Bursa Bölge
“AK PARTİ HER ALANDA KADINLARIN YANINDA”
- /home/u2093656/public_html/wp-content/plugins/mvp-social-buttons/mvp-social-buttons.php on line 27
http://www.yoremgazete.com/wp-content/uploads/2023/03/AK-Kadinlar-1.jpg&description=“AK PARTİ HER ALANDA KADINLARIN YANINDA”', 'pinterestShare', 'width=750,height=350'); return false;" title="Pin This Post">
- Share
- Tweet /home/u2093656/public_html/wp-content/plugins/mvp-social-buttons/mvp-social-buttons.php on line 72
http://www.yoremgazete.com/wp-content/uploads/2023/03/AK-Kadinlar-1.jpg&description=“AK PARTİ HER ALANDA KADINLARIN YANINDA”', 'pinterestShare', 'width=750,height=350'); return false;" title="Pin This Post">
AK Parti Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Emel Gözükara Durmaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Durmaz açıklamasında, “Bugün dünyanın her köşesinde üreten, ürettiğiyle ülkesine ve milletine değer katan, azim ve kararlılıkla mücadele veren emekçi kadınların günü. Bu yıl 8 Mart’ı, 6 Şubat’ta yaşadığımız depremlerin acısıyla karşılıyoruz. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara da şifa diliyoruz.” dedi.
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde partilerinin 2002 yılından bu yana hem temel insan hakları hem de beşeri sermayenin güçlendirilmesi adına kadının hayatın her alanında aktif rol almasına ve karar alma mekanizmalarına katılımına yönelik pek çok düzenlemeye imza attıklarını belirten AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Emel Gözükara Durmaz, “Anayasadaki eşitlik ilkesi, Türk Ceza Kanunu’nda töre ve namus cinayeti cezalarının artırılması, İş Kanunu’nda eşit işe eşit ücret düzenlemesi, doğum izinleri başta olmak üzere, aile ve iş yaşamı uyumlaştırıldı. Bunun yanı sıra engelli çocuğu olan anneye 5 yıl erken emeklilik imkânı ve benzeri birçok düzenleme AK Parti döneminde hayata geçirilmiştir. Böylelikle eşitlik başta olmak üzere, kadının güçlendirilmesi yasal güvence altına alınmıştır. AK Parti olarak eğitimi, en önemli fırsat eşitliği aracı olarak kabul ettik. Bu noktada önemli adımlar attık. Biliyoruz ki kadınların eğitim seviyesi yükseldikçe iş gücüne katılım oranı artıyor. Son açıklanan verilere göre yükseköğretim mezunu kadınların iş gücüne katılım oranı % 67,6’dır. Yine 2002 yılında yükseköğretimdeki kız öğrenci oranı % 13,5 iken, eğitim konusundaki kararlılığımızla bu rakam 2022 yılında % 48,5’e ulaşmıştır.” ifadelerini kullandı.
“Kadın istihdamının önünü açtık”
Açıklamasında SGK teşviklerinde, gelir vergisinde ve kadın kooperatiflerinde yapılan yasal düzenlemeler ile hibe ve fon desteklerinde kadınlara uygulanan pozitif ayrımcılıkla kadınların iş hayatına katılımını ve girişimci olmalarını desteklediklerini ifade eden Durmaz, “Kadının iş gücüne katılma oranını % 27’den % 35’e, yine % 10,4 olarak hedeflenen kadın işveren oranını ise % 13,2’lere çıkardık. Kadın istihdamını 6 milyondan 10 milyona yükselttik.” dedi.
