Connect with us

Güncel

KUMDAK ARAMA KURTARMA ÇITAYI YÜKSELTTİ!

KUMDAK, kuruluşundan bu yana 2 tim, 6 profesyonel öğretici kadro, 1 dronlu arama, 6 kişiden oluşan telsiz ekibi ve haber merkezinden sonra şimdide 3. Arama Kurtarma Timi için kolları sıvadı. KUMDAK Başkanı Saim Bayram, arama kurtarma ekibine katılmak isteyen vatandaşlar için başvuruları almaya başladıklarını duyurdu.

Karacabey’de ‘yardımlaşma ve dayanışma’ vurgusuyla 5 yıldır faaliyetini sürdüren Kum Tanesi Derneği’nin örnek bir çalışmaya imza atarak geçtiğimiz Ağustos ayında kurduğu ve kısa adı KUMDAK olan arama kurtarma ekibi, geçen süre zarfında ilçe genelinde çalışmalarını başarıyla sürdürüyor. KUMDAK, AFAD koordinesinde vatandaşlara çeşitli deprem tatbikatları ve eğitimler vermeye devam ediyor.

Bu kapsamda arama kurtarma alanında AFAD’ın akreditasyon programına girmiş Karacabey’in tek sivil toplum kuruluşu olan Kum Tanesi Arama Kurtarma (KUMDAK) ekibinin AFAD akreditasyon süreci dahilindeki eğitimlerinde sona gelindi.

Konuyla ilgili ilçe kamuoyunu bilgilendiren KUMDAK Başkanı Saim Bayram, derneğe yeni gelen katılımcılardan oluşacak 3. Timi oluşturma konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini ve müracaat almaya başladıklarını duyurdu.

Bayram, şunları kaydetti: “Ülkemizin resmi kuruluşu olan AFAD’ın akreditasyon kuralları gereği yönetmelikteki eğitimlerin tamamlanması gerekmektedir. Ayrıca yönetmelik gereği AFAD tarafından akredite edilecek teşkilatların en az 2 yıl öncesinden kurulmuş ve faaliyetlerinin halen devam ediyor olmaları gerekiyor. AFAD’ın bütün şartlarını tamamlayan KUMDAK Arama Kurtarma Teşkilatımız, akredite edilecek kuruluşlar listesinde yerini alarak eğitimlerinin büyük bir bölümünü de başarıyla geçti. Yapılacak olan sınav neticesinde KUMDAK ekibimiz, muhtemelen 2024 yılının ilk aylarında AFAD tarafından akredite edilerek alanında Türkiye’nin sayılı arama kurtarma kuruluşları arasında yerini alacak. Karacabey’imize önemli bir kuruluş kazandırmış olmamız bizim için mutluluk kaynağıdır. Bu çalışmalarda bizlere destek veren resmi ya da gayri resmi tüm kuruluşlara ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Yine bu oluşumda mesailerinden izin alıp, gece gündüz demeden 7 ay boyunca olağanüstü azim ve başarı gösteren tüm teşkilat mensuplarımıza da teşekkürü borç biliriz.

KUMDAK, kuruluşundan bu yana yaptığı çalışmalarla bünyesinde iki timden oluşan arama kurtarma ekibinin yanı sıra bir ehliyetli dronluarama, 6 adet amatör telsizci ve ehliyetli haber merkezi oluşturmuştur. Derneğimize yeni gelen katılımcılardan oluşacak 3. Tim konusunda çalışmalarımız hızla sürmektedir. Müracaatlar 0 532 650 76 91 ve 0 537 597 01 45 nolu telefonlar aracılığı ile yapılmaktadır. İsteklilerin evrak hazırlanmasından sonra üyelikleri kabul edilmektedir. Üyelikleri kabul edilenler, yeni bir tim oluştuğunda eğitimleri yapılıp sisteme dahil edilecektir.

Makine parkından personele, AFAD’ın tüm şartlarını yerine getirdik. Dileğimiz odur ki bizlere ihtiyaç duyulacak afetler meydana gelmesin, tüm vatandaşlarımız sağlık, mutluluk ve huzur içinde yaşamlarını sürdürsünler. Ancak felaketlerin ne zaman ve ne şekilde geleceğini bilmiyoruz. Bu yüzden bizler en kötü senaryoya kendimizi hazırlıyoruz. Ufak tefek sarsıntılarda kriz oluşmasının önüne geçmek gibi bir görevimiz de var.

