Yerel
BOZBEY’DEN KUZEY MAKEDONYA VE YUNANİSTAN ZİYARETLERİ
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Bozbey, 17-18 Mart tarihleri arasında Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp ve Yunanistan’a bağlı Gümülcine’ye bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Başkan Bozbey’e bu ziyaretlerinde CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Vahap Aka, Murat Dönmez ve diğer yetkililerden oluşan geniş bir heyet eşlik etti. Ziyaretlerin amacının, Bursa’nın yurtdışındaki Türk topluluklarıyla ilişkilerini güçlendirmek, kültürel bağları pekiştirmek ve kardeşlik anlayışını yaymak olduğu kaydedildi.
Üsküp ve Tefeyyüz İlkokulu’na ziyaret
Ziyaretin ilk günü, Başkan Mustafa Bozbey ve beraberindeki heyet, Üsküp’teki Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Sayın Fatih Polat’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında, Büyükelçi Polat ile ikili ilişkiler, bölgesel işbirlikleri ve özellikle Bursa ile Üsküp arasındaki kardeşlik bağları üzerine verimli bir görüşme yapıldı. Başkan Bozbey, ayrıca Üsküp’teki bir etkinlikte meydana gelen yangın sonucu hayatını kaybedenler için baş sağlığı dileklerini iletti. Üsküp’teki Türk toplumunun acısını paylaşarak, taziyelerini sundu.

Günün ilerleyen saatlerinde, Başkan Bozbey ve beraberindeki heyet, Kuzey Makedonya’nın en köklü okullarından biri olan ve 1884 yılında kurulan Tefeyyüz İlkokulu’nu ziyaret etti. Tefeyyüz İlkokulu, 1100 öğrenciye Türkçe eğitim veren ve Türk kültürünü yaşatmaya çalışan önemli bir eğitim kurumu olduğunu dile getiren Bozbey, burada öğrencilere çeşitli hediyeler vererek, okulun Türkçe eğitiminin ve kültürel mirasımızın korunmasına verdiği önemin altını çizdi. Okulun gelecekte de bu misyonunu sürdürebilmesi için Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin desteğinin devam edeceğini belirten Başkan Bozbey, okulun yöneticilerine ve öğretmenlerine teşekkür etti.
Kardeşlik iftarları
Aynı gün akşamı, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kardeşlik İftarı programında, Üsküp’te yaşayan Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi. İftar programına katılan Başkan Bozbey, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ile Kuzey Makedonya arasındaki tarihi kardeşlik bağlarını hatırlatarak, Türk toplumunun Üsküp’teki dayanışmasına değindi. Üsküp’teki soydaşlarımızla iftarı paylaşan Başkan Bozbey, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Ziyaretin ikinci gününde ise Başkan Bozbey, Kuzey Makedonya’nın Tetova şehrine geçerek, Tetova Belediye Başkanı Sayın Bilal Kasami ile ikili ilişkilerin güçlendirilmesi amacıyla verimli bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Bursa ve Tetova arasındaki kardeşlik bağlarının derinleştirilmesi adına fikir alışverişinde bulunuldu. Başkan Kasami, Tetova’nın gelişimi ve Bursa ile yapılabilecek ortak projeler hakkında bilgi verirken. Başkan Bozbey ise, Bursa’nın bu bölgedeki Türk topluluğuyla olan ilişkilerini güçlendirmek için her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını ifade etti.
Akşam saatlerinde, Tetova’da düzenlenen Kardeşlik İftarı’nda ise, Başkan Bozbey, Tetova’daki soydaşlarla bir araya geldi. İftarda yapılan konuşmalarda, Türk kültürünün ve geleneklerinin yaşatılması gerektiğine vurgu yaparak, Türk milletinin dünyanın dört bir yanında kardeşlik duygusuyla bir arada olması gerektiği mesajı verildi.

