Yerel
KARABATI, “HAYALLERİ YOL HARİTAMIZ”

Belediye Başkanı Fatih Karabatı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla başkanlık koltuğunu temsilen Atatürk İlkokulu 4. Sınıf Öğrencisi Ayşenaz Çelebi’ye devretti. Minik başkan, yüzme havuzunun kullanılması, çevre düzenlemesi ve çocuk oyun alanlarının trafiğe kapatılması gibi taleplerde bulunurken, Başkan Karabatı “Çocuklarımızın fikirleri bizlere yön veriyor. Daha yaşanabilir bir Karacabey için onların hayallerini önemsiyoruz.” mesajı verdi.
Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında koltuğunu Atatürk İlkokulu öğrencilerine devretti. Bayram coşkusunu doyasıya yaşayan öğrenciler, temsili olarak Belediye Başkanı sıfatıyla çeşitli taleplerde bulundu.

Atatürk İlkokulu Müdürü Hikmet Ulga, Müdür Yardımcısı Cengiz Bektaş, Sınıf Öğretmeni Ömer Uyar ve 4. sınıf öğrencileri, 23 Nisan dolayısıyla Belediye Başkanı Fatih Karabatı’yı makamında ziyaret etti. Öğrencilerle yakından ilgilenen Başkan Karabatı, başkanlık koltuğunu Ayşenaz Çelebi’ye devretti. Ziyarette Aras Efe Uçkan ve Ayaz Recep Erdoğan isimli öğrenciler de yer aldı.
Temsili olarak Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Ayşenaz Çelebi, telefonla bağlandığı Belediye Başkan Yardımcısı Bora Akın’a taleplerini iletti. İlk olarak Atatürk Kültür Parkı’nda yer alan yüzme havuzunun tüm yıl hizmet vermesini isteyen minik Başkan Ayşenaz Çelebi, çocukların oyun ihtiyaçlarını karşılamak için çocuk parkı bulunmayan mahallelerde trafik düzenlemeleri yapılarak ve belirlenen sokakların özellikle 15.30 – 17.00 saatleri arasında trafiğe kapatılıp çocuk oyun alanlarına dönüştürülmesi talimatını verdi.

Belediye Başkanı Fatih Karabatı da, Ayşenaz Çelebi’nin bu isteklerinin kısa sürede yerine getirileceğinin sözünü verirken, bu duyarlılığın memnuniyet verici olduğunu söyledi.
Tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Başkan Fatih Karabatı, “Çocuklarımıza daha yaşanabilir, daha yeşil ve güvenli bir şehir bırakmak için çalışıyoruz. Onların hayalleri, bizim yol haritamızdır.” dedi.
Başkan Karabatı, açıklamasında çocukların gözünden dünyaya bakmanın, şehirleri daha yaşanabilir hale getirmek adına büyük bir ilham kaynağı olduğunu vurguladı. Karabatı, “Bir çocuğun parkta özgürce oynayabilmesi, okul yolunda güvenle yürüyebilmesi ve temiz bir çevrede büyüyebilmesi en temel haklarındandır. Bizler yerel yöneticiler olarak bu hakları sağlamakla yükümlüyüz.” ifadesini kullandı.

Belediye Başkanı Fatih Karabatı, 23 Nisan’ın sadece bir bayram değil, aynı zamanda çocuklara verilen değerin, sevginin ve umudun en güçlü simgelerinden biri olduğunu belirtti.
Karabatı, “Bu özel günde onların düşüncelerini dinlemek, önerilerine kulak vermek bizim için çok kıymetli. Çocuklarımız, şehir yönetiminde söz sahibi olabileceklerini gördüklerinde özgüvenleri artıyor ve geleceğe umutla bakıyorlar. Bizler de onların önerileri doğrultusunda daha çocuk dostu projeler üretmek için çabalıyoruz.” diye konuştu.
Başkan Karabatı açıklamasının devamında; “23 Nisan, sadece bir takvim günü değil; aynı zamanda yarınlara umutla bakan nesillerin ışığıdır. Karacabey Belediyesi olarak bu ışığı daha da parlatmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.” şeklinde sözlerini noktaladı.
Yerel
DEMİR, “TEMSİL YETKİSİ LÜTUF DEĞİL GÖREVDİR”

