Yerel
DİYANET İZCİLİK SPOR KULÜBÜ GENÇLERİYLE GELECEĞE YÖN VERİYOR
Diyanet İşleri Başkanlığı, son yıllarda gençlik hizmetlerine büyük önem vererek gençlerin milli, manevi ve ahlaki değerlerle donanmış, bedenen güçlü, fikren uyanık ve topluma faydalı bireyler olarak yetişmeleri için önemli adımlar atıyor. Bu kapsamda 2021 yılında Türkiye İzcilik Federasyonu ile imzalanan protokol doğrultusunda, Diyanet çatısı altında izcilik faaliyetleri resmen başlamıştı.
Bu kapsamda Karacabey’de ilk Diyanet izci ünitesi 2023 yılında kurularak faaliyetlerine başladı. Aynı zamanda bu ünite, Bursa’da Diyanet adına kurulan ilk izci ünitesi olma özelliğini taşıyor. İlk faaliyetlerini 26 Ağustos 2023 tarihinde, “Zaferler Ayı ve Şehitler Günü” vesilesiyle Dayı Karacabey’in kabrinde gerçekleştiren izciler, bu anlamlı programla Karacabey’de izciliğin tanınmasına önemli katkı sundu.

Faaliyetler katlanarak devam ediyor
2024 yılına gelindiğinde, izcilik çalışmalarının gençler üzerindeki olumlu etkileri net bir şekilde gözlemlenince, Diyanet ile Türkiye İzcilik Federasyonu arasındaki protokol yenilendi.
2025 yılı itibariyle DİB Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı kuruldu ve izcilik faaliyetleri artık bu daireye bağlı İzcilik Kurulu tarafından yürütülmeye başlandı.

Bu süreçte illerde “Diyanet İzcilik Spor Kulüpleri” kurulmaya başlanırken, henüz kulüp kurulmayan illerde faaliyetler mevcut protokol çerçevesinde devam ediyor. Bursa’da da bu doğrultuda 2025 yılı başında “Bursa Diyanet İzcilik Spor Kulübü” resmen kuruldu.
Gençlere örnek olacak faaliyetler
Kurulduğu günden bu yana kulüp bünyesinde kamplar, fidan dikimi, arazi faaliyetleri, bisiklet turları, resmi törenler, çevre ve cami temizliği, kitap dağıtımı, Ramazan aylarında çocuk iftarları, sahur ve itikaf programları gibi çok sayıda etkinlik düzenlendi.

İzciler aynı zamanda yüzme ve okçuluk kursları, yürüyüş, tırmanma, yol bulma, telsizcilik, haberleşme ve afet bilinci eğitimleriyle çok yönlü bir gelişim süreci yaşıyor.
Okçu-İzcilerden gururlandıran başarı
Bursa Diyanet İzcilik Spor Kulübü bünyesinde yer alan bir grup izci, Karacabey Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde okçuluk eğitimi alıyor. Antrenmanlara izci üniformasıyla katılan bu grup, “Okçu-İzci” olarak anılıyor. Kulüp yöneticileri, bu yıl düzenlenen okçuluk yarışmalarında dereceye giren izcilerin başarılarının artarak devam edeceğine inandıklarını belirtti.

Doğayla iç içe eğitim
Arazi faaliyetlerinde Keşlik Köyü’ndeki Aktoprak Çiftliği önemli bir rol üstleniyor. Çiftlik sahibi Nuri Dinçer, izcilere kapılarını sonuna kadar açarak her türlü desteği sağlıyor. Kulüp yetkilileri, bu tür desteklerin toplumda izciliğe olan ilgiyi ve güveni artırdığını vurguluyor.
Kampların ayrı bir önemi var
Konuyla ilgili konuşan Bursa Diyanet İzcilik Spor Kulübü (BURDİZ) Dayı Karaca Bey İzci Oymağı Lideri Osman Nuri Erdem, izcilerin fiziksel ve ruhsal gelişimine en fazla katkı sağlayan faaliyetlerin başında kampların geldiğini bildirdi. Erdem, “Kulüp olarak bugüne kadar çok sayıda yaz, kış, mahalli, bölge ve milli kampta yer aldık. Ayrıca Karacabey Belediyesi ve KİHMED’in (Karacabey İmam Hatipliler Derneği) destekleriyle geçtiğimiz yıl Yarış Göleti civarında kısa süreli, bu yıl ise Karacapark’ta uzun süreli bir kamp düzenlendi.” ifadesini kullandı.

Yeni hedef: JOTA-JOTİ faaliyeti
Bursa Diyanet İzcilik Spor Kulübü, önümüzdeki günlerde dünya genelindeki izcilerin telsiz ve internet üzerinden iletişim kurduğu uluslararası JOTA-JOTİ etkinliğine katılacak. Bu kapsamda izciler, Kestel Alaçam Köyü’ndeki Diyanet İzci Evi’nde kısa süreli bir kamp gerçekleştirecek. Dayı Karaca Bey İzci Oymağı Lideri Osman Nuri Erdem, “İzcilerimizin her yönden gelişmiş, eğitimli ve donanımlı bireyler olmaları hayaliyle bu kampın hazırlıklarını büyük bir heyecanla sürdürüyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.