Ziyaretin son kısmında, Gümülcine’de verilen iftar programına, CHP Karacabey Meclis Üyesi ve aynı zamanda Bursa Büyükşehir Meclis Üyesi olan Vahap Aka Başkanlık etti. Heyet, Yunanistan’ın Gümülcine şehrine geçerek burada bir Kardeşlik İftarı programı düzenledi. Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Vahap Aka, Başkan Bozbey’in selamlarını katılımcılara iletti. Gümülcine’deki soydaşlarla yapılan iftarın ardından Aka, Türk toplumunun Yunanistan’daki varlığını ve kültürel mirasının korunmasının önemine vurgu yaptı. Aka, yaptığı konuşmasında şunları söyledi:
Hepinizi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey adına saygıyla selamlıyorum. Başkanımız, ülkemizde yaşanan olağanüstü durum nedeniyle maalesef acilen dönmek zorunda kaldı. Aramızda olamasa da sizlere selam ve sevgilerini iletmemizi istedi.
Bursa, tarih boyunca Rumeli ve Balkanlarla güçlü bağlara sahip olmuş bir kenttir. Aramızdaki köklü dostluk, bizler için büyük bir kıymet taşıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak, bu bağları daha da güçlendirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Batı Trakya’da kardeşlerimizin yaşadığı bölgelerdeki sorunlara çözümler üretmek, kültürel ve sosyal projelerle yaşam kalitesini arttırmak, gençlerimizin eğitim ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamak, ve kardeş şehir projeleriyle iş birliklerini daha da güçlendirmek için projeler geliştiriyoruz. Balkan Enstitüsü’nü Bursa’da kurma konusunda önemli adımlar atacağımızı da buradan duyurmak istiyorum. Bursa, sizler için her zaman bir evdir ve bizler de her zaman yanınızdayız.”


Yerel
15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLÎ BİRLİK GÜNÜ ANILDI
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 10. yıl dönümü dolayısıyla Karacabey’de gün boyu anma programları düzenlendi. Şehitlik ziyaretiyle başlayan etkinlikler, Ulu Camii’nde okutulan Mevlid-i Şerif ve akşam Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen geniş katılımlı anma programıyla devam etti.

Anma programlarının ilk bölümünde Karacabey İlçe Müftülüğü koordinesinde şehitlik ziyareti gerçekleştirildi. Programa Karacabey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Karacabey Cumhuriyet Başsavcısı Hilmi Kaya, Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Gültekin Saygısever, MHP Karacabey İlçe Başkanı Mehmet Mahken, Karacabey İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Tomar, Karacabey İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mahir Yağmur, Karacabey İlçe Müftüsü Abdullah Karaca, S.S. Karacabey Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Atıl, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Burada şehit kabirleri ziyaret edilerek dualar edildi. Ardından öğle namazı öncesinde Ulu Camii’nde İlçe Müftülüğü tarafından 15 Temmuz şehitleri anısına Mevlid-i Şerif okutuldu.

Akşam programı Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirildi
Günün ana programı ise akşam saatlerinde Karacabey Kaymakamlığı ile Karacabey Belediyesi iş birliğinde Atatürk Anıtı önünde düzenlendi.
Programa Karacabey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Karacabey Cumhuriyet Başsavcısı Hilmi Kahveci, Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Gültekin Saygısever, MHP Karacabey İlçe Başkanı Mehmet Mahken, Karacabey İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Tomar, Karacabey İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mahir Yağmur, belediye meclis üyeleri, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, kamu personeli ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda İlçe Müftülüğü tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi, şehitler ve gaziler için dualar edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Kaymakam Yılmaz: “Milli iradenin önünde hiçbir kuvvet duramaz”
Programda konuşan Karacabey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:
“Türk Milleti tarihi boyunca hür yaşamış, başka milletlerin egemenliği altına asla girmemiştir. Daima bir devlet çatısı altında bağımsız bir şekilde yaşayan milletimiz; Devletinin ismini kâh Göktürk, kâh Selçuklu, kâh Osmanlı, son olarak ve sonsuza kadar, kanımızın son damlasına kadar yaşatacağımız Türkiye Cumhuriyeti koymuştur.
Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında hür yaşayan bu millete kimse esaret zinciri vuramaz ve vuramayacaktır. Milli iradenin önünde hiçbir kuvvet duramaz ve duramayacaktır. 15 Temmuz gecesinde ülkemize, milletimize, demokrasimize, Cumhuriyetimize yönelik FETÖ tarafından hain ve kanlı bir darbe girişiminde bulunulmuştur.

Aziz milletimiz gövdesini tanklara, toplara ve mermilere siper ederek vatanı, bayrağı uğruna canını seve seve verebileceğinin kararlılığını göstermiştir.
Hain darbe girişimini bozguna uğratmıştır. 15 Temmuz gecesi darbe yapmaya çalışan hainler, milletimizin geçmişten gelen bu karakterini unutmuş olanlardır.
Ferdi olmaktan her zaman gurur duyduğumuz bu millet, 15 Temmuz darbe girişimi karşısında, tıpkı bin yıl önce Malazgirt’te, yedi asır önce Söğüt’te, beş asır önce İstanbul’da, bir asır önce Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi vatanına canı pahasına sahip çıktı.
Ellerinde sadece bayrakları olduğu halde tankların üzerine gideni kim esir edebilir? Sağında solunda onlarca kişi şehit düştüğü halde silahların üzerine yürüyeni hangi güç durdurabilir? İstiklali ve istikbali uğruna ölümü öldürenleri ne korkutabilir?

