Connect with us

Bursa Bölge

“3 KASIM 2024 PAZAR GÜNÜ KAPALI NÜFUS SAYIMI İSTİYORUZ”

İYİ Parti Bursa İl Başkanı İsmail Kaya, 3 Kasım Pazar günü kapalı nüfus sayımı yapılması için çağrıda bulundu. Mülteci sorununun Türkiye’nin en büyük milli güvenlik sorunu olduğunu vurgulayan Kaya, hükümetin yanlış göçmen politikaları sebebiyle Türk milletinin bugünü ve istikbaline doğrudan tesir eden bir beka sorunu ile karşı karşıya bulunduğunu söyledi.

İYİ Parti İl Başkanı İsmail Kaya, “Türk milli kimliği ve Türkiye Cumhuriyeti varoluşsal bir tehditle karşı karşıyadır. Sığınmacı ve kaçaklar konusunda bugüne kadar hamaset ve popülizm değil icraat üretme misyonuyla hareket eden İYİ Parti, Milli Göç Doktrini’ni tamamlayan ve Türkiye’de planlı geri dönüş önerilerini ortaya koyan tek siyasi partidir. İYİ Parti dün olduğu gibi bugün de yalnızca Türk milletinin menfaatlerini esas alarak hukuki zeminde ve somut bir adımla harekete geçmiş bulunmaktadır. Yabancı ve sığınmacılara verilen vatandaşlıkların iptali için açılan davalar, Türkiye’nin güvenliği, demografik yapısının korunması ve geleceği açısından büyük bir adımdır.” dedi.

“Sokağa hakim olamayan devlete hakim olamaz”

Tüm bu sorunlar göz önüne alındığında sokağa çıkma yasaklı nüfus sayımının bir seçenek değil mecburiyet olduğuna dikkat çeken Kaya, sözlerini şöyle tamamladı: “Devamında ise sorunun büyüklüğünün tespiti açısından kapalı nüfus sayımı şarttır. Geçtiğimiz günlerde Genel Başkanımız Sayın Müsavat Dervişoğlu, Danıştay’a giderek kanunsuz olarak vatandaşlık verilen mültecilerin vatandaşlıklarının iptali konusunda dilekçe vermiş, akabinde de grup toplantısında tarih vererek 3 Kasım 2024 Pazar günü Kapalı Nüfus Sayımı yapılmasını işaret etmişti.

Sayıları konusunda kendi içinizde bile yaşadığınız tutarsızlık tehlikenin boyutunu göstermek açısından yeterlidir. Sağlık Bakanlığı bir yılda 780 bin Suriyeli bebek doğduğunu söylüyor. Bu rakam kaçaklarla her yıl 1 milyon Suriyeli yeni nüfus demektir ve kabul edilebilir bir durum değildir. Gerçek sayıları, suça karışma oranları nedir? Sözde kayıtlı oldukları şehirlerde yaşadıklarından emin misiniz? Varlıkları, rakamlar ile belirlenemeyen kaçaklar her geçen gün milletimiz ve devletimiz için büyük bir tehlike oluşturmaktadır. Bu kadar kaçak ve suçlunun elini kolunu sallaya sallaya gezdiği memlekette kapalı yani sokağa çıkma yasaklı nüfus sayımı bir seçenek değil, bir mecburiyettir. Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi, ülkemizde adil ve güvenilir bir nüfus sayımının yapılması elzemdir.”

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Bursa Bölge

ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NDE BASIN ÇALIŞANLARINA ÖZEL AYRICALIKLAR

Basın İlan Kurumu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde basın sektörüne yönelik önemli bir desteği hayata geçirdi. Türkiye Sigorta A.Ş. ile yürütülen iş birliği kapsamında basın çalışanları çok sayıda sigorta ürününe yüksek oranlı indirimlerle sahip olabilecek.

