Bursa Bölge
BURTARIM 19. KEZ KAPILARINI AÇIYOR

Ülkemiz için önemli ve stratejik sektörler olan tarım ve hayvancılığın tüm paydaşlarını buluşturan, Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde 15 farklı ülkeden 200’den fazla firma ve firma temsilciliğinin katılımı ile gerçekleşecek olan fuarın, 200 bine yakın kişi tarafından ziyaret edilmesi bekleniyor. Önceki yıllarda olduğu gibi fuarın yeni iş bağlantıları ve ortaklık anlaşmalarına sahne olması öngörülüyor.
Türkiye’nin en büyük 5 tarım fuarından biri olan Bursa Uluslararası Tarım Tohumculuk Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı ve Bursa Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı, 4 – 8 Ekim tarihleri arasında Tüyap ve TARMAKBİR iş birliği ile Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. 200’ün üzerinde katılımcı firma sayısıyla başta tarımsal mekanizasyon olmak üzere, geniş ürün yelpazesi ile dikkati üzerine çeken fuarda, ziyaretçiler tarım ve hayvancılık konusundaki son trendleri, gelişmeleri ve yenilikleri keşfederken ağırlıklı olarak yerli üretim ürünlerle buluşacak. Ziyaretçiler ayrıca düzenlenen etkinliklerle etkileşimli bir fuar deneyimi yaşayacaklar.
Yedi iklim coğrafyasına hitap eden tek fuar olarak da tanımlanan, modern tarımın tüm süreçlerinin yer aldığı her iki fuarda açık alanda traktör ve ekipmanları, 4 ayrı salon ve fuayeden oluşan kapalı alanda ise tohumdan sulama sistemlerine, hayvancılık ekipmanlarından tarımsal mekanizasyona, zirai ilaçlamadan gübreye, sebze-meyvecilikten, ekolojik tarıma, bitki beslemeden fide-fidana kadar geniş ürün grubu yer alıyor.
Toplam 50 bin m2 sergileme alanına sahip fuara T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, Bursa Ticaret Borsası, Bursa Ziraat Odaları, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, Bursa İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, KOSGEB ve Bursa Büyükşehir Belediyesi de destek veriyor.
Fuarda bu yıl ikinci kez Agro TV iş birliğiyle düzenlenecek Fuar Arena etkinliği yer alıyor. Her gün farklı bir traktör markası deneyiminin sunulacağı, kullanım tekniğinin ve yeteneklerin ön plana çıkacağı Fuar Arena, geçtiğimiz yıl Bursa Tarım Fuarı’nda 150 yarışmacıya ev sahipliği yapmıştı. Çiftçilerin traktörleri kullanarak çeşitli yarışmalara katıldığı Fuar Arena, Türkiye’nin her tarafından gelen ziyaretçilerden de büyük ilgi görüyor.
Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Derneği (TARMAKBİR) verilerine göre, tarım makineleri sektöründe 2022 yılı Ocak-Ağustos dönemindeki ihracatımız, 2021 yılı seviyesine göre yüzde 5,5 artmış ve 903 milyon dolar seviyesine yükselmiştir. Bu verilerle sektör, makine sektörler sıralamasında 22 segment arasında 5. sırada yer almıştır. Tarım makineleri sektöründe serbest bölgeler dahil 2022 yılı Ocak-Temmuz dönemi ihracatımız, 2021 yılı seviyesine göre yüzde 4 artmış ve 867 milyon dolar seviyesine yükselmiştir. Bu dönemde tarım makineleri ithalatımız bir önceki yıla göre yüzde 17 azalmış ve 450 milyon dolar olmuştur. Bu verilere göre anılan dönemdeki dış ticaret fazlası 193 milyon dolardır. Rekora koşan tarım makineleri sektörü Bursa’da yeni ihracat bağlantıları sağlamak için fuar kapsamında binlerce yabancı ziyaretçiyle bir araya gelecek.
Fuarda Balkan ülkelerinin tamamı, Avrupa’nın belirli bölgelerinden; Rusya-Ukrayna bölgesi, Gürcistan, Azerbaycan ve Orta Asya ülkeleri, Körfez ülkeleri, Kuzey ve Orta Afrika ülkeleri ve İran’dan çok sayıda ziyaretçi ile Türkiye’den de 60’ın üzerinde şehirden ziyaretçi geleceği öngörülüyor.
Fuar, beş gün boyunca sadece son gün 17.00’ye kadar olacak şekilde 9.30 – 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Detaylı bilgiye https://burtarim.com fuar web sitesinden erişilebilecek.
Bursa Bölge
DEPREMİ YAŞAYAN 11 İLDE TEMEL İHTİYAÇLAR KARŞILANAMADI

