Connect with us

Bursa Bölge

Öğretmen geleceği aydınlatan, karanlığa meydan okuyandır!

Karacabey Ortaokulu’nun düzenlediği 24 Kasım etkinliği izleyenleri mest etti:

Karacabey’de “24 Kasım Öğretmenler Günü” Karacabey Ortaokulu’nun düzenlediği etkinlikle kutlandı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin’in, tüm öğretmenler adına Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan kutlamalar, Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde coşku içinde devam etti.

Sunumunu Karacabey Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Nihal Kayacan’ın gerçekleştirdiği ŞYKM’deki programa; Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan’ı vekaleten AK Parti Belediye Meclis Üyesi Arzu Uray, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, İlçe Emniyet Müdürü Sakıp Yalta, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü S. Ayhan Sağlam, İlçe Jandarma Komutan Vekili Teğmen Enes Çiçek, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri ve çok sayıda öğretmen katıldı.

“Kılavuz ve servetimiz bilgi, başöğretmenimiz Mustafa Kemal’dir”

Karacabey Ortaokulu öncülüğündeki başarılı organizasyonda mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına söz alan Sultaniye Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Seher İnci’nin güzel konuşması alkış topladı. “Kılavuz ve servetimiz bilgi, başöğretmenimiz Mustafa Kemal’dir.” diyen Seher İnci konuşmasında; “Biz göreve başlamanın heyecanını ve sevincini yaşayan, çiçeği burnunda öğretmenleriz. Öğretmenlik mesleği her şeyden önce bir ideal, gaye ve hizmet mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi, biz öğretmenlerde bu anlamlı ve şerefli mesleğe hayatımızı adayanlarız. Binlerce çocuğu olan bir anne, bir babayız. Mesleklerin en anlamlısı, en onurlusu, en kutsalı bizimdir. Çünkü biz, avukatız, doktoruz, hakimiz, mühendisiz, şairiz, işçiyiz. Çünkü biz yeryüzünün öğretmeni olmadan önce gökyüzünün öğrencisiyiz. Göreve yeni başlayan öğretmen arkadaşlarım adına saygılar sunuyorum.”  ifadelerine yer verdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin de, öğretmenliğin çok kutsal bir meslek olduğuna vurgu yaparak konuşmasında şu sözlere yer verdi; “Atatürk’ün Millet Mekteplerini açtığı ve başöğretmen olarak kabul edilen tarih olan 24 Kasım 1928 tarihi, 1981 yılından bu yana 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bu vesileyle Başta ülkemizin kurucu ve ortak değeri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm eğitim neferlerini, tüm şehitlerimizi ve eğitim şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum. Emekli olan öğretmenlerimizin de öğretmenler gününü kutluyor sağlıklı, huzurlu ve uzun ömürler diliyorum. Göreve yeni başlayan öğretmenlerimize de hayırlı olsun diyor, başarılar diliyorum.

Öğretmen-geleceği-aydınlatan-4

“Biz öğretmenlerin milletimize olan en büyük borcu tarih ve kültür mirasımızın geleceğe taşınmasıdır”

Değerli Meslektaşlarım, biz öğretmenlerin görevi, sadece öğrencilerimize iyi bir gelecek hazırlamaktan ibaret değildir. Aynı zamanda eğitimin bir diğer görevi daha vardır. Bu da kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak ve bu kültürü gelecek nesillere aktaracak nesiller yetiştirmektir. Geçmişle gelecek arasında bir köprü vardır ve bu köprü öğretmenler sayesinde kurulur. Biz öğretmenlerin milletimize olan en büyük borcu tarih ve kültür mirasımızın geleceğe taşınmasıdır. Milletimizin milli manevi ve ahlaki değerleri, hızla küresel erozyona uğramakta, bu milletin değerleri yine bu milletin evlatları tarafından terk edilmektedir. Geçmişten güç almadan yetişen bir geleceğin, ne kadar bu topraklara ait olacağı, ne kadar bu toprağa hizmet edeceği malumdur. İşte bunu başaramadığımız için de bu ülke tarihine 15 Temmuz gibi kara bir leke düşmüştür.

