Connect with us

Güncel

KİMSESİZLERİN KİMSESİYDİ CUMHURİYET!

Ahmet Aygün Ata’nın Kaleminden

70 yıl önce başlayan ihanet adımları, 40 yıl önce koşmaya, 20 yıldır da uçmaya başladı!

Kula kulluk edenler mi ararsınız!?

Diğer ülkelere emir erlik yapanlar mı ararsınız!?

Yabancı kuruluşlardan nemalanan/ yemlenen mi ararsınız!?

Yabancı istihbarat örgütlerinin kurduğu parti/dernek/tarikat/cemaat mi ararsınız!?

Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olup da yabancı istihbarat örgütlerinin kurduğu yerlerde ‘Gönüllü üye’ olanlar mı ararsınız!?

Türk’e, Türkiye Cumhuriyeti’ne, Türk kültürüne, Atatürk’ümüze saldıran, küfreden, 30’ların partisi değiliz diyen mi ararsınız!?

Tekmili birden son 40 yıldır devletimizin içindeler!

Türkiye Cumhuriyeti tabelaları kaldırılmadı mı?

Kurucu Ulus Türk Ulusu Anayasa’dan çıkaracağız demeyen mi var?

Türk milliyetçiliği ayaklar altına alınmadı mı?

Şanlı Türk Bayrağı’nın yanına terör örgütü paçavraları, özerk bölge paçavraları konmadı mı? Şanlı Türk Bayrağı mitinglerde ayaklar altına alınmadı mı?

Andımız kaldırılmadı mı?

“Türk’üm” diyene faşist denmiyor mu?

“Oyum, buyum, şuyum” diyen dinci ve etnik bölücülere Demokrat(!) denmiyor mu?

Devletimizin ‘sır odaları’ ABD, AB ve İsrail buyruğuyla açılmadı mı?

Bebekleri katleden, asker ve polisimizi şehit eden terör örgütü ile masaya oturularak Türkiye Cumhuriyeti Devleti ayaklar altına alınmadı mı?

Devletimizin kurum ve kuruluşları dinci bölücülerin ihale yerleri, etnik bölücülerin yerleşip hamuduyla terör örgütüne kaynak yarattığı yerler olmadı mı?

Yurt toprağı için canını ortaya koyan şanlı Türk subayları tutsak edilip hapishanelerde ölmedi mi?

İnsanlarımızı yakanlara af uygulanırken suçsuz, yargısız infazlarla subaylarımız hapishane ranzalarında ölmüyor mu?

Son 20 yılda aile içi ve toplum içi fuhuş yüzde 450 artmadı mı?

Uyuşturucu kullanma yaşı 12’lere kadar düşmedi mi?

Dindar kuşak yetiştireceğiz ya da batılılaşacağız denilerek gençlerimiz yurduna, ulusuna düşman edilmedi mi?

Zina suç olmaktan çıkarılıp erkek çocukları bademlenmeye, kız çocukları daha 10-12 yaşında dedesi /babası yaşındaki sapıklara peşkeş çekilmedi mi?

Her türlü sapıklığın, ihanetin, bölücülüğün yatağı sapık cemaat tarikat üyeleri elini kolunu sallayarak gezmiyor mu?

Türk ulusuna, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, Atatürk’ümüze hakaret eden dinci, etnik bölücüler elini kolunu sallayarak gezmiyor mu?

Ülkeyi bölmeye çalışanların, hainlerin heykelleri dikilip, mezarları devleti yönetenlerce ziyaret edilmiyor mu?

Türkiye Cumhuriyeti’nin ulusal varlıkları, toprakları kapatılıp, yabancılara peşkeş çekilmiyor mu?

ABD ve İsrail tasarısı sığınmacı işgali uygulanmıyor mu?

Sağ-Sol, Alevi-Sünni, Türk-Kürt diye on yıllardır bölemeyen emperyalist güçler fon sağlayarak Türkiye Cumhuriyeti’nde Türk Ulusu’nun yok edilmesi için nüfus yapımızı değiştirmeye çalışmıyor mu? İktidarından muhalefetine buna destek verilmiyor mu?

Devletimizin kademelerinde yasak olmasına karşın yabancılarla evli olanlar çalışmıyor mu?

Bir grup Batı tapıcılığında, bir grup Arap tapıcılığında değil mi? Ortada hep ‘Milli’ sözcüğü dolaşıyor. Bu neyin milliğidir, kimin milliğidir?

Doyan, doyuran ülke iken saman ithal eden, Ortadoğu’ya 400 bin ton şeker satarken ithal eden, verimli toprakları ABD, İsrail ve İngiltere’ye satılan, kısacası tarımı yerle bir edilen ülke durumuna getirilmedik mi?

Eğitimimiz gericiliğin, yobazlığın; sağlığımız sapık cemaat ve tarikatların elinde değil mi? Burada rant paylaşımı olmuyor mu?

Yollar yapılarak, şehir hastaneleri yaptırılarak rant sağlanmadı mı?

