Bursa Bölge
KARACABEY’DEN “TOGG” GEÇTİ

Ali Özkan başkanlığındaki Karacabey Belediyesi, 29 Nisan 2023 tarihinde çeşitli periyotlarla alınan iş makinesi, kamyon ve bazı araçların hizmet alım töreninde yakalayamadığı ilgiyi, bu kez yerli ve milli iddiası ile Türkiye’nin gündeminde olan TOGG aracı sayesinde elde etti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da katılımıyla TOGG aracını yakından görmek ve incelemek isteyen vatandaşlar, bu sayede AK Partili Belediye Başkanı Ali Özkan’ın da moralini yükselttiler.
Türkiye’nin ilk yerli ve milli otomobili mottosuyla hizmete sunulan TOGG, Karacabey’de vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından Karacabey’e getirilen ve Cumhuriyet Alanı’nda sergilenen TOGG’la fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlar arasında zaman zaman izdiham yaşandı. Çok sayıda ilçe halkı, tarihe tanıklık etmenin haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.
Karacabey Meydanı’na “Kapadokya” renkli Togg ile gelen Bakan Varank’ı Belediye Başkanı Ali Özkan’ın yanı sıra, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Ertem İşcan başkanlığındaki AK Parti İlçe Teşkilatı, Cumhur İttifakı ortaklarından DSP Genel Başkan Yardımcısı ve Karacabey İlçe Başkanı Olcay Akıncı, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Adem Tosun, milletvekili adayları, Belediye personeli ve vatandaşlar karşıladı.

Daha sonra seçim otobüsünden vatandaşlara hitap eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 21 yıldır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bu ülkede taş üstüne taş koymanın, bu ülkeyi yatırımlarla donatmanın, bu ülkeye hak ettiği hizmetleri kazandırmanın mücadelesini verdiklerini söyledi.
Gece gündüz demeden bu millete hizmet etmenin sevdasını yaşadıklarını aktaran Varank, “Hamdolsun bu millet de 21 senedir Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında dimdik duruyor ve biz diyoruz ki bu hizmet kervanının devam etmesi lazım. İnşallah hep birlikte önce Karacabey’i sonra Bursa’yı kalkındırmamız lazım. Bunun yolu 14 Mayıs’tan geçiyor.” diye konuştu.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, bu hizmet mücadelesinin kolay olmadığını belirterek, “Bir yandan ülkede vesayetle mücadele ettik, birtakım güçlerin bu ülkeye tahakküm etmesiyle mücadele ettik, bir yandan da bu ülkemize layık olduğu hizmetleri kazandırmak için gayret ettik. İşte buraya Türkiye’nin otomobiliyle geldik. Togg’u gördünüz mü? Beğendiniz mi? Togg’un hikayesi bizim bu ülkedeki hizmet mücadelemizin hikayesidir.” ifadesini kullandı.
AK Parti olarak her zaman hizmet derdinde olduklarını vurgulayan Bakan Varank, muhalefeti eleştirerek şunları kaydetti: “Onlar yıkmanın derdinde oldu, bizi paçamızdan tutup aşağı çekmenin derdinde oldu, projeleri engellemenin derdinde oldu ama biz onlara aldırış etmedik. Biz kararlılıkla Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yolumuza devam ettik. Şimdi diyoruz ki bu hizmet kervanının devam etmesi lazım. Eğer biz Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi yapacaksak Togg’lara, TCG Anadolu’ya, İmece Uydusu’na devam etmemiz lazım. Ancak bunları yaparak biz Türkiye’yi kalkındırırız. Ancak bunları yaparak ekmeğimizi büyütürüz, refahı paylaşırız. Karadeniz’de gazı keşfettik. Onunla ilgili neler dediklerini hatırlıyorsunuz değil mi? ‘Her sene gaz keşfediyordunuz. Nerede bu gaz?’ dediler. Biz o gazı keşfettik, karayla buluşturduk. Şimdi vatandaşlarımız bu ay gaz faturası ödemiyor. Bize inanmayanlar şu anda utanıyor mu? Hayır utanmıyor.”

