Yerel
BAŞKAN KARABATI PARTİSİNİ DEĞİŞTİRİYOR!

Karacabey Şaban Önen – AK Parti’de son dönemde yaşanan gelişmeler, özellikle siyaseti meslek haline getirenler için endişe verici boyuta ulaştı. Bu süreçte dikkat çeken en önemli konulardan biri, İYİ Parti’li Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı’nın AK Parti ile el sıkışma olasılığı. Bu olasılık, bir süredir üst düzey görüşmelerin yapıldığına dair bazı bilgilerle destekleniyor. Gelişmeler, AK Parti camiasında merakla takip ediliyor ve birçok kişi böyle bir durumun gerçeklik payı taşıyıp taşımadığını sorguluyor.
İlginç bir şekilde, Karacabey’deki bu siyasi hareketlilikle ilgili olarak AK Parti’den girdiği seçimlerde iki kez Belediye Başkanlığını kaybeden ve bu süreçte partisini zarara uğratan Ali Özkan’ın ve Özkan’a yakın kişilerin seslerini yaptıkları cılız yayınlarla duyurduğu görülüyor. Şu an için bu gelişmelere karşı olumsuz tepkiler oldukça sınırlı. Özkan ve ekibi kendi düşüncelerini ortaya koyarak, Karabatı’nın Belediye Başkanlığı süresinde başarısız olduğunu dolaylı yoldan dikkat çekerek önünü kesmeye çalışıyorlar. Ancak AK Parti seçmeni bu çıkışları “lakırdı” olarak nitelendirdiği de bir gerçek.
AK Parti’de siyasi hareketlilik
Kulislerde Belediye Başkanı Karabatı’nın Cuma veya en geç hafta başı AK Partiye geçeceği kesin gözüyle bakılıyor. Karabatı’nın bu gelişme ile ilgili önceki akşam partili meclis üyeleri ve İlçe Başkanı Cem Tiryakioğlu ile bir araya gelerek gelinen süreci değerlendirdiği ve helallik istediği gelen bilgiler arasında. Öte yandan Karabatı’nın AK Parti’ye geçmesiyle birlikte meclis üyeliklerinde de Karacabey tarihinde görülmemiş birtakım değişikliklerin de yaşanacağı ileri sürülüyor. Teyide muhtaç bilgi akışına göre AK Parti’li 3 meclis üyesinin affının isteneceği ve bu değişiklikle sırada yer alan Sibel Bilgin, Tamer Mirza ve MHP’den Kamil Başpınar’ın belediye meclisinde görevlendirileceği yönünde. Haberin detayları gazeteniz YÖREM’de
Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login