Connect with us

Eğitim

109 YILDIR KALBİMİZ ÇANAKKALE’DE ATIYOR!

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümü geçtiğimiz önceki gün tüm yurtta olduğu gibi Karacabey’de de coşkuyla kutlandı. Karacabey Kaymakamlığı öncülüğünde Cumhuriyet Alanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan program, daha sonra Dayı Karacabey Lisesi’nce Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle anlam kazandı.

Gerçekleştirilen törenlere; Kaymakam Hakan Kafkas, Belediye Başkanı Ali Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Sadullah Gümüş’ün yanı sıra siyasiler, belediye başkan adayları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire amirleri, askeri erkan, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı.

Seslendirilen şiir ve türkülerle oldukça başarılı bir programa imza atan Dayı Karacabey Anadolu Lisesi öğrencileri katılımcılardan tam not alırken, bu vatan için canını feda eden şehitleri asla unutmayacaklarının ve milli bilinci daima koruyacaklarının sözünü verdi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin anlam ve önemiyle ilgili programın açılışında konuşan Okul Müdürü İsa Ceyhan, şunları kaydetti: “Biz bugün bir daha dönmemek üzere gidenleri, tarihin yazdığı en gerçek, en şerefli kahramanları olan Çanakkale şehitlerini anmak üzere huzurunuzda, buradayız.

Anafartalar! Çanakkale Muharebelerinin kader coğrafyası; Türk insanının, yeniden millet olduğu, afakı çelik zırhlı duvarlarla çevrili Garbı, medeniyet denilen tek dişi kalmış canavarı göğsündeki iman kudreti ile boğduğu, yedi düvele karşı yeniden doğduğu yer. Mustafa Kemal’in ve ardında kınalı kuzuların, Seyit Onbaşıların, Mehmetlerin, Alilerin işgalcilere “Buradan öte yol yok!” dediği yer. Burası düşmanın tepeden yol bularak geçmek için Marmara’ya onlarca donanmayla ufacık karaya sarıldığı yer.

İSA CEYHAN – OKUL MÜDÜRÜ

Destan yazan meçhul askerler Türk için, Türklük için; yurt için, bayrak için; istiklal ve istikbal için şehitler tepesinde beklerken bizler bugün neredeyiz?Toprağını kahramanların beklediği şehitler tepesinde dalgalanmak için bekleyen bayrağın rüzgârı olabiliyor muyuz? Akın akın gelen her türlü tehdide, tehlikeye dur diyebiliyor muyuz? “Çanakkale Geçilmez!” dedik ama o gün topraklarımızı işgale gelenlerin torunları; bugün fikirlerimize, ideallerimize aile hayatımıza saldırırken aynı dirayetle karşı koyabiliyor muyuz?

Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal diyor ki: “Böyle bir sorumluluğu yerine getirmek basit bir iş değildir. Sorumluluk ölmekten daha ağırdır. Fakat ben vatanım mahvolduktan sonra yaşamamaya karar verdiğim için Kemal-i iftiharla bu sorumluluğu üstüme aldım ve hemen saatlerce uzakta bulunan Çamlıtekke karargâhına hareket ettim.” Bizler bugün aynı sorumlulukla vatan müdafaasında, istiklal sevdası ve istikbal kaygısıyla mücadele edeceğiz. Çalışkan değil, çok çalışkan olacağız. Bu yalnızca bir sorumluluk değil, aynı zamanda seccadesi kumlar, yastığı mezar taşı, yorganı kar olanlara; bizlere şerefli bir mazi, apaydınlık bir ati bırakanlara, şehadet şerbetini içmiş tüm kahramanlara karşı bir can borcudur.  Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale’nin isimsiz kahramanlarını, bir daha dönmemek üzere giden tüm şehitlerimizi rahmet, hürmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Türkiye ilelebet payidar olsun….”

Anlamlı program sonunda 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi dolayısıyla Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde ilçe genelinde ortaokullar arasında düzenlenen şiir yarışmasında birinci ve ikinci olan öğrencilere belge ve ödülleri takdim edildi.

