Bursa Bölge
128 milyar afişi tekrar yerine asıldı
Cumhuriyet Halk Partisi Mudanya İlçe Başkanlığı tarafından billboardlara asıldıktan sonra akşam saatlerinde Savcılık kararıyla indirilen, “128 Milyar Dolar Nerede?” sorusunun yer aldığı afiş, CHP İl Başkanı İsmet Karaca’nın Bursa milletvekilleriyle birlikte yaptığı basın açıklamasının ardından yeniden yerine asıldı.
CHP İl Başkanı İsmet Karaca, afişin indirildiği Mudanya-Güzelyalı kavşağında; CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık ve Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Orhan Sarıbal, Erkan Aydın ve Yüksel Özkan’ın yanı sıra 17 ilçe başkanı, belediye meclisi üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları üyelerinin de katıldığı basın açıklaması yaptı. CHP Karacabey İlçe Başkanı Gönül Avil ve yönetiminin de hazır bulunduğu açıklamanın hemen başında, “128 Milyar Dolar Nerede” yazılı afiş yeniden billboarda asıldı.
İl Başkanı İsmet Karaca’nın, afişi yerine astıktan sonra yaptığı açıklamadan satır başları şöyle: “İndirilen afişimizi tekrar astık. Uzun zamandır tüm CHP kadroları soru soruyor, 128 milyar dolar nerede? Bu ülkede pazardan atılan sebzeyle geçimini sağlayan insanlar varken, kısa çalışma ödeneği vermez duruma düşmüşken, tüyü bitmemiş yetimin hakkını hesabını sormak bizlerin en birinci görevi. Biz 128 milyar dolar nerede dedikçe yetkililer rahatsızlık duyuyorlar. Biz soruları sorduk, birileri bundan rahatsızlık duyuyor.”
“CHP’li belediyelerin afişlerle ilgisi yok. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu örgütlere talimat gönderdi. Ben de gelen talimatı ilçe başkanlıklarına gönderdim. Bursa’nın tamamında billboardlara çıkacağız. Aynı billdboardu yasa gereğiyle, parasını veren herkes kullanıyor. AKP de kullandı. İlçe başkanımız başvurusunu yaptı makbuzu var. 1 hafta bizim. Cuma akşam saatlerinde billboardlara çıkan afiş, AKP Mudanya ilçe başkanının şikayetiyle jet hızıyla sökülüyor. Bu afiş kalsaydı birkaç bin yurttaşımız görecekti ama sayelerinde bütün Türkiye gördü. Dünya gündemine girdi. 128 milyar dolar nerede?”

“AKP İlçe Başkanı covid ve evde yatıyor. Nasıl yapmış şikayeti?”
“Afiş söküldükten kısa bir süre sonra ilçe başkanlarımız, Bursa’da bulunan 4 milletvekilimiz ve hukukçu arkadaşlarımızla ilçe Emniyet Müdürlüğü’ne gittik. Afiş indirme kararının örneğinin verilmesini istedik. Kolluk güçleri yapacakları bir şey olmadığını belirterek Savcılığa gitmemizi istedi. Savcıya ulaşamadık. Dört milletvekili, il başkanı, ilçe başkanları, nöbetçi savcıya ulaşamıyoruz. Adliyeye gittik. Mudanya Adliyesi kapalı. Gece boyunca savcıya ulaşamadık. Ertesi gün gittik gördük ki, Mudanya AKP ilçe başkanı şikayet etmiş. AKP ilçe başkanı Covid-19 pozitif olmuş. Allah şifa versin. Eğer Covid 19 iken sokağa çıktıysa, hakkında işlem yapılması gerekiyor. Eğer kendi savcıya gitmediyse, nasıl şikayet etti. Dosyada vekalet yok. Biz de HSYK’ya suç duyurusunda bulunuyoruz. Dosyada bütün ayrıntılar var. Bu ülkede yaşıyorsak hepimiz eşit haklara sahibiz. Eğer koronalıyken sokağa çıktıysa, işlem yapılması gerekiyor. Eğer çıkmadıysa, Savcılığa bu şikayetin nasıl yapıldığının açıklanması gerekiyor. Telefon kayıtlarının dosyada bulunmasını istedik. Hukuk kırıntısı varsa bu konu açıklığa kavuşacak. Cumartesi günü Mudanya da adalet tatile çıkmıştır.”
“Biz zorbalık peşinde değiliz. Bu ülke bizim. Kanunlara aykırı işlerin arayışı içinde de değiliz. Biz demokratik haklarımızı arıyoruz. Bunu Türkiye’ye göstermek istiyoruz. 128 milyar dolar nerede? Bunu kim buharlaştırdı. Tekrar kaldırılırsa itirazımızı yine yapacağız. Parası ödendi, bir hafta bu billboard bizim.”