Basın sektörü adına kalıcı ve sahada karşılığı olan kazanımlar üretmeyi hedefleyen Basın İlan Kurumu, bu doğrultuda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Türkiye Sigorta A.Ş. ile iş birliğine gitti. Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Abdulkadir Çay ile Türkiye Sigorta A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Taha Çakmak’ın görüşmeleri neticesinde hayata geçirilen çalışma, basın çalışanlarının sigorta alanındaki desteklerden avantajlı bir şekilde faydalanmasını amaçlıyor.

ş birliği kapsamında Basın İlan Kurumu’na akredite gazete, dergi ve internet haber sitelerinde istihdam edilenler ve birinci derece yakınları, Türkiye Sigorta A.Ş. tarafından sunulan sigorta ürünlerinden indirimli olarak yararlanabilecek. Basına yönelik destekler; kasko, konut, ferdi kaza, sağlık ve seyahat sigortaları başta olmak üzere geniş bir yelpazeyi kapsıyor.

Bu çerçevede konut sigortasında yüzde 60, ferdi kaza sigortasında yüzde 40, kasko sigortasında yüzde 25 indirim uygulanırken; tamamlayıcı sağlık, özel sağlık, seyahat sağlık ve riskli hastalıklar sigortalarında ise yüzde 20 ila yüzde 25 arasında değişen avantajlar basın camiasının kullanımına sunuldu.

Sigorta işlemlerinde 12 taksitte ödeme kolaylığı da sağlanırken, sağlık, ferdi kaza ve hayat sigortası poliçeleri için ödenen primlerin toplamı, brüt ücretin yüzde 15’ini ve yıllık asgari ücret tutarını aşmamak kaydıyla vergi matrahından düşülebilecek.

Kampanyadan faydalanabilmek için; Kasko, Ferdi Kaza ve Konut poliçeleri için gm_policeler@turkiyesigorta.com.tr mail adresi üzerinden; Sağlık Sigortaları içinse, saglikgmpoliceler@turkiyesigorta.com.tr mail adresi üzerinden başvurulması gerekmektedir.

“Sahada karşılığı olan uygulamaları sürdüreceğiz”

Basın çalışanlarının yalnızca mesleki şartlarının değil, yaşamlarını doğrudan etkileyen alanlarda da desteklenmesini önemsediklerini belirten Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Abdulkadir Çay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle hayata geçirilen iş birliğinin basın adına somut ve anlamlı bir kazanım olduğuna dikkat çekti.

Çay, basın mesleğinin yalnızca mesai saatleriyle sınırlı olmayan bir sorumluluk alanı taşıdığına işaret ederek, “Bu gerçeklik, gece gündüz demeden, zorlu koşullarda kamuoyunu bilgilendirme sorumluluğunu yerine getiren basın emekçilerinin sosyal güvence ihtiyaçlarını da doğrudan etkilemektedir. Kurum olarak, basın camiasının günlük yaşamına temas eden, sahada karşılığı olan ve kalıcı nitelik taşıyan destekleri artırarak sürdürme kararlılığındayız” ifadelerini kullandı.

Continue Reading

Bursa Bölge

ERDEM’ DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Erdem mesajında şu ifadelere yer verdi:

Basın; demokrasimizin temel taşlarından biri, halkın sesi ve vicdanıdır.

Haberlerimizi tarafsızlık ve şeffaflık ilkeleriyle kamuoyuna aktaran, kentimizin gelişimine katkı sunan başta yerel basınımız olmak üzere tüm basın emekçilerinin her zaman yanındayız.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına büyük bir özveriyle görev yapan gazetecilerimize teşekkür ediyor; mesleklerini onurla sürdüren tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.

Continue Reading

Bursa Bölge

BOZBEY: BU TÜR OLAYLARIN BİZLERİ YILDIRMASI MÜMKÜN DEĞİL

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, son yaşanan provokasyonun kendisini yıldıramayacağını belirterek, “27 yıldır hemşehrilerimizin yanında dik durduk. Sorunlarını kendimize dert edindik. Bu olaylar tam tersine bizi daha fazla hizmet etmeye, hizmetlerimizi vatandaşa götürmeye teşvik eder” dedi.