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Eğitim

HALK EĞİTİM’DEN İKİ STRATEJİK KURS HAMLESİ

Karacabey’de istihdama ve üretime katkı sağlayacak iki önemli kurs için süreç başlatıldı. Karacabey Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılacak “Bilgisayar İşletmenliği (Operatörlüğü)” ve “Sürü Yönetimi Elemanı” kursları, hem iş arayan vatandaşlara hem de hayvancılıkla uğraşan üreticilere önemli avantajlar sunacak.

Dijital yetkinlik kazandıracak

Kurumun Heykel Meydanı Sevgi Yolu girişindeki ana binasında düzenlenecek olan “Bilgisayar İşletmenliği (Operatörlüğü)” kursu, 20 Mayıs 2026 tarihinde başlayacak. Hafta içi akşam 18.00-22.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek eğitimler, 9 Temmuz 2026 tarihinde sona erecek. Eğitmenliğini Bilgisayar Öğretmeni Büşra Karaaslan’ın üstleneceği kursa başvuruların 19 Mayıs’a kadar tamamlanması gerekiyor. Kontenjanın sınırlı olduğu kurs, özellikle kamu ve özel sektörde işe girişlerde önemli bir belge olarak öne çıkıyor.

Hayvancılıkta destek için zorunlu belge

11 Mayıs 2026’da başlayacak “Sürü Yönetimi Elemanı” kursu ise özellikle küçükbaş hayvancılıkla uğraşan üreticileri yakından ilgilendiriyor. Toplam 17 gün sürecek eğitim programı, 10 Haziran 2026’da tamamlanacak. Kursu başarıyla bitiren katılımcılar, “Sürü Yönetimi Elemanı” sertifikası almaya hak kazanacak. Bu belge, üreticilerin devletten “Sürü Yöneticisi İstihdam Desteği” alabilmesi için zorunlu şartlar arasında yer alıyor. Kursa, Bursa İli Damızlık Koyun – Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından bildirilen adayların yanı sıra bireysel başvurular da kabul ediliyor.

Müdür Vural: “Vatandaşımızın yanındayız”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Şaban Vural, açılan kursların bölge ihtiyaçlarına göre planlandığını vurguladı.

Vural, “Günümüzde hem dijital beceriler hem de tarımsal üretim alanındaki nitelikli iş gücü büyük önem taşıyor. Biz de Halk Eğitimi Merkezi olarak vatandaşlarımızın bu alanlarda kendilerini geliştirmelerine imkan sağlıyoruz. Bilgisayar İşletmenliği kursumuz, iş arayan vatandaşlarımıza ciddi bir avantaj sunarken, Sürü Yönetimi Elemanı kursumuz da üreticilerimizin devlet desteklerinden faydalanabilmesi açısından kritik bir rol oynuyor” dedi.

Başvuruların e-Devlet üzerinden veya doğrudan kurumdan yapılabileceğini belirten Vural, kontenjanların sınırlı olduğuna dikkat çekerek vatandaşları son başvuru tarihlerini kaçırmamaları konusunda uyardı.

Continue Reading

Eğitim

TRAFİK HAFTASI’NDA KAPSAMLI EĞİTİM

Karacabey İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri, 02-08 Mayıs Trafik Haftası kapsamında ilçe genelinde kapsamlı bir bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmasına imza attı.

Hafta boyunca süren etkinliklerde, geleceğin sürücü adayları olan anaokulu öğrencilerine temel trafik kuralları anlatıldı. Trafik ekipleri tarafından verilen uygulamalı eğitimlerde; trafik işaretlerinin anlamı, yaya geçidi kullanımı ve güvenli yolculuk ilkeleri minik öğrencilere eğlenceli ve öğretici bir dille aktarıldı.

Sürücülere hayati uyarılar

Eğitim faaliyetlerinin yanı sıra ilçenin farklı noktalarında gerçekleştirilen trafik uygulamalarında, otomobil ve motosiklet sürücüleri de mercek altına alındı. Denetimlerde emniyet kemeri kullanımının hayati önemine dikkat çekilirken; motosiklet sürücülerine ise kask ve koruyucu ekipmanların, olası kazalarda yaralanma riskini ne ölçüde azalttığı detaylı bir şekilde anlatıldı.