Yerel
34 YILDIR KARACABEY’İN SESİ: YÖREM GAZETESİ
Bir kentin hafızasını canlı tutan en önemli unsurlardan biri yerel basındır. Yaşananları kayda geçirmek, halkın sesi olmak, doğru ve tarafsız haberi okuyucuya ulaştırmak büyük bir sorumluluk gerektirir. YÖREM GAZETESİ olarak biz de bu sorumluluğun bilinciyle tam 34 yıldır Karacabey’in sesi olmaya devam ediyoruz.
Kurulduğumuz ilk günden bu yana hedefimiz; Karacabey’de yaşanan gelişmeleri, ilçemizin sorunlarını, sevinçlerini, başarılarını ve insan hikâyelerini siz değerli okuyucularımıza en doğru şekilde ulaştırmak oldu. Yıllar içinde birçok şey değişti. Teknoloji gelişti, gazetecilik dijital platformlara taşındı, haberin ulaşma hızı arttı. Ancak değişmeyen bir şey var: Karacabey’e olan bağlılığımız ve gazetecilik ilkelerimize duyduğumuz sadakat.
34 yıl boyunca YÖREM GAZETESİ’nin sayfalarında; Karacabey’in bereketli topraklarında emek veren çiftçimizin alın teri, esnafımızın mücadelesi, gençlerimizin başarıları, eğitimden spora, kültürden sanata kadar ilçemizin her alanındaki gelişmeler yer buldu. İlçemizin sorunlarını gündeme taşıdık, çözüm arayışlarının takipçisi olduk, sevincimizi de hüznümüzü de birlikte paylaştık. Çünkü biz, YÖREM GAZETESİ’nin yalnızca bir gazete değil, aynı zamanda Karacabey’in ortak hafızası ve sesi olduğuna inanıyoruz.