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan ve 11 ili sarsan deprem felaketinin 2’inci yıl dönümünde Osmangazi Meydanı’nda düzenlenen anma programında konuşarak, “Ne yazık ki, aradan geçen bunca zamana rağmen depremi yaşayan şehirlerimizdeki temel ihtiyaçların halen tam anlamıyla karşılanmadığını üzülerek görüyoruz. Deprem konutlarının bir an önce tamamlanmasını istiyoruz. Vatandaşımızı altyapısı olmayan kışın soğuk, yazın sıcak ile mücadele etmek zorunda kaldıkları konteyner kentlerden kurtarın” dedi.
Büyük felaketin meydana geldiği saat 04.17’de Osmangazi Meydanı’nda düzenlenen anma programında, depremde hayatını kaybeden yurttaşlar anıldı. Anma programına CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Raşit Gürbüz, Parti Yöneticileri, Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Fatma Çil Yılmaz, Bursa İl Dernekleri Federasyonu Başkanı Ramazan Alp, depremden etkilenen 11 ilin dernek temsilcileri ve yurttaşlar katıldı.
Acı ve sıkıntılarla dolu 2 yıl
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, ülkenin yaşadığı en büyük felaketlerden biri olan 6 Şubat depreminin üzerinden acı ve sıkıntılarla dolu 2 yıl geçtiğini belirterek, “Geçen koskoca iki yıla rağmen kayıplarımızın acısını hala derinden hissediyoruz. Ne yazık ki aradan geçen bunca zamana rağmen, depremi yaşayan şehirlerimizdeki temel ihtiyaçların hala tam anlamıyla karşılanmadığını üzülerek görüyoruz. Depremin hemen ertesinde, AKP hükümeti tarafından verilen “bir yıl içinde tüm kalıcı konutları teslim edeceğiz” sözüne rağmen, hala binlerce ailemiz 20 metrekarelik konteynerlerde yaşam mücadelesi veriyor” dedi.

“Yeterli önlemler alınmıyor”
Deprem bölgesindeki eğitim, sağlık, kalkınma politikalarının yetersizliğine dikkat çeken Yeşiltaş, “Depremzedeler, yaşadıkları travmayı atlatabilmek için güçlü bir psikososyal destek sistemine ihtiyaç duyuyor. Ancak, bu alanda yeterli çalışmalar yapılmadı, halkımız sahipsiz bırakıldı. Bir çoğu doğup büyüdüğü şehirlerini, içinde yaşadıkları kültürlerini bırakıp hiç tanımadıkları şehirlerde yeniden bir hayat kurmaya çalıştı. Tüm yaşananlardan ne yazık ki hiç bir ders çıkartılmadı. Neredeyse tamamı fay hatları ile çevrili ülkemizde hâlâ depreme hazırlık noktasında çok ciddi eksiklikler var. Yeni felaketlere karşı kentsel dönüşüm projeleri tamamlanmadı. Bilimsel önlem planları hazırlanmadı. Riskli binaların çoğu ne yazık ki hâlâ ayakta. Uyarılara rağmen yeterli önlemler alınmıyor, bilim insanlarının önerileri göz ardı ediliyor” diye konuştu.
“Aynı acıları yaşamak istemiyoruz”
Yeşiltaş konuşmasını şu sözlerle noktaladı: “Yarın bir başka şehirde aynı acıları yaşamak istemiyoruz. O yüzden Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak, depremzedelerimizin sesi olmaya devam edeceğiz. Fakat bu söylediklerimizin suya yazılan yazılar gibi ülkeyi yönetenlerin nazarında bir etki yaratmadığının farkındayız. Neden? Çünkü onların derdi vatandaşın sıkıntılarını dinleyip çözüm üretmek değil. Onlar; tüm zamanlarını; muhalefeti susturmaya, gazetecileri hapsetmeye, seçilmiş belediye başkanlarını kirli ve çirkin iftiralar ile görevden almaya harcıyorlar. Tekrar haykırıyoruz. Bu felaketi unutmadık, unutturmayacağız!
Ülkemizi daha güvenli, daha yaşanabilir bir ülke haline getirmek için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bizler her türlü zorluğu yaşayan deprem bölgesindeki tüm vatandaşlarımızın sesi olmaya devam edeceğiz. Bu ülkenin insanları, yalnız ve çaresiz bırakılmayacak! Tüm çaresizlerin çaresi olacağız.


