Connect with us

Yerel

MHP’NİN PROTESTOSU MECLİS TOPLANTISINA DAMGA VURDU

* Karacabey Belediye Meclisi 2024 yılını içeren ‘Denetim Komisyon Raporu’ yine geçtiğimiz yılı kapsayan ‘Faaliyet Raporu’ bir yıl boyunca görev yapacak Encümen ve İhtisas Komisyonları üye seçimleri’ ile ‘Taşınmazların Satışı’ gibi önemli başlıklarla geride kalan bir yılın en yoğun ve en dikkat çeken meclis toplantısını gerçekleştirdi

* Nisan Ayı meclis oturumunda en dikkat çeken gelişme MHP’li Meclis Üyeleri’nin protestosu oldu. MHP grubu adına söz alan Grup Sözcüsü Hasan İnce bu yıl belirlenecek İhtisas Komisyon Üyelerinin 3’ten 5’e çıkartılarak MHP’nin de mecliste temsil hakkını kullanması gerektiğini savundu. Ancak Meclis Başkanı Fatih Karabatı sözlü sunulan bu öneriyi gündeme almayarak ret hakkını kullandı. Bunun üzerine MHP’li dört meclis üyesi de sessizce salonu terk ederek, protesto eylemi gerçekleştirdi.

* Yoğun gündem maddeleri arasında meclis toplantısında dikkat çeken bir başka gelişme de AK Parti sıralarında yaşandı. Grubu adına söz alarak sürekli gerginliklerin fitilini ateşleyen davranışlarıyla bilinen meclis üyesi Armağan Elçin Nisan Ayı oturumunda sessiz kalarak mikrofonu bu kez diğer bir meclis üyesi olan İsmail Can’a bıraktı. Toplantının başından sonuna kadar AK Parti grubu adına aidiyet duygusunu salonda bulunanlara hissettiren Can bu davranışıyla oturumun akışına ve sükunet içinde geçmesine de son derece katkıda bulundu.

Karacabey Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı Toplantısı geçtiğimiz gün Ergün Koç Kültür Merkezi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis Toplantısı başlamadan önce Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nde görevli Ferhat Yağış, üstün performansı ve özverili çalışmalarından dolayı “Ayın Çalışanı” plaketi ile onurlandırıldı. Plaketi MHP Meclis Üyesi Mukaddes Erdinç verdi. Devamında son günlerde gündemde yer alan kırsal mahallelerdeki köy korucularının işten çıkarılmasıyla ilgili meclisi ve kamuoyunu bilgilendirmek üzere bir açıklama gerçekleştiren Karabatı, “Belediyemize aylık maliyeti 1 milyon 200 bin TL, yıllık ise 14 milyon 400 bin TL olan yaklaşık 50 kişilik yarı zamanlı korucu sistemine son veriyoruz. Bu uygulamanın mevzuatta bir karşılığı bulunmamaktadır ve hukuki bir zorunluluk değildir. Biz bu hizmeti daha az maliyetle, daha verimli şekilde sağlayacağız. endişeye gerek yok.” ifadeleri dikkat çekti.

Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde 3 farklı mobil ekip kuruyoruz

Karabatı sözlerine “Son günlerde köy korucularının (muhtar yardımcılarının) görevlerine son verilmesi, bazı çevreler tarafından inatla siyasi bir malzeme haline getirilmeye çalışılmaktadır. Burada gerçekleri kamuoyuyla paylaşmak istiyorum.

Öncelikle bilinmelidir ki Bursa genelinde köy korucusu çalıştıran tek ilçe Karacabey’dir. Bu durum, geçmiş yönetimlerden kalan personel fazlalığının bir sonucudur ve belediyemize ciddi bir mali yük getirmektedir. Bu yükü hafifletmek ve kaynaklarımızı daha verimli kullanmak adına tasarruf tedbirleri almak zorundayız.