Zafer Partisi Karacabey İlçe Başkanı Vahit Can Demir MHP Grubu’nun son aylarda Karacabey Belediye Meclisi’ndeki tutumuyla ilgili gazetemize bir basın açıklaması yaptı. Demir, “Halkın iradesine saygı duymak mecliste oturumlara katılmayı gerektirir kaçmayı değil.” dedi.
Demir açıklamasına şu şekilde devam etti;
“Karacabey halkının size verdiği temsil yetkisi, bir lütuf değil; bir görevdir. Bu yetki, ayrıcalık değil sorumluluktur. Bu sorumluluk; meclis kürsüsünde halkın sesi olmak, alınan her kararın halk yararına olup olmadığını denetlemek ve gerektiğinde mücadeleyi doğrudan o salonun içinde vermek anlamına gelir.
Ancak ne yazık ki Milliyetçi Hareket Partisi Karacabey Belediye Meclis Grubu, son dönemlerde alınan bazı siyasi kararları gerekçe göstererek meclis oturumlarına katılmama kararı alarak bu sorumluluğu açıkça terk etmiştir. MHP İlçe Başkanı Sayın Ahat Şanlı’nın “ittifak ruhuna zarar vermemek” ve “kararlara tepki” gibi gerekçeleri, yetersiz ve kaçamak açıklamalardır.
Buradan Karacabey kamuoyu adına yüksek sesle soruyoruz:
Madem alınan kararlar halkın aleyhine, neden Meclis salonuna girip açıkça ‘HAYIR’ demiyorsunuz?
Halkın size yetki verdiği yer Meclis iken, bu mücadeleyi neden sosyal medya gösterileriyle ya da basın açıklamalarıyla yürütüyorsunuz?
Mecliste susup dışarıda konuşmak, ne zamandan beri halkın iradesini savunmak sayılıyor?
Bu davranış, halkın size verdiği temsil yetkisini inkâr etmektir. Bu tavır, açık bir görev ihmali ve halk iradesine saygısızlıktır.
Zafer partisi halkın temsil makamında dimdik duruyor
Biz Zafer Partisi olarak, siyasi hesapları değil halkın menfaatini önceliyoruz. Kürsüye çıkmadan, mecliste kayıt altına alınmadan yapılan açıklamalar halkı temsil etmez. Mücadele, kurulan halk meclisinde verilir. Sorumluluktan kaçmak, halktan kaçmaktır.
Bugün meclise gelmeyenler, yarın halkın karşısına hangi yüzle çıkacaklar?
Temsil görevini protestoyla değil, mücadeleyle yerine getirmeyenler; siyaseten sınıfta kalmıştır.
Karacabey halkı adına açık çağrımızdır:
Artık kişisel çıkarlar değil, halk adına hizmet konuşulmalıdır.
Meclise katılmamak bir tepki değil, görevden kaçmaktır.
Bugünün sessizliği, yarının sorumsuzluğu değil, yarının ihaneti olur!
Karacabey halkı, açık, net ve cesur temsil ister. İttifak hesapları değil, halkın gerçek gündemi konuşulsun ister.
Zafer Partisi olarak biz bu sesi yükseltmeye geliyoruz! Karacabey’i kısır siyasi oyunlara değil, halkın iradesine teslim edeceğiz.
Yerel
PLAY-OFF MAÇI OLAYLARLA GÖLGELENDİ

TFF 2. Lig play-off mücadelesinde 8 Mayıs Perşembe günü karşı karşıya gelen Motolux 68 Aksarayspor ile temsilcimiz Karacabey Belediyespor arasındaki karşılaşma, sahadaki gerginlik ve sonrasında yaşanan olaylarla gündeme oturdu.
Maçın tek golü 39. dakikada Motolux 68 Aksaraysporlu golcü İbrahim Yılmaz’ın kornerden kaydettiği golle geldi. Bu skorla karşılaşmadan 1-0 galip ayrılan Aksarayspor, sahada oyunu yavaşlatarak üstünlüğünü korumaya çalıştı. Temsilcimiz Karacabey Belediyespor ise oyunu hızlandırma çabasıyla maça tempo kazandırmak istedi.
Mücadelenin ilerleyen dakikalarında, topun geç verilmesi gerekçesiyle top toplayıcıyı uyaran Karacabey Belediyespor kalecisi Hüseyin Arslan’ın, kale arkasında görev yapan bir basın mensubundan sözlü sataşmaya maruz kaldığı iddia edildi.
Maçın bitimiyle birlikte saha içindeki tansiyon iyice yükseldi. Kaleci Hüseyin Arslan’ın, kendisine küfür ettiğini öne sürdüğü basın mensubunun üzerine gitmesiyle başlayan tartışma kısa sürede fiziksel müdahaleye dönüştü. Olayın büyümesiyle iki takımın yedek kulübeleri sahaya girerken, taraftarlar da sahaya indi. Sahada büyük bir kargaşa yaşanırken, ortam adeta bir savaş alanına döndü.
Gerginliğin tırmandığı anlarda Aksaray Belediye Başkan YardımcısıHıfsı Peker’in de sahaya inerek olaylara karışması, tansiyonun daha da yükselmesine sebep oldu. Güvenlik güçlerinin yoğun müdahalesiyle olaylar güçlükle kontrol altına alınabildi.
Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Karacabey BelediyesporYönetim Kurulu Üyesi Selçuk Çakır, yaşananlardan dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirterek şunları söyledi:
“Sporun birleştirici gücüne inanıyoruz. Ancak dün akşam yaşananlar, futbolun ruhuna yakışmayan görüntülerdi. Oyuncularımız ve teknik ekibimiz açık şekilde provoke edilmiştir. Özellikle saha kenarındaki görevli bir basın mensubunun davranışları kabul edilemez niteliktedir. Kalecimiz Hüseyin Arslan’a yönelik hakaret içeren söylemler sonrası olayların büyümesi ne yazık ki kaçınılmaz hale gelmiştir.
Her şeye rağmen Karacabey Belediyespor olarak şiddetin her türlüsünü açıkça kınıyoruz. Oyuncumuzun tepkisini de doğru bulmadığımızı belirtmek isteriz. Basın mensupları bizlerin baş tacıdır; kamuoyuna başarılarımızı ve çalışmalarımızı aktaran en önemli paydaşlarımızdır. Ancak dün sahada görevli olan ve takımımızı açıkça kışkırtan basın mensubunun tutumu da kabul edilemezdir.
Yetkili mercilerden olayın titizlikle araştırılmasını ve gerekli yaptırımların ivedilikle uygulanmasını bekliyoruz.”
Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) olayla ilgili detaylı bir inceleme başlattığı ve iki kulüp hakkında disiplin soruşturması açılmasının gündemde olduğu öğrenildi.
Yerel
DİDEM AKKUŞ İLE NECDET BERTAN NİŞANLANDI

