Connect with us

Eğitim

ÖZKOCAMAN FEN VE ANADOLU LİSESİ BAŞARI ÇITASINI YÜKSELTİYOR!

Published

on

YKS’de; Yabancı Dil alanında Türkiye 3402’incisi, ilk 50 bine 5 öğrenci, ilk 100 bine 14 öğrenci…

2015 yılında Karacabey’in ilk özel okulu olarak eğitim-öğretim faaliyetlerine start veren, 2018’de de Fen ve Anadolu Lisesi’ni kampüse kazandıran Özkocaman Okulları, başarılarını her geçen yıl katlıyor. Son olarak bu yıl Yüksek Öğretim Kurumları (YKS) Sınavı’na giren 49 öğrencisi içerisinde Yabancı Dil alanında Türkiye 3402’incisi çıkartan Özkocaman Fen ve Anadolu Lisesi; ilk 50 bine 5 öğrenci, ilk 100 bine de 14 öğrencisini yerleştirerek başarı çıtasını bir üst seviyeye çıkardı.

Karacabey’e hizmet etmekten onur duyduklarını belirten Özkocaman Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Ersen Çalık, “2015 yılında Karacabey’in ilk özel okulu olarak faaliyetimize başladığımız günden beri öğrencilerimizi akademik, sosyal ve kültürel olarak en iyi seviyelere getirmek; öz güveni yüksek, girişimci, araştıran ve sorgulayan bireyler olmaları için tüm gayretlerimizle çalışmaktayız.

2018 yılında da kampüsümüze Özkocaman Fen ve Anadolu Lisemizi kazandırarak, bu dönem 5. mezunlarımızı verdik. Üniversite sınavlarında ve yerleştirmelerinde bir önceki senelerde elde ettiğimiz başarılar ile öğrencilerimiz ve velilerimizin mutluluğuna ortak olup, bu başarıların haklı gururunu yaşadık.  Yine bu yıl yani 2022-2023 eğitim-öğretim yılının sonunda öğrencilerimizin girmiş olduğu YKS’de elde ettikleri sonuçlar hepimizi son derece mutlu etmiştir. Özetlemek gerekirse mezun ettiğimiz 49 öğrenciden Yabancı Dil alanında Türkiye 3402’incisi çıkarttık. Yine ilk 50 bine 5 öğrencimizi, ilk 100 bine ise 14 öğrencimizi yerleştirerek başarı çıtamızı bir üst seviyeye taşıdık.

Tercih dönemimizde de öğrencilerimize en iyi desteği vererek, istedikleri ve arzuladıkları üniversitelere yerleşeceklerinden şüphemiz yoktur. Böylesine kısa bir sürede bu başarıları elde etmek, bizleri son derece mutlu etmiş, bir sonraki başarılarımız için de şimdiden heveslendirmiştir. Her geçen gün öğrenci sayımızın artması, öğrencilerimiz ve velilerimizden gelen olumlu dönüşler ve memnuniyetleri, bizlerin en önemli motivasyon kaynağı olup, bundan sonraki dönemlerde de aynı azim ve kararlılıkla ilçemizde hizmet vermekten onur duyacağız.

Bu başarılarda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma, ayrıca eğitim – öğretimin önemli sac ayaklarından biri olan velilerimize bu süreçteki takip, destek ve ilgilerinden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum.” ifadelerine yer verdi.

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Eğitim

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ YENİ KURSLAR PLANLIYOR!

Published

on

By

Karacabey Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından meslek edindirme ve çalışan halkın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla önemli bir kısmı karne tatilinde tamamlanacak olan yeni kurslar planlandığı bildirildi.

Konuyla ilgili HEM’den yapılan bilgilendirmede, 20 saat sürecek Kurban Kesim Elemanı Kursu’nun 27-31 Ocak 2025 tarihleri arasında, 48 saat sürecek Doğalgaz Yakıtlı Kalorifer Ateşçisi Kursu’nun 25-31 Ocak 2025 tarihleri arasında, 18 saat sürecek İlk Yardım Kursu’nun 25-31 Ocak 2025 tarihleri arasında yapılacağı duyuruldu. Yanı sıra 8 saat sürecek olan Güzellik ve Saç Bakım Hizmetlerinde Çalışanlar İçin Hijyen Eğitimi Kursu ise 29 Ocak 2025 saat 17.00’de gerçekleştirilecek.

Yine 8 saat süreceği açıklanan Gıda Üretim ve Perakende İş Yerleri ile Su Sektöründe Çalışanlar İçin Kişisel Hijyen Eğitimi Kursları her Perşembe saat 17.00’de yapılacak, önümüzdeki hafta da üst üste 2 gün (30-31 Ocak 2025) yapılarak tüm taleplerin karşılanması planlanıyor.