Bu kapsamda, belediyemize aylık maliyeti 1 milyon 200 bin TL, yıllık ise 14 milyon 400 bin TL olan yaklaşık 50 kişilik yarı zamanlı korucu sistemine son veriyoruz. Bu uygulamanın mevzuatta bir karşılığı bulunmamaktadır ve hukuki bir zorunluluk değildir. Biz bu hizmeti daha az maliyetle, daha verimli şekilde sağlayacağız.

Bu doğrultuda Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde 3 farklı mobil ekip kuruyoruz. Kırsal mahallelerimizde hizmetlerimiz kesintisiz devam edecek ve vatandaşlarımız hiçbir mağduriyet yaşamayacaktır. Bu kararın siyasi bir tartışma konusu haline getirilmesini doğru bulmuyoruz.

Belediye olarak, göreve geldiğimiz günden bu yana kısıtlı imkânlara rağmen önemli başarılar elde ettik. Halka verdiğimiz sözleri tutuyor, projelerimizi birer birer hayata geçiriyoruz. Başarılarımızın, sadece halkımızın taleplerine yanıt veren değil, onların gerçek ihtiyaçlarına çözüm üreten projeler olması en büyük önceliğimizdir.

Bu vesileyle, bizlere destek veren tüm meclis üyelerimize, çalışma arkadaşlarımıza ve değerli Karacabey halkına teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Toplantının devamında gündem maddeleri görüşülmeye başlandı. Görüşülen 12 maddenin 8’i oy birliği ile kabul edilirken, 3 madde oy çokluğu ve 1 madde komisyona sevk edildi.

MHP sıralarında sessiz protesto

Toplantının 6. gündem maddelesi olan “Encümen Seçiminde AK Parti ve MHP öneride bulunmazken, CHP Sadettin Yıldırım’ı, İYİ Parti ise Hilmi Kuru’yu önerdi. Oy çokluğu ile kabul edilen bu seçimle birlikte, daha önce encümende görev yapan Gizem Arda ve Faysal Buğday’ın yerine bu kez Sadettin Yıldırım ve Hilmi Kuru getirildi.

İhtisas Komisyonu seçimlerine geçildiği sırada, MHP Grup Sözcüsü Hasan İnce’nin “Komisyonlar 5 kişi üzerinden kurulsun” şeklindeki sözlü önergesinin Belediye Başkanı Fatih Karabatı tarafından ret edilmesinin üzerine MHP demokratik bir duruş sergileyerek sesizce salonu terk etmesi toplantıya damga vurdu.

Planlı bütçe çalışmaları yapılmalı

Karacabeylilerin merakla beklediği denetim raporuna gelindiğinde CHP Grup Sözcüsü Gökhan Cingil’in söylemleri dikkatlerden kaçmadı. Cingil birimler içerisinde çalışan personellerin farklı birimlerde çalışıp farklı birimlerde kadrolarının gözüktüğünü bununda yapılan hesaplamalarda yanılgıya düşürebileceği için İnsan Kaynakları Departmanı’nın bu konuda düzenlemelerini yapması gerektiğini belirtti.

Aynı zamanda doğrudan temin yöntemi ile satın alınan ihtiyaçların her birim tarafından farklı miktarlarda ve farklı zamanlarda alındığını bu sebepten dolayı da fiyat farklarının oluştuğunu belirterek Satın Alma Birimi’nin diğer birimlerden eksik ve isteklerin toplanarak doğru satın alma yöntemi ile satın alınması gerektiğini vurguladı. Bununla birlikte hedeflenen gelir gider tablolarının tutarsız olduğunu söyleyerek “Örneğin otoparklardan % 100 planlanan gelir tutturulurken kiralarda bu oran % 50’ye düşüyor otoparklardan gelecek rakam zaten belli burada bir problem yok ama diğer gelirlerin hedeflerinin tutturulmaması ve birimler içerisinde ben harcayamadım sen harca şeklinde ödeneklerin birbirlerine aktarılması rakam uyuşmazlıklarını ortaya çıkarıyor. Bütçe çalışmaları daha elle tutulur şekilde yapılmalı.” görüşlerine yer verdi.