Karacabey’in tanınmış ve köklü ailelerinden Akkuş ve Bertan aileleri, 3 Mayıs 2025 tarihinde düzenlenen sade ve anlamlı bir törenle bir araya geldi. Didem Akkuş ile Necdet Bertan’ın nişan merasimi, aile yakınları ve dostlarının katılımıyla gerçekleşti.
Karacabey Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murad Bertan ve Zehra Bertan’ın genç girişimci oğlu Necdet Bertan ile iş insanı Necmettin Akkuş ile Dilek Akkuş’un biricik kızları Didem Akkuş’un nişanı, Leyla Restoran’da zarif bir organizasyonla gerçekleştirildi.
Genç çiftin nişan yüzüklerini, Didem Akkuş’un amcası olan ve bölgedeki iş dünyasının tanınan simalarından Nevzat Akkuş taktı. Tören sırasında kısa bir konuşma yapan Akkuş, “İki değerli ailenin evlatları bir araya geliyor. Didem ve Necdet’in sevgisi, saygısı daim olsun. Her iki aileye de hayırlı olsun,” diyerek genç çifte mutluluklar diledi. Törene, her iki ailenin akrabalarının yanı sıra çiftin yakın arkadaşları da katıldı.

Konuklar, Didem ve Necdet’i tebrik ederek bu özel günde onların heyecanına ortak oldu. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise pasta kesimi ve hatıra fotoğraflarıyla mutluluk dolu anlar ölümsüzleştirildi.
Birbirlerine olan uyumları ve samimi tavırlarıyla dikkat çeken Didem ve Necdet’in, 15 Kasım 2025 tarihinde Ramada Otel’de gerçekleşecek nikah töreniyle hayatlarını birleştirecekleri öğrenildi.
Aileler, bu anlamlı birlikteliğin temelini atan nişan töreninin ardından düğün hazırlıklarına başladıklarını ifade etti. YÖREM ailesi olarak bizde genç çifte bitimsiz mutluluklar dileriz.






-
Bursa Bölge5 yıl ago
“Türkiye, Doğu Türkistan’a sahip çıkmalıdır”
-
Genel4 ay ago
KARACABEY BELEDİYESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ
-
Ekonomi5 yıl ago
Sütaş’tan “Tereyağı” açıklaması
-
Bursa Bölge4 ay ago
KARACABEY AK PARTİ BURSA’DA YER BULAMADI
-
Bursa Bölge4 ay ago
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BURSA’DAN SESLENDİ: ASGARİ ÜCRETİN ARKASINDA DURDU BOYKOT ÇAĞRISI YAPTI
-
Bursa Bölge4 ay ago
İŞİTME HASTALARI İÇİN YENİ HİZMET DEVREYE GİRDİ
-
Bursa Bölge9 ay ago
NİLÜFER ÇAYI İÇİN İŞBİRLİĞİ
-
Bursa Bölge7 ay ago
BURTARIM 2024 İLE BURSA’DA HAYAT BULUYOR!
Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login