Teknolojiye dikkat!

Değerli öğretmen arkadaşlarım; artık dünyada okuryazarlık kavramları değişmiştir. Bilgisayar okuryazarlığı, medya okuryazarlığı, ekonomik okuryazarlık, sosyal okuryazarlık gibi birçok okuryazarlık terimleri literatüre girmiştir. Hatta artık Dünyayı iyi okumak gerekiyor, Dünya okuryazarı olmak gerekiyor. Günümüzde teknolojinin baş döndürdüğü bu bilgi çağında, eleştirdiğimiz bu gençliğimiz bizden önce bu okumalarla karşı karşıya kalmıştır. Biz okuyamadığımız için gençlik bizden önce okumuş ama yanlış okur hale gelmiştir. Öğretmenin, anne babanın sıcaklığının yerini teknolojik aletlerin soğukluğu almıştır. Dolayısıyla milli, manevi, ahlaki ve kültürel değerlere sahip, vatanını, milletini, devletini seven, “mevzuu bahis vatansa gerisi teferruattır” diyen bir neslin yetiştirilmesi adeta teknolojiye kurban edilmiştir.

Değerli Meslektaşlarım, bize ve bizden olana yabancılaşan bir nesil yetişmemesi için de, gereken tedbirleri almak yine bizlere düşmektedir. Şu gençliğin haline bakın! Bu ne biçim gençlik böyle, bu ne biçim öğrencilik, bu ne biçim öğretmenlik böyle, işte bizim zamanımızda şöyleydi böyleydi diyenlere aldırış etmeden, tarihi sorumluluğumuzu unutmadan vicdanlarımızla baş başa yolumuza devam etmeliyiz. Çünkü bizim zamanımızda şöyleydi, böyleydi demekle insan yetişmiyor. O senin zamanındı geldi ve geçti. Önemli olan bu zaman zarfında sen ne yaptın, biz ne yaptık. Madem öyle bu gençlik kendi kendine böyle olmadı ya! Biz büyüklerin eseri değil midir bu toplumun eseri değil midir eleştirdiğimiz, yetiştirdiğimiz bu gençlik. Onun için her şeyi gençliğin üzerine yükleyip te kurtulmak mümkün değildir. Ne yaptıysak biz yaptık, ne yapamadıysak da biz yapamadık, bu toplum yapamadı. Eğitim sadece okulun dört duvarından ve öğretmenden ibaret değildir. Anne baba ve toplum da eğitimin bir parçasıdır.

Öğretmen-geleceği-aydınlatan-8

“Nesil, nesil, nesil demeye devam edeceğiz”

Değerli öğretmen arkadaşlarım, kıymetli anne babalar, bize düşen kuşak çatışması yerine, bir an önce kuşak farkını en aza indirmek için tüm teknolojik okumaları öğretmen ve anne baba sıcaklığı içinde yaparak çocuklarımızı teknolojinin soğukluğuna terk etmeden geleceğimize sahip çıkmaktır. Bu durumda da biz yine her zaman olduğu gibi ne diyeceğiz, tabi ki nesil nesil nesil demeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle konuşmama son verirken bir kez daha eğitim şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor, göreve yeni başlayan öğretmenlerimize başarılar diliyor, emekli olan öğretmenlerimize de sağlıklı uzun ömürler temenni ediyorum. Hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyor ve öğretmenler gününüzü tekrar en içten dileklerimle kutluyorum. Yolunuz açık olsun!”

Konuşmaların ardından Karacabey Ortaokulu öğrencisi Betül Artuç’un “Ellerinden Öperim Öğretmenim” adlı şiiri duygulu anlar yaşattı.

Bu koro başka koro!