Taşınmaz satışları oy birliği ile komisyona sevk edildi

Gündemin 10’uncu maddesinde yer alan ve geçtiğimiz Şubat Ayı meclisinde görüşülen AK Parti, CHP ve MHP’nin oyları ile ret edilen taşınmaz satışları bu kez oy birliği ile komisyona sevk edildi. Muhalefetin top yekün bu tutumu siyasi arenada merak uyandırdı.

İsmail Can’ın AK Parti grup sözcülüğünü üstlenmesi meclisteki havayı değiştirdi

Yoğun gündem maddeleri arasında meclis toplantısında dikkat çeken bir başka gelişmede AK Parti sıralarında yaşandı.

Grubu adına söz alarak sürekli gerginliklerin fitilini ateşleyen davranışlarıyla bilinen meclis üyesi Armağan Elçin, Nisan Ayı oturumunda sessiz kalarak mikrofonu bu kez diğer bir meclis üyesi olan İsmail Can’a bıraktı. Toplantının başından sonuna kadar AK Parti grubu adına aidiyet duygusunu salonda bulunanlara hissettiren Can, bu davranışıyla oturumun akışına ve sükunet içinde geçmesine de son derece katkıda bulundu.                      

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Yerel

KTSO’DA TÜYDEŞ’Lİ YENİ DÖNEM

aracabey Ticaret ve Sanayi Odası’nın meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimleri geçtiğimiz Cuma Günü gerçekleştirilen seçimlerle tamamlandı. Gökhan Tüydeş’in tek aday olarak girdiği seçimlerde 466 üye sandık başına giderek, 8 meslek komitesinden 21 meclis üyesini belirledi. Sandıkların açılmasının ardından konuşan Tüydeş, yeni dönemde 21 meclis üyesiyle birlikte Karacabey’in ekonomik kalkınması için çalışacaklarını söyledi.

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası’nda yeni dönem için gerçekleştirilen meslek komitesi ve meclis üyesi seçimleri geçtiğimiz Cuma Günü tamamlandı. Karacabey İlçe Seçim Kurulu gözetiminde yapılan seçimlerde KTSO üyeleri, odanın yeni döneminde kendilerini temsil edecek isimleri belirlemek üzere sandık başına gitti.

Gökhan Tüydeş’in tek aday olarak girdiği seçimlerde 8 meslek komitesinde oy kullanılırken, seçim sonucunda KTSO Meclisi’nde görev yapacak 21 isim de belli oldu.

Saat 17.00’de sandıkların açılmasıyla birlikte seçim sonuçları netleşirken, toplam 466 üyenin oy kullanması dikkat çekti.

“Katılımın yüksek olması bizleri mutlu etti”

Seçim sonuçlarının ardından değerlendirmelerde bulunan Gökhan Tüydeş, tek adaylı bir seçim olmasına rağmen üyelerin sandığa gösterdiği ilginin kendileri açısından önemli olduğunu ifade etti.

Tüydeş, seçim sürecinin tamamlanmasının ardından yaptığı açıklamada, “Bugün odamız açısından önemli bir günü geride bıraktık. Tek listeyle seçime girmemize rağmen üyelerimizin sandığa gelerek teveccüh göstermesi ve katılımın yüksek oranda olması bizleri gerçekten mutlu etti. Bu katılım, üyelerimizin odamıza ve yeni döneme olan ilgisini göstermesi açısından önemli” dedi.

Seçimin artık geride kaldığını belirten Tüydeş, bundan sonraki süreçte birlik ve beraberlik içerisinde çalışacaklarını vurguladı.