Muhalefeti cahillikle suçlayan ve “Bunlar ekonomiden ve projelerden anlamaz” diyen Bakan Varank, AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın yoluna devam edeceğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Karşımızda maalesef bir yıkım ekibi var. Bu yıkım ekibi gözünü öyle karartmış ki eski Türkiye’yi tekrar gündeme getirmeye çalışıyorlar, koalisyonları gündeme getirmeye çalışıyorlar. Bu yedili koalisyonun bir tane ortağı var Meral Akşener. Geçen gün çıkmış utanmadan ne diyor biliyor musunuz? ‘Bu memlekette en rahat dönem koalisyonlar dönemiydi.’ Biz hastane kuyruklarını çok iyi hatırlıyoruz. Terörün kol gezdiği zamanları çok iyi hatırlıyoruz. Belki Meral Akşener sırça köşkünde bakanlık yapıyordu ama o dönem bu millet terörden inim inim inliyordu. Her gün bombalar patlıyordu. Onun için bu koalisyonu getirmeye çalışanlara müsaade etmemeliyiz.”
Millet İttifakı’nın sadece kendi arasında pazarlık yapmadığını ileri süren Bakan Varank, “Şu anda terör örgütleriyle pazarlık yapıyorlar. Kandil’deki sözde liderler her gün açıklama yapıyor; “Hapisteki arkadaşlarımız 14 Mayıs’ta hapishaneden çıkacak” diyorlar. Kime güvenip bunu söylüyorlar? Kemal Kılıçdaroğlu’na güvenip söylüyorlar. Sadece PKK mı? FETÖ her gün açıklama yapmıyor mu? “Biz Türkiye’ye döneceğiz. KHK’lıları tekrar askere, polise, adliyeye yerleştireceğiz” demiyorlar mı? Kime güveniyorlar? Tabii ki Kılıçdaroğlu’na güveniyorlar. Aziz milletimiz, bizim cefakar, vefakar milletimiz bu memleketi terör örgütlerine peşkeş çektirmez. Bunun karşısında durur. Onun için sağlam durmamız lazım. 14 Mayıs’ta PKK kimi destekliyorsa onun karşısında durmamız lazım. 14 Mayıs’ta FETÖ kimi destekliyorsa karşısında durmamız lazım. Buna var mıyız? Allah sizlerden razı olsun.” diye konuştu.





Ekonomi
TRAKYA BİRLİK, FİYATLARI DONDURDU

Trakya Birlik 2025 yılı boyunca ürettikleri tüm rafine yağ ve margarin grubu ürünlerde Ramazan Bayramı sonuna kadar fiyat değişikliğine gitmeyeceklerine ilişkin yazılı bir basın açıklaması yaptı.
Trakya Birlik Yönetim Kurulu, enflasyonla mücadeleye destek mesajı yayımladı. Gıda fiyatlarındaki artışın kontrol altına alınmasının kritik önem taşıdığı belirtilen açıklamada, enflasyonla mücadele sürecine katkıda bulunmak, 2025 yılında millet için enflasyonun geride bırakılarak toplum refahının yeniden yükseltilmesi adına, üretimini yaptıkları tüm rafine yağ ve margarin grubu ürünlerde Ramazan Bayramı sonuna kadar herhangi bir fiyat değişikliğine gidilmeyeceğine dikkat çekildi.
Yapılan yazılı açıklamada, “Ülkemizde zorunlu tüketim ihtiyaçları arasında ilk sırada yer alması ve TÜFE içinde önemli ağırlığa sahip olması hasebiyle gıda fiyatlarındaki artışın kontrol altına alınması kritik önem arz etmekte olup, halihazırda Ekonomi Yönetimimizce uygulanmakta olan politikalar paralelinde yıllık enflasyon seviyesinin peyderpey gerilemekte olduğu gözlemlenmektedir.
Birliğimizin piyasa yapıcı rolüyle faaliyet gösterdiği bitkisel rafine yağ sektöründe, fiyat istikrarı ve sürdürülebilirliğinin sağlanması adına üretici örgütlerinin piyasayı regüle etme noktasında etkinliklerini artırarak tüketici nezdinde ürün arz güvenliğinin ve fiyat istikrarının sağlanmasının elzem hale geldiği aşikardır. Rafine yağ ve margarin sektörleri, jeopolitik ve küresel iklim krizi etkileri, artan ithal girdi bağımlılığı ve döviz kurlarına bağlı değişken maliyet yapısı sebebiyle fiyat istikrarı sağlamanın zor olduğu pek çok içsel ve dışsal risk faktörü içeren sektörlerin başında gelmektedir.
“Ramazan Bayramı sonuna kadar fiyat değişikliği yapılmayacak”
Tüm bu etkenler altında mevcut durum değerlendirildiğinde ülkemizin içinde bulunduğu enflasyonla mücadele sürecine katkıda bulunmak, 2025 yılında milletimiz için enflasyon belasının geride bırakılarak toplum refahının yeniden yükseltilmesi adına, üretimini yaptığımız tüm rafine yağ ve margarin grubu ürünlerde Ramazan Bayramı sonuna kadar herhangi bir fiyat değişikliğine gidilmeyeceğini, bayram sonrasında ki süreçte de Birlik Misyonumuz gereği; üreticilerimiz için tarımsal üretimin sürdürülebilirliği ile milletimiz için güvenli gıdaya istikrarlı fiyat yapısıyla erişiminin sağlanması noktasında en ideal fiyat mekanizmasının tesisi için tüm imkanlarımızla çalışmaya devam edeceğimizi kamuoyu ile paylaşmak isteriz.” İfadelerine yer verildi.
Bursa Bölge
ZEYTİN ÜRETİCİSİNE 800 MİLYON TL ÖDEME

