Genel
Kızılay’dan ‘Gönüllülük’ çağrısı

Toplumsal dayanışmayı artırmak üzere, gönüllülük, insani yardım gibi alanlarda yürüttüğü farkındalık çalışmalarıyla tüm Türkiye’de yüzbinlerce kişiyi gönüllük çalışmalarına teşvik eden Türk Kızılay, geleneksel “Kızılay Söyleşileri” serisini çevrimiçi düzenlenen “Dünya Gönüllüler Günü” teması ile gerçekleştirdi.
Siyaset, akademi ve sivil toplum dünyasından çok sayıda ismin bir araya geldiği buluşmaya, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun video mesajla katıldı. Türkiye’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliğiyle insani yardım alanında dünyanın en önde gelen ülkeleri arasına girdiğini belirten Altun “Ay yıldızlı bayrağımızı dünyanın mazlum halkları nezdinde bir umut sembolüne dönüştüren Türk Kızılay ailesine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Gönüllülük çalışmasının, kişiye maddi kazanç değil, çok daha değerli bir görgü ve anlayış kattığını, ilkyardım eğitiminden afet yönetimine ve psikolojik desteğe kadar birçok alanda Kızılay gönüllülerinin, Türkiye’nin her yerinde çok önemli işlere imza attığını söyleyen İletişim Başkanı Altun, gençleri Kızılay gönüllüsü olmaya davet etti.
Türk Kızılay Genel Başkanı ve IFRC Genel Başkan Yardımcısı Dr. Kerem Kınık programın açılışında gönüllülüğün önemini anlattı: “Gönüllülükte rütbe olmaz, herkes aynı seviyededir. Gönül dediğimiz kavram, bizim değerlerimizden çıkmış bir kavramdır. Gönül dediğimizde sadece maneviyat vardır. İnsanın hayata karşı iştiyakı, anlam arayışı, varlığımızın gayesi, yaşamı anlamlı kılan ne varsa hepsini içine alır. Gönüllü olmak, bir işi gönüllü yapmak, üstümüze vazife olmayan işlere karışarak yapmak, yapmadığımızda kimsenin bizi mesul tutmayacağı ama yaptığımızda yüceleceğimiz işleri yapmaktır” dedi. Kızılay’ın 152 yıllık bir çınarı gönüllülükle kuran ve büyüten insanların kurduğu bir kuruluş olduğunu kaydeden Kınık, “Biz iyi insanları, iyilik için yola çıkmış insanları dünyayı daha iyi, daha yaşanabilir bir yer haline getirmeye çalışmak, dünyadaki acıları hafifletmek, savaşmadan, sorunları konuşarak çözebilmek, büyük bir güç olduğumuzu birbirimize anlatmak, gururlanmak, cesaretlendirmek için çalışan insanları ve bir araya getirmek ve yeni bir platformu anlatmak için buradayız.” diye konuştu.
Daha yaşanılır bir dünya için www.gonulluol.org
Programda yaptığı sunumda, Kızılay Gönüllü Hareketini tüm yönleriyle anlatan Dr. Kerem Kınık, Türk Kızılay gönüllülük faaliyetlerinin yönetildiği Kızılay Gönüllü Yönetim Sisteminin yeni bir platformla bambaşka bir boyut kazanacağını açıkladı. Kınık, gönüllüleri ortak bir platformda buluşturmak, onlarla yeni projeler, aktiviteler geliştirmek ve gönüllülerin çabaları ile daha iyi, daha yaşanabilir bir dünya oluşturmak amacıyla www.gonulluol.org adlı çevrimiçi gönüllülük platformunu kurduklarını söyledi. Kızılay birimlerinin tüm gönüllü süreçlerini yöneteceği bu dijital sistemin aynı zamanda sosyal iletişim ağı işlevi de göreceğini belirtti.
Sunuculuğunu Oylum Talu’nun yaptığı “Kızılay Söyleşileri”nin ilk oturumunda Kızılay Genel Başkan Danışmanı Barbaros Ceylan, AÇSB İl Müdür Yardımcısı Halis Kuralay, Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, Kızılay Yönetişim Ofisi Başkanı Kamile Canbay, İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Yard. Doç. Dr Murat Şentürk gönüllülüğün tarihi ve önemine dair önemli bilgiler paylaştılar.
İkinci oturumda ise Genç Kızılay Başkanı Emre Koç, Kızılay Urla Temsilcisi Nurgül Saltık, GZT Şef Editörü Nazif Menteş ve Genç Kızılay Gönüllüsü Ceyda Nur Akay, Kızılay çalışmalarına ve gönüllüğe dair tecrübelerini anlattılar.
Genel
BÜYÜKŞEHİR’DEN KIRSALA EKİPMAN DESTEĞİ