Türk ulusunun hazinesi 30-40 yıllığına Duyun-i Umumiye gibi bu çıkar gruplarının emrine bırakılmadı mı?

İslam dini diye bugün Diyanet İşleri’nde Yahudiliğin esasları fetva diye verilmiyor mu?

Filistin-Filistin denilerek İsrail ‘e gaz bombası yapımında kullanılan kimyasal maddeler satılmadı mı?

Oysa ne düşlerimiz, ne umutlarımız vardı…

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI İÇİN…

Büyük bir çoğunluk Cumhuriyeti yok etmek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yıkmak için her şeyi yapıyor. Büyük çoğunluğun diğeri de izliyor!

KİMSESİZ DEĞİLİZ…

CUMHURİYET EVLADIYIZ…

ATATÜRK’ÜN TA KENDİSİYİZ…

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıldönümü ve Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun. Ne mutlu Türk’üm diyene!

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Güncel

HAYATİ İNANÇ’A SEVGİ SELİ

Cumhurbaşkanlığı Sosyal ve Gençlik Politikaları Kurulu Üyesi, Hukukçu-Yazar Hayati İnanç, modern çağın uğultusunun, ahlaki değerler ve inancın sesini bastırmasına izin verilmemesi gerektiğini söylerken, etkili üslubuyla bu anlamda aileye kilit bir görev düştüğünü vurguladı.

Mustafakemalpaşa Kent Platformu, kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında 9 Nisan akşamı düzenlenen programda, kendine has üslubuyla edebiyat dünyasının sevilen yazarlarından Hayati İnanç’ı ağırladı.

Kültür Merkezi’ndeki geniş katılımlı program, Kent Platformu Başkanı Burak Malkır’ın, düşünceyle, dili en iyi kullanan yazarlardan olan Hayati İnanç’ı ağırlamanın onurunu yaşadıklarını belirterek, platformun çalışmalarından bahsetmesiyle başladı.

Cumhurbaşkanlığı Sosyal ve Gençlik Politikaları Kurulu Üyesi de olan Hukukçu-Yazar Hayati İnanç, söyleşide, ‘Ahlak ve Aile’ konulu bir sohbet gerçekleştirdi. Tıklım tıklım dolan salonda usta yazarın derin bilgi birikimi ve etkileyici anlatımı damga vurdu. Katılımın yoğun olduğu etkinlikte dinleyiciler usta yazarın zengin içerikli anlatımıyla Divan edebiyatının derinliklerine yolculuk yaptı.

Şiirler, hikâyeler ve kıssalar eşliğinde ‘Ahlak ve Aile’ kavramlarının önemine dikkat çeken İnanç, duygusal bir atmosfer yarattı.

Program sonunda Kent Platformu tarafından Hayati İnanç’a plaket, çerçeveli bir Suuçtu Şelalesi fotoğrafı ve Besmele-i Şerif takdim edildi.

Etkinlik sonunda memnuniyetlerini dile getiren katılımcılar, organizasyonu gerçekleştiren Kent Platformu ve kendilerini edebi bir yolculuğa çıkaran Hayati İnanç’a teşekkür etti.

Continue Reading

Güncel

BAŞKAN ŞÜKRÜ ERDEM İLK YILINI DEĞERLENDİRDİ

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem, 6 Nisan 2024’te göreve başlamasının ardından geçen 1 yılı değerlendirdi. Meclis toplantısı öncesinde yayınlanan video ile hizmetlerini kamuoyuyla paylaşan Başkan Erdem, “Daha yeni başlıyoruz, tüm zorlukları aşacağız” mesajı verdi.

Mali disiplinde önemli adımlar

Göreve ciddi bir borç yüküyle başlayan Erdem, şeffaflık ilkesiyle belediye borçlarını afişle halka duyurmuştu. Geçen süreçte esnafa ve müteahhitlere olan 100 milyon TL üzerindeki borç ödenirken, vergi borçları sıfırlandı. SGK borçlarının ise Mayıs veya Haziran ayında bitirilmesi hedefleniyor.

Altyapı ve ulaşımda büyük dönüşüm

İlçede yıllardır ihmal edilen yollar yenilenirken; 2 bin ton sıcak asfalt, 57 km sathi kaplama, 95 bin m² parke taş ve 42 bin m² kaldırım çalışması tamamlandı. Barış Mahallesi’ndeki yollar da yenilendi.

Yenilenen tesisler ve sosyal alanlar

·        Şükrü Erdem Spor Tesisleri, 32 milyon TL’lik yatırımla yenilendi.

·        Şehitlik Anıtı baştan sona düzenlendi.

·        Zabıta Karakolu, Hamzabey Mahallesi’nde modern bir yapıya kavuşturuldu.

·        Cevizlik yaşam alanı ve oyun sokağı, mahalle sakinlerinin kullanımına sunuldu.

·        Aziz Sancar Parkı Kafe Projesi, yaz aylarında hizmete açılacak.