Ayrıca Mart ayında başlayacak şekilde planlanan, yaklaşık 3 ay sürecek ve iş edindirme alanında çok önemli bir kurs olan, aynı zamanda ilçemizde faaliyet gösteren Sürücü Kurslarının da çalışan ihtiyacını karşılayacak Motorlu Taşıt Sürücüleri Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Kursu Programı’nın da hazırlıklarının devam ettiği bildirildi. Bu kursun kısa zamanda kayıt duyurusunun yapılacağı kaydedildi.

Her iki Hijyen Belgesi için de müracaatların şahsen Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’ne; Kurban Kesim Elemanı Kursu, Doğalgaz Yakıtlı Kalorifer Ateşçisi Kursu ile İlkyardım Kursu Müracaatlarının ise Karacabey Halk Eğitimi Merkezi internet sitesi üzerinden yapılacağı duyuruldu. Konuyla ilgili detaylı bilgi almak isteyenlerin, Halk Eğitimi Merkezi’ne başvurabilecekleri belirtildi. 

Continue Reading

Eğitim

YARIYIL TATİLİ BAŞLADI

Published

on

By

9 Eylül 2024 tarihinde start alan 2024/2025 Eğitim-Öğretim Yılı kapsamında, Karacabey’de yaklaşık 14 bin öğrenci ve bin öğretmen ile ülke genelinde 18 milyonu aşkın öğrenci ve 1 milyonun üzerinde öğretmen geçtiğimiz Cuma günü 15 günlük yarıyıl tatiline girdi. Sömestr tatili, 20 Ocak 2025 Pazartesi günü (bugün) itibari ile başladı ve 31 Ocak 2025 Cuma gününe kadar devam edecek. İkinci dönem ise, 3 Şubat 2025 Pazartesi başlayacak ve 20 Haziran 2025 Cuma tamamlanacak.

Bursa’da da 2024-2025 eğitim-öğretim yılının birinci dönemi tamamlandı. Bursa Valisi Erol Ayyıldız ve il protokolü, Lütfi Banuşoğlu İlkokulu öğrencilerinin karne dağıtım törenine katılarak öğrencilerin heyecanına ortak oldu.

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı birinci dönemi boyunca öğrenciler tarafından hazırlanan etkinliklerin sergilendiği alanı ziyaret eden Vali Ayyıldız ve beraberindeki protokol, özel eğitim sınıfı öğrencileri ile ilk kez karne alan birinci sınıf öğrencilerine karnelerini takdim etti ve iyi bir tatil geçirmeleri temennisinde bulundu.

Öte yandan, İkinci dönem ara tatili 31 Mart 2025 Pazartesi başlayıp, 4 Nisan 2025 Cuma sona erecek.

Continue Reading

Eğitim

HEM’DEN AÇIK ÖĞRETİM OKULLARI BİLGİLENDİRMESİ

Published

on

By

Karacabey Halk Eğitim Merkezi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı Açık Öğretim Okulları takvimini ilçe kamuoyuyla paylaştı. Takvime göre, Açık Öğretim Okulları’nın 2024-2025 eğitim öğretim yılı ikinci dönem yeni kayıt işlemleri 07 Ocak 2025’ten 23 Ocak 2025 tarihine kadar devam edecek. Ayrıca, Açık Öğretim Ortaokulu, Lisesi, İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi için kayıt yenileme işlemleri de belirli tarihlerde yapılacak.

Öğrenciliği aktif olanlar, birinci dönem sınav sonuçlarının açıklanmasından itibaren 05 Şubat 2025 tarihine kadar kayıt yenileme işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Öğrencilik durumu aktif olmayan veya beklemede olan öğrenciler ise 07 Ocak 2025’ten başlayarak yine 05 Şubat 2025’e kadar kayıtlarını yenileyebilecekler.

Açık Öğretim Ortaokulu, Lisesi, İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi için 2024-2025 eğitim öğretim yılı ikinci dönem yeni kayıt işlemleri, e-okul sisteminde aktif kaydı olan öğrenciler için 29 Ocak 2025’ten 05 Şubat 2025 tarihine kadar yapılacak. Diğer öğrenciler için ise bu işlemler 07 Ocak 2025’ten 23 Ocak 2025 tarihine kadar gerçekleştirilebilecek.

Öğrenciler, belirtilen tarih aralığında kayıt ve kayıt yenileme işlemlerini tamamlayarak, eğitimlerine kaldıkları yerden devam etme fırsatını bulacaklar.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.