Marmarabirlik, 2024/2025 iş yılı ürün alım kampanyasında aldığı ürün bedellerinin kalan yarısının karşılığı olarak 21 Şubat tarihinde 800 milyon TL ödeme yapacak.
2024/2025 ürün alım kampanyasında ürün bedellerinin yüzde 50’sini 15 günlük periyotlarda ortaklarına peşin olarak ödeyen Marmarabirlik, ürün bedellerinin geri kalan kısmın yarısını 21 Şubat tarihinde ödeyecek. 800 milyon TL tutarındaki bu ödeme ile ürün bedellerinin yüzde 75’i yani 2 milyar 400 milyon TL ödenmiş olacak. Kalan yüzde 25’lik bölüm ve fark ödemeleri en geç Nisan ayı sonunda ödenecek.
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, geçtiğimiz yıl 2 milyar 824 milyon liralık ürün alımı yapıldığını söyledi. Bu kampanya döneminde ise Marmarabirlik’in 3 milyar 363 milyon TL tutarında ürün alımı gerçekleştirdiğini dile getiren Asa, “Göreve geldiğimiz 2010 yılından bu yana üreticimizin refah seviyesini artırmak için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Bundan sonra da üretici ortaklarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.
Mevcudu korumak büyüme sayılır
Döviz kurunda artış yaşanmamasına rağmen, TL olarak maliyetlerin arttığını belirten Başkan Hidamet Asa, “Bu ekonomik koşullarda mevcudu koruyabiliyorsanız büyümüş sayılırsınız. Maliyetlerin çok değişken olması ambalaj, üretim, pazarlama, enerji, finans maliyeti olarak satışları olumsuz yönde etkilemektedir. Satılan ürün miktarının tutarı ile bir sonraki yıl aynı miktarda ürünü yerine koyamıyorsunuz. Üç yıldır üretimde devamlılığın sağlanması ve üreticimizin ayakta kalması için büyük mücadele verdik” diye konuştu.
2025’te hedef 7 milyar tl ciro
Dünyada ve ülkemizde yaşanan yüksek enflasyon nedeniyle üretim sektörünün büyük sıkıntı yaşadığı ve büyük zarar ettiği böyle bir dönemde ayakta durmanın bile bir başarı olduğunu belirten Asa, “2022/2023 iş yılına göre Marmarabirlik’in aktif büyüklüğü yüzde 215 büyüme ile 7 milyar 486 milyon TL, öz kaynaklarımız yüzde 197 büyüme ile 4 milyar 632 milyon TL, ciromuz yüzde 66 büyüme ile 2 milyar 945 milyon TL’den, 4 milyar 899 milyon TL’ye yükselmiştir. Bu yıl hedefimiz 7 milyar TL ciroya ulaşmaktır” açıklamalarında bulundu.
Kooperatiflerin mali yapısı korunmalı
Özellikle son iki yılda ürün alım maliyetlerinde finans yükünün arttığına değinen Hidamet Asa, Marmarabirlik ve Kooperatifler arasındaki ticari ilişkinin Türk Ticaret Kanunu’nun 89. maddesi kapsamında yapıldığını bildirdi. Asa, “Yani ürün alımında verilen her TL’ye, politika faizi de dikkate alınarak faiz uygulanmaktadır. Aksi takdirde V.U.K.’a göre ilgili hükümler çerçevesinde transfer fiyatlandırmasına girer ve bu da vergi ziyaı cezası oluşturur. Kooperatiflerin zarar görmemesi için ödemelerin mutlaka dönemlere yayılması gerekir. Geçmişte bu anlaşılmıyordu. Anlaşılmamasının sebebi faiz oranlarının düşük olmasıydı. Geçtiğimiz yıl yüzde 50-55’ler seviyesinde olan faiz oranları bugün yüzde 45 oranlarındadır. Marmarabirlik Yönetim Kurulu olarak bu yıl hem üreticimizi hem de kurumu korumaya çalıştık” şeklinde konuştu.
Bursa Bölge
BURSA İTFAİYESİ’NDEN OCAK AYINDA 1234 OLAYA MÜDAHALE

