Connect with us

Yerel

KARACABEY ZAFER PARTİSİ İFTAR YEMEĞİ DÜZENLEDİ

Karacabey Zafer Partisi, Ramazan ayı dolayısıyla iftar yemeği gerçekleştirdi. İlçe Başkanı Vahitcan Demir’in öncülüğünde düzenlenen iftar yemeği, ilçede yaşayan partililer ve davetliler arasında dayanışma ve birlik beraberlik duygusunu pekiştirdi. Yemeğe, Zafer Partisi İl Başkanı Cihat Gazi, Genel İdare Kurulu Üyesi Mahmut Kara, İl Sekreteri Alinur Arabulan, İl Teşkilat Başkanı Ferit Gürsoy, Kestel İlçe Başkanı Kazım Özçar, Keles İlçe Başkanı Behçet Arı, Bursa İl Başkan Danışmanları Fevzi Kahraman, Sami Özseçen gibi partinin önemli isimleri ve partiye gönül verenler katıldı.

Katılımcılar iftar yemeğinde, Ramazan Ayı’nın manevi atmosferini en iyi şekilde hissederken, organizasyon partililer ve davetliler arasında sıcak bir atmosfer oluşturdu.

İftarın ardından konuşma yapan Zafer Partisi Karacabey İlçe Başkanı Vahitcan Demir, Ramazan ayının toplumsal dayanışma, yardımlaşma ve kardeşlik duygularını pekiştirdiğini belirtti. Demir, “Ramazan, sadece bir oruç ayı değil, aynı zamanda toplum olarak birbirimize daha yakın olduğumuz, yardımlaşmanın ve paylaşmanın arttığı, manevi değerlerimizin pekiştiği özel bir zaman dilimidir. Bu ayda, birlikte olmanın, dayanışma göstermenin önemini bir kez daha kavradık” dedi.

Demir, Zafer Partisi’nin yerel düzeyde gerçekleştirdiği faaliyetlere ve Bursa il sınırındaki çalışmalarına da değindi. “Partimizin hedefleri, yalnızca yerel değil, ülke genelinde de büyük bir değişim ve dönüşüm yaratmaktır. Her geçen gün büyüyen bir parti olarak, halkımıza hizmet etme amacımızı her platformda sürdüreceğiz” diye konuştu.

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Yerel

MECLİSTE GERGİN ANLAR

Karacabey Belediye Meclisi, geçtiğimiz Çarşamba günü toplandı. Gündem dışı gelen maddeler dahil toplam 10 madde oy birliğiyle kabul edilirken, toplantıya damga vuran bölüm CHP Grup Sözcüsü Gökhan Cingil ile Belediye Başkanı Fatih Karabatı arasında geçen sert ve dikkat çekici diyaloglar oldu.

Cingil “Sevgi yolu bir muamma, kaldırımlar ortada”

Meclisin açılışında söz alan CHP Grup Sözcüsü Gökhan Cingil, belediyenin yürüttüğü çeşitli çalışmalar ve son dönemde kamuoyuna yansıyan iddialar konusunda kapsamlı eleştirilerde bulundu.

Cingil, “İmaretten stadyuma kadar kaldırımlarımızı kullanalım, yaşadığımız zorlukları tek tek kaydedelim. Bursa Caddesi’nin kaldırımları ortada. Bu sorunlar varken biz kışın ortasında Sevgi Yolu’nda hafriyat kaldırıyoruz; orası da başlı başına bir muamma.” ifadeleriyle kent içi düzenleme projelerindeki aksamalara dikkat çekti.

“Memurlar hakkındaki iddialar artıyor, belediyenin sessizliği kaygı yaratıyor”

Cingil’in en sert vurgularından biri, belediye personeliyle ilgili sosyal medyada yer alan iddialar oldu.

“Devlet memurlarımız hakkında söylenenler gün geçtikçe artıyor. Bir idi iki oldu, iki idi üç oluyor. Sessiz kalıyoruz. Belediyemiz tekzip yayınlamak yerine susuyor. Hepimiz belediyenin itibarını düşünmek zorundayız ama sessizlik soru işaretlerini dağıtmıyor.” sözleriyle yönetimin pasif kaldığını savundu.

