Eğitim
“YIKILAN OKULLARIN İNŞAATI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?”
Karacabey’de ‘depreme dayanıksız’ denilerek geçtiğimiz yılın Haziran ayında yıkımı tamamlanan Cumhuriyet İlkokulu’nun A ve B Blokları ile 14 Eylül Ortaokulu A Blok binasının yerine yeni yapılacak bina ile ilgili belirsizlik hala devam ederken, okulların açılmasına sayılı günler kala bu durum velileri tedirgin etmeye başladı.
Hatta yıkılan okul binalarının olduğu yerlerde otların iyice büyüdüğü de gözlendi. Ne okul yönetiminden ne de Milli Eğitim Müdürlüğü’nden kendilerine net bir bilgi verilmediğini ileri süren veliler, “Okullarımızın binalarını yıktılar ama 1 yıl geçti hala bir şey yapılmadı. Okulların açılmasına az kaldı. Çocuklarımızın durumu ne olacak? Yeni binalar ne zaman inşa edilecek?” diye sordu.

Hatırlanacağı üzere, Cumhuriyet İlkokulu A ve B Blokları’nın Karacabey Ticaret Borsası tarafından yaptırılacağının geçtiğimiz Ocak ayında açıklanması sonrası geçen sürede inşaatın bir türlü başlamaması dikkatlerden kaçmazken, bir diğer yıkılan okul olan 14 Eylül Ortaokulu A Blok’un yapımıyla ile ilgili ise şu zamana kadar herhangi bir gelişmenin olmaması eleştirileri de beraberinde getirdi. Eğitimin başlamasına sayılı günler kala okullarının ne zaman yaptırılacağını sorgulayan veliler, haklı olarak endişelerini dile getirdi.
Cumhuriyet İlkokulu velileri, “Okulumuzun yıkılan A ve B Blokları’nın yapımını Ticaret Borsası’nın üstlendiğini duyunca sevinmiştik. Ancak geçen sürede inşaat bir türlü başlamadı. Bunun sebebini merak ediyoruz. Duyduğumuz kadarıyla Ticaret Borsası işin mali yükünü üstlenmiş. Okulu yaptıracak olan İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü inşaatla ilgili ihale yaptı mı? İhale yapıldıysa bu inşaatı alan firma inşaata ne zaman başlayacak? Biz okul binalarımıza ne zaman kavuşacağız?” diye konuştu.
Öte yandan YÖREM’in bu konuda edindiği bilgilere göre, Cumhuriyet İlkokulu A ve B Blok’la ilgili proje ihalesinin yapıldığı, ihaleyi alan firmanın yasal prosedürleri tamamladığı ve en kısa sürede inşaata başlayacağı öğrenildi.
Bu konuda bir diğer tepki de 14 Eylül Ortaokulu velilerinden geldi. “Devletimiz okulumuzu ne zaman yapacak? Ya da okulumuzun inşaatını üstlenecek hayırsever bir babayiğit yok mu?” diyen 14 Eylül Ortaokulu velileri, “Okul binamız yıkılalı 1 yılı geçti. Ancak hala inşaatla ilgili bir gelişme yok. Sürekli pandemi bahane gösteriliyor. Salgın yüzünden gecikmenin yaşandığı söyleniyor. Açıkçası pandemi olmasaydı çocuklarımızın mağduriyeti daha da artacaktı. Biz okulumuzun bir an önce yapılmasını istiyoruz. Devletimizin bir okul yapacak gücü yok mu? Okulların açılmasına az bir zaman kaldı. Çocuklarımızın durumu ne olacak? Okullar açıkken mi inşaat başlayacak ya da bu iş artık seneye mi kaldı? Üvey evlat muamelesi görmek istemiyoruz. Bu konuda yetkililerden net açıklama bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Yıkım sonrası hem Cumhuriyet İlkokulu hem de 14 Eylül Ortaokulu ile ilgili sürecin Milli Eğitim Bakanlığı’nın kontrolünde devam ettiği bilgisini veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, yeni okul binalarının proje çizimleri, inşaatları ve kaynak ayrımının Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde devam ettiğini belirtmişti.
Pandemiden dolayı bu sürecin yavaş ilerlediğini ifade eden Dingin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın TOKİ’ye okulların inşaatıyla ilgili bir teklif sunduğu haberini paylaşmıştı. Dingin ayrıca, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak da okul inşaatlarının yapımı konusunda hayırseverlerle görüşme halinde olduklarını söylemişti.
Dingin’in bu açıklamalarının ardından Cumhuriyet İlkokulu’nun yapımıyla ilgili Ticaret Borsası devreye girmiş ve Ocak ayında yapılan açıklamayla okulun inşaatını üstlendiğini duyurmuştu. Ne yazık ki Cumhuriyet İlkokulu ile ilgili yaşanan bu güzel gelişme sonrası geçen süre zarfında inşaata bir türlü başlanamamasına veliler bir anlam veremedi.
14 Eylül Ortaokulu’nda ise şu ana kadar hiçbir gelişme yaşanmadı. Yeni okul binasının ne zaman yapılacağı ile ilgili devam eden belirsizlik velileri de iyice tedirgin etmeye başladı.


