayı, gelecek nesillere aktarmayı çok önemsiyoruz. Bugün burada Karadeniz’in coşkusunu, müziğini, horonunu ve lezzetini doyasıya yaşadık. Hep birlikte aynı heyecanın, aynı enerjinin etrafında kenetlendik. Bu güzel atmosferin oluşmasında emeği geçen Zeki Baştan başkanlığındaki Karacabey Karadenizliler Derneği yönetimine, sahne alan tüm sanatçılarımıza, katkı sunan belediye ekiplerimize ve etkinliğe gönülden katılan tüm hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.
Başkan Karabatı ayrıca, benzer kültürel etkinliklerin ilçede geleneksel hale getirilmesi için çalışmaların süreceğini belirterek, “Her kültürün Karacabey’de bir yeri var. Biz bu topraklarda birlik, kardeşlik ve dayanışma içinde yaşamaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Karadenizlilerden Başkan Karabatı’ya teşekkür
Karacabey Karadenizliler Derneği Başkanı Zeki Baştan, festivalin gerçekleşmesinde emeği bulunan herkese teşekkür ederek şunları söyledi: “Bu güzel etkinlik, Karacabey’deki Karadenizli hemşehrilerimiz başta olmak üzere, tüm vatandaşlarımızı aynı coşku ve kardeşlik duygusu etrafında bir araya getirdi. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde bizlere her türlü desteği sağlayan Karacabey Belediye Başkanımız Sayın Fatih Karabatı’ya, gece gündüz demeden özveriyle çalışan belediye ekiplerine, sponsorlarımıza ve emeği geçen herkese şahsım ve derneğimiz adına en içten teşekkürlerimi sunuyorum.”
Zeki Baştan ayrıca, festivalin ilçeye kattığı kültürel renkliliğe dikkat çekerek, “Bizim amacımız, Karadeniz’in samimiyetini, sıcaklığını ve birlik ruhunu bu topraklarda yaşatmak. Karacabey, farklı kültürlerin buluştuğu bir mozaik. Bu tür etkinliklerle hem dayanışmamız artıyor hem de gelecek nesillerimize kültürümüzü tanıtma fırsatı buluyoruz. Önümüzdeki yıllarda da Belediyemizin desteğiyle bu festivali geleneksel hale getirerek daha da büyütmeyi hedefliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Karacabey’de ilk kez düzenlenen Hamsi Festivali, müzik, dans, lezzet ve kardeşliğin bir arada yaşandığı unutulmaz bir hafta sonu olarak hafızalara kazındı.




-
Bursa Bölge6 yıl agoKaracabey’de cinayet: 1 ölü
-
Genel11 ay agoKARACABEY BELEDİYESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ
-
Bursa Bölge11 ay agoKARACABEY AK PARTİ BURSA’DA YER BULAMADI
-
Ekonomi6 yıl agoSütaş’tan “Tereyağı” açıklaması
-
Bursa Bölge6 yıl agoRABBİMİZ BİZDEN NELER İSTİYOR
-
Bursa Bölge6 yıl ago“Türkiye, Doğu Türkistan’a sahip çıkmalıdır”
-
Güncel2 yıl agoİYİ VE KÖTÜ AHLAK
-
Genel2 yıl agoKARACABEYLİ DUAYEN SANATÇI SEVENLERİNİ ÜZDÜ




Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login