“Bizim için bugün itibarıyla seçim süreci geride kaldı. Bundan sonra önümüzde hizmet dönemi var. 21 meclis üyesi arkadaşımızla birlikte “el ele”, omuz omuza çalışacağız. Her bir arkadaşımızın farklı sektörlerde tecrübesi, birikimi ve Karacabey ekonomisine ilişkin düşünceleri var. Bu farklılıkları bir zenginlik olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Karacabey’in her alanda kalkınması için mücadele edeceğiz”

Yeni dönemde KTSO’nun sadece oda üyelerinin değil, Karacabey’in ekonomik gelişiminin de önemli bir parçası olması gerektiğini dile getiren Tüydeş, ilçenin ticaret ve sanayi potansiyelinin daha ileri taşınması için çalışacaklarını söyledi.

Tüydeş, “Bundan böyle 21 meclis üyesi arkadaşlarımızla “el ele” vererek Karacabey’in her alanda kalkınması için mücadele vereceğiz. Ticaret erbabımızın, sanayicimizin, üreticimizin ve iş dünyamızın önünü açacak çalışmalar yapmak istiyoruz. Karacabey’in ekonomik anlamda daha güçlü bir noktaya gelmesi hepimizin ortak hedefi olmalı” şeklinde konuştu.

Yeni dönemde oda üyeleriyle daha yakın iletişim içerisinde olacaklarını da belirten Tüydeş, üyelerden gelecek talep ve önerilerin çalışmaların önemli bir bölümünü oluşturacağını kaydetti.

“Biz bu görevi tek başımıza yapmayacağız. Meclisimizle, komitelerimizle ve üyelerimizle birlikte hareket edeceğiz. Sahada üyelerimizin ne yaşadığını, hangi sorunlarla karşılaştığını bilmemiz gerekiyor. Bunun için iletişimimizi güçlü tutacağız. Üyelerimizin görüşlerini dinleyerek, çözüm üretmeye ve Karacabey’in önünü açacak projeler geliştirmeye gayret edeceğiz” dedi.

Başkan önümüzdeki hafta belli olacak

Cuma Günü gerçekleştirilen meslek komitesi ve meclis üyesi seçimleriyle KTSO’nun 8 meslek komitesinden 21 meclis üyesi belirlenmiş oldu. Odanın yeni Yönetim Kurulu Başkanı ise bu hafta gerçekleştirilecek meclis toplantısında yapılacak seçimle belli olacak.

Tüydeş, önümüzdeki süreçte meclis üyeleriyle birlikte uyum içerisinde çalışmanın önemine dikkat çekerek, “Bu hafta yapılacak meclis toplantısıyla birlikte yönetim noktasındaki süreç de tamamlanacak. Ancak bizim açımızdan asıl önemli olan görev dağılımından ziyade Karacabey için ortaya koyacağımız çalışmalar. Hep birlikte ilçemizin ticaretini, sanayisini ve ekonomisini daha ileri taşımak için çalışacağız” diye konuştu.

8 komiteden 21 meclis üyesi

KTSO’nun yeni döneminde görev yapacak 21 meclis üyesinin yer aldığı meslek komiteleri şöyle:

1. Meslek Komitesi

  • Tarfaş Tarımsal Faaliyetler Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. / Karacabey Damızlık Süt Sığırcılığı Çiftliği 2. Şubesi (Şirket Yetkilisi Uğur Yılmaz)
  • Gün İnşaat Müteahhitliği, Orman Ürünleri, Hayvancılık, Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (Şirket Yetkilisi Ömer Gün)
  • Karabatı İnşaat Gıda Tarım Hayvancılık Endüstriyel Ürünler Komisyonculuğu Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (Şirket Yetkilisi Fersan Atış)

2. Meslek Komitesi

  • Aylift Mühendislik Asansör Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (Şirket Yetkilisi Onuray Halis)
  • Sözeri Demir Çelik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (Şirket yetkilisi Ümit Sözeri)
  • Orse Elektrik Mühendislik Danışmanlık Enerji Proje İnşaat Taahhüt Ticaret ve Sanayi A.Ş. (Şirket Yetkilisi Oray Üsküdar)