Sosyal yardım ve tarımsal kalkınma

Ramazan ayında 6.400 kişiye iftar verildi, yılda ortalama 579 aileye yardım ulaştırıldı. Belediyeye ait boş arazilere buğday ekildi. 200 dönüm ekime hazır hale getirildi. Ovaazatlı’da kurulan Tarım Plastat Fabrikası ile üretim destekleniyor.

Temizlikte yeni dönem

Kiralama yerine belediyeye ait araçlarla temizlik hizmeti başlatıldı. Yıllık 20 milyon TL tasarruf sağlandı. Türkiye Belediyeler Birliği’nden 100 çöp konteyneri hibe alındı.

Yeni hizmet noktaları

·        Balık Pazarı hizmete açıldı.

·        BESAŞ, ilçede 4 satış noktasıyla hizmet vermeye başladı.

·        Çocuk parkları, Atatürk, Işıklar ve Taşköprü Mahallelerinde kuruldu.

Akaryakıt ve araç temizleme istasyonu yenilendi

Yüksek kâr marjı ile yapılan anlaşma sayesinde, belediye akaryakıt istasyonu 5 yıl sonunda öz sermayeye eklenecek. Araç temizleme istasyonu da yenilendi.

Unutulmaz gösteri: Türk Yıldızları Mustafakemalpaşa’da

18 Mart Çanakkale Zaferi anma etkinliğinde Türk Yıldızları ilçede unutulmaz bir gösteriye imza attı.

Başkan Erdem: “Eşit hizmet için çalışıyoruz”

Geçen bir yılı “yoğun ama keyifli” olarak tanımlayan Başkan Erdem, “İlçemizde herkesin eşit şartlarda huzurla yaşaması için durmadan çalışacağım” dedi.

Continue Reading

Güncel

KARACABEY VAKIFLARI YAYINLANDI

Karacabeyli Araştırmacı Yazar ve YÖREM Gazetesi Köşe Yazarı Şaban Yalazı, Karacabey Vakıfları Projesi kapsamında, Raif Kaplanoğlu, Turhan Çalay, Niyazi Topçu ve Hüseyin Delil ile birlikte hazırladığı ve ilçenin tarihine ışık tutan, “Karacabey Vakıfları” isimli son kitabını yayımladı. Şaban Yalazı, Karacabey’le ilgili bu önemli kitabını yayınlamanın heyecanını yaşıyor.

İlk olarak 1999 yılında, ardından da 2. Baskısı 2009 yılında yayımlanan, “Karacabey” adlı kitabını çıkardıktan sonra araştırmalarını sürdüren Şaban Yalazı, 2016 yılında ikinci kitabı “Nüfus ve Temmettüat Defterlerine göre 19. YY Karacabey’in Toplumsal ve Ekonomik Yapısı”nı çıkarttı. Ardından 2017’de yıllar süren araştırmaları sonucu Yalazı, ‘Hüdavendigar Vilayeti Salnamelerinde Karacabey’i yayına sürdü.

Daha sonra Başbakanlık Osmanlı arşivlerinde Mihaliç ile ilgili belgeleri uzun yıllardır inceleyen Şaban Yalazı, bir önemli projeye daha imza atarak, bu belgeleri 6 cilt halinde derleyerek, 5. eserini İlçe Halk Kütüphanesi’ne hediye etmişti.

Yalazı, son olarak Raif Kaplanoğlu, Turhan Çalay, Niyazi Topçu ve Hüseyin Delil ile birlikte hazırladığı ve ilçenin tarihine ışık tutan, “Karacabey Vakıfları” isimli kitabı yayınladı.

Karacabey’in tarihini araştırmaya devam edeceğini belirten Araştırmacı Yazar Şaban Yalazı, “Uzun yıllardır çok sevdiğim Karacabey’in tarihini her alanda araştırıyorum ve araştırmaya da devam edeceğim. “Karacabey Vakıfları” isimli bu son kitabımı Bursalı Araştırmacı Yazarlar Raif Kaplanoğlu Turhan Çalay, Niyazi Topçu ve Hüseyin Delil ile birlikte hazırladık. Kendilerine katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu son kitabımın içeriğinde Daha önce hazırladığımız “Hüdavendigar Livası Tahrir Defterleri Mihaliç Kazası” çalışmamızda tahrir/sayım defterlerindeki vakıfları incelemiştik. Bu kez yeksanlığı sağlayabilmek için aynı vakıf bilgilerini alarak Vakıflar Müdürlüğü Arşivi’nden sağladığımız vakifeleri de burada beraberce derledik.

Vakifeler’de toplum yararına hizmet gören cami, medrese, mescit, kervansaray, hamam çeşme gibi kurumların varlıklarının devamı için yapılan yardımların nasıl ve kimler tarafından dağıtılacağı gibi detaylara yer verilir. Ancak zaman içerisinde bu tür kurumlardan birçoğunun hizmetlerinin maddi yetersizlikler nedeniyle tarih sahnesinden silindiğini görüyoruz. Kitabımızın içerisinde ilçemize ait çok sayıda vakıf ve vakıfeleri ile ilgili tarihi bilgiler yer almaktadır.” ifadelerine yer verdi.

Continue Reading

Trending