Bursa’da kırsal kalkınmayı sağlamak amacıyla üreticiyi her alanda destekleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, HAGEL aracılığıyla Orhangazi Belediyesi’ne birer adet diskaro makinesi, zeytin eleme makinesi, taraklı zeytin toplama makinesi, zeytin toplama filesi, zeytin kasaları ve 2 adet salça makinesini teslim etti.
Bursa’da kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla fidan ve tohum temininden sulama borusu üretimine, ekipman desteğinden ürünlerin satış ve pazarlamasına kadar her alanda çiftçilere katkı sunan Büyükşehir Belediyesi, son olarak Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Bursa İli Hayvancılığı Geliştirme Birliği (HAGEL) aracılığıyla Orhangazi ilçesine yaklaşık 500 bin TL değerinde ekipman desteğinde bulundu. Birer adet diskaro makinesi, zeytin eleme makinesi, taraklı zeytin toplama makinesi, zeytin toplama filesi, zeytin kasaları ve 2 adet salça makinesinin teslim edildiği programa, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Büyükşehir Belediyesi ve HAGEL yöneticileri katıldı.

“Çiftçimiz mutlu olursa biz de mutlu oluruz”
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, HAGEL aracılığıyla alınan ekipmanları çiftçilerin hizmetine sunmak üzere Orhangazi Belediyesi’ne teslim ettiklerini söyledi. Orhangazi’de tarımın önemli olduğunu hatırlatan Başkan Mustafa Bozbey, “Başta zeytincilik olmak üzere birçok tarım ürünü Orhangazi’de yetiştiriliyor. Göreve geldikten sonra çiftçiye destek olduk. Sorunlarını çözmeye ve ihtiyaçlarına karşılık vermeye çalıştık. Bu süreci ara vermeden sürdürüyoruz. Çiftçimiz bol ürün üretirse hem köyden kente göç etmeyecek hem de yaşam standardı yükselecektir. Çiftçimiz mutlu olursa biz de mutlu oluruz. Tarımda çalışan tüm hemşehrilerimizin yanındayız. Yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in ve HAGEL encümen üyelerinin oluruyla yaklaşık 500 bin TL değerinde ekipman desteğinde bulunulduğunu dile getirdi. Tarım için yapılan destekten ötürü Başkan Mustafa Bozbey’e ve HAGEL’e teşekkür eden Aydın, “Orhangazi Tarım A.Ş. olarak zeytin ve zeytin türevleri konusunda ciddi çalışmalar yapıyoruz. Çiftçimize ne kadar destekte bulunabilirsek faydasının da o kadar çok olacağına inanıyoruz. Önümüzdeki yıllarda ürün çeşitlendirmesini sağlamayı ve verimli üretim gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Böylece hem çiftçimizin önünü açmak hem de daha ucuz ürün sunmak istiyoruz. Destek konusunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Genel
İRFAN MELEN YENİ YERİNDE HİZMETE BAŞLADI

Karacabey’in tecrübeli kuaförlerinden İrfan Melen, 2005 yılından bu yana Drama Mahallesi İş Bankası yanında hizmet veriyordu. Meslekte 38. yılını dolduran Melen, Tabaklar Mahallesi 75. Sokak’taki yeni yerine taşındı. İlçede daha önce ‘Kuyumcu İsmail Çekici’ olarak bilinen mekanı restore eden İrfan Melen, yenilenen yüzüyle ‘Kuaförüm İrfan Melen’ adı altında faaliyetine start verdi.
Yeni ve yenilenen işyerinde hizmete başlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden İrfan Melen, “Her zaman olduğu gibi en iyisini sunmaya devam edeceğiz. Kuaförlük her şeyden önce hijyen gerektirir, özen gerektirir, özveri gerektirir.” şeklinde konuştu. Melen, yeni işyerinde en kaliteli hizmeti sunmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.
İlçe Müftüsü Abdullah Karaca’nın duaları sonrası Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, AK Parti İlçe Başkanı Gültekin Saygısever, CHP İlçe Başkanı Mustafa Utku, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Adem Tosun, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı İlhami Kösem yeni işyerinin açılış kurdelesini kesti. Açılışa ayrıca çok sayıda Karacabeyli de katıldı.


