Connect with us

Bursa Bölge

KMYO İLE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ARASINDA EĞİTİMDE İŞBİRLİĞİ

Published

on

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Karacabey Meslek Yüksekokulu ile Bursa Yeminli Mali Müşavirler Odası arasında eğitimde işbirliği protokolü imzalandı. Protokol ile sektöre nitelikli personel yetiştirmek için kurumlar arasında ortak faaliyetler düzenlenecek.

BUÜ Karacabey MYO ile Bursa YMMO arasındaki ‘Eğitimde İşbirliği Protokolü’ne Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ile Oda Başkanı YMM İhsan Akar imza attı. Okul Müdürü Prof. Dr. Serdal Dikmen, akademisyenler ve oda yöneticileri de törende hazır bulundu.

Üniversite olarak 300’ün üzerinde işbirliği protokolünü hayata geçirdiklerini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, bu işbirliklerinin geniş bir yelpaze içerisinde yapıldığına dikkati çekti. İş dünyasının hemen hemen her kesimi ile irtibatta olduklarını ve ortak proje yürütülen kurum sayısının hayli fazla olduğunu belirten Prof. Dr. A. Saim Kılavuz; “Üniversite, toplumun ortak hafızası ve sorunların çözümünde başvuracağı ilk adrestir. Biz yönetim olarak bu anlayış ile kapılarımızı herkese açtık. Toplumun tüm kesimleriyle iletişime geçtik. Gelen taleplere eldeki imkânlar doğrultusunda katkı sunmaya çalıştık. Biz elimizi uzatınca toplum da elini uzattı. Karşılıklı bir bütünleşme ve ortak çalışma imkânı oluştu. Bu vesile ile bizlere destek veren Bursa Yeminli Mali Müşavirler Odası yönetimine de teşekkür ediyoruz. İşbirliğimizin hayırlara vesile olmasını diliyoruz.” şeklinde konuştu.

Odanın kurucu yönetim kadrosunda çok sayıda akademisyenin yer aldığına işaret eden Başkan İhsan Akar ise bilim insanlarının mesleğe büyük katkıları olduğuna işaret etti. Bursa Uludağ Üniversitesi ile her konuda işbirliği yapmaya hazır olduklarını dile getiren Akar; “Üniversite hepimizin faydalandığı, karşılıklı bilgi alışverişi yapabileceğimiz kıymetli bir kurum. Bizler de Yeminli Mali Müşavirler Odası olarak işbirliğinin geliştirilmesi adına elimizden gelen desteği vermek istedik. Bu kapsamda Karacabey Meslek Yüksekokulu ile özel bir protokol yapılmasını kararlaştırdık. Öğrenciler açısından staj ve uygulama dersleri konusunda destek vereceğiz. Onun dışında da üzerimize düşen ne olursa her zaman katkı sunmaya hazırız.” dedi.

Karacabey MYO Müdürü Prof. Dr. Serdal Dikmen de destek ve katkılarından ötürü Oda Yönetimi’ne teşekkür etti. Dikmen, ilgili bölümlerde eğitim gören öğrencilerin staj ve uygulama derslerinde yaşayacakları sorunların oda yönetiminin desteği sayesinde kolaylıkla çözüleceğini ifade etti.

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ekonomi

BURSA TİCARET BORSASI’NDAN 100. YILDA TARİHİ BAŞARI

Published

on

By

Bursa Ticaret Borsası, 2024 yılında kaydettiği işlem hacmiyle büyüme trendini sürdürdü. Bir önceki yıla göre yüzde 42 oranında artışla 46,5 milyar liralık işlem hacmine ulaşan Bursa TB, bölge ekonomisine sağladığı katkıyı bir kez daha gözler önüne serdi.

