Connect with us

Yerel

BAŞKAN KARABATI’DAN MİNİK SPORCULARA MORAL ZİYARETİ

Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, belediyeye ait spor tesislerinde gerçekleştirdiği ziyaretlerde minik basketbolculara sertifikalarını takdim etti, altyapı futbolcularının antrenmanlarını izleyerek moral verdi. Spor Lisesi hazırlık kursundaki gençlerle de bir araya gelen Karabatı, spora ve gençliğe verilen desteğin artarak süreceğini vurguladı.

Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, spora ve gençliğe verdiği önemi bir kez daha göstererek belediyeye ait spor tesislerinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Başkan Karabatı’nın ilk durağı, U10 ve U11 yaş gruplarındaki kız ve erkek basketbol takımlarının antrenman yaptığı alan oldu. Burada minik sporcularla yakından ilgilenen Karabatı, antrenman sonunda sporculara başarı sertifikalarını takdim etti. Sporcuların sevinç ve heyecanına ortak olan Karabatı, ailelerle de sohbet ederek desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Ziyaret kapsamında futbol branşına da özel önem gösteren Karabatı, Akademi Ligleri öncesi hazırlıklarını sürdüren altyapı futbol takımlarının ilk antrenmanlarını yerinde izledi. Teknik ekiple görüşen ve genç futbolculara moral veren Karabatı, sporculara özverili çalışmalarından dolayı tebriklerini iletti.

Başkan Karabatı’nın bir sonraki ziyareti ise Spor Lisesi Fiziksel Yeterlilik Mülakat Hazırlık Kursu öğrencilerine oldu. Zorlu bir süreçten geçen ve gelecekte spor akademilerinde yer almak isteyen öğrencilere başarı dileklerini ileten Karabatı, azim ve kararlılıkla çalışan gençlerin her zaman yanında olduklarını vurguladı.

Karacabey’de sporun gelişimine yönelik desteklerinin artarak süreceğini belirten Başkan Fatih Karabatı, ziyareti sırasında şu açıklamalarda bulundu: “Karacabey Belediyesi olarak gençliğe ve spora her zaman öncelik verdik, vermeye de devam edeceğiz. Spor yapan gençler hem fiziksel hem de zihinsel olarak daha sağlıklı bireyler oluyor. Bu yüzden altyapıdan itibaren tüm branşlarda çocuklarımızın, gençlerimizin yanında olmaya özen gösteriyoruz. Bugün onların azmini, heyecanını görmek bizlere büyük umut verdi.

Tesislerimizi, eğitmen kadromuzu ve spor altyapımızı daha da güçlendirmek için çalışmalarımız sürecek.”

İlgiyle karşılanan Karabatı’nın ziyareti sporculara motivasyon kaynağı olurken, Karacabey’de spora verilen değerin somut bir göstergesi olarak kayıtlara geçti.

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Yerel

KARACABEY’DE KORKUTAN OLAY: 1 KİŞİ AĞIR YARALANDI!

Drama Mahallesi’nde meydana gelen olayda, devrilen asırlık çınar ağacı bir motosiklet sürücüsünü ağır yaralarken, bir ticari takside büyük çapta maddi hasar oluşturdu. Esnafın, ağacın riskli olduğuna dair daha önce ihbarda bulunduğu iddiası ise dikkat çekti.

Drama Mahallesi Adliye Caddesi üzerindeki dörtyol ağzında dün saat 17:00 sıralarında korku dolu anlar yaşandı. Yol kenarında bulunan asırlık çınar ağacı, henüz belirlenemeyen bir nedenle büyük bir gürültüyle yola devrildi.

Motosiklet sürücüsü altında kaldı

Ağacın devrildiği esnada cadde üzerinde seyir halinde olan Deniz U.G. (42) idaresindeki motosiklet, devasa gövdenin altında kaldı. Çevredeki vatandaşların durumu bildirmesi üzerine olay yerine hızla polis, sağlık, itfaiye ve belediye ekipleri sevk edildi.

