Yerel

5 İLDE DEV OPERASYON

Karacabey Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen planlı ve geniş çaplı soruşturma kapsamında, silah kaçakçılığına yönelik 5 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Balıkesir, İstanbul, Adana, Bitlis ve Bursa’da gerçekleştirilen operasyonlar, uzun süreli takip ve teknik çalışmaların ardından hayata geçirildi.

Bursa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekiplerinin sahadaki etkin çalışmalarıyla desteklenen operasyonda toplam 19 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 2’sinin ise daha önceden tutuklu bulunduğu öğrenildi.

Operasyonlar kapsamında yapılan aramalarda;

10 adet ruhsatsız tabanca, 27 adet fişek, 730 adet farklı çaplarda fişek, 1 adet av tüfeği, 277 adet av tüfeği fişeği ele geçirildi.

6 kişi tutuklandı

Soruşturma kapsamında silah ticareti veya ruhsatsız silah bulundurma suçunu işlediği değerlendirilen 19 şüpheliden 7’si tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliği’nce yapılan değerlendirme sonucunda 6 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Planlı ve nokta atışı operasyon

Karacabey Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın, uzun süreli takip sonucu elde edilen somut delillerle olgunlaştırıldığı belirtildi. Başsavcılık koordinesinde gerçekleştirilen operasyon, suçla mücadelede kararlılığın güçlü bir göstergesi olarak değerlendirildi.

Yetkililer, halkın huzur ve güvenliğini tehdit eden her türlü yasa dışı faaliyetle mücadelenin aralıksız sürdürüleceğini vurguladı.


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Yanıtı iptal et

Trending

Exit mobile version