“Kadına şiddetle mücadelede kararlıyız”
Emel Gözükara Durmaz, “Terörle mücadelede, dağa kaçırılan kadın ve kız çocukları için nasıl mücadele ettiysek, tüm dünyada olduğu gibi bizim de canımızı yakan, kadına yönelik şiddetle mücadelede de kararlıyız.” ifadesini kullandı. Durmaz, şöyle devam etti: “Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Anayasa’da, TCK’da yaptığımız değişiklikler ve hayata geçirdiğimiz yasalar kadına yönelik şiddetle mücadelede kararlılığımızın göstergesidir. Son yaptığımız düzenleme ile iyi hal uygulamasını kaldırdık. Takım elbise ve kravat artık takdir indirimi gerekçesi sayılmayacak.”
“Depremlerden etkilenen kadın ve çocuklarımızın yanındayız”
AK Parti Bursa İl Kadın Kolları Teşkilatı olarak özellikle kadın ve çocuklar için depremin ilk gününden bu yana yanlarında olup yaralarını sarmak için çalıştıklarını belirten Durmaz, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Teşkilat olarak asrın felaketini yaşayan depremzede vatandaşlarımızın acılarını yüreğimizde hissediyor, sıkıntılarına ortak oluyoruz. Gerek deprem bölgelerine gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerimizde, gerek deprem bölgelerine gidecek yardım malzemelerinin temini ve hazırlanmasında, gerekse depremden etkilenerek ilimize gelen depremzede misafirlerimizin öncelikli ihtiyaçlarını tespit ve temin etme hususunda canla başla çalışıyoruz. Bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Kadın Kolları Teşkilatlarımızla depremden etkilenen kadınlarla birlikte olma kararı aldık. Depremzedelerimiz sıcak sofralarını tekrar kursun diye Genel Merkez’imizin koordinasyonu ile mutfak setleri hazırladık. ‘Sıcak Sofralar’ kampanyası ile onlara bu setleri ulaştırıyoruz. Bu süreci devlet-millet el ele vererek atlatacak, depremin yaralarını hep birlikte saracağız. Hayatın her alanında büyük sorumluluk yüklenen, nesillerin yetişmesinde büyük paya sahip olan, alın teriyle ve emeğiyle var olan tüm emekçi kadınların günü kutlu olsun.”
Ekonomi
BURSA TİCARET BORSASI’NDAN 100. YILDA TARİHİ BAŞARI
Bursa Ticaret Borsası, 2024 yılında kaydettiği işlem hacmiyle büyüme trendini sürdürdü. Bir önceki yıla göre yüzde 42 oranında artışla 46,5 milyar liralık işlem hacmine ulaşan Bursa TB, bölge ekonomisine sağladığı katkıyı bir kez daha gözler önüne serdi.
Bursa Ticaret Borsası (BTB), 100 yıllık köklü geçmişiyle bölgesel ve ulusal ticaretin en önemli aktörlerinden biri olmaya devam ediyor. 2024 yılına ait tescil işlem hacmi verilerini açıklayan Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, bir önceki yıla göre yüzde 42’lik bir artışla 46 milyar 531 milyon TL’lik işlem hacmine ulaşıldığını belirtti. Bursa Ticaret Borsası’nın 100. yılında elde edilen başarıya dikkat çeken Başkan Matlı, Borsa’nın yalnızca bölge ekonomisinin değil, aynı zamanda Türkiye genelindeki tarımsal ticaretin de önemli bir destekçisi olduğunu ifade etti.
“Zeytin 14 milyar TL ile işlem hacminde lider”
Bursa’nın tarımsal üretimdeki stratejik önemine vurgu yapan Başkan Matlı, Borsa kotasyonuna tabi ürünler arasında en çok işlem gören ürünleri de açıkladı. 2024 yılında tescil işlem hacminde ilk sırayı 14 milyar 163 milyon lira ile zeytinin aldığını kaydeden Başkan Matlı, zeytini 8 milyar 677 milyon lira ile yaş sebze-meyve, 4 milyar 546 milyon lira ile et, 4 milyar 488 milyon lira ile canlı hayvan ve 2 milyar 596 milyon lira ile mısırın izlediğini ifade etti. Bu ürünlerin Bursa tarım üretiminin temel taşları olduğunu vurgulayan Özer Matlı, “Borsa olarak üyelerimizin ticari faaliyetlerine katkı sunmak, üreticilerimizin emeğini değerli kılmak ve ticaret hacmini artırmak adına sürekli çalışıyoruz. 2024 yılı verileri, bu çabalarımızın karşılığını aldığımızı gösteriyor.” diye konuştu.