Böyle bir milleti, vatanı ve iradesini korumak için canını dahi feda etmeyi göze alan bir toplumu durduracak, korkutacak, geri adım attıracak dünyada hiçbir kuvvet yoktur. İnancın ve azmin önünde hiçbir engel duramaz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettikleri gibi, Türk milleti bin yıl önce Malazgirt’te hangi inanç ve kararlılıkla Anadolu’nun kapılarını açmışsa, 15 Temmuz’da da aynı duygularla darbecilerin karşısına dikilmiştir.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun kahraman silah arkadaşlarını, kutsal vatan topraklarımızın bütünlüğü ile istiklal ve istikbalimiz için canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi, şehadete şahitlik eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

Kaymakam Yılmaz’ın konuşmasının ardından 15 Temmuz’u anlatan video gösterimi gerçekleştirildi. Program kapsamında TRT ekranlarından canlı yayınlanan ulusal anma programı dev ekrandan takip edildi.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan halk oyunları gösterisi izleyicilerden büyük beğeni toplarken, kahramanlık türküleri dinletisiyle 15 Temmuz ruhu ve milletin bağımsızlık mücadelesi anlatıldı.
Karacabey Belediyesi tarafından hazırlanan 15 Temmuz temalı video gösterimi de vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.
Gösterimde, darbe girişimi sırasında yaşanan olaylar ile milletin demokrasiye sahip çıkma mücadelesi anlatıldı.

İlçe Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen ilahi dinletisi ve yapılan dualarla program manevi bir atmosferde devam etti.
Vatandaşlar, TRT ekranlarından canlı yayınlanan Türkiye genelindeki anma programlarını da hep birlikte takip etti.
Gece boyunca süren program, selaların okunması ve yapılan duaların ardından sona erdi.
Yerel
ONUK, “BTSO’DA GÜÇLÜ TEMSİL ŞART”
BTSO seçimleri öncesinde Bursa iş dünyasında destek açıklamaları artarak sürerken, Karacabey’in en büyük esnaf odalarından biri olan Karacabey Demirci, Marangoz ve Benzerleri Esnaf ve Sanatkârlar Odası da BTSO Başkan Adayı Özer Matlı’nın yanında olduğunu açıkladı. Oda Başkanı Altan Onuk, sanayiyi ve üretimi yakından bilen bir ismin BTSO’yu yönetmesinin Bursa için önemli bir kazanım olacağını söyledi.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) seçimleri öncesinde, BTSO Başkan Adayı, Bursa Ticaret Borsası Başkanı ve Matlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı’ya yönelik destek açıklamalarına bir yenisi daha eklendi.
Karacabey’in en büyük esnaf odalarından biri olan Karacabey Demirci, Marangoz ve Benzerleri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Altan Onuk, yaptığı açıklamayla BTSO seçimlerinde Özer Matlı’yı desteklediklerini duyurdu.
Oda Başkanı Altan Onuk, üretimden gelen, sanayinin ihtiyaçlarını bilen ve iş dünyasının tüm kesimlerini kucaklayan bir yönetim anlayışına ihtiyaç bulunduğunu belirterek, Özer Matlı’nın bu anlayışı temsil ettiğine inandıklarını ifade etti.
Onuk, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Bugün Karacabey sanayisinde faaliyet gösteren, demirden ahşaba kadar alın teri döken birçok meslek grubumuz, yıllardır Özer Matlı ve köklü kuruluşlarıyla iş birliği içerisinde çalışmaktadır. Esnafımız ve oda üyelerimiz, Matlı Holding’in ilçemizde ve bölgemizde yaptığı yatırımlara tedarikçi, bakım-onarım ortağı ve hizmet sağlayıcısı olarak önemli katkılar sunmuştur. Halen güçlü şekilde devam eden bu ticari ilişkiler, üyelerimize ekonomik değer kazandırmaktadır.”
Sanayi esnafının üretimin içinden gelen yöneticilere ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Onuk, BTSO’nun yalnızca büyük sanayi kuruluşlarının değil, küçük ve orta ölçekli işletmelerin de sesi olması gerektiğini söyledi.
“BTSO’da güçlü temsil, güçlü gelecek demektir”
Özer Matlı’nın Bursa Ticaret Borsası’nda ortaya koyduğu yönetim anlayışını BTSO’ya da taşıyacağına inandıklarını dile getiren Altan Onuk, şöyle konuştu:
“Karacabey’imizin yetiştirdiği, ülkemizin gurur duyduğu Karacabeyli iş insanlarını Sayın Özer Matlı’nın, Bursa Ticaret Borsası’nda ortaya koyduğu vizyonu BTSO’da da başarıyla sürdüreceğine inanıyoruz. Sanayi esnafının dilinden anlayan, üretimin içinden gelen bir ismin BTSO gibi güçlü bir kurumun başında olması hem Bursa hem de ilçemiz ekonomisi adına önemli bir fırsattır.”
Karacabey’deki sanayi esnafının önemli bir bölümünün uzun yıllardır Matlı Grup ile güvene dayalı ticari ilişkiler yürüttüğünü de ifade eden Onuk, bu durumun bölgedeki güçlü iş birliklerinin en somut göstergelerinden biri olduğunu belirtti.
Açıklamasının sonunda BTSO seçimlerinin Bursa iş dünyasına birlik ve beraberlik içerisinde katkı sağlayacak şekilde sonuçlanmasını temenni eden Altan Onuk, oda yönetimi ve üyeleri adına Özer Matlı’ya seçim sürecinde başarılar dileyerek desteklerinin sonuna kadar süreceğini ifade etti.
Yerel
MHP KARACABEY’DE GÖREV DAĞILIMI BELLİ OLDU
4 Temmuz 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilen 15. Olağan Kongre’nin ardından İlçe Başkanlığı görevine seçilen Mehmet Mahken’in yönetiminde görev dağılımı tamamlandı. Yeni dönemde teşkilatın idari yapılanmasını belirleyen görev paylaşımıyla birlikte MHP Karacabey İlçe Teşkilatı çalışmalarına resmen başladı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karacabey İlçe Başkanlığı’nda geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen 15. Olağan Kongre’nin ardından beklenen görev dağılımı açıklandı. Kongrede delegelerin oylarıyla ilçe başkanlığına seçilen Mehmet Mahken başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda görev alacak isimler ve görevleri netleşti.
Görev dağılımının tamamlanmasıyla birlikte MHP İlçe Teşkilatı’nın yeni dönemde izleyeceği teşkilat yapısı da şekillendi. Parti çalışmalarının daha koordineli yürütülmesi amacıyla oluşturulan yeni yönetimde hem idari hem de teşkilat yapılanmasına yönelik önemli görevlendirmeler yapıldı.