Bursa Ticaret Borsası (BTB), 100 yıllık köklü geçmişiyle bölgesel ve ulusal ticaretin en önemli aktörlerinden biri olmaya devam ediyor. 2024 yılına ait tescil işlem hacmi verilerini açıklayan Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, bir önceki yıla göre yüzde 42’lik bir artışla 46 milyar 531 milyon TL’lik işlem hacmine ulaşıldığını belirtti. Bursa Ticaret Borsası’nın 100. yılında elde edilen başarıya dikkat çeken Başkan Matlı, Borsa’nın yalnızca bölge ekonomisinin değil, aynı zamanda Türkiye genelindeki tarımsal ticaretin de önemli bir destekçisi olduğunu ifade etti.

“Zeytin 14 milyar TL ile işlem hacminde lider”

Bursa’nın tarımsal üretimdeki stratejik önemine vurgu yapan Başkan Matlı, Borsa kotasyonuna tabi ürünler arasında en çok işlem gören ürünleri de açıkladı. 2024 yılında tescil işlem hacminde ilk sırayı 14 milyar 163 milyon lira ile zeytinin aldığını kaydeden Başkan Matlı, zeytini 8 milyar 677 milyon lira ile yaş sebze-meyve, 4 milyar 546 milyon lira ile et, 4 milyar 488 milyon lira ile canlı hayvan ve 2 milyar 596 milyon lira ile mısırın izlediğini ifade etti. Bu ürünlerin Bursa tarım üretiminin temel taşları olduğunu vurgulayan Özer Matlı, “Borsa olarak üyelerimizin ticari faaliyetlerine katkı sunmak, üreticilerimizin emeğini değerli kılmak ve ticaret hacmini artırmak adına sürekli çalışıyoruz. 2024 yılı verileri, bu çabalarımızın karşılığını aldığımızı gösteriyor.” diye konuştu.

BTB, TÜRİB ile tarımda dijitalleşmeye öncülük ediyor

Bursa Ticaret Borsası’nın A Grubu büyük hissedarı olduğu Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) Elektronik Ürün Senetleri (ELÜS) Piyasası’ndaki gelişmelere de değinen Özer Matlı, 2024 yılı boyunca TÜRİB’de toplam 1 milyar 204 milyon TL’lik işlem hacmi gerçekleştirdiklerini belirtti. Ayrıca, Bursa TB acente kaydındaki yatırımcı sayısının yüzde 13 arttığını ifade eden Matlı, “TÜRİB üzerinden yapılan işlemlerde özellikle mısır, arpa, buğday ve zeytin gibi stratejik ürünler öne çıktı. ELÜS piyasası, tarım ticaretinin modernleşmesine ve dijitalleşmesine önemli katkılar sunuyor. Bursa olarak bu platformun aktif bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

“100 yıllık başarılarla geleceğe güvenle yürüyoruz”

Bursa Ticaret Borsası’nın 100. yılında elde edilen başarıların ayrı bir anlam taşıdığını belirten Başkan Özer Matlı, “Borsamız, 100 yıllık tarihi boyunca üyelerimizin ticaretine rehberlik etmiş, bölgesel kalkınmada öncü bir rol üstlenmiştir. Bugün, bu köklü geçmişin bize verdiği güçle, tarım ve hayvancılık sektörlerindeki ticaretin geleceğine yön vermeye devam ediyoruz. Bu başarılar, hep birlikte daha güçlü yarınlara yürüme kararlılığımızın bir ifadesidir” dedi. 2025 yılına yönelik hedeflerini de açıklayan Matlı, “Bursa Ticaret Borsası olarak, üyelerimize daha geniş olanaklar sunmak ve işlem hacmimizi daha da artırmak için çalışmayı sürdüreceğiz. Bursa’nın tarım ve ticaretteki lider rolünü pekiştirecek projelerle, ülkemizin ekonomisine daha büyük katkılar sağlamayı hedefliyoruz. Başarımıza katkı sunan tüm üyelerimize ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