BTB, TÜRİB ile tarımda dijitalleşmeye öncülük ediyor
Bursa Ticaret Borsası’nın A Grubu büyük hissedarı olduğu Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) Elektronik Ürün Senetleri (ELÜS) Piyasası’ndaki gelişmelere de değinen Özer Matlı, 2024 yılı boyunca TÜRİB’de toplam 1 milyar 204 milyon TL’lik işlem hacmi gerçekleştirdiklerini belirtti. Ayrıca, Bursa TB acente kaydındaki yatırımcı sayısının yüzde 13 arttığını ifade eden Matlı, “TÜRİB üzerinden yapılan işlemlerde özellikle mısır, arpa, buğday ve zeytin gibi stratejik ürünler öne çıktı. ELÜS piyasası, tarım ticaretinin modernleşmesine ve dijitalleşmesine önemli katkılar sunuyor. Bursa olarak bu platformun aktif bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.
“100 yıllık başarılarla geleceğe güvenle yürüyoruz”
Bursa Ticaret Borsası’nın 100. yılında elde edilen başarıların ayrı bir anlam taşıdığını belirten Başkan Özer Matlı, “Borsamız, 100 yıllık tarihi boyunca üyelerimizin ticaretine rehberlik etmiş, bölgesel kalkınmada öncü bir rol üstlenmiştir. Bugün, bu köklü geçmişin bize verdiği güçle, tarım ve hayvancılık sektörlerindeki ticaretin geleceğine yön vermeye devam ediyoruz. Bu başarılar, hep birlikte daha güçlü yarınlara yürüme kararlılığımızın bir ifadesidir” dedi. 2025 yılına yönelik hedeflerini de açıklayan Matlı, “Bursa Ticaret Borsası olarak, üyelerimize daha geniş olanaklar sunmak ve işlem hacmimizi daha da artırmak için çalışmayı sürdüreceğiz. Bursa’nın tarım ve ticaretteki lider rolünü pekiştirecek projelerle, ülkemizin ekonomisine daha büyük katkılar sağlamayı hedefliyoruz. Başarımıza katkı sunan tüm üyelerimize ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
BTB’de en çok işlem gören 5 ürün
Zeytin: 14.163.000.000 TL
Yaş sebze meyve: 8.677.000.000 TL
Et: 4.546.000.000 TL
Canlı hayvan: 4.488.000.000 TL
Mısır: 2.596.000.000 TL
Sağlık
YANIK TEDAVİSİNDE GÜNCEL GELİŞMELER ELE ALINDI
Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, kamu hastanelerinde görevli hekim ve sağlık personellerini yanık tedavisindeki güncel gelişmeler hakkında bilgilendirmek amacıyla Bursa Şehir Hastanesi’nde eğitim programı düzenledi. Bursa’daki kamu hastanelerinden toplam 150 hekim ve sağlık personelinin katıldığı eğitimde Bursa Şehir Hastanesi Yanık Merkezi’nde görevli Doç. Dr. Sabriye Dayı, Op. Dr. Selma Beyeç ve Op. Dr. Kadir Güler konuşmacı olarak yer aldı.