Bursa Bölge
BTSO’DA MATLI DÖNEMİ BAŞLADI
Karacabeyli iş insanı Özer Matlı, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. Matlı’nın başkanlığındaki yeni yönetim kurulu ve meclis divanı da belli oldu.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda (BTSO) gerçekleştirilen başkanlık seçiminde Matlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Karacabeyli iş insanı Özer Matlı, Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçildi. Mevcut başkan İbrahim Burkay ile yarışan Matlı, yapılan oylamada 82 oy alarak BTSO’nun yeni başkanı oldu.
Bursa iş dünyasının yakından takip ettiği seçim süreci, 1 Ekim’de gerçekleştirilen meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimlerinin ardından tamamlandı. Yeni dönemin yönetimini belirlemek üzere 8 Ekim’de yapılan başkanlık seçiminde Özer Matlı ile İbrahim Burkay’ın listeleri yarıştı. Oylama sonucunda Matlı 82 oy alırken, Burkay 74 oyda kaldı. İki oy ise geçersiz sayıldı.
Yeni yönetim kurulu belli oldu
Başkanlık seçiminin ardından Özer Matlı başkanlığında görev yapacak yönetim kurulu üyeleri de netleşti. BTSO’nun yeni dönem yönetiminde asil ve yedek üyeler şu isimlerden oluştu:
Yönetim Kurulu Başkanı: Özer Matlı
Asil üyeler: Abidin Şakir Özen, Sinan Topuk, Murat Çağlar, Osman Güler, Safa Yaşar Çelik, Seyfullah Baylan, Savaş Keskin, Mehmet Zahit Yanar, Elif Özhan, Zeki Eker,
Meclis başkanlığına Erol Dağlıoğlu
BTSO’da gerçekleştirilen seçimlerde meclis başkanlık divanı da belirlendi. Erol Dağlıoğlu BTSO Meclis Başkanlığına seçilirken, meclis başkan yardımcıları Gülçin Güleç ve Vedat Bülbül oldu. Divan kâtipliği görevlerine ise Lamia Eren Olduk ile Atilla Kaan Aslanoba getirildi.
Karacabeyli iş insanı Özer Matlı’nın Bursa Ticaret ve Sanayi Odası gibi önemli bir kurumun yönetim kurulu başkanlığına seçilmesi, ilçede de dikkat çeken bir gelişme oldu. Matlı, yeni dönemde BTSO’nun yönetimine başkanlık edecek.
Bursa iş dünyasının temsil edildiği BTSO’da yeni yönetimin önümüzdeki süreçte atacağı adımlar ve oda üyelerine yönelik çalışmaları merakla beklenirken, seçimle birlikte odada yeni bir dönem başlamış oldu.
Bursa Bölge
MUSTAFAKEMALPAŞA TSO’DA İBRAHİM ÖZMEN DÖNEMİ
Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası’nda meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimleri tamamlandı. İlçe Seçim Kurulu gözetiminde gerçekleştirilen seçimlerde İbrahim Özmen ve ekibinin hazırladığı tek liste üyelerin oylarıyla göreve geldi. 5 meslek komitesi için kurulan 5 sandıkta toplam 375 üye oy kullandı.
Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası’nda seçim heyecanı sona ererken, odada İbrahim Özmen dönemi resmen başladı. Oda binasında İlçe Seçim Kurulu gözetiminde gerçekleştirilen meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimlerinde İbrahim Özmen’in öncülüğündeki tek liste sandıktan galip çıktı.
5 meslek komitesi için kurulan 5 sandıkta toplam 375 üye oy kullanırken, seçimlerin ardından yeni dönemin meclis yapısı da şekillendi.
Seçimin ardından açıklamalarda bulunan İbrahim Özmen, kendisine destek veren oda üyelerine teşekkür ederek, yeni dönemde Mustafakemalpaşa iş dünyasının ihtiyaçlarına odaklanan bir çalışma anlayışı ortaya koyacaklarını söyledi.
Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası’nın yalnızca bir meslek kuruluşu olmadığını belirten Özmen, odanın ilçedeki iş dünyasının ortak çatısı olduğunu ifade etti. Odanın kuruluşunun 46. yılında olduklarına dikkat çeken Özmen, önlerindeki dört yıllık dönemi yalnızca bir seçim dönemi olarak değerlendirmediklerini vurguladı.
Hedef 50. Yıla güçlü vizyon
Yeni dönemde üyelerin desteğiyle işlerini kolaylaştıran ve ihtiyaçlarına somut çözümler üreten bir oda hedeflediklerini belirten Özmen, “Yeni dönemde üyelerimizin desteğiyle, işlerini kolaylaştıran ve ihtiyaçlarına somut çözümler üreten bir oda için hep birlikte çalışacağız. Hedefimiz Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası’nın 50. yılına güçlü bir vizyonla taşımak” dedi.
Tecrübenin gücünü gençlerin enerjisiyle buluşturacaklarını ifade eden Özmen, oda üyelerinin tamamıyla birlikte hareket edeceklerini söyledi. Mustafakemalpaşa’yı ticaret, sanayi, tarım ve turizm alanlarında daha ileri bir noktaya taşımayı hedeflediklerini kaydeden Özmen, ilçenin ekonomik potansiyelinin daha güçlü şekilde ortaya çıkarılması için çalışacaklarını belirtti.