BTB’de en çok işlem gören 5 ürün

Zeytin: 14.163.000.000 TL

Yaş sebze meyve: 8.677.000.000 TL

Et: 4.546.000.000 TL

Canlı hayvan: 4.488.000.000 TL

Mısır: 2.596.000.000 TL

Continue Reading

Sağlık

YANIK TEDAVİSİNDE GÜNCEL GELİŞMELER ELE ALINDI

Published

on

By

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, kamu hastanelerinde görevli hekim ve sağlık personellerini yanık tedavisindeki güncel gelişmeler hakkında bilgilendirmek amacıyla Bursa Şehir Hastanesi’nde eğitim programı düzenledi. Bursa’daki kamu hastanelerinden toplam 150 hekim ve sağlık personelinin katıldığı eğitimde Bursa Şehir Hastanesi Yanık Merkezi’nde görevli Doç. Dr. Sabriye Dayı, Op. Dr. Selma Beyeç ve Op. Dr. Kadir Güler konuşmacı olarak yer aldı.

Yanık tedavisine ilişkin genel bilgilerin ve güncellemelerin paylaşıldığı eğitimde; erişkin ve çocuk hastalarda uygunsuz sevklerin önlenmesi, ilk başvuru merkezlerinde doğru müdahalenin yapılması, endikasyonu olan hastaların üst merkezlere uygun şekilde sevki ve 112 Acil Çağrı Merkezi’nin ihtiyacı olan hastalar için kullanılması gibi konular da ele alındı.Programda konuşan Bursa Şehir Hastanesi Yetişkin Yanık Sorumlusu Op. Dr. Selma Beyeç, acil servis ve yoğun bakım görevlileri başta olmak üzere tüm hekim ve hemşirelere açık bir eğitim düzenlediklerini belirtti. Sağlık çalışanlarının, sosyal hayatta sıklıkla karşılaşılan ve çok ağrılı bir travma olan yanık vakalarına nasıl yaklaşmaları gerektiğini aktardıklarını vurgulayan Op. Dr. Beyeç, “Eğer çalıştıkları hastanede tıbbi müdahale mümkün değilse, ileri bir merkeze sevk etmek gerekiyorsa, hangi hastaları sevk etmeleri gerektiği konusunda bilgilendirmek ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak için bu eğitimi düzenledik.” dedi.

Continue Reading

Sağlık

EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Published

on

By

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren evde sağlık hizmetleri 2024 yılında toplamda 89 bin 355 hasta ziyareti gerçekleştirdi. Tıbbi bakım ihtiyacı olan bireylere evinde ve aile ortamında, muayene, tetkik, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinin verilmesi olarak bilinen evde sağlık hizmetleri, Bursa’da hasta ziyaretlerine hız kesmeden devam ediyor.  Özellikle yaşlı, engelli ve uzun süreli bakım ihtiyacı olan bireylerin hayatını kolaylaştıran bu hizmet, vatandaşların yaşam kalitesini arttırıyor.

Bursa’da 130 personel ve toplam 25 birim ile evde sağlık hizmeti verildiği bilgisini veren Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Orkun Yıldırım, ‘Ekiplerimiz sadece 2024 yılı boyunca sistemimize kayıtlı 14 bin 622 hastamıza toplamda 89 bin 355 kere ziyaret gerçekleştirdi. Bu ziyaretlerde ekiplerimiz hastaların tedavi süreçlerini evlerinde izleyerek, doktor kontrolünde gerekli pansumanlar, evde ağız diş muayenesi, serum, sonda, ilaç takibi, tetkikler ve çeşitli tıbbi işlemleri yapmaktadır.” şeklinde konuştu.

Evde Sağlık Hizmetleri ekiplerinin, hastaların sağlık hizmetlerine kolay erişimini sağlamak amacıyla zorlu hava ve ulaşım şartlarına rağmen çalışmalarını aksatmadan sürdürdüğünü ifade eden Dr. Yıldırım, “Evde sağlık hizmetinin efektif bir şekilde çalışması hastanelerin yoğun bakım servislerini önemli ölçüde rahatlatmaktadır. Evde sağlık hizmetinin doğru koordinasyonu ile hastanelerin yoğun bakım ve palyatif bakım servislerinde yığılmanın önüne geçilmektedir.” diye konuştu.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.