Genel
HİSARCIKLIOĞLU, TÜRKİYE’NİN İLK TARIM LİSESİNİ ZİYARET ETTİ

Osmanlı İmparatorluğu’nun modernleşme çabalarının bir simgesi olarak Sultan II. Abdülhamid Han tarafından 1891 yılında kurulan Hamidiye Tarım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Dünya Odalar Federasyonu Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ağırladı.
Bursa Ticaret Borsası’nın 100. yılı etkinlikleri kapsamında Hamidiye Ziraat Mektebi’nde düzenlenen programa, TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yanı sıra Bursa Vali Yardımcısı Kadir Sertel Otcu, okulun eski mezunlarından AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Osmangazi Kaymakamı Ali Partal, Bursa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kahya, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Sezer, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri, Bursa Ticaret Borsası Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri, ilçe ve çevre illerden gelen oda-borsa başkanları, TOBB Kadın ve Genç Girişimciler İcra Komitesi Üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Bursaspor Yörsan Basketbol Kulübü Başkanı Sezer Sezgin, eski mezunlar, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
“134 yıldır ülke çiftçisine rehberlik ediyoruz”
Programın açılışında konuşan Hamidiye Tarım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ali Cihan, okulun kurulduğu günden bu yana ülke tarımına ve çiftçisine hizmet etmeyi sürdüğünü ifade etti. 430 dönümlük bir arazi üzerinde eğitim-öğretim faaliyetlerini yürüttüklerini belirten Cihan, “Okulumuzda tarım, gıda teknolojileri, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, laboratuvar hizmetleri ile yiyecek-içecek hizmetleri alanlarında toplam 610 öğrenciye eğitim verilmektedir. Uygulamalı eğitim modeli sayesinde son yıllarda önemli bir ivme yakalayan okulumuzda, mezunlarımızın yüzde 52’si kendi alanlarında istihdam edilmiştir. Bursa Ticaret Borsası’nın desteği ve rehberliği ile özel sektör iş birlikleri sayesinde eğitim kalitesini sürekli artıran okulumuz, ülkemizin tarımsal kalkınmasına katkı sunmaya devam etmektedir” dedi.
“Hamidiye Ziraat Mektebi, Türk tarımının mihenk taşıdır”
Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Hamidiye Ziraat Mektebi’nin TOBB, Millî Eğitim Bakanlığı ve TOBB ETÜ iş birliğiyle 2019 yılında yapılan protokol sayesinde ‘Proje Okulu’ statüsü kazanan tek tarım lisesi olduğunu vurguladı. Okulun 134 yıldır sadece Bursa için değil, Türk tarımı ve sanayisi için de bir mihenk taşı olmaya devam ettiğini vurgulayan Başkan Matlı, “Bu okul yalnızca bir eğitim yuvası değil, geleceği şekillendirme projesidir. Bursa, tarım ve gıda sanayisinde öncü şehirlerden biri. Ancak yeşil dokumuzu yavaş yavaş kaybediyoruz. Katma değerli üretimi artırarak tarımda sürdürülebilirliği sağlamak zorundayız. Buradan mezun olan gençlerimizin hem kendi geleceklerini hem de Bursa’nın ve Türkiye’nin geleceğini inşa edecek bireyler olarak yetişmesi en büyük hedefimizdir. Toprağına, emeğine, bilgisine ve kültürüne sahip çıkan bireyler, Bursa’yı ve Türkiye’yi daha güçlü bir konuma taşıyacaktır” dedi.