Bursa Bölge
BURSALI MARKETÇİLER FAHİŞ FİYATA KARŞI

Enflasyon ile mücadelede devletin ve halkın yanında olduklarını belirten Bursa PERDER Başkanı Haşim Kılıç, fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı gerekli adımları attıklarını söyledi.Gıdada fiyat artışının tek sorumlusunun marketler olmadığını belirten Bursa Perakendeciler Derneği (PERDER) Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Kılıç, fahiş fiyat ve stokçuluğa izin vermediklerini açıkladı.
Ramazan öncesi tedbirler alındı
Marketlerin sürekli fiyat artışına gittiği algısının yanlış olduğunu vurgulayan Bursa PERDER Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Kılıç, “Üretim-satış zincirinin son halkası olarak, asgari kâr marjı ile fiyat belirliyoruz. Bunu da genel giderlerimizi karşılamak için yapıyoruz.” diye konuştu. Ramazan öncesi fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı Türkiye Perakendeciler Federasyonu öncülüğünde, üyeler ile yoğun iletişim halinde olduklarını da kaydeden Başkan Kılıç, “Hiçbir üyemiz, bu süreçte fırsatçılığa asla izin vermeyecek. Ticaret Bakanlığı ve belediyeler ile yoğun iletişim halinde gereken tüm adımları atacağız.” dedi.
“Pozitif ayrımcılık uygulanmalı”
Enflasyonun yoğun şekilde hissedildiği bir dönemde yerel marketlerin özveriyle faaliyet gösterdiğini de kaydeden Kılıç, “Yerel marketler olarak kısıtlı imkanlarımıza rağmen ulusal zincir marketlere nazaran çok daha fazla personel istihdam ediyoruz. Vatandaşın bütçesine destek olmaya gayret ederken sorunlarımıza da etkin çözümlerin bulunmasını bekliyoruz. Uzun süredir hayata geçirilmesini beklediğimiz Perakende Yasası ile sektörümüzün içinde bulunduğu haksız rekabet ortamını iyileştirmek adına devletimizin daha etkili adımlar atmasını, büyük zincirlere karşı yerel marketlere alan açılmasını, pozitif ayrımcılık uygulanmasını talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Bursa Bölge
BESAŞ’IN YENİ FABRİKA SATIŞ MAĞAZASI ORHANGAZİ’DE AÇILDI