‘Başkan Bozbey Burada’ projesi kapsamında yılın ilk ziyaretini Yıldırım ilçesi Değirmenönü Mahallesi’ne yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, gün boyunca Yıldırım Kaymakamı Metin Esen’i, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ı, muhtarları, Yıldırım Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Oto Sanatkarları Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’ni ziyaret ederek talep, beklenti ve önerileri dinledi. Ziyaretlerin ardından Başkan Mustafa Bozbey, Değirmenönü Mahallesi Semt Pazarı Alanı’nda vatandaşlarla buluştu.

Başkan Mustafa Bozbey, görüşmelerin ardından CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, belediye başkanları, ilçe başkanları, meclis üyeleri ve Büyükşehir Belediyesi yöneticileriyle birlikte açıklamalarda bulundu.

“İnsanlık dışına çıkan kişileri tasvip etmiyorum”

‘Başkan Bozbey Burada’ projesi kapsamında güne güzel başladıklarını, yaptıkları ziyaretlerde bölgede yapılacak hizmetleri, ilçenin geleceğini, esnafın durumunu, muhtarların sorunlarını ve çözüm önerilerini konuştuklarını anlatan Başkan Mustafa Bozbey, halkla bir araya geldikleri sırada menfur bir saldırıyla karşı karşıya kaldıklarını hatırlattı. Bu tür olayların kendisini asla yıldıramayacağını vurgulayan Başkan Mustafa Bozbey, “Muhtarımız ve hemşehrilerimiz çok üzüldü, farkındayım. Ben de üzülüyorum. Ancak herkes bilsin ki Bursalıların her biri bizim için kıymetlidir. Hiçbir hemşehrimizin böyle bir olaya tanık olmasını istemem. İnsan olan herkes birbirine sarılır. Varsa sıkıntısı, eleştirisi dile getirebilir. Ancak fiziki müdahaleye gelince bu insanlık dışına çıkmak demektir. Bu kişileri tasvip etmiyorum. Onların bir daha böyle bir duruma gelmesine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

“27 yıldır hemşehrilerimizin yanında dik durduk”

Bilgileri emniyetle paylaştıklarını ve görüştüklerini anlatan Başkan Mustafa Bozbey, “Buradan sonra hastaneye gideceğiz. Bende bir şey yok ama tetkik yapılacak. Darbeden kaynaklı sağ tarafta bir şey var. 20 sene Nilüfer’de, 2 seneye yakın da Büyükşehir Belediyesi’nde yöneticilik yapıyorum. Aradaki 5 senede durmadan halkımızla pazarda, çarşıda, kahvede sürekli beraber olduk. Toplamda 27 yıldır hemşehrilerimizin yanında dik durduk. Sorunlarını kendimize dert edindik. Çözüm konusunda proje ürettik. Bizi bu tür olayların yıldırması mümkün değil. Tam tersine bizi daha fazla hizmet etmeye, hizmetlerimizi vatandaşa götürmeye teşvik eder” dedi.

“Biz hemşehrilerimizi seviyoruz”

Bursalılarla birlikte mahallelerin ve 17 ilçenin sorunlarını bir bir çözmeye devam edeceklerinin altını çizen Başkan Mustafa Bozbey, “Bursa’nın makus talihini değiştiren ve dönüştüren bir anlayışı ortaya koymaya devam edeceğiz. Arayan ve soran genel başkanlarımıza, milletvekillerimize, siyasi partilerimize, belediye başkanlarımıza, valimize, emniyet müdürümüze ve dostlarımıza teşekkür ediyorum. Hizmetlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Yakın zamanda yine bu alanda olacağız. Biz halkımızla kucaklaşmaya geldik. Kamu görevi esnasında bu tür olayla karşılaşmak bireysel de olsa son derece kötüdür ve kabul edilebilir değildir. Hemşehrilerimizi seviyoruz. Halkımıza hizmet etmek bizim için bir nevi ibadettir” diye konuştu.

CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, CHP Yıldırım İlçe Başkanı Ahmet Keskin ve CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin de söz alarak saldırı girişimini kınayarak Başkan Mustafa Bozbey’e geçmiş olsun dileklerini iletti.

Continue Reading

Trending