Bugün 34. yılımızı geride bırakırken, bu uzun yolculukta bizlere güvenen ve destek veren başta kıymetli okuyucularımıza, haberlerimize katkı sunan tüm dostlarımıza, yazarlarımıza ve emeği geçen çalışma arkadaşlarımıza gönülden teşekkür ediyoruz. Sizlerin desteği ve güveni, YÖREM GAZETESİ’nin en büyük gücü olmuştur.
Karacabey büyüdükçe, geliştikçe ve değiştikçe biz de aynı heyecanla kalemimizi ve objektifimizi bu güzel ilçemize çevirmeye devam edeceğiz. Dün olduğu gibi bugün de, yarın da Karacabey’in nabzını tutmaya, halkımızın sesi olmaya ve doğru habercilik anlayışından ödün vermeden yolumuza devam etmeye kararlıyız.
Dileğimiz; Karacabey ile birlikte büyüyen YÖREM GAZETESİ’nin daha nice yıllar boyunca sizlerle buluşmasıdır.
34 yıldır bizimle olduğunuz için teşekkür ederiz.
Nice yıllara Karacabey, nice yıllara YÖREM GAZETESİ.
Yerel
BABACAN’DAN TALİMAT, İDRİS ŞAHİN’DEN “TBMM” SÖZÜ
Karacabey ilçesine bağlı Hürriyet Köyü’nün 10 yılı aşkın süredir devam eden arazi iadesi mücadelesi, DEVA Partisi’nin en üst düzey isimlerinin katıldığı iftar programında Ankara gündemine taşındı. Programda, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan kurmaylarına stratejik talimatlar verirken, Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili İdris Şahin konuyu bizzat TBMM gündemine getireceğinin sözünü verdi.
Bayram Efe’den Vekile “Hukuk Dosyası”
Hürriyet Köyü Gençlik ve Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Bayram Efe, programda DEVA Partisi Milletvekili İdris Şahin ile bir araya gelerek köy arazilerinin mevcut durumunu ve 6360 sayılı yasa sonrası yaşanan mülkiyet mağduriyetlerini detaylarıyla aktardı. Bayram Efe’nin sunumunu dikkatle dinleyen İdris Şahin, köylülerin uğradığı bu haksızlığın takipçisi olacaklarını belirterek: “Hürriyet Köyü’nün bu haklı davasını muhakkak TBMM kürsüsüne ve Meclis gündemine taşıyacağız” dedi.
Babacan: “Bu konu bizim politikamız olacak”
Dernek Başkanı Bayram Efe’den bilgi alan Ali Babacan ise meseleyi sadece yerel bir sorun olarak değil, bir sistem sorunu olarak ele aldı. Kurmaylarına seslenen Babacan, “Köy tüzel kişiliklerinin iadesi ve bu arazilerin hak sahiplerine verilmesi konusu çok önemli. Bunu kendi çözüm önerilerimiz ve parti politikalarımız içerisinde temel bir başlık olarak ele alalım” talimatını verdi.
Gecenin sembolü: Görkemli Osmanlı Tuğrası
Görüşmenin sonunda Dernek Başkanı Bayram Efe, Ali Babacan’a anlamlı bir hediye takdim etti. Hürriyet Köyü adına sunulan ve oldukça görkemli yapısıyla dikkat çeken Osmanlı Tuğrası tablosu, iftar programına katılan davetlilerin ve basının ilgi odağı oldu. Bu hediye, köylülerin hem geleneklerine olan bağlılığını hem de mülkiyet haklarını koruma konusundaki kararlılıklarını simgeleyen bir jest olarak kaydedildi.
“Mücadelemiz Ankara’da karşılık buldu”
Bayram Efe, görüşmeler sonrası yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:
“Sayın Babacan ve Sayın Şahin’in konuya yaklaşımı bizlere umut verdi. Köyümüzün tapularını geri alana ve tüzel kişiliğimize kavuşana kadar sesimizi her platformda duyurmaya devam edeceğiz.”
Yerel
HÜRRİYET KÖYLÜSÜNÜN HAK MÜCADELESİ ANKARA YOLUNDA!
Bayram Efe, Bursa’daki İftar Sofrasında Saadet Partisi Lideri Mahmut Arıkan ile Bir Araya Geldi: “Büyükşehir Yasası Mağduriyeti Bitmeli!”
Karacabey ilçesine bağlı Hürriyet Köyü sakinlerinin, ata topraklarını korumak adına yıllardır sürdürdüğü onurlu mücadele Ankara gündemine taşınıyor. Hürriyet Köyü Gençlik Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Bayram Efe, Bursa’da düzenlenen geniş katılımlı iftar programında Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan ile bir araya gelerek köyün taleplerini içeren dosyayı bizzat sundu.
Adalet Sofrasında Hürriyet Köyü feryadı
Saadet Partisi’nin “Adalet Sofraları” temasıyla Bursa’da gerçekleştirdiği iftar yemeğine katılan Bayram Efe, programda “Toprakları için mücadele eden Hürriyet köylüsü” anonsu ile kürsüye davet edildi. Oruçların açıldığı manevi atmosferde, köylülerin yaşadığı mülkiyet sorunlarını Genel Başkan Mahmut Arıkan’a aktaran Efe, görüşmenin anısına el işçiliğiyle hazırlanan anlamlı bir tablo takdim etti.
Kritik talep: “Büyükşehir Yasası revize edilmeli, tüzel kişilikler iade edilmeli!”
Görüşmenin merkezinde, köylülerin en büyük mağduriyet kaynağı olan yasal düzenlemeler yer aldı. Dernek Başkanı Bayram Efe, Büyükşehir Yasası’nın yürürlüğe girmesiyle birlikte köy tüzel kişiliklerinin kaldırılmasının köylünün elini kolunu bağladığını vurguladı. Efe, “Köy tüzel kişiliklerinin ivedilikle iade edilmesi ve Büyükşehir 6360 sayılı Yasası’nın köylüyü kendi topraklarında yabancı bırakan maddelerinin yeniden ele alınması artık bir zorunluluktur” diyerek çözüm yolunu işaret etti.
Mahmut Arıkan’dan Ankara’ya özel davet
Hürriyet Köyü’nün dosyasını ve Bayram Efe’nin açıklamalarını dikkatle takip eden Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, adaletin tesisi için konunun takipçisi olacaklarını belirtti. Arıkan, Bayram Efe ve beraberindeki heyeti en kısa sürede Ankara’daki Genel Merkez’de ağırlamak istediğini belirterek; “Bu haklı mücadeleyi ve yasal taleplerinizi Başkent’te daha detaylı konuşalım, çözüm yollarını birlikte planlayalım” davetinde bulundu.
Bayram efe: “Sesimizi Başkent’e mühürleyeceğiz”
İftar programı sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Bayram Efe, şunları söyledi:
“Bugün Sayın Genel Başkanımız Mahmut Arıkan ile aynı sofrayı paylaştık ve kendisine sadece bir tablo değil, Hürriyet Köyü’nün feryadını sunduk. Sayın Arıkan’ın nazik Ankara daveti, sesimizin artık Ankara koridorlarında yankılanacağının işaretidir. Köy tüzel kişiliğimiz iade edilene kadar mücadelemizden tek bir adım geri atmayacağız.”
-
Bursa Bölge6 yıl agoKaracabey’de cinayet: 1 ölü
-
Genel1 yıl agoKARACABEY BELEDİYESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ
-
Genel2 yıl agoKARACABEYLİ DUAYEN SANATÇI SEVENLERİNİ ÜZDÜ
-
Bursa Bölge7 yıl agoRABBİMİZ BİZDEN NELER İSTİYOR
-
Güncel2 yıl agoİYİ VE KÖTÜ AHLAK
-
Güncel6 yıl agoARAPÇA’DA “VAV” HARFİ
-
Ekonomi6 yıl agoSütaş’tan “Tereyağı” açıklaması
-
Güncel4 yıl agoHAKİM VE SAVCILARA ANLAMLI VEDA




Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login