Programda daha sonra sahne alan Müzik Öğretmeni Seda Korkmaz Ünlü ve Erhan Kızılkaya’nın başarıyla yönettiği Karacabey Ortaokulu öğretmenlerinden oluşan koronun hazırladığı müzik dinletisi ayakta alkışlandı. Türkçe Öğretmeni Ali Fuat Tokdemir, İngilizce Öğretmeni Aslı Okur ve Fen Bilimleri Öğretmeni Sedat Sabancı ve daha önce Ortaokul Öğretmeni olan şimdi Ertuğrul Gazi İmam Hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı Mehmet Emin Bağadır çeşitli yörelerden söyledikleri solo performanslarıyla da büyük beğeni topladı. Koroda ahenkle tek vücut olmuş Karacabey Ortaokulu öğretmenleri sergiledikleri birbirinden güzel parçalarla dinleyenleri mest ederken, tüm konuklar ise alkışlarla türkülere eşlik etti.

Öğretmen-geleceği-aydınlatan-9

Yemin ve Ödül töreni

Genelgede, asli olarak göreve başlamaya hak kazanan öğretmen adayları Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi Matematik Öğretmeni Özlem Çetinkaya, Sultaniye Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Seher İnci ve İMKB Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Tuğçe Güven, Karacabey Ortaokulu Beden Öğretmeni Sezgin Kaya yönetiminde düzenlenen törende yemin ederek mesleğe başladı.

Yemin töreninin ardından emekliye ayrılan öğretmenler; Ali Ayaz, Bülent Kaya, Çetin Filcan, Fazıl Köksal, İsmail Acar, İsmail Şen, İsmet Kaya, Mehmet Güvenç, Melek Öztaş, Saim Geze, Serdar Ertan ve Süheyla Dilber’e Hizmet Şeref Belgesi ile plaketlerini Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu takdim etti.

Daha sonra, Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Öğretmenler Günü nedeniyle ortaklaşa düzenlediği spor turnuvaları kapsamında düzenlenen yarışmalarda İl Şampiyonu ve Bölge Şampiyonası’nda 3.’lük elden eden Karacabey Bayanlar Voleybol Takımı’na plaketlerini ve madalyalarını alkışlar eşliğinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin sundu.

Program; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğinde Öğretmenler Günü nedeniyle yapılan Masa Tenisi,  Satranç ve Voleybol Turnuvaları’nda dereceye giren öğretmen ve okullara kupa ile madalyalarının İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü S. Ayhan Sağlam ve Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Çalı tarafından takdim edilmesiyle sona erdi.

Öğretmen-geleceği-aydınlatan-10

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Yerel

BAŞKAN ÖZER MATLI’DAN 14 MAYIS DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ MESAJI

Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Özer Matlı mesajında, tarımın sadece gıda üretimi değil, aynı zamanda ekonomik istikrar ve ulusal güvenlik için stratejik bir sektör olduğunu vurguladı.

Küresel iklim krizi, kuraklık, artan maliyetler ve pazarlama sorunlarının tarım sektörünü her geçen gün daha fazla zorladığını ifade eden Başkan Matlı, “Artık dünyada herhangi bir ülkede ekilen ürünün miktarı, türü ve verimi; bizim soframızdaki gıdanın fiyatını etkileyebiliyor. Dolayısıyla tarım artık savunma sanayi kadar stratejik bir alana dönüşmüştür. Bu nedenle tarımsal üretimin sürdürülebilirliği için yapısal adımlar atmak bir tercih değil, zorunluluktur” dedi.

Tarımsal üretimin sürdürülebilirliği için gençlerin sektöre kazandırılmasının da önemine dikkat çeken Matlı, “Tarım nüfusunun yaş ortalaması 59’a yükselmiş durumda. Eğer üretimi geleceğe taşımak istiyorsak, gençlerimizi tarıma yönlendirmek zorundayız. İşte tam da bu noktada, Bursa Ticaret Borsası olarak sadece bugünün üreticilerine değil, yarının üreticilerine yatırım yapıyoruz. Proje okulumuz olan Hamidiye Tarım ve Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde yürüttüğümüz eğitim ve uygulama projeleriyle, gençlerimizi bilgiyle donanmış, teknolojiyle barışık, toprağa değer katan bireyler olarak geleceğe hazırlıyoruz. Çünkü biz inanıyoruz ki, tarım ancak gençlerin ilgisi ve katkısıyla yükselecektir” diye konuştu.