Eğitim
ÇOCUKLARA ÖZEL AKIL VE ZEKÂ OYUNLARI ETKİNLİĞİ
Karacabey Belediyesi’nin ara tatil kapsamında düzenlediği Akıl ve Zekâ Oyunları Atölyesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinden yoğun ilgi görürken; Başkan Fatih Karabatı, çocukların zihinsel gelişimini destekleyen etkinliklerin artarak devam edeceğini vurguladı.
Karacabey Belediyesi, ara tatili fırsata dönüştürerek çocuklara hem eğlenceli hem de öğretici bir etkinlik sundu. Belediye Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce Ergün Koç Kültür Merkezi’nde düzenlenen Akıl ve Zekâ Oyunları Atölyesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi.
Etkinlikte öğrenciler, strateji ve dikkat gerektiren “Abluka” oyunu başta olmak üzere çeşitli akıl oyunlarıyla keyifli dakikalar yaşadı. Hem eğlenip hem de düşünme becerilerini geliştirme fırsatı bulan çocuklar, yabancı olmadıkları oyunlara farklı bakış açıları katarken, yeni oyunlarla da tanıştı.

Atölye boyunca eğitmenler, öğrencilere oyunların mantığını, strateji geliştirme yöntemlerini ve problem çözme tekniklerini uygulamalı olarak anlattı. Çocuklar ise grup çalışmaları sayesinde hem ekip ruhunu pekiştirdi hem de rekabet duygusunu kontrollü biçimde deneyimledi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, ara tatilde çocuklara yönelik bu tür etkinliklerin önemine dikkat çekerek, “Çocuklarımızın zihinsel gelişimini destekleyen, eğlendirirken öğreten etkinlikleri her zaman önemsiyoruz. Ara tatilde onların hem kaliteli vakit geçirmesi hem de yeni beceriler kazanması için Akıl ve Zekâ Oyunları Atölyesi’ni hayata geçirdik. Karacabey’de çocuklarımızın sosyal, kültürel ve akademik gelişimlerine katkı sağlayacak projeleri sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.
Etkinlik sonunda öğrenciler ve aileler, düzenlenen organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirerek Karacabey Belediyesi’ne teşekkür ettiler.


Eğitim
MİNİKLERE RENKLİ ARA TATİL ETKİNLİĞİ
Ara tatil boyunca çocuklara yönelik etkinliklerini sürdüren Karacabey Belediyesi, Ergün Koç Kültür Merkezi’ndeki Ahşap Atölyesi’nde miniklere rengârenk bir gün yaşattı. Hacivat eşliğinde yapılan boyama etkinliğiyle çocukların hem el becerileri hem hayal güçleri gelişirken, Belediye Başkanı Fatih Karabatı, çocukların sosyal ve kültürel yönden desteklenmesi için benzer çalışmaların devam edeceğini söyledi.
Karacabey Belediyesi’nin çocuklara yönelik etkinlikleri ara tatil boyunca hız kesmeden devam ediyor. Belediye Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Ergün Koç Kültür Merkezi’nde düzenlenen Ahşap Atölyesi etkinliği, miniklerin yoğun ilgisiyle rengârenk bir güne sahne oldu.

Etkinlik kapsamında çocuklar, Hacivat eşliğinde keyifli boyama çalışmaları gerçekleştirdi. Hem el becerilerini geliştiren hem de hayal güçlerini ortaya koyan minikler, kendi tasarımlarını renklendirerek unutulmaz bir atölye deneyimi yaşadı. Neşeli anlara sahne olan atölyede çocukların mutluluğu yüzlerinden okunurken, aileler de etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Karacabey Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Gülümsemeleriyle atölyemizi renklendiren tüm çocuklarımıza ve emek veren ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, çocuklara yönelik sosyal ve kültürel etkinliklerin önemine dikkat çekerek, “Belediye olarak çocuklarımızın hem eğlenebileceği hem de kendilerini geliştirebileceği ortamlar oluşturmaya büyük önem veriyoruz. Ara tatilde düzenlediğimiz etkinlikler, onların el becerilerini, özgüvenlerini ve hayal güçlerini desteklemeyi amaçlıyor. Karacabey’de çocuklarımızın daha nitelikli zaman geçirmesi için benzer faaliyetleri artırarak sürdüreceğiz.” diye konuştu.
Etkinlik, çocuklara katılım sertifikalarının verilmesi ve hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.