3. Meslek Komitesi

  • İmamoğlu Zirai Ürün ve Motorlu Araçlar Ticaret Ltd. Şti. (Şirket Yetkilisi Özgür Kuzu)
  • Uğur Koçak Otomotiv Petrol ve Nakliye Ticaret Ltd. Şti. (Şirket Yetkilisi Furkan Koçak)
  • Yavuz Tur Turizm ve Personel Taşımacılığı Ltd. Şti. (Şirket Yetkilisi Gökhan Yavuz)

4. Meslek Komitesi

  • Dramali Un ve Mamülleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Şirket Yetkilisi Gökhan Tüydeş)
  • Hakan Küçük / Ekmek Sepeti

5. Meslek Komitesi

  • Özler Makine, Plastik, Tarım Aletleri, Yedek Parça, Otomotiv Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (Şirket Yetkilisi Sercan Özkömürcü)
  • Murat Üstündağ / Karkum Madencilik
  • Şaban Önen / YÖREM Gazete ve Matbaa İşletmeciliği

6. Meslek Komitesi

  • Güney Mayacılık ve Pastacılık Gıda Pazarlama Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (Şirket Yetkilisi Fuat Güney)
  • ÜPA Gıda ve Meşrubat Pazarlama Ticaret Ltd. Şti. (Şirket Yetkilisi Oğuzhan Ünen)

7. Meslek Komitesi

  • Adnan Sinemce / Seval Manifatura
  • Leventoğlu İletişim Ticaret Ltd. Şti. (Şirket Yetkilisi Ömer Leventoğlu)

8. Meslek Komitesi

  • Takii Turkey Tohum Sanayi Ticaret A.Ş. Bursa Şubesi (Şirket Yetkilisi Saadettin Tezyener)
  • Coşkun Örs Yemek, Gıda, Hayvancılık, Turizm ve Otelcilik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (Şirket Yetkilisi Sezer Örs)
  • Kardost Gıda Depoculuk Paketleme Ambalaj ve Nakliyecilik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (Şirket Yetkilisi Görkem Önen)

KTSO’da geçtiğimiz Cuma Günü tamamlanan organ seçimlerinin ardından gözler bu hafta yapılacak meclis toplantısına çevrildi. 21 meclis üyesinin gerçekleştireceği seçimle birlikte odanın yeni dönem Yönetim Kurulu Başkanı ve yönetim kadrosu da netlik kazanacak.

Continue Reading

Yerel

SUSURLUK ŞEKER FABRİKASI’NDA 72. KAMPANYA HEYECANI

Susurluk Şeker Fabrikası’nda 2026/2027 kampanya dönemi düzenlenen törenle başladı. Fabrikanın 72. kampanya döneminin açılışında konuşan Fabrika Müdürü Yavuz Karaduman, şeker pancarının yalnızca şeker üretimi açısından değil; çiftçiden işçiye, nakliyeciden besiciye kadar geniş bir kesim için önemli bir ekonomik değer taşıdığına dikkat çekerek, yeni kampanya döneminin üreticilere ve çalışanlara hayırlı olmasını diledi. Kampanyanın ilk pancarını fabrikaya getiren Karacabeyli çiftçi Esat Elmas da ödüllendirildi.

Susurluk Şeker Fabrikası’nda yeni kampanya dönemi heyecanı yaşandı. 2026/2027 kampanya döneminin açılışında protokol üyeleri, üreticiler ve fabrika çalışanları bir araya gelirken, tarladan sofraya uzanan üretim zincirinin önemli merkezlerinden biri olan fabrikada yeni dönem resmen başladı.

Susurluk Şeker Fabrikası’nın 72. kampanya döneminin açılışında konuşan Karaduman, şeker sanayisinin Türkiye’de köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, fabrikanın yalnızca şeker üretimi yapılan bir sanayi kuruluşu olmadığını vurguladı.

