Politika
İYİ PARTİ HEYETİ ESNAF VE ÜRETİCİLERİN SORUNLARINI DİNLEDİ
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Bursa İl Başkanı İsmail Kaya ve Karacabey İlçe Başkanı Cem Tiryakioğlu’nun da yer aldığı parti heyeti, Karacabey’de kapsamlı bir ziyaret programı gerçekleştirdi. İlçe merkezinde esnafı ziyaret eden heyet, kırsal mahallelerde vatandaşlarla bir araya gelerek bölgenin ekonomik ve sosyal gündemine ilişkin görüş alışverişinde bulundu.
Bursa’nın tarım ve hayvancılık alanındaki en önemli üretim merkezlerinden biri olan Karacabey’de gerçekleştirilen ziyaretlerde, çiftçilerin ve esnafın yaşadığı sorunlar gündeme geldi. Gün boyu süren program kapsamında vatandaşların talepleri dinlenirken, ilçe ekonomisini yakından ilgilendiren konular hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Karacabey’in nabzı tutuldu
İlçe merkezinde faaliyet gösteren iş yerlerini ziyaret eden heyet, esnafla birebir görüşerek ekonomik koşulların ticaret hayatına etkileri hakkında bilgi aldı. Esnaflar, artan maliyetler, düşen alım gücü ve piyasalardaki durgunluğun işlerine yansımalarını aktarırken, parti yöneticileri de not aldıkları sorunları ilgili platformlarda gündeme taşıyacaklarını ifade etti.
Kırsal mahallelerde gerçekleştirilen ziyaretlerde ise üreticilerle bir araya gelinerek tarımsal üretimde yaşanan sıkıntılar ele alındı. Özellikle mazot, gübre, yem ve diğer üretim girdilerindeki maliyet artışlarının üretim üzerindeki etkileri görüşülürken, Karacabey Ovası’nın üretim gücünün korunmasının önemine dikkat çekildi.
Türkoğlu: “Karacabey’de üreticinin ve esnafın sesini dinledik”
Ziyaretlerin ardından değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Karacabey’in Türkiye’nin önemli üretim merkezlerinden biri olduğunu belirterek, ilçede gördükleri tabloyu yakından takip ettiklerini söyledi.
Karacabey’de üreticilerin ve esnafın yaşadığı sorunları yerinde dinlediklerini ifade eden Türkoğlu, şöyle konuştu:
“Bugün Karacabey’de üreticimizin ve esnafımızın yaşadığı sıkıntıları birinci ağızdan dinledik. Çiftçimiz artan gübre, mazot ve tohum maliyetleri altında üretim yapmaya çalışırken, esnafımız da her geçen gün daralan piyasa şartlarında ayakta kalma mücadelesi veriyor. Karacabey gibi üretimin merkezinde bulunan bir ilçede bu sorunların yaşanması hepimiz için düşündürücüdür. Vatandaşlarımızın bizlere ilettiği her talebi Ankara’da da gündeme getirmeye devam edeceğiz.”
Karacabey’in yalnızca Bursa için değil, Türkiye’nin tarımsal üretimi açısından da stratejik bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Türkoğlu, üretimin sürdürülebilirliği için çiftçinin ve üreticinin desteklenmesi gerektiğini dile getirdi.
Kaya: “Vatandaşlarımızın beklentilerini yerinde dinliyoruz”
İYİ Parti Bursa İl Başkanı İsmail Kaya ise Bursa genelinde saha çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, vatandaşlarla doğrudan temas kurmaya büyük önem verdiklerini söyledi.
Karacabey’in ekonomik ve tarımsal potansiyeliyle Bursa’nın en önemli ilçeleri arasında yer aldığını ifade eden Kaya, “Karacabey’de hem merkezde hem de kırsal mahallelerde vatandaşlarımızla buluştuk. İnsanlarımızın ortak beklentisi ekonomik anlamda daha rahat bir yaşam ve daha güçlü bir gelecek. Bizler teşkilatlar olarak sahadayız ve halkımızın sesini dinliyoruz. Bursa’nın tüm ilçelerinde olduğu gibi Karacabey’de de vatandaşlarımızın taleplerini not alıyor, çözüm önerilerimizi anlatıyoruz” dedi.
Kaya ayrıca, vatandaşlardan gelen geri bildirimlerin parti politikalarının şekillenmesinde önemli bir rol oynadığını belirterek saha çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini söyledi.
Tiryakioğlu’ndan Ankara daveti
İYİ Parti Karacabey İlçe Başkanı Cem Tiryakioğlu da ilçe teşkilatı olarak vatandaşlarla sürekli temas halinde olduklarını belirterek Karacabey’in sorunlarını yakından takip ettiklerini ifade etti.
Karacabey’in tarım, hayvancılık ve ticaret alanında Bursa’nın lokomotif ilçelerinden biri olduğunu vurgulayan Tiryakioğlu, “Esnafımızın da çiftçimizin de yaşadığı sıkıntıları yakından biliyoruz. İlçe teşkilatı olarak yalnızca seçim dönemlerinde değil, yılın her döneminde sahada olmaya gayret ediyoruz. Vatandaşlarımızın taleplerini ilgili mercilere ulaştırmak ve çözüm süreçlerini takip etmek bizim öncelikli görevimizdir” diye konuştu.
Tiryakioğlu, açıklamasında ayrıca İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun katılımıyla 27 Haziran Cumartesi günü Ankara Tandoğan Meydanı’nda düzenlenecek olan “Bayrak Aç” mitingine de değinerek, Karacabey’den katılmak isteyen vatandaşlar için ulaşım organizasyonu yapılacağını söyledi.
“Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan, ülkenin geleceği konusunda söz söylemek isteyen tüm vatandaşlarımızı Ankara’daki buluşmaya davet ediyoruz” diyen Tiryakioğlu, mitinge Cumartesi günü saat 08.00’de araç kaldırılacağını gerekli bilginin ise ilçe teşkilatından alınabileceğini kaydetti.
Program muhtar ve STK ziyaretleriyle tamamlandı
Karacabey’de gün boyu süren program kapsamında mahalle muhtarları ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle de görüşen İYİ Parti heyeti, ilçenin öncelikli sorunları ve çözüm önerileri konusunda fikir alışverişinde bulundu.
Vatandaşlarla yapılan sohbetler ve ziyaretlerin ardından sona eren programda, Karacabey’in ekonomik, tarımsal ve sosyal yapısına ilişkin değerlendirmelerin önümüzdeki süreçte de gündemde tutulacağı ifade edildi.
Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login