Connect with us

Bursa Bölge

BÜYÜKŞEHİR’DEN BURSALI ÜRETİCİYE EKİPMAN DESTEĞİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Mustafakemalpaşa ilçesi S.S. Tepecik Beldesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında hayvancılıkla uğraşan üreticilerin daha verimli ve sürdürülebilir üretim yapabilmesi amacıyla ‘Silaj paketleme makinesi desteği projesi’ protokolü imzalandı.

Bursa’da çiftçinin üretim maliyetinin düşmesi, gelirlerinin artması ve kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla her alanda üreticiye destek olan Büyükşehir Belediyesi, hayvancılıkla uğraşan küçük işletmelerin daha verimli üretim yapabilmesi adına önemli bir projeyi başlattı. Bu kapsamda Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Mustafakemalpaşa ilçesi S.S. Tepecik Beldesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında ‘Silaj paketleme makinesi desteği projesi’ protokolü imzalandı.

Silaj üretiminde kayıpların önlenmesinin ve hijyenik saklama koşullarının sağlanmasının amaçlandığı projeyle, üretici gelirinin artması ve köyden kente göçün önüne geçilmesi hedefleniyor. Silajın paketlenerek hijyenik şekilde korunması, ürün kayıplarının ve küflenmenin önlenmesi ve çiftçi gelirinin artırılmasının amaçlandığı protokolle, tarımsal faaliyetler sürdürülebilir hale getirilecek. Projeden, kooperatife kayıtlı işletmelerin ve küçük aile işletmelerinin faydalanması sağlanacak.

İmza töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, projenin tarım ve hayvancılık yapanlara büyük bir destek sağlayacağını belirtti. Küçük aile işletmelerinin de bu çalışmadan faydalanacağını hatırlatan Başkan Bozbey, imzalanan protokolün tüm üreticilere hayırlı olmasını diledi.

S.S. Tepecik Belediyesi Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Nazmi Seymen de çiftçiye büyük fayda sağlayacak projenin hayata geçirilmesinden dolayı Başkan Mustafa Bozbey’e ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Bursa Bölge

MUSTAFAKEMALPAŞA’DA CENDERE BUĞDAYI TOPRAKLA BULUŞTU

Mustafakemalpaşa Belediyesi, tarımsal üretimi artırmak ve sosyal destek projelerine kaynak oluşturmak amacıyla bu yıl da ekim çalışmalarını sürdürüyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarım A.Ş. ve Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı iş birliğiyle yürütülen çalışma kapsamında, bölgeye uyumlu ve yüksek verim potansiyeline sahip Cendere cinsi buğday tohumu, belediyeye ait 200 dönümlük araziye ekildi.

Ekim öncesinde tarlalarda gübreleme işlemleri titizlikle tamamlandı. Mustafakemalpaşa Belediyesi, aynı arazi üzerinde geçen yıl yürüttüğü projede elde edilen mahsulü “Yoksulumuza Un, Çiftçimize Tohum, Hayvancımıza Silaj Ot Olacak” mottosuyla halka sunarak sosyal belediyecilik örneği sergilemişti. Bu yıl da aynı modelin geliştirilerek devam ettirilmesi planlanıyor.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem, ekim çalışmalarını değerlendirerek şunları söyledi:

“Bereketli topraklarımızda üretimi artırmak için bu yıl da kolları sıvadık. 200 dönümlük arazimizde Cendere buğdayı ekimini gerçekleştirdik. Hem ilçemizin tarımsal potansiyeline katkı sağlıyor hem de elde edilen ürünü üreticimize sunuyoruz. Geçtiğimiz yıl bu projeden elde ettiğimiz buğdayı ve saman balyalarını, başta Mustafakemalpaşalı olmak üzere tüm Bursalı üreticilerimize ulaştırmıştık. Mustafakemalpaşa’mızdan tüm Bursa’ ya uzanan bu üretim çalışmasından dolayı haklı bir gurur yaşamıştık. Bu yıl daha yüksek verim bekliyoruz. Üreten ve ürettiğini paylaşan bir belediye anlayışını sürdüreceğiz.” dedi.

Continue Reading

Bursa Bölge

‘ENGEL OLMA, FARKINDA OL’

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından özel gereksinimli bireylerin gündelik hayattaki rolünü artırmak, karşılaştıkları gerçek engellere dikkat çekmek ve dayanışmayı artırmak amacıyla Dünya Engelliler Günü kapsamında birbirinden farklı etkinlikler düzenliyor.