750 bin TL’lik müşavirlik hizmeti

CHP’li Cingil, belediyenin hizmet alımlarıyla ilgili tartışma yaratan bir konuyu da gündeme getirdi. Özellikle bakanlık destekli hibe-kredi takibi ve iş süreçleri için 750 bin TL’lik müşavirlik hizmeti alınmasına tepki gösteren Cingil, “İktidar partisinde olduğunuzu söylüyorsunuz; peki bu süreçleri yönetecek bürokratımız yok mudur? Belediye başkan yardımcılarınız buna haiz değil midir? Bu iş için 750 bin TL vermek gereksizdir. Bu parayla pazarcılardan almak zorunda kaldığınız 9 bin TL’lik bedeli talep etmez, 80 pazarcıyı mağdur etmezdiniz.” diye konuştu.

Bunun yanı sıra CHP Grubu, Pazar yeri bakım-onarım çalışmalarının belediye bütçesinden karşılanması ile SGK borçlarının durumu hakkında iki önerge sundu.

Karabatı “Kaldırımları yayalara geri kazandıran benim”

Eleştirilerin ardından söz alan Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, hem yürüyen projeler hem de iddialarla ilgili kapsamlı yanıtlar verdi.

Bursa Caddesi’ndeki kaldırımlar konusunda ekiplerin ciddi çaba gösterdiğini vurgulayan Karabatı, “Sokaklarımız o kadar dar planlanmış ki genişletmemiz mümkün değil. Ancak biliyorsunuz, Karacabey’de kaldırımları yayalara geri kazandıran benim. Önceden kaldırımlar her türlü işgal altındaydı; biz geldik ve kaldırımlar yayalarındır dedik, bundan bir adım geri atmadık.” dedi.

“BUSKİ çalışmalarımıza dahil olunca süreç uzadı”

Sevgi Yolu projesindeki gecikmeye de açıklık getiren Karabatı, işin yalnızca belediyenin imalatıyla sınırlı olmadığını belirterek, “BUSKİ de orada imalat yapıyor. Hem altyapı hem elektrik aynı anda sökülünce süreç uzadı. Esnafımızdan özür diliyorum ama çalışmalar için kendilerinden olur aldık. Önümüzdeki hafta tamamlamış olacağız.” dedi.

“Bot hesaplarla itibar suikasti yapılıyor”

Sosyal medyada dolaşan iddialara da değinen Karabatı, “Bu tamamen itibar suikastidir. Bot hesaplardan yayılan bir süreç. Araştırdık, bizimle ilgisi yok. Tekzip edebileceğimiz bir muhatap bile yok.” ifadelerini kullandı.

Cingil’in müşavirlik konusuyla ilgili açıklamalarına gelince Karabatı, ihalenin tamamen şeffaf olduğunu savunarak, “EKAP’ta açık ihale olarak yayınlandı. Bursa’nın 17 ilçesinde bu fiyata böyle bir hizmet bulamazsınız.” dedi.

Bu sırada Cingil yeniden söz alarak, “Ben itibar suikasti demedim; konu ortada. Biz öz kaynağımız bu işe muktedir mi değil mi onu soruyoruz.” sözleriyle eleştirisini sürdürdü.

Karabatı “Sizin döneminizde baklava kutularında dolarlar dolaştı”

Toplantının tansiyonunu yükselten Başkan Karabatı’nın en çok dikkat çeken sözlerinden biri,

“Belediye başkan yardımcılarımız asla ve katha sizin yönettiğiniz belediyelerdeki gibi baklava kutularında dolarlarla çalışmıyor.” çıkışı oldu.

Pazar yeri tartışması: “7 aydır elektrik parasını biz ödüyoruz”

Pazar yeri konusuna da değinen Karabatı, elektrik tesisatındaki sorunların UEDAŞ’a ait olduğunu, bunun 5 aydır pazarcı esnafına anlatıldığını belirterek, “7 aydır pazarcı esnafının elektrik parasını biz ödüyoruz. Ödemekten kaçmıyoruz. Ancak toplanacak para tüm masrafları karşılamıyor; orada 10 milyonluk bir bütçe var.” şeklinde konuştu.

Toplantı, CHP Grubu’nun sunduğu önerilerin komisyonlara havalesi ve diğer gündem maddelerinin görüşülmesi ile son buldu.

Continue Reading

Yerel

İYİ PARTİ’DEN USULSÜZLÜK VE KAYIRMACILIK ÇIKIŞI

İYİ Parti Karacabey İlçe Başkanlığı, Karacabey Belediyesi’ndeki yönetim krizine ilişkin ortaya atılan iddialarla ilgili oldukça sert bir basın açıklaması yaptı. Son günlerde hem yerel hem de ulusal basında geniş yer bulan usulsüzlük, baskı, kayırmacılık ve şaibeli ihale ilişkilerine yönelik iddiaların artık görmezden gelinemeyecek bir boyuta ulaştığı belirtilen açıklamada, belediye yönetimi şeffaf olmaya davet edildi ve ilgili kurumlar bağımsız müfettiş görevlendirmeye çağrıldı. İlçe Başkanlığı, Karacabey halkının huzurunun ve belediyenin itibarının ciddi şekilde zedelendiğini vurgulayarak “Karacabey’in adı şaibeyle anılamaz” sözleriyle kapsamlı bir soruşturma talep etti.