Yeni projeler masada
Yeni döneme ilişkin hedeflerini de paylaşan Özmen, özellikle KOBİ’lerin büyümesi, Organize Sanayi Bölgeleri’nin gelişmesi ve Tarım OSB’nin Mustafakemalpaşa’ya kazandırılması için çalışma yürüteceklerini açıkladı.
Oda üyelerine yönelik yeni projeler hazırladıklarını belirten Özmen, odaya yeni bir ek hizmet binası kazandırmayı hedeflediklerini söyledi. Bu binada genç ve kadın girişimcilere yönelik “Girişim Atölyesi” ile Mustafakemalpaşa TSO Eğitim Akademisi oluşturulacağını ifade etti.
Üyelerin yatırım ve teşviklerden daha fazla yararlanabilmesi amacıyla Proje Ofisi kurulacağını belirten Özmen, yurt dışı iş bağlantılarının kolaylaştırılması için “Kolay Vize” desteği sağlamayı da hedeflediklerini söyledi.
KOSGEB desteklerinden oda üyelerinin ve yeni girişimci adaylarının daha fazla yararlanması için çalışmalar yapılacağını kaydeden Özmen, Mustafakemalpaşa’nın üretim gücünü Türkiye’ye ve dünyaya tanıtacak Mustafakemalpaşa Ticaret Fuarı’nı da geleneksel hale getirmek istediklerini dile getirdi.
5 meslek komitesinde yer alanlar
1. Meslek Komitesi
- Halim Yavuz – Yavuz Süt Mamülleri
- Mustafakemalpaşa Gıda Et Ürünleri Hayvancılık İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Pazaryeri Şubesi
- Sınırlı Sorumlu Ocaklı Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi
2. Meslek Komitesi
- Öztrak Özmenler Traktör Komisyon Tarım Aletleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Mustafakemalpaşa Şubesi
- Soner Dadak – Dadak Giyim
3. Meslek Komitesi
- T-T Akaryakıt Ürünleri Nakliye İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
- Koçaslanlı Nakliye Akaryakıt ve LPG Ürünleri Yem Su Gıda Turizm ve Seyahat Acenteliği İnşaat Taahhüt İnşaat Malzemeleri Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
- Ezginler Yapı Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
4. Meslek Komitesi
- Oruç Servis Taşımacılığı Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
- Özkocaman Özel Eğitim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi
- Eraydın Servis Taşımacılığı Turizm Şehirlerarası Yolcu Taşımacılığı Genel Temizlik Tabldot Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
5. Meslek Komitesi
- Ertuğ Metal Döküm Makine Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Mustafakemalpaşa Şubesi
- Pınar Doğal Taş Madencilik Nakliyat Akaryakıt Orman Ürünleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Mustafakemalpaşa Şubesi
- Çiftyıldız Mermer Otomotiv Gıda İnşaat Taahhüt Turizm Nakliye Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi
Bursa Bölge
BELEDİYE GÜREŞÇİSİ BALKAN ŞAMPİYONU
Mustafakemalpaşaspor Güreş Branşı sporcusu Ayşe Soygençler, Hırvatistan’da düzenlenen U17 Balkan Şampiyonası’nda önemli bir başarıya imza attı.
71 kilogramda ülkemizi ve ilçemizi temsil eden genç sporcumuz Ayşe Soygençler, rakiplerini geride bırakarak Balkan Şampiyonu oldu.
Uluslararası arenada elde ettiği şampiyonlukla Türk bayrağını gururla dalgalandıran Ayşe Soygençler’in başarısı, Mustafakemalpaşa’ya büyük sevinç yaşattı.
Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem, genç sporcuyu tebrik ederek, “Ayşe’nin elde ettiği bu kıymetli başarı hepimizi gururlandırdı. İlçemizi ve ülkemizi uluslararası bir organizasyonda başarıyla temsil ederek Balkan Şampiyonluğu’na ulaşan sporcumuzu, ailesini ve emeği geçen antrenörlerimizi yürekten kutluyorum.
Gençlerimizin sporla büyümelerini ve başarılarını desteklemeye devam edeceğiz. Ayşe’ye bundan sonraki müsabakalarında da başarılarının devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı.
-
Bursa Bölge7 yıl agoKaracabey’de cinayet: 1 ölü
-
Genel3 yıl agoKARACABEYLİ DUAYEN SANATÇI SEVENLERİNİ ÜZDÜ
-
Bursa Bölge7 yıl agoRABBİMİZ BİZDEN NELER İSTİYOR
-
Genel2 yıl agoKARACABEY BELEDİYESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ
-
Güncel2 yıl agoİYİ VE KÖTÜ AHLAK
-
Güncel7 yıl agoARAPÇA’DA “VAV” HARFİ
-
Güncel4 yıl agoHAKİM VE SAVCILARA ANLAMLI VEDA
-
Ekonomi3 yıl agoKAZI KAZAN’DAN 1 MİLYON TL KAZANDI



Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login