Bursa’nın engelsiz ve herkes için erişilebilir bir kent olması hedefiyle çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla 2-26 Aralık tarihleri arasında birçok farklı etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Dart yarışmasından satranç turnuvasına, atölyelerden konserlere kadar bir dizi etkinlik hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, özel gereksinimli bireylerin ve ailelerinin de herkes gibi engelsiz bir yaşam sürmesini hedefliyor. Bir ay boyunca sürecek etkinlikler için Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesapları takip edilebilir.

‘Farklılıklarımızla daha güçlüyüz’

Dünya Engelliler Günü kapsamında ‘Engelli Farkındalık Yürüyüşü’ düzenlendi. Ulu Cami önünde bir araya gelen özel gereksinimli bireylere Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i temsilen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Bursa Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Aksoy, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar eşlik etti. ‘Farklılıklarımızla Daha Güçlüyüz’ yazılı pankart taşıyan vatandaşlar, ellerindeki dövizlerle ‘Engel olma, farkında ol’ mesajı verdi. Büyükşehir Belediye Bandosu’nun da eşlik ettiği yürüyüş, Atatürk Anıtı’nda sona erdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından  çelenk sunumu gerçekleştirildi.

“Engelli bireyler yaşamın her alanında yer almalı”

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, bir ay boyunca Bursa genelinde farkındalık etkinliklerinin devam edeceğini belirterek, “Engelli bireylerimizin toplumda daha görünür olması hedefiyle bir ay boyunca çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak ‘Engelsiz Bursa’ hedefiyle her alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız, engelli bireylerin yaşamın her alanında aktif şekilde yer almasını sağlamak” dedi.

Continue Reading

Bursa Bölge

MATLI, BTSO BAŞKANLIĞINA ADAY

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda (BTSO) 2026 yılında gerçekleştirilecek seçimler öncesi kulisler hareketlendi. Karacabeyli iş insanı ve Bursa Ticaret Borsası (BTB) Başkanı Özer Matlı’nın, Bursa iş dünyasından gelen yoğun talep doğrultusunda BTSO Başkanlığına aday olacağı öğrenildi.

2013 yılından bu yana BTB Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Matlı, uzun yıllardır sürdürdüğü başarılı çalışmalarıyla dikkat çekiyor. İş dünyasında stratejik projeleri ve girişimci vizyonuyla tanınan Matlı, BTSO Başkanlığına aday olarak Bursa iş dünyasının çatı kuruluşunda etkin rol almayı hedefliyor. Yakın çevresinden edinilen bilgiye göre Matlı, önümüzdeki günlerde resmi açıklamasını yapacak ve adaylık süreci resmen başlayacak. BTSO Başkanlığı görevini halen İbrahim Burkay yürütüyor; Burkay’ın yeniden aday olup olmayacağı ise henüz netlik kazanmadı.

Önemli görevler ve kariyer

25 Şubat 1968 tarihinde Karacabey’de doğan Özer Matlı, Bursa Ticaret Lisesi’nden mezun oldu. Ticaret alanındaki yeteneği ve ilgisi nedeniyle yüksek öğrenimini yarıda bırakarak, Karacabey’in saygın sanayicilerinden rahmetli babası Ömer Matlı’nın yanında iş hayatına atıldı. 1995 yılında babasının vefatının ardından aile şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini devralan Matlı, halen Matlı Şirketler Grubu’nu yönetiyor ve şirketlerini Bursa başta olmak üzere Türkiye genelinde büyütmeye devam ediyor.

Özer Matlı, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası’nda 1995-1999 yılları arasında Meclis Başkan Yardımcılığı, 1999-2005 yılları arasında Meclis Üyeliği ve 2005-2013 yılları arasında Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2013 yılında BTB Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Matlı, bu görevi bugüne kadar başarıyla sürdürüyor. 2018’de gerçekleştirilen TOBB 74. Genel Kurulu’nda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Matlı, aynı zamanda Türkiye Ürün İhtisas Borsası Yönetim Kurulu üyeliğini de yürütüyor.

Karacabeyli iş insanı olarak köklü bir geçmişe sahip Matlı, Bursa iş dünyasında hem sanayi hem de ticaret alanındaki deneyimiyle tanınıyor. BTSO Başkanlığı adaylığıyla, şehrin ekonomisine ve iş dünyasına yön verecek yeni projeler geliştirmeyi hedefleyen Özer Matlı’nın BTSO’ya aday olacak olması Karacabey kamuoyunda da memnuniyetle karşılandı.

Continue Reading

Trending