Connect with us

Yerel

“SİVRİSİNEK KAYNIYOR, BELEDİYE KONSER PEŞİNDE”

Karacabey Anahtar Parti İlçe Başkanı Ömer Yıldırım, yaz sıcaklarının en yoğun yaşandığı günlerde ilçede sivrisinek sorununun vatandaşı canından bezdirdiğini söyleyerek Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı’yı sert sözlerle eleştirdi. Yıldırım, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 14. maddesinde belediyelerin çevre sağlığını koruma ve halk sağlığına yönelik tedbirler alma görevlerinin açıkça tanımlandığını hatırlatarak, “Sayın Karabatı bu yaz sezonunda ikinci kez belediye başkanı olarak görev yapıyor. Geçen yaz yaşanan sorunlardan hiç mi ders almadı da bu yıl yine hazırlıksız yakalandı? Üstelik kendisi, hizmet etmek için parti değiştirdiğini söylüyordu; peki neden şimdi hizmeti yalnızca Büyükşehir’den bekliyor?” dedi.

Geçmiş dönemlerde sivrisinekle mücadelenin ihale yoluyla profesyonel firmalara yaptırıldığını hatırlatan Yıldırım, bu yöntemin hem daha sistemli bir çalışma hem de net bir sorumluluk alanı oluşturduğunu belirterek, “Önceki başkanlar gibi bu işi ihaleye açmak mı zor geliyor, yoksa ihaleyi vereceği kurumla çıkar ilişkisi anlamında bir uzlaşma mı sağlanamadı? Madem halkın sağlığı bu kadar önemli, neden şeffaf bir ihale süreci başlatılmıyor?” ifadelerini kullandı.

Karacabey’de haftalardır süren yoğun sivrisinek sorununa rağmen belediyenin “3 araçla ilaçlama” açıklamasını yetersiz bulan Yıldırım, halkın geceleri penceresini açamadığını, çocukların parklarda oynayamadığını, çiftçilerin tarlasında rahat çalışamadığını söyledi. 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 27. maddesine göre ilçe belediyelerinin de haşereyle mücadelede aktif sorumluluk taşıdığını hatırlatan Yıldırım, “Büyükşehir’i bahane ederek sorumluluktan kaçmak, Karacabey halkına yapılacak en büyük haksızlıktır” diye konuştu.

Yıldırım, Başkan Karabatı’nın “Önümüzdeki yıl daha kapsamlı mücadele” sözlerini de eleştirerek, halkın bugünkü sorununa seneye çözüm vaadinin yerel yönetim anlayışına aykırı olduğunu belirtti. Bu sorunun hemen çözüme kavuşturulması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, acil eylem planı çağrısı yaptı.

“Meteor Yağmuru Etkinliği ve 3,5 milyonluk konser tartışması”

Sivrisinek tartışmasının yanı sıra Karacabey LongozFest 2025 kapsamında Perseid Meteor Yağmuru etkinliğinde sahne alacak Funda Arar konserine de tepki gösteren Yıldırım, belediyenin geçtiğimiz günlerde hizmet yapmak amacıyla Karacabey’in geleceğini etkileyecek 70 milyon liralık borçlanma kararını meclisten geçirdiğini hatırlattı.

Bu borcun üzerine 2 milyon 500 bin lira Funda Arar artı sahne, ışık, ses sistemi ve karavan da dahil edildiği zaman toplam 3 milyon 500 bin liralık konser harcamasının halka doğrudan hizmet yerine, sadece “Alper Tüydeş olmadan da bu işi yaparız” mesajı vermek için yapıldığını savunan Yıldırım, “Karacabey’in adını hem ulusal hem uluslararası alanda duyuran bir isme inatla hareket etmenin kime ne faydası var? Halkın parasını kişisel hırslar uğruna harcamak hangi vicdana sığar? Buna değer mi?” dedi.

Yıldırım, Perseid Meteor Yağmuru’nun Türkiye’nin birçok noktasında ücretsiz olarak izlenebilecek bir doğa olayı olduğunu vurgulayarak, “Bu gökyüzü şöleni, geçmiş yıllarda Alper Tüydeş’in çabaları sayesinde zaten binlerce doğaseveri Karacabey’e çekmişti. Doğru bir tanıtım çalışmasıyla bu yıl da aynı başarı yakalanabilirdi. Ancak belediye, doğal bir etkinliği pahalı bir konser organizasyonuna dönüştürerek kamu kaynaklarını gereksiz yere harcamayı tercih etti” ifadelerini kullandı.

Ayrıca bu etkinliğin, Karacabey’in biyolojik çeşitliliği ve turizm potansiyelinin tanıtımı için önemli bir fırsat olduğunu hatırlatan Yıldırım, “Doğa odaklı bir festivalin merkezinde müzik elbette olabilir; fakat bu, bütçeyi aşan, plansız ve tamamen siyasi hesaplarla alınmış bir kararla yapılmamalıdır.

Milyonlarca liralık harcama yerine, bölge halkının üretimden turizme kadar doğrudan fayda sağlayacağı projeler hayata geçirilmeliydi” diye konuştu.