Ağır yaralanan sürücü Deniz U.G., sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla Karacabey Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralının durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Ticari taksi zarar gördü

Devrilen ağaç, yol kenarında park halindeki bir ticari taksinin de üzerine düştü. Araçta kimsenin bulunmaması olası bir can kaybını önlerken, otomobilde çok büyük maddi hasar meydana geldi. İtfaiye ve belediye ekipleri, caddeyi trafiğe kapatarak ağacı motorlu testerelerle parçalara ayırdı ve iş makineleri yardımıyla yoldan kaldırdı.

Esnaftan “İhbar ettik, önlem alınmadı” iddiası

Olayın ardından bölge esnafından çarpıcı bir iddia geldi. Yaklaşık 2 ay önce yoldan geçen bir kamyonun söz konusu ağaca çarparak hasar verdiğini belirten vatandaşlar, durumu belediye ekiplerine bildirdiklerini ve ağacın tehlike arz ettiği için kesilmesini talep ettiklerini öne sürdü. İddiaya göre, yapılan ihbarlara rağmen ağaçla ilgili herhangi bir çalışma yapılmadı.

Polis ekipleri, geniş çaplı maddi hasar ve yaralanmaya yol açan olayla ilgili tahkikat başlattı.

Continue Reading

Yerel

ÖZDAĞ KARACABEY’E GELİYOR

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 15 Mayıs 2026 Cuma günü Karacabey’de bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunacak. Zafer Partisi Karacabey İlçe Başkanlığı tarafından kamuoyuyla paylaşılan program kapsamında Özdağ’ın ilçe teşkilatıyla bir araya geleceği, esnaf ziyaretleri gerçekleştireceği ve çeşitli STK temsilcileri ile toplantı yapacağı bildirildi.

Yoğun bir programla Karacabey’e gelecek olan Özdağ’ın saat 10.30’da ilçeye giriş yapmasının ardından partililer tarafından karşılanacağı öğrenildi. Karşılama programının ardından Zafer Partisi Karacabey İlçe Binası’nda teşkilat üyeleriyle buluşacak olan Özdağ’ın burada partililerle değerlendirme toplantısı yapması bekleniyor.

Programın devamında ise ilçe merkezinde esnaf ziyareti gerçekleştirilecek. İlçe binasından başlayacak ziyaret güzergâhında Özdağ’ın vatandaşlarla sohbet edeceği, esnafın sorun ve taleplerini dinleyeceği belirtildi. Özellikle ekonomik sıkıntılar, üretim maliyetleri ve yerel esnafın yaşadığı sorunların ziyaret sırasında gündeme gelmesi bekleniyor.

Özdağ’ın Karacabey programındaki önemli duraklardan biri de saat 12.00’de gerçekleştirilecek toplantı olacak. Toplantıya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Ticaret Borsası Başkanı, Ziraat Odası Başkanı ile ilgili temsilcilerin katılacağı ifade edilirken, Karacabey’in ekonomik yapısı, tarım ve hayvancılık sektöründeki gelişmeler ile üreticilerin yaşadığı sorunların ele alınacağı kaydedildi.

Programın son bölümünde ise Özdağ’ın saat 13.00’te Ulu Camii’nde cuma namazına katılacağı açıklandı.

“Karacabey’in sesi genel başkanımıza doğrudan iletilecek”

Ziyaret öncesinde açıklamalarda bulunan Zafer Partisi Karacabey İlçe Başkanı Vahit Can Demir, Karacabey açısından önemli bir ziyaret gerçekleştireceklerini belirterek tüm vatandaşları programa davet etti.