Yapılan görevlendirmelere göre İlçe Başkan Vekilliği görevine Zafer Bekcan getirildi. Teşkilat Başkanlığı görevini Nuri Çalışkan üstlenirken, İlçe Sekreterliği görevine Mehmet Çalışkan, İlçe Muhasipliği görevine ise Ümit Oruç getirildi. Kadın, Aile, Çocuk ve Engelli Politikaları (KAÇEP) Başkanlığı görevini ise Mukaddes Erdinç yürütecek.
Başkan yardımcıları olarak Abdullah Reçber, Yasin Tekin, Yılmaz Kılıç ve Şeref Alkan görevlendirilirken, yönetim kurulunda yer alan diğer isimlerin de önümüzdeki süreçte parti komisyonlarında çeşitli alanlarda sorumluluk üstleneceği belirtildi.
Görev dağılımının açıklanmasıyla birlikte kongre süreci de resmen tamamlanırken, MHP İlçe Teşkilatı’nın yeni yönetimin öncülüğünde saha çalışmaları, üye faaliyetleri, mahalle teşkilatlanmaları ve parti programlarına hız vermesi bekleniyor.
İlçe Başkanı Mehmet Mahken ve ekibinin, önümüzdeki dönemde hem teşkilat içi birlik ve beraberliğin güçlendirilmesine hem de Karacabey’de MHP’nin siyasi çalışmalarının daha etkin şekilde sürdürülmesine yönelik faaliyetlerini yeni görev paylaşımı doğrultusunda yürüteceği ifade edildi.
-
Bursa Bölge7 yıl agoKaracabey’de cinayet: 1 ölü
-
Genel3 yıl agoKARACABEYLİ DUAYEN SANATÇI SEVENLERİNİ ÜZDÜ
-
Genel2 yıl agoKARACABEY BELEDİYESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ
-
Bursa Bölge7 yıl agoRABBİMİZ BİZDEN NELER İSTİYOR
-
Güncel2 yıl agoİYİ VE KÖTÜ AHLAK
-
Güncel7 yıl agoARAPÇA’DA “VAV” HARFİ
-
Güncel4 yıl agoHAKİM VE SAVCILARA ANLAMLI VEDA
-
Ekonomi6 yıl agoSütaş’tan “Tereyağı” açıklaması




Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login