Yerel

İŞ DÜNYASINDA SEÇİM HAFTASI

BTSO’da Özer Matlı, Ticaret Borsası’nda Murad Bertan, KTSO’da Gökhan Tüydeş,

Karacabey iş dünyası, 1 ve 2 Ekim tarihlerinde peş peşe gerçekleştirilecek üç önemli oda ve borsa seçiminin heyecanını yaşayacak. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile başlayacak seçim maratonu, Karacabey Ticaret Borsası ve Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) seçimleriyle devam edecek. Üç ayrı kurumda kurulacak sandıklar, önümüzdeki dönemde iş dünyasının yönetim kadrolarını belirleyecek.

Seçim takviminde ilk olarak 1 Ekim Perşembe günü BTSO üyeleri sandık başına gidecek. Bursa Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek seçimde mevcut BTSO Başkanı İbrahim Burkay ile Karacabeyli iş insanı Özer Matlı başkanlık için yarışacak.

Karacabey’den BTSO başkanlığına aday

BTSO seçimini Karacabey açısından önemli hale getiren başlıkların başında Özer Matlı’nın başkanlık adaylığı geliyor. Tarım ve gıda sektöründeki faaliyetleriyle Bursa iş dünyasında önemli bir yere sahip olan Matlı’nın BTSO başkanlığı için yarışması, seçimin Karacabey ayağındaki ilgiyi de artırdı.

Bursa’nın ticaret ve sanayi hayatında en önemli temsil noktalarından biri olan BTSO’da ortaya çıkacak seçim sonucu, kentteki iş dünyasının önümüzdeki dönem yol haritası açısından yakından takip edilecek. BTSO’nun Bursa ekonomisindeki ağırlığı nedeniyle seçim yalnızca oda yönetiminin belirlenmesi açısından değil, sanayi, ticaret, ihracat, yatırım ve üretim gündeminin nasıl şekilleneceği açısından da önem taşıyor.

Karacabey’in özellikle tarım, gıda, sanayi ve lojistik alanlarında Bursa ekonomisindeki ağırlığı dikkate alındığında, ilçeden bir iş insanının BTSO başkanlığına aday olması da seçimin Karacabey açısından öne çıkan başlıklarından biri olarak dikkat çekiyor.

Aynı gün gözler Borsa’ya çevrilecek

BTSO seçimlerinin ardından aynı gün bu kez Karacabey Ticaret Borsası’nda meclis seçimi için sandık kurulacak. Karacabey Ticaret Borsası Hizmet Binası’nda gerçekleştirilecek seçimde mevcut tabloya göre Murad Bertan tek aday olarak öne çıkıyor.

Tarım ve hayvancılığın ilçenin ekonomik yapısındaki ağırlığı nedeniyle Ticaret Borsası seçimi de Karacabey açısından ayrı bir önem taşıyor. Üretici ile tüccar arasındaki ticari süreçlerin yanı sıra tarımsal ürünlerin alım-satımı, piyasa koşulları ve sektörün karşı karşıya bulunduğu sorunlar Borsa’nın önümüzdeki dönem gündeminin başlıca konuları arasında yer alacak.

Tek adaylı gerçekleşmesi beklenen seçimde üyelerin kullanacağı oylarla Ticaret Borsası’nın yeni dönem meclisi şekillenecek.

Ertesi gün sandıklar bu kez KTSO için kurulacak

Seçim maratonunun ikinci gününde ise gözler bu kez Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşecek organ seçimleri için kurulan sandıklara dönecek. KTSO Hizmet Binası’nda gerçekleştirilecek seçimde Gökhan Tüydeş’in adaylığı öne çıkıyor.

Karacabey’de ticaret ve sanayi sektörünün temsil edildiği KTSO’da yapılacak seçimlerle birlikte odanın yeni dönem meclisi şekillenecek. İlçenin büyüyen ekonomik yapısı, sanayi yatırımları, tarıma dayalı üretim, işletmelerin finansman ve istihdam sorunları ile yeni yatırımların ilçeye kazandırılması gibi başlıklar, yeni dönemin önemli gündem maddeleri arasında yer alacak.

KTSO seçiminde belirlenecek meclis, yalnızca oda içerisindeki idari yapıyı değil, Karacabey’de faaliyet gösteren işletmelerin önümüzdeki dönemde hangi başlıklarda temsil edileceğini de ortaya koyacak.

Özellikle ilçenin sanayi ve ticaret kapasitesinin artırılması, yatırımcıların desteklenmesi, mevcut işletmelerin taleplerinin ilgili kurumlara aktarılması ve Karacabey’in ekonomik potansiyelinin daha güçlü şekilde tanıtılması, yeni yönetimin önündeki temel konular arasında bulunuyor.

İki günde üç seçim

Karacabey açısından 1 ve 2 Ekim tarihleri, iş dünyası bakımından yoğun bir seçim trafiğine sahne olacak.

1 Ekim Perşembe günü ilk olarak Bursa Fuar Merkezi’nde BTSO seçimi gerçekleştirilecek. İbrahim Burkay ile Karacabeyli iş insanı Özer Matlı’nın başkanlık yarışına sahne olacak seçimde Bursa iş dünyasının yeni dönem meclis ve yönetimi belirlenecek. Aynı gün Karacabey Ticaret Borsası Hizmet Binası’nda KTB seçimi yapılacak ve Murad Bertan’ın adaylığıyla şekillenen süreç sandığa taşınacak.

2 Ekim Cuma günü ise bu kez Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binası’nda üyeler oy kullanacak. Mevcut tabloya göre Gökhan Tüydeş’in tek aday olarak gireceği seçimle KTSO’nun yeni dönem meclisi belirlenecek.

Böylece iki gün içerisinde gerçekleştirilecek üç seçimle hem Bursa iş dünyasının çatı kuruluşlarından BTSO’da hem de Karacabey’in ticaret, sanayi ve tarım ekonomisinin temsil noktasında yeni dönem şekillenmiş olacak. Özellikle BTSO başkanlık yarışında Karacabeyli bir ismin yer alması, Ticaret Borsası’nda tek adaylı seçim süreci ve KTSO’da yeni dönem meclisinin belirlenmesi ve ilçenin iş dünyası açısından haftanın öne çıkan başlıklarını oluşturacak.


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Yanıtı iptal et

Trending

Exit mobile version