Connect with us

Bursa Bölge

1 EKİM’E KADAR ORMANLARA GİRİŞ YASAK!

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte artan sıcaklıkların neden olduğu olası orman yangınlarına karşı önlem almak amacıyla, Bursa ilindeki ormanlık alanlara girişlerin 1 Ekim 2024 tarihine kadar yasaklandığını duyurdu. Vali Demirtaş’ın yazılı açıklamasına göre, bu karar 6831 sayılı Orman Kanunu’nun ilgili maddeleri ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’na dayanılarak alınmıştır.

Vali Demirtaş, orman yangınlarını önlemek için alınan bu tedbirler kapsamında, sadece tabiat ve orman parklarına girişler ile avlanma izin belgesi sahipleri veya av turizmi organizasyonlarına katılanların izinli olduğunu belirtti. Piknik alanları ve mesire yerlerinde mangal gibi ateşli piknik faaliyetlerinin yasaklandığını ve bu kurallara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacağını vurguladı.

Ayrıca, tarım faaliyetlerinden kaynaklanan yangın riskini azaltmak için, ekin hasadı yapılan tarlalarda güvenlik önlemlerinin artırılacağını ve yangınla mücadele ekiplerinin denetimlerini sıklaştıracağını ifade etti. Bursa Valiliği, bu kararların orman yangınlarının önlenmesi ve doğal alanların korunması için alındığını belirterek, halkın bu konuda duyarlı olması gerektiğini vurguladı.

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Bursa Bölge

‘ENGEL OLMA, FARKINDA OL’

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından özel gereksinimli bireylerin gündelik hayattaki rolünü artırmak, karşılaştıkları gerçek engellere dikkat çekmek ve dayanışmayı artırmak amacıyla Dünya Engelliler Günü kapsamında birbirinden farklı etkinlikler düzenliyor.

Bursa’nın engelsiz ve herkes için erişilebilir bir kent olması hedefiyle çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla 2-26 Aralık tarihleri arasında birçok farklı etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Dart yarışmasından satranç turnuvasına, atölyelerden konserlere kadar bir dizi etkinlik hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, özel gereksinimli bireylerin ve ailelerinin de herkes gibi engelsiz bir yaşam sürmesini hedefliyor. Bir ay boyunca sürecek etkinlikler için Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesapları takip edilebilir.

‘Farklılıklarımızla daha güçlüyüz’

Dünya Engelliler Günü kapsamında ‘Engelli Farkındalık Yürüyüşü’ düzenlendi. Ulu Cami önünde bir araya gelen özel gereksinimli bireylere Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i temsilen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Bursa Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Aksoy, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar eşlik etti. ‘Farklılıklarımızla Daha Güçlüyüz’ yazılı pankart taşıyan vatandaşlar, ellerindeki dövizlerle ‘Engel olma, farkında ol’ mesajı verdi. Büyükşehir Belediye Bandosu’nun da eşlik ettiği yürüyüş, Atatürk Anıtı’nda sona erdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından  çelenk sunumu gerçekleştirildi.

“Engelli bireyler yaşamın her alanında yer almalı”

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, bir ay boyunca Bursa genelinde farkındalık etkinliklerinin devam edeceğini belirterek, “Engelli bireylerimizin toplumda daha görünür olması hedefiyle bir ay boyunca çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak ‘Engelsiz Bursa’ hedefiyle her alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız, engelli bireylerin yaşamın her alanında aktif şekilde yer almasını sağlamak” dedi.

Continue Reading

Bursa Bölge

MATLI, BTSO BAŞKANLIĞINA ADAY

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda (BTSO) 2026 yılında gerçekleştirilecek seçimler öncesi kulisler hareketlendi. Karacabeyli iş insanı ve Bursa Ticaret Borsası (BTB) Başkanı Özer Matlı’nın, Bursa iş dünyasından gelen yoğun talep doğrultusunda BTSO Başkanlığına aday olacağı öğrenildi.