Vatandaşlarımızdan isteğimiz resmi olmayan hiçbir bilgiye itibar etmesinler. Şunu çok iyi bilmeliyiz ki, eğitimli bireylerin oluşturduğu toplumlarda kaos ve kargaşa asla olmaz. Bu yüzden vatandaşlarımızın afet öncesinde, afet anında ve afet sonrasında nasıl davranacağını bilmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Bu konularda vatandaşlarımızın bizden bir eğitim talepleri olursa, oluşturulacak gruplar dahilinde AFAD’ın da uzman kadrolarının desteğini alarak gereken eğitimler dernek binamızda verilecektir. Eğitim talepleriniz için yukarıda belirttiğimiz telefonlardan müracaatlar yapılabilir. Bu eğitimler için vatandaşlarımızdan herhangi bir ücret alınmayacaktır. Ayrıca eğitim alanlara herhangi bir sorumluluk da yüklenmeyecektir. Zira işimiz gönüllülük esasına göredir. Afetlerde bilinçli bir toplum inşa etmek için bizimle yürümek isteyenlere kapılarımız her zaman açık olacaktır.”

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Güncel

10 OCAK’TA BİZLERİ ONURLANDIRAN HERKESE TEŞEKKÜRLER!

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’müzde gerek ziyaretlerle, gerek telefon, mesaj ve sosyal medya yoluyla ve gerekse de çiçek göndererek bu anlamlı günümüzü kutlayan Karacabeyliler, bizleri yine yalnız bırakmadı. YÖREM Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Sercan Can, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”müzü kutlayarak bizleri onurlandıran herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla; Belediye Başkanı Fatih Karabatı, Basın İlan Kurumu Bölge Müdürü Osman Başeğmez, Belediye Başkan Yardımcıları Bora Akın ve A. Celal Gürer, Belediye Yazı İşleri Müdürü Nurullah İlhan, Mustafa Utku başkanlığındaki CHP İlçe Örgütü, Zeynel Abidin Koçak başkanlığındaki Saadet Partisi Teşkilatı, Memleket Partisi İl Yöneticisi Güven Gürkan Salıkoç, Memleket Partisi İlçe Başkanı Buket Sarıbal, DEVA Partisi İlçe Sekreteri Ozan İneç, S.S. Balıkesir Bursa Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hasan Karahasanoğlu, Türk Metal Sendikası Temsilcisi Taner Bektaş, duayen siyasetçi İlyas Çelebi, Üretici Sinan Çiftçi ve eski meslektaşlarımızdan Yasemin Uysal, gazetemizi bizzat ziyaret ederek iyi dileklerini iletti.

Yanı sıra, Gültekin Saygısever başkanlığındaki AK Parti İlçe yöneticileri 10 Ocak sabahı ilçe basınıyla kahvaltıda buluştu, ardından da pasta keserek anlamlı günümüzü kutladı.

10 Ocak akşamında ise Ahat Şanlı başkanlığındaki MHP ilçe yönetimi de ilçe bası ile Ella Park’ta bir araya gelerek, Karacabey’e ve siyasete dair keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Görüşmeye daha sonra Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Adem Tosun da gelerek, gazetecilerin anlamlı gününü kutladı.

Ayrıca; Vahit Can Demir başkanlığındaki Zafer Partisi, Erol Yıldırım başkanlığındaki Muhtarlar Derneği, Hüseyin Süzen başkanlığındaki Taşıyıcılar Kooperatifi, Bektaş İnşaat ve iş insanı İsmail Yozgat da gönderdikleri çiçek jestiyle bu özel günümüzü kutladı.