Karaduman, Susurluk Şeker Fabrikası’nın aynı zamanda kırsal kalkınmanın, emeğin ve dayanışmanın önemli merkezlerinden biri olduğunu ifade ederek, şeker pancarının üretim zincirindeki çok yönlü ekonomik değerine dikkat çekti.

“Pancar geniş bir kesimin geçim kaynağı”

Şeker pancarının tarladan fabrikaya uzanan süreçte birçok farklı kesimin geçim kaynağı olduğunu belirten Karaduman “Şeker pancarı tarlada çiftçimizin geçimi, fabrikada işçimizin ekmeği, yolda nakliyecilerimizin kazancı, ahırda besicimizin yemidir” ifadelerini kullandı.

Tarladan sofraya kadar uzanan süreçte çiftçi, işçi, nakliyeci ve besicilerin aynı üretim zincirinin parçası olduğunu dile getiren Karaduman, “Bizler tarladan sofraya 365 gün durmadan çalışan, üreten büyük bir aileyiz” dedi.

İlk pancarı getiren Karacabeyli çiftçi ödüllendirildi

Kampanya açılışında üreticiler de unutulmadı. Susurluk Şeker Fabrikası’na 2026/2027 kampanya döneminin ilk pancarını getiren Karacabeyli çiftçi Esat Elmas, düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Açılış törenine S.S. Balıkesir-Bursa Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hasan Karahasanoğlu da katıldı. Bölge pancar üreticileri açısından önemli bir isim olan Karahasanoğlu, kampanyanın ilk pancarını fabrikaya getiren Karacabeyli çiftçi Esat Elmas’a hediyesini takdim etti. Böylece yeni kampanya döneminin ilk üreticisi Karacabey’den çıkarken, Elmas’ın ödüllendirilmesi törende dikkat çeken anlardan biri oldu.

Karahasanoğlu: “Üreticimizin emeği çok kıymetli”

Törende konuşan S.S. Balıkesir-Bursa Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hasan Karahasanoğlu ise yeni kampanya döneminin başta pancar üreticileri olmak üzere tüm bölgeye hayırlı olmasını diledi. Şeker pancarı üretiminin sürdürülebilirliği açısından üreticinin emeğinin ve alın terinin büyük önem taşıdığını belirten Karahasanoğlu, çiftçilerin karşılaştığı zorluklara rağmen üretmeye devam ettiğini ifade etti.

Yeni kampanya döneminde üreticilerin emeklerinin karşılığını almasını temenni eden Karahasanoğlu, Susurluk Şeker Fabrikası’nın bölge tarımı ve ekonomisi açısından önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Karahasanoğlu, “İnşallah bu kampanya dönemi üreticimiz, çalışanımız, nakliyecimiz ve bölgemiz açısından bereketli ve kazançlı geçer. Toprağını işleyerek üretime katkı sağlayan tüm çiftçilerimize teşekkür ediyor, kampanyanın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“En büyük pay fedakâr çiftçilerimizin”

Fabrikanın üretim sürecinde çiftçilerin emeğinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Karaduman, gece gündüz demeden toprağı işleyen üreticilere teşekkür etti.

Konuşmasında üreticilerin alın terine vurgu yapan Karaduman, “Bu fabrikanın çalışmasında en büyük pay şüphesiz gece gündüz demeden toprağı işleyen, nasırlı elleriyle üretime can veren fedakâr çiftçilerimizdir” dedi.

Üreticilerin emeğinin bölge ve ülke ekonomisi açısından önem taşıdığını belirten Karaduman, alın teriyle toprağa hayat veren tüm üreticilere şükranlarını sundu.

Yeni kampanya dönemi başladı

Türkiye’nin şeker üretiminde önemli kuruluşlarından biri olan TÜRKŞEKER, ülke genelindeki fabrikalarıyla pancar üreticileriyle birlikte yeni kampanya dönemini sürdürüyor. Susurluk Şeker Fabrikası da 72. kampanya dönemiyle birlikte bölgedeki üreticilerden alınan şeker pancarını işleyerek şeker üretim sürecine devam edecek.

