Güncel

Su Ürünleri’nden ‘deniz salyası’ incelemesi

Marmara Denizi’nde görülen ve tedirginlik yaratan beyaz renkli, Deniz Salyası (balıkçı söylemiyle Kaykay), Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri ekiplerince incelendi. Karacabey İlçe Tarım Müdürü Davut Aytek’in yer aldığı incelemede, söz konusu deniz salyalarının en geç 1 ay içerisinde kaybolmasının beklendiği bildirildi.

Konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendiren Karacabey İlçe Tarım ve Orman Müdürü Davut Aytek, “Deniz salyası mevsimin sıcaklığı, deniz suyunun mevsim normallerinin üzerinde olması, kirlilik faktörleri gibi etmenlerle bakteri oluşumunun artışı ve denizde yaşayan canlı, mikro organizma ve fitoplanktonların artışı neticesinde su yüzeyinde beyaz renkte (bazen de kahverengi gibi) tabakalaşmalar oluşmaktadır. Oluşan bu tabaka güneş ışığını engelleyip, oksijen geçirgenliğini engellediğinden bulunduğu bölgede canlı yaşamına olumsuz etkileri olmaktadır.

Ayrıca av sezonunda ortaya çıktığında balıkçıların ağlarına yapışarak ticari avcılığa önemli oranda engel olmaktadır. Genellikle ilkbahar aylarında meydana gelmekle birlikte bir kaç ay içerisinde yok olmaktadır. Bu süre oluşum şartlarının değişimine ve rüzgâr etkisiyle değişebilmektedir. Yaklaşık iki üç aydır ilimize bağlı Mudanya, Gemlik ve son olarak da Karacabey’de görülen deniz salyalarına 2-3 yılda bir değişik seviyede rastlanmaktadır. Deniz salyalarının en geç bir ay içerisinde kaybolması beklenmektedir.” ifadelerine yer verdi.

Su Ürünleri’nden ‘deniz salyası’ incelemesi-2


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Yanıtı iptal et

Trending

Exit mobile version