Yetkililer, emniyet kemeri ve kask kullanımının ölümcül kazalarda hayat kurtarıcı rol oynadığını bir kez daha hatırlattı. Karacabey İlçe Emniyet Müdürlüğü, trafik güvenliğini en üst seviyeye çıkarmak amacıyla eğitim ve denetim faaliyetlerinin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Continue Reading

Eğitim

101 YAŞINDAKİ ÇINAR, ÇOCUKLARIN HAYALLERİNİ UÇURDU

Ekol Koleji, kuşakları buluşturan tarihi bir gün yaşadı. 101 yaşındaki Köy Enstitüsü öğretmeni Nurten Ceyhan, çocuklarla bir araya gelerek hem tecrübelerini aktardı hem de birlikte uçurtma uçurarak genç nesillere ilham oldu.

Ekol Koleji, eğitim tarihinin en anlamlı buluşmalarından birine ev sahipliği yaptı. Okulun 2/A sınıfı öğrencileri Alya Taşcı ve Neslişah Eser’in hazırladığı “Renklerle Dünya Yolculuğu” sergisi, yaşayan bir tarih olan 101 yaşındaki Köy Enstitüsü öğretmeni Nurten Ceyhan’ın katılımıyla kapılarını açtı.

Okul kapısında sıcak karşılama

Köy Enstitüleri’nin üretim odaklı eğitim modelinin temsilcilerinden olan Nurten Ceyhan, okul girişinde Kurucu Başkan Nebi Taşcı ve Genel Müdür Türkan Sedef Taşcı tarafından çiçeklerle karşılandı. Program kapsamında öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştiren Ceyhan, Atatürk dönemine dair anılarını anlatırken öğrencilere adeta zaman yolculuğu yaşattı.

“Atatürk vefat ettiğinde ortaokuldaydım”

Söyleşisinde Köy Enstitüleri’ndeki eğitim anlayışının temelinde “üretim” olduğunu vurgulayan Ceyhan, Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatı sırasında ortaokul üçüncü sınıf öğrencisi olduğunu paylaştı. Ekol Koleji’nin doğaya ve canlılara verdiği önemi görmekten mutluluk duyduğunu belirten asırlık öğretmen, “Sağlıklı ve uzun bir yaşamın sırrı; üretken olmak, çalışmak ve hayata sımsıkı bağlı kalmaktır” diyerek öğrencilere hayat dersi verdi.

Dereceye giren öğrencilere ödül yağmuru

Etkinlik kapsamında düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler, ödüllerini Nurten Ceyhan’ın elinden aldı. İlkokul kategorisinde Deniz Ilgın Sünney birinci, Sıla Yıldız ikinci, Kayra Ege Maltepe üçüncü olurken; ortaokul kategorisinde ise Helin Evliyaoğlu birincilik, Elif Acar ikincilik ve Neval Akın üçüncülük kürsüsüne çıktı. Genç yeteneklerden Buğlem Atıcı, büyük beğeni toplayan eserini günün anısına Ceyhan’a hediye etti.

Gökyüzünde renkli görüntüler

Söyleşinin ardından okul bahçesine çıkan Nurten Ceyhan ve öğrenciler, kendi yaptıkları uçurtmaları gökyüzüyle buluşturdu. Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte 101 yaşındaki eğitimci, enerjisiyle herkesi kendine hayran bıraktı. Ceyhan, program sonunda kendi kaleme aldığı “Çılgın Babaanne” kitabını imzalayarak öğrencilere armağan etti.

Başkan Taşcı’dan teşekkür

Kurucu Başkan Nebi Taşcı, geçmişin büyük birikimini çocuklarla buluşturmanın önemine değinerek, organizasyona katkılarından dolayı TEV bursu önceki dönem başkanı Mehmet Çalışkan’a teşekkürlerini sundu. Taşcı, “Köy Enstitüsü ruhunu ve Atatürk ilkelerini okulumuzda yaşatmaya, mutlu çocuklar yetiştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Continue Reading

Trending