İlçe Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda, son günlerde kamuoyuna yansıyan ve ulusal basında da yer bulan yönetim krizine ilişkin iddiaların artık görmezden gelinemeyecek bir noktaya geldiği ifade edildi. Belediye başkan yardımcıları hakkında ortaya çıkan ve giderek ağırlaşan iddiaların, ilçenin yönetiminde ciddi bir zafiyet olduğunu gösterdiği belirtildi. Sürecin, hem Karacabey halkının hem de kamu görevi yürüten personelin vicdanını derinden yaraladığı vurgulandı.

“Bora Akın hakkındaki iddialar son derece ciddidir”

Belediye yönetimindeki isimlerle ilgili son haftalarda gündeme gelen iddiaların;

• İmar süreçlerinde gayriresmî yönlendirmeler,

• Usulsüz ruhsat işlemleri,

• Belediye personeline psikolojik baskı ve mobbing,

• Akraba ve yakın çevrenin belediye kadrolarında kritik noktalara yerleştirilmesi,

• Teknik birimlerde sürekli kadro değişiklikleriyle kurum işleyişinin felce uğratılması,
gibi kamu yönetimini doğrudan ilgilendiren ağır suçlamalar olduğu ifade edildi. Bu iddiaların yalnızca internet haber sitelerinde değil, Karacabey’deki birçok personel ve vatandaş tarafından da dile getirildiği ve görmezden gelinemeyecek bir noktaya ulaştığı aktarıldı.

“İhale ilişkilerine yönelik iddialar Karacabey’i daha büyük bir krize sürüklemektedir”

Basına yansıyan bilgiler doğrultusunda, belediye yönetimine sonradan dahil edilen bazı isimlerle belirli firmalar arasında yakın ilişki olduğuna yönelik iddiaların, bu firmaların belediyeden toplam 85 milyon TL’yi aşan ihaleler aldığına dair haberlerin ve bu ihalelerin rekabet koşulları sağlanmadan sonuçlandırıldığı yönündeki bulguların büyük bir soru işareti oluşturduğu kaydedildi.

Ayrıca adı geçen firmaya ait olduğu belirlenen VIP minibüsün belediye yöneticileri tarafından kullanıldığı iddiasının da hem belediyeyi hem de Karacabey’i zor durumda bıraktığı ifade edildi. İddiaların her birinin tek başına soruşturulması gereken konular olduğuna işaret edilerek, tümünün üst üste gelmesinin belediyedeki iç denetim mekanizmasının çöktüğünü gösterdiği belirtildi.

“Belediyeden ve siyasi kanattan gelen sessizlik vatandaşı rahatsız etmektedir”

Bu kadar ağır iddialar gündemdeyken, belediye yönetiminden ve ilgili parti teşkilatından herhangi bir açıklama yapılmamasının kabul edilemez olduğu vurgulandı.
Siyasetin en büyük sorumluluğunun millete hesap vermek olduğu belirtilerek, “Sessizlik bu sorumluluğun reddidir” denildi. Bir belediyede “kim kimi koruyor, kim kimi kolluyor?” sorularının konuşuluyor olmasının dahi vahim bir durum olduğu ifade edildi.

“Karacabey’in itibarı zedelenemez”

Karacabey’in tarımı, sanayisi, doğası ve kültürüyle örnek bir ilçe olması gerekirken, belediye içinde yaşanan yönetim krizi, personel üzerindeki baskı iddiaları, şaibeli ilişkiler ve siyasi çekişmelerin ilçenin geleceğini kararttığı belirtildi. Belediyenin liyakat esaslı yönetildiğine yönelik geçmiş açıklamalar hatırlatılarak, akrabalık ilişkileri ve adam kayırmacılığın liyakatla bağdaşmadığı ifade edildi.

“Çağrımız açıktır: Derhâl bağımsız müfettiş görevlendirilmelidir”

Açıklamada, iddiaların artık bir köşe yazısı boyutunu aştığı, İçişleri Bakanlığı, Sayıştay ve ilgili tüm denetim kurumlarının gecikmeksizin devreye girmesi gerektiği vurgulandı. Belediye yönetiminin, kamuoyunu bilgilendirmek ve iddiaların araştırılması için gerekli adımları atmak zorunda olduğu belirtildi.