Eğitim
“ERDEMLİ İNSAN OLMA YOLUNDA AKRAN DOSTLUĞU”
Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrenciler arasında empati ve dostluk kültürünü güçlendirmeyi hedefleyen projenin ikinci yıl tanıtım toplantısını gerçekleştirdi.
Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Erdemli İnsan Olma Yolunda Akran Dostluğu” projesinin ikinci yıl tanıtım toplantısı, 13 Kasım 2025 Perşembe günü Yıldırım Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
“Toplantıya il genelindeki resmi ve özel okul müdürleri ile çok sayıda eğitim yöneticisi katıldı. Açılış konuşmalarını Eğitim Müfettişleri Başkanı Yavuz Bayar, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu ve Teftiş Kurulu Başkanı Fethi Fahri Kaya yaptı.
“Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli vizyonu doğrultusunda hayata geçirilen proje kapsamında, öğrenciler tarafından hazırlanan afiş ve pano sergisi, katılımcılar tarafından gezildi.
Konuşmasında okul müdürlerinin projedeki rolüne dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Akran zorbalığıyla ilgili verilerde artış hızı azalsa da, sorun tamamen ortadan kalkmış değil. Bu nedenle bu yıl okul müdürlerimizden özel bir ricam var: Her okulumuzda mutlaka bir ‘Akran Dostu Ekibi’ oluşturulacak. Rehber öğretmenlerimize bu konuda destek verelim. Çocuklarımızın karakter gelişiminde, sorunları iletişim ve dostluk yoluyla çözme becerilerini kazanmalarında okul yönetimlerimizin liderliği büyük önem taşıyor.”
Teftiş Kurulu Başkanı Fethi Fahri Kaya, konuşmasında Türkiye’nin ve özellikle Bursa’nın eğitim alanındaki mevcut durumunu ve geleceğe yönelik vizyonunu ele aldı. Kaya, “Akran Dostluğu” projesi gibi somut çalışmaların önemini vurgularken, eğitimcilerin (rehber öğretmenler, okul müdürleri, müfettişler) rolünü, Türk milletinin özgün kimliğini ve “Türkiye Yüzyılı” hedefi doğrultusunda nitelikli insan yetiştirmenin hayati önemini işaret etti. Konuşmasında, güzel bir dünya inşa etmede eğitimin sorumluluğuna dikkat çekti.
Programda ayrıca, projenin ilk yıl uygulamalarına ilişkin değerlendirmeler yapıldı ve yeni dönem hedefleri paylaşıldı. Eğitim Müfettişleri Başkanı Yavuz Bayar, yürütülen çalışmaların öğrenciler arasında dayanışma ve farkındalığı artırdığını belirterek, bu yıl etkinliklerin öğretmen ve okul yöneticilerinin rehberliğinde daha geniş kapsamda sürdürüleceğini ifade etti.
“Erdemli İnsan Olma Yolunda Akran Dostluğu”, öğrencilerde karakter gelişimi, toplumsal duyarlılık ve olumlu akran ilişkilerini desteklemeyi hedefleyen Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün örnek projelerinden biri olarak çalışmalarına devam ediyor.
Etkinlik, proje ekibine plaket takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.
-
Bursa Bölge6 yıl agoKaracabey’de cinayet: 1 ölü
-
Genel11 ay agoKARACABEY BELEDİYESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ
-
Bursa Bölge11 ay agoKARACABEY AK PARTİ BURSA’DA YER BULAMADI
-
Ekonomi6 yıl agoSütaş’tan “Tereyağı” açıklaması
-
Bursa Bölge6 yıl agoRABBİMİZ BİZDEN NELER İSTİYOR
-
Bursa Bölge6 yıl ago“Türkiye, Doğu Türkistan’a sahip çıkmalıdır”
-
Güncel2 yıl agoİYİ VE KÖTÜ AHLAK
-
Genel2 yıl agoKARACABEYLİ DUAYEN SANATÇI SEVENLERİNİ ÜZDÜ




Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login