Yanık tedavisine ilişkin genel bilgilerin ve güncellemelerin paylaşıldığı eğitimde; erişkin ve çocuk hastalarda uygunsuz sevklerin önlenmesi, ilk başvuru merkezlerinde doğru müdahalenin yapılması, endikasyonu olan hastaların üst merkezlere uygun şekilde sevki ve 112 Acil Çağrı Merkezi’nin ihtiyacı olan hastalar için kullanılması gibi konular da ele alındı.Programda konuşan Bursa Şehir Hastanesi Yetişkin Yanık Sorumlusu Op. Dr. Selma Beyeç, acil servis ve yoğun bakım görevlileri başta olmak üzere tüm hekim ve hemşirelere açık bir eğitim düzenlediklerini belirtti. Sağlık çalışanlarının, sosyal hayatta sıklıkla karşılaşılan ve çok ağrılı bir travma olan yanık vakalarına nasıl yaklaşmaları gerektiğini aktardıklarını vurgulayan Op. Dr. Beyeç, “Eğer çalıştıkları hastanede tıbbi müdahale mümkün değilse, ileri bir merkeze sevk etmek gerekiyorsa, hangi hastaları sevk etmeleri gerektiği konusunda bilgilendirmek ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak için bu eğitimi düzenledik.” dedi.
Sağlık
EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren evde sağlık hizmetleri 2024 yılında toplamda 89 bin 355 hasta ziyareti gerçekleştirdi. Tıbbi bakım ihtiyacı olan bireylere evinde ve aile ortamında, muayene, tetkik, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinin verilmesi olarak bilinen evde sağlık hizmetleri, Bursa’da hasta ziyaretlerine hız kesmeden devam ediyor. Özellikle yaşlı, engelli ve uzun süreli bakım ihtiyacı olan bireylerin hayatını kolaylaştıran bu hizmet, vatandaşların yaşam kalitesini arttırıyor.
Bursa’da 130 personel ve toplam 25 birim ile evde sağlık hizmeti verildiği bilgisini veren Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Orkun Yıldırım, ‘Ekiplerimiz sadece 2024 yılı boyunca sistemimize kayıtlı 14 bin 622 hastamıza toplamda 89 bin 355 kere ziyaret gerçekleştirdi. Bu ziyaretlerde ekiplerimiz hastaların tedavi süreçlerini evlerinde izleyerek, doktor kontrolünde gerekli pansumanlar, evde ağız diş muayenesi, serum, sonda, ilaç takibi, tetkikler ve çeşitli tıbbi işlemleri yapmaktadır.” şeklinde konuştu.
Evde Sağlık Hizmetleri ekiplerinin, hastaların sağlık hizmetlerine kolay erişimini sağlamak amacıyla zorlu hava ve ulaşım şartlarına rağmen çalışmalarını aksatmadan sürdürdüğünü ifade eden Dr. Yıldırım, “Evde sağlık hizmetinin efektif bir şekilde çalışması hastanelerin yoğun bakım servislerini önemli ölçüde rahatlatmaktadır. Evde sağlık hizmetinin doğru koordinasyonu ile hastanelerin yoğun bakım ve palyatif bakım servislerinde yığılmanın önüne geçilmektedir.” diye konuştu.
-
Bursa Bölge5 yıl ago
“Türkiye, Doğu Türkistan’a sahip çıkmalıdır”
-
Ekonomi5 yıl ago
Sütaş’tan “Tereyağı” açıklaması
-
Genel3 hafta ago
KARACABEY BELEDİYESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ
-
Bursa Bölge3 hafta ago
İŞİTME HASTALARI İÇİN YENİ HİZMET DEVREYE GİRDİ
-
Bursa Bölge4 hafta ago
KARACABEY AK PARTİ BURSA’DA YER BULAMADI
-
Bursa Bölge3 hafta ago
BÜYÜKŞEHİR’DEN YILIN SON VE İLK BEBEKLERİNE ZİYARET
-
Bursa Bölge4 hafta ago
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BURSA’DAN SESLENDİ: ASGARİ ÜCRETİN ARKASINDA DURDU BOYKOT ÇAĞRISI YAPTI
-
Bursa Bölge1 yıl ago
“BÜYÜK BİR SİSMİK TEHLİKE ALTINDAYIZ!”
Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login