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşların uygun fiyatlı ve güvenilir gıdaya daha kolay ulaşabilmesi amacıyla Orhangazi’de hizmete açtığı BESAŞ Fabrika Satış Mağazası, ilk gününden vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Başkan Bozbey, “Hem üreticilerimize destek oluyoruz hem de tüketiciye sağlıklı, ekonomik ve kaliteli ürünü sunuyoruz” dedi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en büyük ekmek fabrikalarından birisine sahip olan BESAŞ aracılığıyla Bursa’daki tüm vatandaşlara ulaşabilmek ve kaliteli ürünlerini uygun fiyata sunmak için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bursa’da 500’den fazla bayi ile hizmet veren BESAŞ, unlu mamullerin yanında süt ve et ürünlerine de vatandaşın güvenle ulaşmasını sağlıyor. BESAŞ tarafından Gemlik ve Mudanya’nın ardından Orhangazi’de düzenlenen törenle Fabrika Satış Mağazası hizmete açıldı.
Açılış törenine, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra CHP Orhangazi İlçe Başkanı Berna Çakır, Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Aydın Saldız, BESAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Orkun Gazioğlu, BESAŞ Genel Müdürü İbrahim Alpay Demirtaş, daire başkanları, iştiraklerin yöneticileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Üreticiye destek, halka hizmet
Orhangazililer tarafından büyük bir coşkuyla karşılanan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti. 17 ilçeye eşit ve adaletli hizmeti götürmek için çalışmaya devam ettiklerini söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, tüm belediye başkanlarıyla birlikte Bursalılara hizmet götüreceklerini belirtti. BESAŞ’ın sadece ekmek üretmediğini ifade eden Başkan Bozbey, “Göreve geldikten sonra BESAŞ’ı yavaş yavaş tanzim satış mağazalarına dönüştürmeye, içerisindeki ürünleri çoğaltmaya başladık. Bu ürünler içerisinde kendi ürettiklerimize ve kooperatiflerimizin ürettiklerine öncelik verdik. Dağ yöresindeki tesislerimizde ürettiğimiz peyniri, sütü, yoğurdu, ayranı halkımızla buluşturuyoruz. Hem üreticilerimize destek oluyoruz hem de tüketiciye sağlıklı, ekonomik ve kaliteli ürünü sunuyoruz” diye konuştu.
“Ürün çeşitliliğini artıracağız”
Bursalı üreticilerden aldıkları et ürünlerine de raflarda yer verdiklerini hatırlatan Başkan Bozbey, “Bursa’nın ürünleri öncelikli olmak üzere ürün çeşitliliğini artıracağız. Gemlik zeytini, Gedelek turşusu gibi ürünleri mağazalarımızla bulacaksınız. Karakılçık gibi buğday tohumlarını dağ yöremizde ücretsiz dağıtıyor ve ekimini sağlıyoruz. Alım garantisi veriyoruz. Bursalılara sağlıklı ekmek olarak ulaştırıyoruz. Amacımız halkımızın sağlıklı bireyler olarak yaşam sürmesini sağlamaktır. Önümüzdeki yıllarda Bursa çok önemli bir markasını, vatandaşlarımızın sahip çıkması sayesinde kazanmış olacak. Fabrika satış mağazamız hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Orhangazili muhtarlar ve esnaflarla da bir araya gelerek Yeni Sanayi Sitesi ile ilgili çözüm önerilerini anlatan Başkan Bozbey, bu konuyu da birlikte çözeceklerini söyledi. Otobüs terminali alanında da çalışmalara başlayacaklarını ifade eden Başkan Bozbey, sarı otobüslerle ilgili görüşmeleri sürdürdüklerini, esnafı mağdur etmeden birlikte çözüm üreteceklerini belirtti.

CHP Orhangazi İlçe Başkanı Berna Çakır, BESAŞ’ın ilçeye kazandırılmasından büyük mutluluk ve gurur duyduklarını ifade etti. BESAŞ’ın sadece ekmek satış mağazası olmadığını, aynı zamanda CHP’li belediyelerin sosyal belediyecilik anlayışının en güzel örneklerinden biri olduğunu dile getiren Çakır, bu konuda emeği geçen Başkan Mustafa Bozbey’e ve BESAŞ’a teşekkür etti.
Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, BESAŞ için uzun yıllardır mücadele verdiklerini söyledi. Orhangazi’ye BESAŞ Fabrika Satış Mağazası’nın kazandırılmasından büyük mutluluk duyduklarını belirten Aydın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e ve ekibine teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Başkan Mustafa Bozbey ve beraberindekiler, BESAŞ Fabrika Satış Mağazası’nı gezerek bilgi aldı. Daha sonra tezgaha geçen Başkan Bozbey, alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet etti. BESAŞ Satış Mağazası’nın Orhangazi’ye kazandırılmasından büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren vatandaşlar, hizmetlerinden dolayı Başkan Bozbey’e teşekkür etti.


-
Bursa Bölge5 yıl ago
“Türkiye, Doğu Türkistan’a sahip çıkmalıdır”
-
Ekonomi5 yıl ago
Sütaş’tan “Tereyağı” açıklaması
-
Genel1 ay ago
KARACABEY BELEDİYESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ
-
Bursa Bölge1 ay ago
KARACABEY AK PARTİ BURSA’DA YER BULAMADI
-
Bursa Bölge1 ay ago
İŞİTME HASTALARI İÇİN YENİ HİZMET DEVREYE GİRDİ
-
Bursa Bölge1 ay ago
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BURSA’DAN SESLENDİ: ASGARİ ÜCRETİN ARKASINDA DURDU BOYKOT ÇAĞRISI YAPTI
-
Bursa Bölge1 ay ago
BÜYÜKŞEHİR’DEN YILIN SON VE İLK BEBEKLERİNE ZİYARET
-
Bursa Bölge6 ay ago
NİLÜFER ÇAYI İÇİN İŞBİRLİĞİ
Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login