Bu çağrının herhangi bir siyasi polemik amacı taşımadığı, Karacabey’in çıkarı, belediyede çalışan yüzlerce emekçinin huzuru ve halkın hakkının korunması için yapıldığı ifade edildi.

Açıklamanın sonunda, Karacabey’in adının şaibe, baskı, kayırmacılık ve hukuksuzlukla anılmasına izin verilmeyeceği; halkın hakkının, belediyenin itibarının ve Karacabey’in geleceğinin sonuna kadar savunulacağı vurgulandı.

Continue Reading

Yerel

KARACABEY ÖZEL EĞİTİM MESLEK OKULU’NDAN “3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ” PROGRAMI

İlçemizin Bakırköy Mahallesi’nde bulunan Karacabey Özel Eğitim Meslek Okulu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında anlamlı bir program düzenledi. Etkinliğe Karacabey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Gültekin Saygısever, DEVA Partisi Karacabey İlçe Başkanı Şaban Önen, Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Ali Erbir Karacabey İlçe Spor Müdürü S. Ayhan Sağlam, Karacabey Müftüsü Abdullah Karaca, Bakırköy Mahalle Muhtarı Cengiz Kula, MHP ilçe yöneticileri, okul müdürleri ve öğretmenler ile öğrencilerin aileleri katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Okul Müdürü İsmail Şahin, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Şahin’in konuşması şu şekildeydi:

“Bugün burada, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu özel gün; engelli bireylerin yalnızca hatırlandığı bir gün değil, aynı zamanda toplum olarak farkındalığımızı tazelediğimiz, empatiyi güçlendirdiğimiz ve daha kapsayıcı bir dünya için sorumluluklarımızı hatırladığımız bir gündür.

Bizler toplum olarak; hem İnsanı yeryüzündeki en kıymetli bir mevcudiyet olarak gören bir anlayışın, hem de “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışını benimsemiş bir mirasın temsilcileriyiz.

Engelli bireyler; hayatın her alanında, eğitimde, iş yaşamında, sosyal hayatta bizimle birlikte olan, toplumun ayrılmaz parçalarıdır. Onların karşılaştığı zorlukların büyük bir kısmı aslında engellerden değil, engelleri kaldırmayan bakış açılarından kaynaklanmaktadır. Unutmayalım ki gerçek engel; kalplerdeki ve zihinlerdeki engellerdir.

Bugün, engelli bireylerin haklarını, ihtiyaçlarını ve potansiyellerini daha iyi anlamak, onlara daha erişilebilir bir yaşam sunmak için neler yapabileceğimizi düşünmek hepimizin ortak sorumluluğudur. Erişilebilir okul binaları, eşit eğitim fırsatları, iş hayatına katılım desteği ve toplumsal bilinç; onların hayatını kolaylaştırdığı gibi, hepimizin yaşam kalitesini de artıracaktır.

Engelli bireylerin başarı hikâyeleri, bizlere azmin, kararlılığın ve mücadelenin ne kadar güçlü olduğunu göstermektedir. Yeter ki onlara fırsat verelim, destek olalım ve yanlarında olduğumuzu hissettirelim.

Bu anlamlı günde gelin hep birlikte, engelleri ortadan kaldırmak için adım atalım.

Tüm engelli bireylerin yaşam standartlarının yükseldiği, fırsat eşitliğinin sağlandığı ve kimsenin ötekileştirilmediği bir dünya dileğiyle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlu olsun programımıza hepiniz hoşgeldiniz.”

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından hazırlanan “Birlikte Güzeliz” adlı şiir okundu. Daha sonra sahnelenen pandomim gösterisi, izleyicilerden yoğun alkış aldı. Program; “Engelsiz Yürekler” adlı şiirin okunması, öğrencilerin işaret diliyle şarkı söylemesi ve “Sev Kardeşim” dans gösterisiyle devam etti.

Etkinlik, okul korosunun sahne aldığı müzik dinletisiyle sona erdi.

Programın ardından Karacabey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, okulu gezerek öğrencilerin eğitim aldığı sınıfları ve atölyeleri inceledi. Kaymakam Yılmaz, öğretmenlerden eğitim süreçleri hakkında bilgi alırken, öğrencilerle de yakından ilgilendi.

Karacabey Özel Eğitim Meslek Okulu’nun düzenlediği program, engelli bireylere yönelik farkındalığı güçlendirirken, öğrencilerin yeteneklerini sergilediği anlamlı bir buluşma olarak hafızalara kazındı.

Continue Reading

Trending