Tarımın geleceği Bursa’da şekilleniyor
Hamidiye Ziraat Mektebi’nin tarım, hayvancılık ve gıda teknolojisi gibi alanlarda yetiştirdiği nitelikli bireyler ile Bursa’yı gıda sanayisinde Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden biri haline getirdiğini belirten Başkan Özer Matlı, geçmişte bu okulun öğrencilerinin farklı meslek hayalleri kurarken, bugün artık merkezi sınav sistemi ile öğrenci kabul eden tarımsal üretimin ve sektörün ayrılmaz bir parçası olduğunu dile getirdi. Bursa Ticaret Borsası olarak, okulun fiziki altyapısını yenilemekten teknolojik donanımı güçlendirmeye, burs desteğinden mentorluk programlarına kadar her alanda destek verdiklerini belirten Matlı, “Bugün birçok başarılı Bursalı gıda markasının temelleri bu okulda atılmıştır. Hamidiye Ziraat Mektebi, yalnızca bir okul değil, Bursa’nın geleceğe açılan kapılarından biridir. İnanıyoruz ki buradan mezun olan her genç, Türk tarımının, sanayisinin ve ticaretinin birer yıldızı olacaktır” ifadelerini kullandı.
Hisarcıklıoğlu: “Hamidiye Ziraat Mektebi örnek bir eğitim yuvası”
TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, okulun yalnızca tarım eğitimiyle değil, aynı zamanda Türkiye’nin tarımsal geleceğine şekil veren, örnek gösterilen bir eğitim yuvası olduğunu söyledi. Hamidiye Ziraat Mektebi’nin, geniş bir yelpazeye yayılan eğitim programları ile öğrencileri geleceğe hazırladığını belirten Hisarcıklıoğlu, “Bu köklü okul sadece eğitim alanında değil, inovasyon ve AR-GE faaliyetlerinde de öncü rol oynamaktadır. 9 faydalı model, 6 patent, 2 marka ve 2 tasarımla Türkiye’nin tarımsal ve teknolojik gelişimine önemli katkılar sunmaktadır. Bu okul aynı zamanda, girişimci bireyler yetiştirerek ülkemizin geleceğine büyük katkı sağlıyor. TOBB olarak bizim de misyonumuz yeni girişimciler yetiştirmek ve bu okulda bunu görmekten büyük gurur duyuyorum” dedi.
“Türkiye’de tarım lisesine sahip çıkan tek borsa Bursa Ticaret Borsası”
Bursa Ticaret Borsası’nın Türk tarımı ve eğitimi için üstlendiği öncü rolü vurgulayan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, 134 borsa içinde tarım meslek lisesine sahip çıkan ilk ve tek borsa olan Bursa Ticaret Borsası’nın, bu alanda örnek bir başarı hikayesi yazdığını belirtti. Hisarcıklıoğlu, “Bursa Ticaret Borsası sadece Bursa’nın değil, ülkemizin tarım ve hayvancılık sektörünün gelişmesine öncülük etmiş, tarım ve hayvancılığın modern, verimli ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasına büyük katkı sağlamıştır. Bu başarı, 100 yılı aşkın köklü tarihinin bir yansımasıdır” ifadelerini kullandı.
Milletvekili Gider’den Hamidiye’ye Övgü
Hamidiye Ziraat Mektebi’nin eski mezunlarından AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, okulun köklü geçmişine vurgu yaparak, tarım eğitiminde önemli bir rol oynadığını belirtti. Müfredat ve bölümlerindeki yeniliklerle nitelikli insan kaynağı yetiştirdiğini ifade eden Gider, restorasyon çalışmaları ve açılan yeni bölümlerle eğitimde büyük bir dönüşüm sağlandığını görmekten memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Osmanlı döneminden kalan kütüphanenin korunup tasnif edilmesinin önemli bir gelişme olduğunu vurgulayan Gider, okulun daha da ileriye taşınacağına inandığını belirterek Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı ve Okul Müdürü Ali Cihan başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.
Konuşmaların ardından program TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ve protokol üyelerinin, okulun eski mezunlarına anı belgesi ve hediye takdimiyle sonra erdi.







-
Bursa Bölge5 yıl ago
“Türkiye, Doğu Türkistan’a sahip çıkmalıdır”
-
Genel1 ay ago
KARACABEY BELEDİYESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ
-
Ekonomi5 yıl ago
Sütaş’tan “Tereyağı” açıklaması
-
Bursa Bölge1 ay ago
KARACABEY AK PARTİ BURSA’DA YER BULAMADI
-
Bursa Bölge1 ay ago
İŞİTME HASTALARI İÇİN YENİ HİZMET DEVREYE GİRDİ
-
Bursa Bölge1 ay ago
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BURSA’DAN SESLENDİ: ASGARİ ÜCRETİN ARKASINDA DURDU BOYKOT ÇAĞRISI YAPTI
-
Bursa Bölge1 ay ago
BÜYÜKŞEHİR’DEN YILIN SON VE İLK BEBEKLERİNE ZİYARET
-
Bursa Bölge6 ay ago
NİLÜFER ÇAYI İÇİN İŞBİRLİĞİ
Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login