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Yerel

ÇİFTÇİ SUDA BOĞULDU

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, sulama ücretlerindeki artışa ve çiftçilerin ödeme sürecinde yaşadığı mağduriyete ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu sistemin değişmesi, sulama paralarının Nisan ayına kadar uzatılması ve hiçbir şekilde büyük faizler uygulanarak çiftçinin belinin bükülmesine razı değiliz” dedi.

Erdem, çeltik sulama maliyetlerinin yıllara göre arttığını belirterek, dönüm başına sulama maliyetinin 2024 yılında 1.050 TL, 2025 yılında 1.750 TL, 2026 yılında ise 2.500 TL olduğunu ifade etti. Aynı yıllarda çeltik satış fiyatlarının ise 2025 yılında 38-40 TL, 2026 yılında 35-36 TL arasında seyrettiğini kaydetti.

Sulama fiyatlarının 2 yıl içinde %138 arttığını, buna karşın ürün fiyatlarının geçmiş yıllara göre düştüğünü belirten Başkan Erhan Erdem, bu durumun çiftçiyi zor durumda bıraktığını söyledi.

Erhan Erdem, çiftçilerin sulama bedellerini öderken ürettikleri mahsullerin paralarını fabrika ve tüccardan geç aldıklarını, bu nedenle su paralarını ödemelerinin Ocak veya Şubat ayını bulduğunu aktardı. 31 Aralık tarihinin geçilmesiyle birlikte çiftçilerin %100 zamla karşı karşıya kaldığını dile getiren Erdem, “Bu nasıl adalet” dedi.

Sulama birliklerinin zam yetkisine ilişkin kanuni düzenlemeye de değinen Başkan Erdem, 2024 yılına kadar sulama birliklerinin kanunda %50’ye kadar zam yapma yetkisi bulunduğunu ve bu sebeple %10 uygulandığını, 2024’ten sonra çıkan kanunla bu oranın %50 olduğunu ve şu anda %50 zam uygulandığını belirtti.

Erdem, 2.500 TL olan çeltik sulama fiyatının 31 Aralık’tan sonra %50 indirimin kaybolması ve üzerine %50 zam eklenmesiyle 5.000 TL’ye çıktacağını ifade ederek, “Bunun neresinden bakarsak bakalım, bu bir zulümdür” diye konuştu.

Başkan Erdem, sistemin değişmesi, sulama paralarının Nisan ayına kadar uzatılması ve büyük faizler uygulanarak çiftçinin belinin bükülmesine razı olmadıklarını sözlerine ekledi.

Continue Reading

Yerel

GÖKÇE ALKAN CİNAYETİNDE ZANLI TUTUKLANDI

Karacabey’de 5 Ekim’de meydana gelen ve genç Gökçe Alkan’ın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan cinayetin ardından gözaltına alınan 24 yaşındaki Mustafa Bağ, kasten planlayarak adam öldürme suçundan çıkarıldığı nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgilere göre, Gökçe Alkan’ın hayatını kaybettiği cinayetin ardından gözaltına alınan Mustafa Bağ’ın akşam saatlerinde adliyeye getirileceği yönündeki bilgi kısa sürede ilçede yayıldı. Bunun üzerine çok sayıda vatandaş adliye çevresinde toplandı.

Ancak zanlı, adliyeye fiziken getirilmedi. Mustafa Bağ’ın ifadesi, adli işlemler kapsamında SEGBİS sistemi üzerinden görüntülü olarak alındı. Zanlının adliyeye getirilmediğine inanmayan kalabalığın sakinleştirilmesi amacıyla Gökçe Alkan’ın eniştesi Gökhan Akbay da duruşma salonuna alındı ve süreci SEGBİS üzerinden takip etti.

Savcılık işlemlerinin ardından Bağ, kasten planlayarak adam öldürme suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi.

Akbay, “Adliyeye hiç getirilmedi”

Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği’nde gerçekleştirilen işlemlerin ardından 24 yaşındaki Mustafa Bağ hakkında kasten planlayarak adam öldürme suçundan tutuklama kararı verildi.

Duruşma salonunda süreci takip eden Gökhan Akbay, dava işlemlerinin ardından yaptığı açıklamada zanlının hiçbir şekilde adliye binasına getirilmediğini, işlemlerin SEGBİS üzerinden gerçekleştirildiğini ve verilen tutuklama kararının ardından Mustafa Bağ’ın cezaevine gönderildiğini ifade etti.

Bağ, işlemlerinin tamamlanmasının ardından cezaevine gönderildi.

Ne olmuştu?

