Yerel

KARACABEY’DE GİZEMLİ YAPI: ESKİ SU KEMERİNE AİT İZLER Mİ ORTAYA ÇIKTI?

Karacabey’de gizemli bir taş yapının ortaya çıkması, ilçenin tarihi mirası hakkında yeni soruları gündeme getirdi. Markalaştırma Uzmanı Ertuğrul Seçkin’in doğa gezisi sırasında keşfettiği bu yapı, bir su kemerine ait olabileceği ihtimaliyle dikkatleri üzerine çekti.

Gizemli yapı keşfedildi

Karacabey-Yeniköy yolu üzerindeki Karaca Park yakınlarında bulunan bu taş kalıntısı, özenli işçiliği ve kemeri andıran formuyla sıradan bir taş yığınından farklı olduğunu gösteriyor. Keşfi yapan Ertuğrul Seçkin, yapıyı ilk gördüğünde bunun önemli bir tarihi eser olabileceğini hissettiğini ve hemen fotoğraflayarak kayda aldığını belirtti. Seçkin, bu kalıntının, Karacabey’in henüz keşfedilmemiş tarihine ışık tutabileceğini düşünüyor.

Tarihi değeri tartışılıyor

Şu ana kadar bu yapıyla ilgili herhangi bir resmi kayıt veya bilgi bulunmaması, “Bu yapı şimdi mi gün yüzüne çıktı, yoksa değeri daha önce mi fark edilmedi?” sorularını akıllara getiriyor.

Yapının su kemerine ait olduğu iddiaları henüz doğrulanmış değil. Ancak uzmanlar tarafından yapılacak detaylı bir inceleme, yapının gerçek tarihi geçmişini ve kültürel önemini ortaya çıkarabilir.

Vatandaşlar harekete geçilmesini istiyor

İlçedeki tarihçiler, bu gizemli yapının akıbetinin aydınlatılması için yetkililere çağrıda bulunuyor. Yapının bir an önce koruma altına alınmasını talep eden ilgililer, “Belki de yıllardır gözümüzün önünde olan ama fark edemediğimiz bir değerle karşı karşıyayız” diyerek yetkililerin konuya hassasiyetle yaklaşmasını bekliyor. Tarihçiler ve arkeologlar tarafından yapılacak araştırmalar sonucunda iddialar doğrulanırsa, bu yapının Karacabey’in zengin kültürel mirasına önemli bir katkı sağlayacağı düşünülüyor.


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Yanıtı iptal et

Trending

Exit mobile version