Basın emekçilerinin kutsal bir görevi yerine getirmeye çalıştıklarını ifade eden YÖREM Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Sercan Can, “Belki de en zor mesleklerden birini icra etmeye çabalıyoruz. Son yıllarda yaşanan ekonomik sıkıntıları da göz önüne aldığımızda işimizin zor olduğunun farkındayız. Bazı kişileri yeri geldiğinde övdüğümüz gibi, yeri geldiğinde de eleştiriyoruz. Her ne kadar bu konuda bazı yaptırımlarla karşı karşıya kalsak da işimizi en iyi şekilde yapmaya çaba gösteriyoruz. Toplum adına olması gereken budur. Karacabey halkının sesi olmaya gayret gösteriyoruz. Tek isteğimiz ilçemizin yaşanılabilir olması ve herkesin görevini layıkıyla yapmasıdır. İlçemizde basına ve basın emekçilerine karşı büyük bir saygı ve ilginin olduğunu biliyoruz. Bu da bizlerin işimizi daha severek yapmasına vesile oluyor. Çünkü gazetecinin olmadığı bir toplumda gerçekler çoğu zaman gizli kalır. Anlamlı günümüzde bu yıl da bizleri unutmayarak iyi dileklerini paylaşan herkese bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.

Yörem Ailesi doğru yoldan şaşmayarak, kalemini satmayarak, tarafsız habercilik ilkesinden taviz vermeyerek ve halkın sesi olarak çalışmalarını en iyi şekilde sürdürecektir.” diye konuştu.

Continue Reading

Güncel

SEVİLEN EĞİTİMCİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Karacabey’in sevilen eğitimcilerinden Fahrettin Günhan (83), geçtiğimiz Çarşamba günü yaşama veda etti. Mesleğine ve öğrencilerine olan sevgisiyle bilinen Günhan’ın vefatı ilçede büyük üzüntüyle karşılandı. İlköğretimini Gönü Köyü’nde, ortaokulu Karacabey’de ve lise eğitimini Bursa Erkek Lisesi’nde tamamlayan Günhan, 1963 yılında Bursa Eğitim Enstitüsü’nden mezun olduktan sonra Karacabey’de başladığı 30 yıllık meslek hayatını Fizik-Matematik öğretmenliği, müdür yardımcılığı ve müdürlük görevlerinde bulunduktan sonra yine Karacabey Lisesi’nde sonlandırdı.

Girişimci ruhuyla sahip olduğu Yükseliş Öğrenci Yurdu’nda Karacabey dışından gelerek ortaokul ve lise eğitimi almak isteyen birçok öğrenciye fırsat yaratan Fahrettin Günhan, 64 yıllık eşi Necla Günhan ile birlikte Karacabey’den hiç kopmadı. Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü yaşama veda eden Günhan, ikindi sonrası Ulu Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından sevenlerinin gözyaşları arasında Gönü Köyü Mezarlığı’na defnedildi.

Continue Reading

Güncel

GÜLE GÜLE

Hasan Çamoğlu

Ulu Camii tıklım tıklımdı. Çoğu da öğrenciydi. Ne var ki, bu öğrenciler bildiğiniz çocuklar, gençler değildi. Her biri saçı sakalı ağarmış, torun tombalak sahibi olmuş gençlerdi (!)

Öğretmenlerine son görevlerini yapıyorlardı.

İmamın helallik çağrısına cemaatin canı gönülden “Helal olsun!” sözleri o’nun en büyük ödülü olmalıydı.

Güle güle arkadaşım.

Köyden Kente Göç

Bir türküde,

Emmioğlunun yasına gidildi.

Bir türküde,

Fadime’nin düğününde halay çekildi.

Bir türküde,

“Buralarda ağaçları kesmişler

Yerlerine taş duvarlar örmüşler.” derken Türkiye’nin fotoğrafı çekildi.

Ferdi Tayfur, bir dönemi -köyden kente göçü- anlatıyordu bu türkülerinde.

O günlerde yatağını yorganını yükleyen yurdum insanı büyük kentlerin çeperlerinde soluğu alıyorlardı.

Mantar gibi biten gecekondular hazine arazilerinin yeni sahipleriydi.

Ancak mafya ve gecekondu ağaları onların tepesindeydiler.

Ne var ki üniversite öğrencileri onları yalnız bırakmadılar. Gelenler zaten onların aileleri değil miydi?

Ve o gençler sadece mafyayı uzaklaştırmakla kalmadılar. Tulum giydiler, harç kardılar, duvar ördüler.

Ve ondandır ki bu mahallelerin adı Kurtuluş Mahalleleri oldu.

Yetkililere…

Bulunduğum sokakta (Esentepe Mh. 224Sk) araçların hızını kesecek bariyerler konulmasının hayati önem taşıdığını belirtmek istiyorum.

Saygılarımla.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2025 Karacabey Yörem Gazetesi. Developed & Designed by Uxijen.