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ekip, ekipman, yeni araç ve binalarla sürekli destekleyerek güçlendirdiği itfaiye teşkilatı, Ocak ayında toplam 1234 olaya müdahale etti.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşın can ve mal güvenliğinin korunması bakımından hayati önem taşıyan İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nı ekip, ekipman, hizmet binaları ve yeni araçlarla güçlendirmeye devam ederken, itfaiye personeli de gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. Bursa’da 31 istasyonda 693 personel, 140 araçla hizmet veren Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler, Ocak ayında da birçok olaya müdahale etti. Ekipler, Ocak ayında 612 yangın, 594 kurtarma ve 28 diğer itfaiye hizmetleri olmak üzere 1234 olaya müdahale etti. Ayrıca 2319 kişiye eğitim verilirken, olaylarla alakalı 201 itfaiye raporu hazırlandı ve 58 denetim gerçekleştirildi.
Vatandaşları başta yangın olmak üzere her türlü olumsuz duruma karşı tedbirli ve dikkatli olmaya davet eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, itfaiye grubunu güçlendirmeye devam edeceklerini belirtti. Geçtiğimiz haftalarda 7 adet tam donanımlı itfaiye aracı alımı yapıldığını ifade eden Başkan Bozbey, “Son zamanlarda orman, fabrika ve benzeri alanlarda çıkan yangınların artması üzerine itfaiye grubumuzu güçlendirmeye devam ediyoruz. Hem ekipman hem de çalışan arkadaşlarımızın sayısını artırıyoruz. İtfaiye teşkilatımız gece gündüz demeden çalışırken, halkımızın da özellikle yangınlara karşı daha dikkatli olmasını istiyoruz” dedi.


-
Bursa Bölge5 yıl ago
“Türkiye, Doğu Türkistan’a sahip çıkmalıdır”
-
Ekonomi5 yıl ago
Sütaş’tan “Tereyağı” açıklaması
-
Genel1 ay ago
KARACABEY BELEDİYESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ
-
Bursa Bölge2 ay ago
KARACABEY AK PARTİ BURSA’DA YER BULAMADI
-
Bursa Bölge1 ay ago
İŞİTME HASTALARI İÇİN YENİ HİZMET DEVREYE GİRDİ
-
Bursa Bölge2 ay ago
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BURSA’DAN SESLENDİ: ASGARİ ÜCRETİN ARKASINDA DURDU BOYKOT ÇAĞRISI YAPTI
-
Bursa Bölge7 ay ago
NİLÜFER ÇAYI İÇİN İŞBİRLİĞİ
-
Bursa Bölge1 ay ago
BÜYÜKŞEHİR’DEN YILIN SON VE İLK BEBEKLERİNE ZİYARET
Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login