Karacabey’de Gökçe Alkan ile Mustafa Bağ arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıkmış, tartışmanın büyümesi üzerine Mustafa Bağ’ın bıçakla saldırdığı Gökçe Alkan, çenesinin altından aldığı bıçak darbesi sonucu olay yerinde hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından gözaltına alınan Mustafa Bağ’ın adli işlemleri tamamlandı. Zanlı, kasten planlayarak adam öldürme suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Continue Reading

Yerel

ÖZKAN: “GÖKÇE’NİN ACISI KARACABEY’İN ACISIDIR”

Anahtar Parti Karacabey İlçe Başkanı Özcan Özkan, 18 yaşındaki Gökçe Alkan’ın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan cinayetin ardından yazılı bir açıklama yaptı. Gökçe’nin ölümünün Karacabey’in vicdanında derin bir yara açtığını belirten Özkan, adli sürecin tüm yönleriyle aydınlatılması ve sorumluların hukuk önünde hesap vermesi çağrısında bulundu.

Kadına yönelik şiddetin yalnızca olayların ardından yapılan açıklamalarla çözülemeyeceğini vurgulayan Özkan, kadınların yaşam hakkının korunması için somut adımlar atılması gerektiğini ifade etti. Özkan, Gökçe’nin ailesinin acısını paylaştıklarını belirterek, “Gökçe için adalet” çağrısında bulundu.

İşte Özcan Özkan’ın açıklaması:

“Karacabey’imiz bir kez daha büyük bir acıyla sarsılmıştır.

18 yaşındaki Gökçe Alkan’ın hayatını kaybetmesi, yalnızca bir ailenin değil, bütün Karacabey’in yüreğini yakan bir olaydır. Gencecik bir kızımızın hayatının sona ermesi karşısında duyduğumuz üzüntüyü, öfkeyi ve vicdanımızdaki yarayı kelimelerle tarif etmek mümkün değildir.

Gökçe’ye Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum.

Ancak bugün yalnızca başsağlığı dilemenin yeterli olmadığı bir noktadayız.

Gökçe’nin ölümünün bütün yönleriyle aydınlatılmasını ve adaletin eksiksiz şekilde tecelli etmesini istiyoruz.

Yürütülen adli soruşturmanın titizlikle tamamlanması, olayın tüm boyutlarının ortaya çıkarılması ve sorumluların hukuk çerçevesinde gereken cezayı alması en temel beklentimizdir.

Karacabey halkı da bu beklentisini açıkça ortaya koymuştur.

Gökçe için sokaklara çıkan, adalet isteyen, “Gökçeler ölmesin” diyen hemşehrilerimizin sesi duyulmalıdır.

“BİR GÖKÇE DAHA KAYBETMEK İSTEMİYORUZ”

Bugün hepimizin kendisine sorması gereken soru şudur:

Bir başka Gökçe’nin hayatını kaybetmesini beklemek zorunda mıyız?

Hayır!

Kadına yönelik şiddet konusunda artık günü kurtaran açıklamalardan, olay olduktan sonra gösterilen tepkilerden ve birkaç gün sonra unutulan gündemlerden vazgeçmeliyiz.

Kadınlarımızın kendilerini güvende hissedeceği bir toplum düzenini hep birlikte oluşturmak zorundayız.

Şiddetin ilk işaretinde harekete geçen, kadınlarımızı yalnız bırakmayan, gençlerimizi koruyan ve gerektiğinde devletin bütün kurumlarını etkin biçimde devreye sokan güçlü bir mekanizmaya ihtiyaç vardır.

Bir kadının yaşam hakkı, hiçbir gerekçenin gerisine bırakılamaz.

“KARACABEY’İN VİCDANI BU DOSYANIN TAKİPÇİSİ OLACAKTIR”

Anahtar Parti Karacabey İlçe Teşkilatı olarak Gökçe Alkan’ın ailesinin acısını kendi acımız olarak görüyoruz.

Bu acının siyasi malzeme yapılmasına da, birkaç gün sonra unutulmasına da izin verilmemelidir.

Bizim meselemiz siyasi hesap değil, insan hayatıdır.

Bizim talebimiz siyasi ayrıcalık değil, adalettir.

Bizim çağrımız ayrıştırmak değil, toplum olarak kadına yönelik şiddetin karşısında tek yürek olmaktır.

Yetkililere çağrımız açıktır:

Gökçe Alkan’ın ölümü bütün yönleriyle aydınlatılsın.

Adli süreç şeffaf ve titiz biçimde yürütülsün.

Varsa ihmaller araştırılsın.

Sorumlular hukuk önünde hesap versin.

Ve en önemlisi, başka Gökçeler yaşasın diye gereken bütün tedbirler alınsın.

Karacabey’in vicdanı bu olayın takipçisidir.

Biz de Anahtar Parti Karacabey İlçe Teşkilatı olarak bu sürecin takipçisi olacağız.

Gökçe’nin ailesinin acısını paylaşacak, adalet talebinin yanında duracak ve kadına yönelik şiddetin her türlüsüne karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.

Gökçe için adalet istiyoruz.

Kadınlarımız için güven istiyoruz.

Gençlerimiz için yaşanabilir bir Karacabey istiyoruz.

Bir daha hiçbir annenin evladının ardından “Neden koruyamadık?” diye feryat etmediği bir Türkiye için mücadele etmek hepimizin sorumluluğudur.

Gökçe’nin acısı Karacabey’in acısıdır.

Adalet yerini bulana kadar bu dosyanın takipçisi olacağız.”

Continue Reading

Trending