Demir açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Genel Başkanımız Sayın Ümit Özdağ’ın Karacabey’e gerçekleştireceği ziyaret bizim için son derece kıymetlidir. Karacabey, tarımıyla, üretimiyle, sanayisiyle ve çalışkan insanlarıyla Bursa’nın en önemli ilçelerinden biridir. Ancak buna rağmen vatandaşlarımızın uzun süredir çözüm bekleyen birçok sorunu bulunmaktadır. Bizler bu ziyaretin sadece siyasi bir program olmasının ötesinde, Karacabey’in gerçek gündeminin doğrudan genel başkanımıza aktarılacağı önemli bir buluşma olacağına inanıyoruz.

Esnafımız ekonomik olarak zor günlerden geçiyor. Çiftçimiz artan maliyetlerle mücadele ediyor. Gençlerimiz gelecek kaygısı yaşıyor. Bizler sahada vatandaşlarımızın tüm bu sıkıntılarını birebir dinliyoruz. Sayın Genel Başkanımızın Karacabey ziyaretinde hem esnafımızla hem vatandaşlarımızla birebir temas kuracak olması çok değerli. İlçemizin beklentilerini ve taleplerini kendisine doğrudan iletme fırsatı bulacağız.”

Karacabey’de birlik ve beraberlik vurgusu yapan Demir, ziyaretin geniş katılımla gerçekleşmesini beklediklerini belirterek şöyle devam etti:

“Biz Zafer Partisi Karacabey İlçe Başkanlığı olarak ayrıştıran değil birleştiren bir siyaset anlayışını önemsiyoruz. Bu nedenle programımıza sadece partililerimizi değil, Karacabey’de yaşayan tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Genel Başkanımızın halkla iç içe olacağı bir program hazırladık. Vatandaşlarımız gelip düşüncelerini paylaşabilecek, sorunlarını doğrudan ifade edebilecek.

Karacabey’de güzel bir birliktelik yaşanacağına inanıyoruz.”

Continue Reading

Yerel

ESKİ ASTSUBAY SUDA ÖLÜ BULUNDU

Karacabey’de yaşayan 26 yaşındaki eski astsubay Fatih Tosun, Kurşunlu sahilinde su içerisinde ölü bulundu. Gece saatlerinde evden ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan genç adam için başlatılan geniş çaplı arama çalışmaları sabah saatlerinde acı haberle sonuçlandı.

Edinilen bilgilere göre Canbalı Mahallesi’nde ailesiyle birlikte yaşayan Fatih Tosun, gece saatlerinde babasından otomobilin anahtarını alarak evden çıktı. Uzun süre eve dönmeyen ve kendisine ulaşılamayan Tosun için ailesi güvenlik güçlerine kayıp ihbarında bulundu.

İhbar üzerine bölgede geniş çaplı arama çalışması başlatıldı. Çalışmalara Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, AFAD ve jandarma personeli de katıldı. Özellikle Kurşunlu Mahallesi Ihlamur Parkı çevresi ile sahil hattında yoğunlaştırılan çalışmalarda ekipler, sabah saat 06.00 sıralarında denizde hareketsiz halde bir kişiyi fark etti. Yapılan incelemede bulunan kişinin Fatih Tosun olduğu belirlendi.

Olay yerine sevk edilen ekipler tarafından sudan çıkarılan Tosun’un hayatını kaybettiği tespit edildi. Cumhuriyet savcısı ve olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarının ardından genç adamın cenazesi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Ardından bir gün sonra 2 No’lu Şehir Mezarlığında toprağa verildi.

Fatih Tosun’un Van’da astsubay olarak görev yaptığı, yaklaşık 2 ay önce görevinden ayrılarak memleketi Karacabey’e döndüğü öğrenildi. Genç yaşta hayatını kaybeden Tosun’un ölümü ailesi ve yakın çevresini yasa boğdu.

Cumhuriyet Savcılığı olayın şüpheli ölüm kapsamında değerlendirilmesi nedeniyle geniş çaplı soruşturma başlatırken, Tosun’un son görüştüğü kişiler ve olay öncesindeki hareketleri de araştırılıyor. Kesin ölüm nedeninin yapılacak otopsinin ardından netlik kazanacağı bildirildi.

Continue Reading

Trending