Kooperatifçiliğin yaygınlaştırılmasının küçük üreticinin sürdürülebilirliği açısından önemli olduğunu da belirten Matlı, sözlerini şöyle tamamladı: “Bütün zorluklara rağmen toprakla olan bağını hiç koparmayan, yılmadan üretmeye devam eden tüm çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü gönülden kutluyorum. Her damla alın terinin berekete dönüştüğü bir üretim sezonu diliyor, üreticilerimizin yanında olmaya kararlılıkla devam edeceğimizi bir kez daha ifade ediyorum.”

Continue Reading

Bursa Bölge

KARAR ORTAK ELEŞTİRİ ASILSIZ

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem, Suuçtu Tabiat Parkı’nın giriş ücretleri üzerinden kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan algıya ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu.

Son günlerde bazı basın organlarında yer alan asılsız açıklamada, kamuoyunun çarpıtılmış bilgilerle yanıltılmaya çalışıldığını ifade etti.

Başkan Şükrü Erdem;

“Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından işletilen Suuçtu Tabiat Parkı’nın giriş ücretleri üzerinden, şahsıma ve kurumumuza yönelik kamuoyunu yanıltıcı, eksik ve çarpıtılmış bilgiler paylaşarak algı oluşturulmak istenmiştir. Bunun üzerine gerekli tekzip haber taleplerimiz Müdürlüklerimiz tarafından ulusal basın yayın organlarına iletilmiştir.

Suuçtu Tabiat Parkı, Belediyemiz tarafından işletilmekte olup, otomobil giriş ücretleri 40 tl değil 90 tl iken %34 lük zam oranı ile 135 tl olmuştur. Giriş ücretleri yasal yetkimiz dâhilinde 07.10.2024 tarihinde gerçekleştirilen Meclis toplantımızda, Chp, Mhp ve Akp Meclis üyelerimizin tamamı tarafından kabul görerek oy birliği ile meclisimizden geçmiştir. Üstelik fiyatlandırmaların keyfi uygulamalardan ziyade Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nce belirlenen tarifelere endekslenmesi kararı alınmıştır. Üstelik karar ortaktır.

Suuçtu, sadece bir piknik alanı değil; Mustafakemalpaşa’nın doğal mirasıdır. Onun korunması, halkımıza daha nitelikli bir hizmet sunulması ve yıllık on binlerce ziyaretçinin memnuniyetle ağırlanması, bu tür ekonomik düzenlemeleri kaçınılmaz kılmaktadır.

Ne yazık ki bu tür karalama girişimleri ilk değil, muhtemelen son da olmayacaktır. Belediyemiz her ne zaman halkın yararına bir adım atsa, belirli odakların huzursuzluğu kendini hemen göstermektedir. Daha önce defalarca şahit olduğumuz gibi, yine gerçekler saptırılmakta; hizmet odaklı çalışmalarımız siyasi malzeme haline getirilmeye çalışılmaktadır. Ancak biz bu senaryolara yabancı değiliz. Kamu vicdanı, bu tür sistematik ve maksatlı saldırıların artık farkındadır. Takdir her zaman olduğu gibi hemşehrilerimizindir‘’ açıklamasında bulundu.

Continue Reading

Bursa Bölge

KESKİNOĞLU, DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ’NÜ KUTLUYOR

Çiftçiliğin dünyanın en eski ve saygın mesleklerinden biri olduğunu belirten Keskinoğlu Genel Müdürü Önder Matlı, “İnsanın doğayla en fazla bütünleşmiş, en yaşamsal ve en değerli üretim faaliyeti olan tarımın bu özellikleri hiç değişmemiştir ve hiçbir zaman değişmeyecektir. Keskinoğlu olarak biz de ‘Gelecek nesilleri önemsiyoruz’ misyonuyla hareket ediyor ve geleceğin doğru şekillenmesinde üstlendikleri sorumluluk için çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Günü’nü kutluyoruz” dedi.

Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu’nun 1946 yılında kurulduğu güne atfen 1984 yılından bu yana 14 Mayıs ‘Dünya Çiftçiler Günü’ olarak kabul görmektedir.  Bu anlamlı gün dolayısıyla bir taraftan çiftçiliğin insan ve toplum yaşamı için değeri yeniden dile getirilirken, diğer taraftan tarımın ve çiftçilerin sorunları gündeme taşınmaktadır. 

Bu özel güne dair açıklamalarda bulunan Keskinoğlu Genel Müdürü Önder Matlı, Keskinoğlu’nun da dahil olduğu Matlı Şirketler Grubu olarak, tarım ve gıda sektörlerinde yarım asrı aşan bir tecrübeye sahip olduklarını belirtti ve köyden kente göçün önüne geçerek kırsal kalkınmaya katkı sağlamak istediklerini ifade etti.

“Her bir yetiştiricimiz bir iş insanıdır”

Dünya genelinde iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine yoğun şekilde maruz kalındığını ifade eden Önder Matlı, “Piliç eti ve yumurta üretimi verimsiz topraklarda da yapılabilen tarımsal bir faaliyet. Çiftliklerimiz ya da tesislerimiz birinci derecede tarım toprağında olmaksızın kırsal kalkınmaya çok olumlu tesir ediyor. Yetiştirici çiftliklerimiz, damızlık çiftliklerimiz, yarka çiftliklerimiz ile birlikte kuluçkahanelerimiz, kesimhanelerimiz var ve burada istihdam ettiğimiz çok sayıda çalışan var. Yani coğrafi olarak ari kalmış, kentleşmemiş ya da sanayileşmemiş bir bölgede sanayiye ve ekonomik kalkınmaya katkı sağlayan bir iş yapıyoruz. Bu da kırsalda istihdam yaratan insanları köylerinden koparmadan para kazanabilecekleri, ekonomik faaliyetlerini sürdürebilecekleri bir iş kolu yaratmak demek oluyor.” dedi.

Matlı, şöyle devam etti: “Yetiştirici çiftlik dediğimizde küçük ölçekte oluşumlardan bahsetmiyoruz. Çoğu yetiştirici çiftlikleri 2.000 m2’nin üzerinde kümesler anlamına geliyor. Yetiştiricilerimiz bu sistem içinde hem bir işletme sahibi oluyorlar, hem istihdam yaratıyorlar. O nedenle her bir yetiştiricimiz bir iş insanıdır aynı zamanda. Dolayısıyla bölgenin gelişimine ve ülke ekonomisine hep birlikte katkı sağlıyoruz.”.

“Kanatlı sektöründe çalışan çiftçilerimiz de büyümeyi sürdürecektir”

“Sıklıkla tekrarladığımız gibi en ekonomik hayvansal protein kaynağı kanatlı eti ve yumurtasıdır.” diyen Önder Matlı, “Bu, dünyada da farklı değil. Artan nüfus ile birlikte ekonomik hayvansal protein kaynağı olan kanatlı eti ve yumurtasına da talep doğal olarak artıyor. Üretimde kullanılan su ve enerji miktarına bakıldığında bu sektörler ekolojik olarak verimli, bu nedenle sürdürülebilirdir. Tüm bu olumlu sebeplerden ötürü dünyada olduğu gibi Türkiye’de de en güvenilir ve en ekonomik hayvansal protein kaynağı olan kanatlı eti ve yumurta üretimi, ihtiyaç doğrultusunda kaçınılmaz olarak büyüyen ve büyümeye devam edecek olan sektörler” dedi.

Continue Reading

Trending