2013 yılından bu yana BTB Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Matlı, uzun yıllardır sürdürdüğü başarılı çalışmalarıyla dikkat çekiyor. İş dünyasında stratejik projeleri ve girişimci vizyonuyla tanınan Matlı, BTSO Başkanlığına aday olarak Bursa iş dünyasının çatı kuruluşunda etkin rol almayı hedefliyor. Yakın çevresinden edinilen bilgiye göre Matlı, önümüzdeki günlerde resmi açıklamasını yapacak ve adaylık süreci resmen başlayacak. BTSO Başkanlığı görevini halen İbrahim Burkay yürütüyor; Burkay’ın yeniden aday olup olmayacağı ise henüz netlik kazanmadı.

Önemli görevler ve kariyer

25 Şubat 1968 tarihinde Karacabey’de doğan Özer Matlı, Bursa Ticaret Lisesi’nden mezun oldu. Ticaret alanındaki yeteneği ve ilgisi nedeniyle yüksek öğrenimini yarıda bırakarak, Karacabey’in saygın sanayicilerinden rahmetli babası Ömer Matlı’nın yanında iş hayatına atıldı. 1995 yılında babasının vefatının ardından aile şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini devralan Matlı, halen Matlı Şirketler Grubu’nu yönetiyor ve şirketlerini Bursa başta olmak üzere Türkiye genelinde büyütmeye devam ediyor.

Özer Matlı, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası’nda 1995-1999 yılları arasında Meclis Başkan Yardımcılığı, 1999-2005 yılları arasında Meclis Üyeliği ve 2005-2013 yılları arasında Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2013 yılında BTB Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Matlı, bu görevi bugüne kadar başarıyla sürdürüyor. 2018’de gerçekleştirilen TOBB 74. Genel Kurulu’nda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Matlı, aynı zamanda Türkiye Ürün İhtisas Borsası Yönetim Kurulu üyeliğini de yürütüyor.

Karacabeyli iş insanı olarak köklü bir geçmişe sahip Matlı, Bursa iş dünyasında hem sanayi hem de ticaret alanındaki deneyimiyle tanınıyor. BTSO Başkanlığı adaylığıyla, şehrin ekonomisine ve iş dünyasına yön verecek yeni projeler geliştirmeyi hedefleyen Özer Matlı’nın BTSO’ya aday olacak olması Karacabey kamuoyunda da memnuniyetle karşılandı.

Continue Reading

Bursa Bölge

KARABATI, “ENGELLERİ KALDIRMAK TOPLUMSAL SORUMLULUKTUR”

Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajında, engelli bireylerin yaşam kalitesini yükseltmek ve toplumsal farkındalığı artırmak için herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurguladı. Engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırmak amacıyla erişilebilir ve kapsayıcı hizmetler üretmeye devam ettiklerini belirten Başkan Karabatı, “Sosyal belediyecilik anlayışımızla her zaman engeli bireylerimizin yanlarındayız.” dedi.

Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, engelli bireylerin toplumsal yaşamda karşılaştıkları güçlüklerin ortadan kaldırılması ve yaşam kalitelerinin artırılması için herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.

Başkan Karabatı mesajında; “Engelli vatandaşlarımızın hayatın her alanında var olmaları, üretmeleri, kendilerini ifade edebilmeleri ve sosyal yaşama eşit şekilde katılmaları için hepimize görev düşmektedir. Engelleri kaldırmanın yolu, empatiyle ve dayanışmayla hareket etmekten geçmektedir.” ifadelerini kullandı.

Karacabey Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışıyla engelli bireylerin yanında olduklarını belirten Başkan Karabatı, belediye hizmetlerinde erişilebilirlik standartlarını yükseltmek, engelli vatandaşların ihtiyaçlarına duyarlı projeler geliştirmek ve farkındalık çalışmaları yürütmek için kararlılıkla çalıştıklarını ifade etti.

Karabatı, “Engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırmak sadece fiziki düzenlemelerle değil, toplumsal bilinçle mümkündür. Onların güçlü yönlerini destekleyerek üretken bireyler olarak topluma kazandırmak, daha adil ve duyarlı bir toplum olmanın temel göstergesidir.” diyerek tüm engelli bireylerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladı.

Belediye Başkanı Karabatı, Karacabey’de yaşayan tüm vatandaşlara da çağrıda bulunarak, engelli bireylerin yaşamına değer katacak her adımın, daha yaşanabilir bir kent ve daha güçlü bir toplum inşa etmek anlamına geldiğini vurguladı.

Continue Reading

Trending