2026/2027 kampanya döneminin açılışında üreticilere ve çalışanlara başarı dileklerini ileten Karaduman, yeni dönemin kazasız ve belasız geçmesi temennisinde bulundu.

Karaduman, konuşmasının sonunda tüm üreticiler ve çalışanlar için “bolluk ve bereket dolu bir kampanya dönemi” dileğinde bulunarak, 72. kampanya döneminin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni etti.

Continue Reading

Yerel

BERTAN GÜVEN TAZELEDİ: “İŞİMİZ KARACABEY, GÜCÜMÜZ ÜYELERİMİZ”

Karacabey Ticaret Borsası hizmet binasında 1 Ekim 2026 Perşembe günü yapılan organ seçimi tamamlandı. Karacabey İlçe Seçim Kurulu gözetiminde yapılan seçime, Karacabey Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murad Bertan tek aday olarak girdi.

Bertan’ın önceki dönemde yürüttüğü çalışmalar ve Borsa yönetiminde ortaya koyduğu hizmetlerin ardından yeniden aday olarak, üyelerin desteğiyle bir kez daha kazandı. Böylece seçim tek liste üzerinden gerçekleştirilirken, Bertan yeni dönemde de görevi sürdürmek üzere güven tazeledi.

 Seçimin ardından Borsa’da yeni dönemin çalışma programı ve yönetim yapılanmasına ilişkin süreç de başlamış oldu.

Seçimin tamamlanmasının ardından açıklamada bulunan Murad Bertan: “Üyelerimize, bizleri yeniden bu göreve layık gördükleri için teşekkür ediyorum. Borsamızın gelişimi ve üyelerimizin beklentileri doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz. Yeni ekibimizle İŞİMİZ KARACABEY GÜCÜMÜZ ÜYELERİMİZ diyerek çıktığımız yolda bu dönemde de birlik ve beraberlik içerisinde, aynı çalışma azmiyle yolumuza devam edeceğiz.

Yıllardır yaptığımız hizmetlere yenilerini ekleyerek güzel memleketimizin tarım, gıda, hayvancılık sektörleri başta olmak üzere gelişimi için projelerimizi hayata geçireceğiz. Yeni dönemin üyelerimize ve ilçemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Karacabey Ticaret Borsası’nın yeni döneminde görev yapacak 14 meclis üyesi de belirlendi. Yeni dönemde mecliste görev alacak üyeler şöyle: Adafarm Ziraat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (Şirket Yetkilisi Aytaç Şahin), Ayfa Tarım Ürünleri, Zirai ve Ev Haşere İlaçları, Tohumculuk, Gübre, Tarım Aletleri, Yedek Parça Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi (Şirket Yetkilisi Kerem Ekşioğlu), Bertan Gıda Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. (Şirket Yetkilisi Murad Bertan), Dinçerler Zir. Ür. Odun Köm. ve Oto. San. ve Tic. Ltd. Şti. (Şirket Yetkilisi Abdullah Dinçer), Kaçar Tarımsal Üretim Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (Şirket Yetkilisi Fatih Kaçar), Karaca Zirai Ürünler Gıda Ve Tarım San. ve Tic. Ltd. Şti. (Şirket Yetkisi Bülent Kavaz), Mestanlar İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (Şirket Yetkilisi Nezihi Mestan), S.S. Harmanlı Köyü Tar. Kalk. Koop. (KOOP. Yetkilisi İsmail Kaya), Eken Tarım ve Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi (Şirket Yetkilisi Emre Dinçer), Ali İhsan Aydın, Fatih Burhan, Mutlu Demir, Recep Sakin, Tuncay Karagöz. Seçimin tamamlanmasının ardından Borsa’nın yeni dönem organları belirlenerek yönetim yapılanması gerçekleşecek.

 Bu sürecin tamamlanmasıyla birlikte Karacabey Ticaret Borsası’nın yeni dönem çalışmaları da başlamış olacak.

Continue Reading

Trending